Soğan soyarken yaşarıyor da gözler!..

emrah1607

Banned
Reaction score
0
Soğan soyarken yaşarıyor da gözler!..

Bir soğan soyarken

yaşarır da gözler,

Hazine soyulurken

aldırmıyor öküzler.

--------------------------------------------------------------------------------

Kim yazmıştı bu etkili şiiri; Neyzen Tevfik mi, yoksa Şair Eşref mi? Bir kaynak bulamadım. Ne zaman soğan soyulduğunu görsem ve ne zaman; "devlet malının-mülkünün-parasının hortumlandığını" işitsem bu şiir aklıma gelir.

Derler ki!

Bu şiiri Neyzen yazmadı.

Şair Eşref de yazmadı.

Beyefendi, kibar, karınca incitmez, anasına sövsen karşılık vermez, kem söz söylemez bir kişi olan eski Antalya Defterdarı Abdullah Çağlayan, dayanamayıp bu şiiri yazdı.

Şiir şöyle:

"Bir soğan soyarken

yaşarır da gözler,

Hazine soyulurken

aldırmıyor öküzler.

Hayâdan eser yoktur,

nafile bütün sözler.

Beyhude inat etme

salla hemen başını,

Gerdan kır belini bük,

al gitsin maaşını."

Dün sabah erkenden gazete haberleri arasında MHP'li milletvekili Oktay Vural'ın, bir yanına Ankara Belediyesi'nin fakir halka seçim öncesi dağıttığı "soğan, kömür çuvalı, makarna paketleri" diğer yanına da "villa maketleri" koyarak basın toplantısı yaptığını ve "Ey benim Ankaralı vatandaşım, Belediye Başkanı Melih Gökçek size soğan, yandaşlara villa dağıtıyor" diyerek halka seslenişini okuyunca bu şiir aklıma yine düştü.

"Soğan soyarken

Yaşarır da gözler.

Hazine soyulurken

aldırmıyor öküzler."

MHP Grup Başkanvekili, milletvekili Oktay Vural'ın, belgelerini de göstererek sergilediğine göre, Ankara Belediye Meclisi'nin AKP'li Başkanvekili Seyfi Saltoğlu ve ASKİ'nin (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) eski Genel Müdürü İhsan Fincan'ın servetleri, "değil tek bir baş soğanın, 8 kamyon dolusu soğanın soyulmasına bile zerre damla gözyaşı akıtmadan katlanabilecek umursamaz gözler" gerektiriyor!

İhsan Fincan'ın serveti:

38 müstakil konut.

28 daire. 36 arsa.

19 iş yeri. 2 villa.

Seyfi Saltoğlu'nun serveti:

17 gayrimenkul.

Oğlunun serveti:

5 gayrimenkul.

Ankara Milletvekili Oktay Vural, "Ankara halkı uyansın, soğan soyulurken nemlenen gözlerin belediye soyulurken de en azından açılması mümkün olsun" diye elindeki belgeleri savcılığa verdi ve adaletin harekete geçmesini, AKP'li bu iki belediye bürokratının ballı servetlerinin kaynağının araştırılmasını istedi.

Milletvekili Oktay Vural, "halkın gözünü açıcı iddialarına" Ankara Belediye Başkanı ve AKP'nin de 29 Mart'ta yeniden seçilsin diye aday gösterdiği Melih Gökçek'in 2 Mart'ta Suudi Arabistan'a "umreye kimin uçağıyla ve kimlerle beraber" gittiğini de soruyor. Bir bildiği var ki soruyor.

Melih Gökçek açıklamalı:

Kimin uçağına bindi?

Kimlerle umreye gitti?

"Bana umre arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" misali çok büyük bir iddia daha var. Cumhurbaşkanlarının oturduğu Çankaya Köşkü karşısında çok değerli 40 dönümlük arsanın sahiplerinden "imar değişikliği için" vekalet toplayan işadamı Osman Şahin, imar değişikliğini yaptıramadı.

Uğraştı. Çabaladı.

Uzun zaman geçti.

Ankara Belediye Meclisi'nden bu 40 dönümlük "ballı şehir arazisine" imar değişikliği çıkmadı.

Tahmin edin!

Bir gün ne oldu?

Ballı arazinin sahibi işadamı Osman Şahin, villasını 895 bin liraya (yani eski parayla 895 milyar liraya) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve şimdi de AKP'nin adayı Melih Gökçek'e sattı.

