Sofrada meyve Yemenin İncelikleri

comand

New member
Reaction score
0
Siz zaten biliyorsunuzdur yaaa :D ben genede yayınlayayım dedim :)

SOFRADA MEYVE YEME İNCELİKLERİ

ELMA, ARMUT:
Helezoni olarak soyularak ya da dört parçaya ayrıldıktan sonra ayıklanarak elle ya da meyve çatalı ile yenir.

MUZ:
Samimi bir ortamda: Muz kabukları alt ucuna kadar soyulup orada bırakılabilinir. Tamamı ile soyulup atılmaz.
Resmi bir ortamda: Kabuklar tamamen çıkarılır ve meyve bıçağı ile kesildikten sonra ağıza götürülür.

KAYISI, ERİK, KİRAZ:
Bir ya da iki lokmada yenilir.Çekirdek ağızda ayıklanıp avuca alınarak tabağa konulur .

şEFTALİ:
Yarma şeftali: ikiye bölünerek kolayca çekirdeği çıkarılır ve yenilir.
Yarma olmayan şeftali: Dörde ayırılıp kabuğu soyulduktan sonra bıçakla küçük parçalara ayrılarak çatal ile yenilir.

PORTAKAL:
Helezoni olarak soyulur ve dilimlere ayrılıp tabağa konulur, dilimler küçükse bir lokmada, büyükse kesilerek el ya da meyve çatalı ile yenilir.

KAVUN:
Dilimlere ayrılarak tabağa konulur. Dilimler bıçakla ufak lokmalara ayrılır yada kaşıkla yenilir. Eğer üzerinde çekirdek var ise bunlar ağızda ayıklanır ve avuç içine alınarak tabağa konulur.

ÇİLEK:
Sapları daha önceden çıkarılmış küçük çilekler kaşıkla yenilir.
Bunların üzerine toz şeker ekilir ya da krema konulur. Fakat büyük çilekler bazen sapları ile sofraya getirilir. Bu takdirde saptan tutup şekere batırmak ve ısırıp yemek gerekir. Elde kalan sap, tabağa konulur.

şEFTALİ:
Yarma şeftali: ikiye bölünerek kolayca çekirdeği çıkarılır ve yenilir.
Yarma olmayan şeftali: Dörde ayırılıp kabuğu soyulduktan sonra bıçakla küçük parçalara ayrılarak çatal ile yenilir.

hahahahaha koptum yaw gece gece.....seftaliler ikiye ayrılır yarma olanlar ve yarılamayanlar...:)

Meyve yemediğim için böyle bi problemim yok.
En kolayı suyunu içmek hem insanın dişleri de kamaşmıyo en azından :p
Neyse yinede sağol :)

KAYISI, ERİK, KİRAZ:
Bir ya da iki lokmada yenilir.Çekirdek ağızda ayıklanıp avuca alınarak tabağa konulur

bak ben bunu bilmiyodum yedikten sonra direk cekirdigini firlatiyodum :D

dostum bir de muzun üzerine dilimledikten sonra bal döküp üzerine de çekilmiş ceviz serpiceksin :D
tabi bu bazı istenmeyen durumlara neden olabilir :D

ÇİLEK:
Sapları daha önceden çıkarılmış küçük çilekler kaşıkla yenilir.
Bunların üzerine toz şeker ekilir ya da krema konulur. Fakat büyük çilekler bazen sapları ile sofraya getirilir. Bu takdirde saptan tutup şekere batırmak ve ısırıp yemek gerekir. Elde kalan sap, tabağa konulur.

ohho herşeyi tarıfle yabıcaksak yandık :) ben cocukken alırdım cileği daha yıkamadan şeker tabagına bandıra bandıra yerdım :) hmm hm tavsıye ederım agzınızın tadını bılmıyonuz siz :p

dumani' Alıntı:
dostum bir de muzun üzerine dilimledikten sonra bal döküp üzerine de çekilmiş ceviz serpiceksin :D
tabi bu bazı istenmeyen durumlara neden olabilir :D
yapma bu karışımlar sakat durumlar doğurur gencler yazılarımızı okuyor aman ''!!!!

Geri