==sol parti safsatası==:)

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
YENİ BİR SOL PARTİ SAFSATASI!!!

Bazı eski sosyalistler ve bürokrasi kuyrukçularının "Deniz Baykal'la kavgalı olan" kesimi, yeni bir sol parti istiyorlar... Bu parti seçimi kazanacak ve AKP'yi silip süpürecekmiş... Bu parti, Türkiye'nin birçok sorununu çözermiş.
Böyle bir partinin ne ucu görünüyor ne kökü.
Toplumda böyle bir beklenti yok, bu yeni partiyi oluşturacak kadrolar mevcut değil, ufukta bir lider de çıkmadı. Böyle bir partinin toplumda tabanı da yok, varlığına anlam verecek "fikriyat" da ortaya konamadı, "karizmatik" hiçbir adam da bulunamadı o kesimde, ister çaycı olsun ister başkan adayı... (Bazı kifayetsiz muhterislerin "kurulsa da başına geçsem" beklentileri ciddiye alınamaz.)
çünkü, "elektronik devrimi sonrasının, yirmi birinci yüzyılın sosyalizmi nasıl olmalıdır" sorusuna Batı dünyası bile henüz bir yanıt bulamadı. Bu düşünce Türkiye'de üretilemez, Batı bulacak ki biz de oradan ithal edeceğiz!
Geçen yüzyılın sosyalizmi de Türkiye'de en parlak devrinde bile yüzde üç oy oranını aşamamıştı ki bir çıkış noktası olsun da hani sonradan "aşılabilsin" ...
Fakat bu "yeni solcu" arkadaşların "yüzde kırklara çıkmak" gibi uçuk iddiaları da yok değil! Kendine "10 Aralık Hareketi" adını takan küçük bir aydınlar grubu bunu ciddi ciddi dile getirebiliyor! Sonra da bizden gülmememizi isteyecekler.
Kalıyor demokratik, güleryüzlü, "insancıl" sol... Yani insan hakları falan filan.
Eh, onu da liberaller "zaten" söylüyorlar!... Kla*** liberalizm ile demokratik sol arasındaki çizgi iyice belirsizleşti, silindi, iki düşünce akımı birbiriyle kesişti, neredeyse örtüştü!
"Kemalist olmayan, halka dayalı, hele din duygularına da mutlaka saygılı" bir parti isteniyorsa, onun daniskası AKP'de var.
Yok eğer "alafranga liberalizm" isteniyorsa, ANAP buna heves etmesine etti de, durumunu görüyorsunuz...
Eee, ne yumurtlayacak bu yeni sol parti? Şapkadan tavşan mı çıkaracak?
Hiç. Boş boş konuşacak.
Bazı aydınlar ne yazık ki gene "mastürbasyon" yapıyorlar.
çoğu, "şimdilik AKP'yi destekliyoruz" demeye de utanıyor, çünkü Kemalistler terör estiriyorlar. Yalnız Ergenekon terörü değil bu, matbaa mürekkebine bulanmış hakaret ve iftira terörü...
Kafaları epey karışık. üretim araçlarının kollektif mülkiyeti ütopyasından çoktan vazgeçmişler ama kendilerine "denetimli piyasa ekonomisi" falan gibi, aklı başında her liberal kapitalistin de onaylayacağı birtakım genelgeçer ilkelerden öte bir "ekonomipolitik çerçevesi" çizemiyorlar...
Ne yapacaksınız yani, köylünün sınıf değiştirme tutkusunu mu dizginleyeceksiniz, tüketim açlığını mı bastıracaksınız, şehirleşmeyi mi frenleyeceksiniz?
O zaman da laf dönüyor dolaşıyor, "evet canım, yeni bir parti lazım tabii" düzeyinden ileri gidemiyor.
Böyle bir parti kurulamayacaktır.
Türkiye, sermaye birikimi ve burjuvalaşma sürecini henüz bitirmemiştir. Bitirmek ne kelime, o sürece daha yeni girmiştir.
"Solun sırası değildir" yani! Henüz gelmemiştir.
Aydınların bu tür beklentileri ve hevesleri de, az satışlı gazetelerin haberle dolduramadıkları iç sayfalarına süs olmaktan öte gidemeyecektir.
Şimdi bana kızacaklar ama acı gerçek budur.​

bu adamda çok oluyor ama ..

hgf.jpg

KAYNAK;engin ardıç....

yıllardır amerikan uşaklığı yapıp ülkeyi batırdınız halada solculara saldırıyosunuz. önce kendi yanlışlarınızı düzeltin. sonra geln adam akıllı konuşalm

bak kardeşim sen böle konular açarak ne yapmay çalışıyosun ortalığı ayağa kaldırıyosun safsata falan ne oluyoruz bence aklını başına getir fazla ileri gidiyosun

bak kardeşim sen böle konular açarak ne yapmay çalışıyosun ortalığı ayağa kaldırıyosun safsata falan ne oluyoruz bence aklını başına getir fazla ileri gidiyosun

noldu şikayetinmi var!! ihbar hattı çalışıyor..oraya başvur..konumu açtım işine yaramıyorsa okuyup yazmassın.bu kadar basit...hatta cumhuriyet savcısınada bildirebilirsin.biz soldan olup savcı vuran sahte sinema yıldızı değiliz..cezamızı çekeriz.korkma..

