SMTP Server Kurma ve Toplu E-Mail

KnockOut

Super Sonic
Süper Moderatör
Reaction score
0
SMTP Server Kurma ve Toplu E-Mail!

Öncelikle uzun zamandır uğraştığım bi konuyu sizlere sunmak istedim. Öncelikle Windowsumuza SMTP Server Kurucaz ve bu local serverı kullanarak Toplu e-mail göndericez. Öncelikle Serverımızı KuraLım.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ÖnceLikle Elimizde bir windows CD si olması gerekiyor.

- Windows Cdsini Takın
- Başlat
- Denetim masası
- Program ekle veya kaldır
- Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır
- IIS (İnternet İnformation Services ) İşaretliyoruz Ve ayrıntılara tıklayıp tüm seçeneklerin işaretli olduğundan emin oluyoruz.
- Kurulumu gerçekleştriyoruz.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Serverımız Hazır gibi Şimdi Bir KaÇ ayar YapaLım?

- Başlat
- Denetim Masası
- Yönetimsel Araçlar
- Internet Information Services (IIS )
- Bilgisayar isminizin yanındaki + ya tıklayın
- Varsayılan SMTP Sanal Sunucusu üsütnde sağ tıklayıp özellikler diyin

Şimdi ayar yapmaya baŞlayalım..

[ LOGLAR ]

- Eğer Log Tutmak istiyorsanız Oturum Açmayı etkinleştir seçeneğini aktif edin ( Çok fazla mail yollıycaksanız tavsiye etmem )
- Logu aktif ederseniz Özellikler diyip en fazla 5 Mb olarak belirleyin.

[GÜVENLİK]

- Erişime gelin
- Bağlantıya tıklayın
- Yalnızca aşağıdaki listeyi seçin
- Ekle diyip 127.0.0.1 ip adresini yazın
- Tamam diyin
- Aynı işlemi Geçiş Sekmesinede uygulayın

Tüm İşlemleri Onaylayıp Çıkın
Artık Serverınız hazır.

Şimdi Toplu mail gödermek için bir programa ihtiyacınız var. ben GroupMail 5 veya AMS yi öneriyorum. Programları edindkten sonra gönderim seçeneği eğer birden fazla ise SMTP yi seçiyorsunuz ve adres kısmına 127.0.0.1 yazıyorusunuz. Daha sonra Maillarınız adreslerine ulaşıyor.

Group Mail 5 ın Ücretsiz deneme Sürümü

İndirmek İçin Tıkla

DownloaD

Not1: Maillar Junk Klasörüne Düşebilir ama sonuçta iletilio

Not2: Bir defada 100 adetten fazla e-mail yollayamazsınız.

Bir Teşekkür Yeter...!

KnockOut

ben olayı çözdüm bayadan beri araştırıyordum.. demo da kısıtlama var 100 tane gönderilebiliyor.. şu anda emule dan full indiriyorum.. faydasını görürsem burda paylaşırım.. yalnız bu seye kafam takıldı kendi bilgisayarımızdamı kuruyoruz smtp server ı? çünkü ben host aldığım yerle görüştüm.. bana günde max 1000 adet mail yollıyabileceğimi söylediler.. öyle bi kısıtlama yapmışlar.. yani diyelimki bu olayı biz kendi bilgisayarımızda gerçekleştirdiğimizde sınırsız yollıyabiliyoruz o zaman toplu mailleri? doğrumu düşünüyorum??

slm arkadaşlar.benim bu local mail server ile ilgili olarak düşüncelerinizi almak istediğim bir konu var.ben çalıştığım şirkete mail server kurmak istiyorum.fakat logların kayıt altında olması şart.bu konu hakkında sizin yorumlarını bekliyorum.herkese kolay gelsin.

paylaşım için teşekürLer

Geri