Ve yine tahmin edin!

Ne oldu?

İşadamı Osman Şahin'in ballı arsasına imar değişkiliği 3 ay sonra gerçekleşti. 250 milyon dolarlık şehir rantı doğdu ve akıllara hemen İstanbul'daki "arsa dişleme" olayları geldi. Milletvekili Oktay Vural, şimdi sayın Melih Gökçek'e soruyor: "Siz satın aldığınız bu villanın parası olan 895 milyar lirayı nasıl ödediniz, banka havalesiyle mi, çanta içinde mi, elden mi, nasıl?" Benim aklıma; "Soğan soyulurken yaşarıyor da gözler... Hazine soyulurken..." diyen şiir hep düşüyor!

Necati Doğru/Vatan

kaynak

ya arkadaşım bırak açma böyle konuları. bak birileri tahrik oluyor böyle muhterem zatlar hakkında böyle "yalan" "yanlış" şeyler yazmayın.

allahtan korkun
kuldan utanın
kul hakkı yemeyin
elinize,belinize,dilinize hakim olun

nolmuş adamın bilmem kaç tane evi varsa katı arabası bilemem neyi varsa

nazar etme no olur
çal(ış) seninde olur.

dogruysa biri ohaaaaaaaaaa desin

yağma sofrası bu
talan düzeni
bağdaş kurmuşlar kim daha fazla yiyecek diye yarışıyorlar
başlarına geçirmek gerekiyor bu düzeni
dur demek
yediklerini bir bir geri almak gerekiyor

yağma sofrası bu
talan düzeni
bağdaş kurmuşlar kim daha fazla yiyecek diye yarışıyorlar
başlarına geçirmek gerekiyor bu düzeni
dur demek
yediklerini bir bir geri almak gerekiyor

tüyü bitmemiş yetim hakkı diye diye geldikleri bu makamlarda şimdi kendileri tüyü bitmemiş yetim hakkı yemeye basladılar .yolsuzluk arsızlık hepsinin paçasından akıyorken hala daha bunları destekleyenlere yazıklar olsun diyorum

tüyü bitmemiş yetim hakkı diye diye geldikleri bu makamlarda şimdi kendileri tüyü bitmemiş yetim hakkı yemeye basladılar .yolsuzluk arsızlık hepsinin paçasından akıyorken hala daha bunları destekleyenlere yazıklar olsun diyorum

Yemeye başladılar mı???

Ne zaman ara verdiler ki?

Tayyip İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı iken de AKBİL'den yedi yedi yedi gemiciğin temellerini attı. Sonra milletvekili oldu gene kurtuldu... Aşağıda sabah gazetesinin 14:09:2001 sayısından bir bölüm var.

DGM, operasyon talimatını, Albayrak A.Ş'nin Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı trilyonlarca liralık ihalelerle ilgili soruşturma kapsamında verdi
Gözaltına alınanlar arasında Mustafa, Saffet ve Kazım Albayrak ile Erdoğan'ın eski danışmanları Tufan Mengi, Harun Karaca, Necmi Kadıoğlu var

İstanbul Organize Suçlar ve Mali Şube Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Albayraklar Şirketler Grubu'na verdiği toplam trilyonlarca liralık metro, inşaat ve ulaşım ihalelerini soruşturan DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine "Temiz Şehir" operasyonunu başlatarak Albayraklar'a ait şirketlere baskın düzenledi. Mustafa, Saffet ve Kazım Albayrak kardeşler ile adları Akbil Soruşturması'nda da geçen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o dönemde danışmanlığını yapan Tufan Mengi, Harun Karaca ve Necmi Kadıoğlu ile belediye eski genel sekreteri Mustafa Açıkalın, Ali İbiş'in de aralarında bulunduğu 33 kişi işyerlerinde gözaltına alındı. Çok sayıda evrak ve deftere el konuldu.

MİLLETVEKİLİ İÇİN İZİN

Büyükşehir eski Genel Sekreteri Kahraman Emmioğlu'nun arandığı, şimdiki Genel Sekreter Adem Baştürk ile memur konumundaki diğer kişilerin ifadelerine başvurulabilmesi için İstanbul Valiliği'nden izin istendiği öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel ve Eğitim Dairesi eski Başkanı olan AKP'nin kurucularından Amasya Milletvekili Akif Gülle'nin sorgulanabilmesi için de TBMM'den izin istendi.