noldu şikayetinmi var!! ihbar hattı çalışıyor..oraya başvur..konumu açtım işine yaramıyorsa okuyup yazmassın.bu kadar basit...hatta cumhuriyet savcısınada bildirebilirsin.biz soldan olup savcı vuran sahte sinema yıldızı değiliz..cezamızı çekeriz.korkma..

off off sen çok samanyolu izlemişsin canım b-herkes sen değil öle şikayet falan hem etsek ne olucak senin kafa yine aynı kfa olucak en yine cumhuriyeti sevmiceksin yine şapka değilde türban diceksin

Bence kursunlar adınıda
Darbeci sol parti olarak değiştirsinler

gerçi gerek te yok
nede olsa CHP aynı işlevi görüyor

yıllardır amerikan uşaklığı yapıp ülkeyi batırdınız halada solculara saldırıyosunuz. önce kendi yanlışlarınızı düzeltin. sonra geln adam akıllı konuşalm

insanları anlamakta zorluk cekiyorum bu nedir böle sol sağ takıntısı insanlar ortada buluşamaz mı illa Türklük ayrılmakmıdır siyasetse siyaset ama bunu can yakmadan yapmalıyız ortak noktamızı vatanımız diil mi neden böle yapıyorsunuz anlayamıyorum
kardeş sözüm sadece sana diil sadece alıntı yaptım kusara bakma

Bence kursunlar adınıda
Darbeci sol parti olarak değiştirsinler

gerçi gerek te yok
nede olsa CHP aynı işlevi görüyor

sözlerine dikkat et
CHP darbeci parti diil
Cumhuriyet Halk Partisi demektir kurucusuda Atatürk tür sözlerine dikkat et partiyi dışlayamazsın sen deniz baykala laf söle yönetime laf söle ama partiye hiç bişey diyemezsin

"Kemalist olmayan, halka dayalı, hele din duygularına da mutlaka saygılı" bir parti isteniyorsa, onun daniskası AKP'de var.

Bu bukalemunun da tespit ettiği gibi AKP bu ülkenin kurucusu Atatürk'e ve ilkelerine karşı ve daha da ötesi düşmandır. Boşuna kimse "bizde laiğiz, bizde cumhuriyetçiyiz" palavraları sıkmasın.

Ancak ifadenin maskesiz hali şöyledir: "Atatürk ilke ve devrimlerine düşman, halkı kandıran ve bunu da en yumuşak karın olan dini kullanarak yapan bir parti isteniyorsa, onun daniskası AKP'de var."

yıllardır sömürdünüz ülkeyi bırakında sol görüşlüler bari halimizi düzeltsin..!! ekonomiyi yerine getirsin devrimlerle kalkındırsın vatanı,,

yıllardır sömürdünüz ülkeyi bırakında sol görüşlüler bari halimizi düzeltsin..!! ekonomiyi yerine getirsin devrimlerle kalkındırsın vatanı,,

sömürenler belli,,,bir boyu içerde ama daha dışardakiler var...biz iktidar olmadık daha...silivirdekilerden hesap sor sömürücü onlar..

yeni bir sol parti kurulmasını isteyenlerle ilgili bir yazı. iktidar da olacaklarmış olabilirler tabiki.. bu ülkede insanların inançlarına saldırmadan siyaset yapan her parti iktidar olabilir sağ veya sol.. ama demokrasi ve çağdaşlık adına inançlara saldıran hiçbir siyasi parti iktidar olamayacaktır bu bilinmeli herşeyden önce.. nasıl bir sol parti anlayışı olacak acaba?????

egerki düzgün insanlarla kurulabilirse bir parti ister sol olsun ister sag ister deli ister manyak olsun ama toplumun tamamını kucaklasın ak partiiiyi sandıga gömer be dostum sadece ak partinin zengin yaptıgı kesim ak partiye oy verir yıkılmıcak bir parti yoktur dostum asla da unutma.

chp darbe yanlısı, ülkede kaos çıkmasını destekleyen anti demokratik bir parti haline getirilmiştir şuanki partiyi yönetenler Atatürkçü değildir sizin gazetenin sahibi ilhan selçuk denen ... amerikaya gelin ülkemde kaos çıkartın diyen biridir bunları sizde biliyorsunuz fakat kou şuki bu insanları partiden atmak yerine destek veriyorsunuz buda sizin yukarıda yazdığım konuları kabul ettiğiniz gösteriyor..

kardeşim adam altta yazarın adını vermiş yani paylaşım yapıyor.

forumdan biri kuyuya taş atmış geri kalan çıkarmaya çalışıyor sonra forumun 5 atlısı gelmiş çıkarmaya çalışanları kuyuya atmaya çalışıyor... Ooof of uykum geldi gidip yatayım.

Geri