BAŞKANLAR SONRA

İstanbul eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile şimdiki Başkan Ali Müfit Gürtuna için ise DGM Kanunu ve 4483 sayılı Kanun'a göre sadece Yargıtay'da dava açılabildiği için haklarında soruşturma yapılabilmesi izni İçişleri Bakanlığı'ndan alındı. Mülkiye Başmüfettişliği tarafından Erdoğan ve Gürtuna hakkında yapılan soruşturma halen devam ediyor. Soruşturmanın sonucuna göre başkanlar hakkında Yargıtay'da dava açılacak.

İstanbul DGM Başsavcılığı'nın 3 günlük ek süre aldığı gözaltındakiler arasında 2 isim hemen göze çarpıyor. Kamuoyunun Akbil Operasyonu sırasında tanıştığı bu kişiler Necmi Kadıoğlu ve Tufan Mengi.

DANIŞMANLARA BAK

Necmi Kadıoğlu; uzun süre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı'nı ve kapatılan Refah Partisi'nin İl Yönetim Kurulu üyeliğini yaptı. Belediyenin İSTAÇ gibi şirketlerinden bazılarının yönetim kurullarında da yer alan Kadıoğlu, Akbil Skandalı patlak verince yurtdışına kaçtı. Ele geçirilen naylon faturalarda imzası bulunan ve 50 trilyon lirayı yurtdışına kaçırdığı öne sürülen Kadıoğlu, 2 ay kaçak yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Erdoğan'ın bir başka danışmanı Tufan Mengi, aynı operasyon kapsamında, kirli para trafiğini bilen kişi olarak arandı. Mazlum-Der İstanbul Şubesi eski Başkanı olan Mengi de bir süre sonra yakalandı ve sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. Recep Tayyip Erdoğan döneminde Fatih belediyesi İlçe Meclis üyesi ve Büyükşehir

Belediye Başkan Danışmanı olan Harun Karaca da Akbil Yolsuzluğu'nun kilit isimlerinden biriydi.

HAKKINDA SORUŞTURMA YAPILACAKLAR:

Recep Tayyip Erdoğan (B.Ş. Eski Başkanı), Ali Müfit Gürtuna (B.Ş. Başkanı), Mustafa Açıkalın (B.Ş. eski Gen. Sek.), Ahmet Baştürk (B.Ş. Gen. Sek.), İdris Naim Şahin (B.Ş. Gen. Sek. Yrd.), Osman Yıldırak, Mahmut Kuş, Mesut Pektaş, Basri Mete, Birol Tortop, Nihat Macit, D. Ali Çodur (B.Ş. eski Gen. Sek. Yrd.ları.), Veysel Eroğlu (İSKİ Gen. Md.), Harun Karaca (B.Ş. Başk. Dan.), Necmi Kadıoğlu (B.Ş. İşt. D. Bşk), Candan Karatekin, Ali Rıza Kiremitçi, Hüseyin Akay (B.Ş. eski İşt.D.Bşk.ları), Şaban Erden (B.Ş. Fen İş. Eski D. Bşk.), Ahmet Önel (B.Ş. Fen İş.D. Bşk.), Ali Yılmaz (B.Ş. eski Huk. Müş.), Nuriddin Dönmez (B.Ş. eski Hes. İş. D. Bşk.), Yılmaz Şener (B.Ş. Hes. İş. D. Bşk.), Sabri Dereli (B.Ş. Yaz. İş.D. B.), Hüseyin Gülsün (B.Ş. eski Per.D. Bşk.), Temel Çoşkun (B.Ş.Per.D. Bşk.), Necdet Berber (B.Ş. Sos.İş.Md.), Basri Saygı (D.Amir.), Mustafa Dinçer, Ömer Gaziler, Beytullah Ateş (Müd. Mua.), Nuri Albayrak (B.Ş. G.O.Mec.Üye.), M.Hadi Tunç (Halk Ek.Gen.Md.), M.Fuat Şengül (İGDAŞ Eski Gen. Md.), Necdet Aralık (İGDAŞ Gen.Md.), Erdoğan Bayraktar (KİPTAŞ eski Gen. Md), Nedim Uyanık (KİPTAŞ Gen. Md.), Kasım Kutlu, İsmail Akdemir (İSBAK eski Gen. Md.leri), Derya Demir (İSBAK Gen. Md.), B. Suat Tüylüoğlu, Cemil Yıldırım (İSTAÇ eski Gen. Md.leri), Abdülalim Karabıyık (İSTAÇ Gen. Md.), Hasan Arpacı (İSFALT Gen. Md.)

ALBAYRAKLAR'IN İLK GÖZALTISI DEĞİL

Gebze ve Akbil sorgusu
Fazilet Partili Gebze Belediyesi'nin, yaklaşık 5 yıldır usulsüz ihaleler açarak kamu kaynaklarını çeşitli firmalara dağıttığı yönündeki ihbarlar İstanbul DGM, Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi'ni, geçtiğimiz Mart ayında harekete geçirmişti. Albayrak A.Ş'nin ortaklarından Sistem A.Ş'nin sahibi Mustafa Albayrak, yöneticisi Mevlüt Onat ve muhasebecisi Hayrettin Göktaş gözaltına almış, "Devlet ihalesine fesat karıştırmak" suçlamasıyla sorgulandıktan sonra bırakılmıştı.

AKBİL VURGUNU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin akıllı bilet Akbil uygulamasında da kaybolan 2.7 trilyon liranın arkasından Albayrak A.Ş. çıktı. Sarıyer Cumhuriyet Başsavcısı Veli Engin Aslan, Akbil Vurgunu ile ilgili geçtiğimiz Kasım ayında hazırladığı fezlekeyi; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi
.

Peeh vah garip ülkem vah... Ki kendisi bu soruşturma sonunda suçlu bulundu...

Bütün belgelere rağmen bunları destekleyenlerin beyninin nasıl yıkandığını bir türlü bulamadım. En son geldiğim nokta; Allah'ı, Hz. Muhammed'i ve Kur'an-ı Kerimi bırakmışlar. İlah diye F tipi hocalarına, Peygamber diye tayyip'e, okunacak ilahi eser diye avantalarına ve paraların üzerindeki yazıya sarıldıklarına kanaat getirdim.

Bir ara empati yaptım. Bunların yerine kendimi koydum. Yav arkadaş! Beş saniye akp'li olamadım. O beş saniyede vicdanım yüzüme tükürdü. Lavaboda beş saatte temizleyemedim. Tüylerim diken diken oldu. Böyle bir soyguna, talana, yalana, en önemlisi din tacirliğine vicdanım beş saniye dayanamadı.

Bütün belgelere rağmen bunları destekleyenlerin beyninin nasıl yıkandığını bir türlü bulamadım. En son geldiğim nokta; Allah'ı, Hz. Muhammed'i ve Kur'an-ı Kerimi bırakmışlar. İlah diye F tipi hocalarına, Peygamber diye tayyip'e, okunacak ilahi eser diye avantalarına ve paraların üzerindeki yazıya sarıldıklarına kanaat getirdim.

Bir ara empati yaptım. Bunların yerine kendimi koydum. Yav arkadaş! Beş saniye akp'li olamadım. O beş saniyede vicdanım yüzüme tükürdü. Lavaboda beş saatte temizleyemedim. Tüylerim diken diken oldu. Böyle bir soyguna, talana, yalana, en önemlisi din tacirliğine vicdanım beş saniye dayanamadı.

onları anlamak istiyorsan sana bir taktik vereyim o şekilde düşün vicdanın rahat olur yüzüne tükürmez .

önce tanrıyı inacını değiştirmelisin, tanrıyı günahları çıkaran bağışlayan bir papaz olarak inanmalısın kendi başına bu çok zor fakat çareler bitmez bir sürü mezhep var dini hizaya getiren seç beğen hangi mezhep dini pislikleri örtmekte başarılıysa o mezhebin din kurallarına göre hayatını idame ettir hiç bir şey bilmiyorsan bir takım cemaatler var onlara takıl inanki etkisi bu dünyada fazlasıyla görürsün.

memleketi bile satarsın üstelik babalar gibi satarsın çünkü mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi gibi düşünür malında mülkünde sahibinin millet olmadığına inanır rahatlıkla satarsın.

dinin milliyetçiliği yasakladığına inanıp ve milli servetin milli gayenin anlam taşımadığını farketmen uzun sürmez cebin nurlandıkça nurlar.

Geri