"Evet " derseniz, ikiziniz olacak...

• Konbuyu başlatan WoLF
  • Başlangıç tarihi
W

WoLF

Guest
"EVET" derseniz iki tane "12 Eylül"ünüz olacak...
İkiz "12 Eylül"ler...
Birbirinden farksız...
Koyun Mamak yerine Silivri'yi...
GATA gibi hastaneler, diyelim ki o günlerde yaşlı siyasetçilerin kapatıldığı Zincirbozan...
‘Evet’ derseniz, ikiziniz olacak...
Bekir Coşkun/Habertürk

“EVET” derseniz iki tane “12 Eylül”ünüz olacak...
İkiz “12 Eylül”ler...
Birbirinden farksız...
Koyun Mamak‘ın yerine Silivri’yi...
GATA gibi hastaneler, diyelim ki o günlerde yaşlı siyasetçilerin kapatıldığı Zincirbozan...
Fişlemelerin yerine telefon dinlemelerini koyun...
Kenan Evren’in yerine, tek karar verici, tek adam, tek ses, tek seçici Tayyip
Erdoğan‘ı oturtun...

O tek kişinin akşam aklına geleni sabaha kanunlaştıran bir parlamento...
Adı ister “Kurucu Meclis” olsun, ister “Temsilciler meclisi”, ister “Türkiye Büyük Millet Meclisi”...
Oturtun; Sadi Irmak‘ın yerine Mehmet Ali Şahin’i...

Korku aynı korku...
Sabah karanlıklarında evlere baskınlar bire bir...
Sorgusuz-sualsiz alıp götürülenler...
Mahkûm olmadan iki sene hapiste unutulanlar tıpatıp...
Kovulan-atılan-içeri tıkılan gazeteciler, profesörler, aydınlar...
Sinmiş sermaye, pısmış sendikalar...
Asılanların yerine; yüreği dayanamayıp erken çekip gidenleri, kendi şakağına kurşun sıkanları, ranzasının demirine kendini asanları düşünün...

Ve yine sonunda bir anayasa referandumu...
Birinci 12 Eylül’ün asker darbecilere dokunulmazlık sağlayan geçici 15’inci maddesi kalkıyor... Bu kez yerine; sivil darbecilere dokunulmazlık sağlayacak aynı işlevde üç madde geliyor...
Tarih yine 12 Eylül...
“Evet” derseniz...
İki tane “12 Eylül”ünüz olacak...
Birinci; 12 Eylül...
İkinci; 12 Eylül...
Nasıl ki bugün inkâr edip de, birincisine “evet” demekten utandınız...
Aynısı olacak...
İkizine “Evet” derseniz...
Utanacaksınız...

KaynaK

şuana kadar saçma sapan cunta anayasasını kullandıkta ne oldu? Yeniliğe "evet"

Paşaların hepsi içeride aydınlar içeride diyor yazar acaba neden.
Bu ergenekonun içerisinde fiilen bulunan itler aslında çok açık belli.
medyadan askerden sivvilden biz kimin ne olduğunu biliyoruz ve yargılanıyorlar.
Bu adamlar madem ki suçsuzlar ve tertemizler acaba neden eline mahkeme kağıdı ulaşan ayılıp bayılıyor b,r türlü anlayamadım ben bunu.Sevinçten olmasa gerek =)
Eğer gerçekten ki suçsuzlarsa giderler büyük bir onurla ifadelerini vs verirler,demokrasi için en önemlisi Türkiye için.
Korkmazlar yusufcuk atmazlar yani.Sen git bununla 12 eylülü denk tut oldumu şimdi ?
Acaba Osman Paukoğlu gibi adamlar niye tutuklanmıyor ben hep merak etmişimdir.
Onlarda yüksek rütbeli askerlerdi Allah Allah =)
Ayrıca Osman Pamukoğlu gibi adamlar görev süresi dolamadan emekli edildi önceki dönemlerde neden acaba bak bunu da merak ediyorum.
çok kısa bir zamanda 2500 teröristi geberttiği için değildir herhalde =)

hayir_demek.jpg

Bir ana kuzusunun yemeden içmeden hangi şartlarla yetiştirildiğini unutup onların öldürülmelerini film izler gibi izleyip, milletin vergileri ile aldıkları heronları ve silahları millete ihanet için kullanan ve kendi veya uşaklığını yaptıklarının çıkarları için darbe yapmayı planlayan ve bunun için camide bomba patlatmayı bile göze alanlara "hayır" demek için "evet"...

bekir coşkunda korku dağları aşmış... vehim ve ihtimal olasılık hülyasında 12 eylülden sonra olabilecek şeyleri kendi korku dehlizinde nasıl yaşıyorsa öyle hayal-kurgulamışki,sanırsınız bir sağdan bir soldan asalım diyecek netekimci kenanlar çıkacak meydana, asmayalımda besleyelimmi diyecek darbeci konseylerin eline düşcez sanırsınız..

senin korkularınla bu millet hayır demez bekir bey, senin korktuğun şeyler olmasın yeniden 17 lik gençler asılmasın,bir devrin sağdan soldan en verimli çağında gençler işknecelerden geçmesin,halk hakkını mahkemede arayamasa bile gidip anayasa mahkemsinde bile ferdi olarak arayabilsin diye evet diyecek...

sen ölen köpeğin için ağladığın kadar 80 lerin 12 eylülünde sırça köşkünden keyf kahveni yudumlarken ,idam edilenlere ağlayabildinmiki,şimdi kalkıp eskinin korkusuyla bizi yarınımızdan korkutmaya çalışıyorsun..

bak keyfine,nişantaşı gezgini olarak yorma kafanı bu türden işlere sayın bekirbey..

Bölücülere kucak açanlara,bulanık sularda gemicik yüzdürenlere,dinimi siyasete alet edip yozlaştıranlara,devletimi soyup talan edenlere,soyu belli olmayan soysuzlara.binlrce kez HAYIR....

Şıracının Şahidi Bozacı Bekir.... Lüks Konutlarında Milyarlık İçkilerini Yudumlamaya Devam Et Faşist Seni

Başbakanın düğünlerdeki 3 çocuk(oy) isteği ile birlikte beşiz oluyor..

Bala Sarılmış Zehirli Anayasa değişikliğine Hayır.
Halkı Enayi görüp Topluca Değişikliği sundukları için Hayır.

Bu 12 Eylül oltası da ne büyükmüş ki herkesi çeker oldu. Soruyorum size 30 yıldır darbe yapılmamış bir ülkede neden darbe yapılır ? Laik Cumhuriyetin tehlike girmesi. Erdoğan'ın tek korkusu da bu. Yarın bir gün darbe yapılır diye resmen korkuyor. Amacı da bunu engellemek ve istediği gibi at koşturmak. İran Devrimi aslında büyük bir örnek de , bakar körler yine göremeyecek yine göremeyecek.

Bu 12 Eylül oltası da ne büyükmüş ki herkesi çeker oldu. Soruyorum size 30 yıldır darbe yapılmamış bir ülkede neden darbe yapılır ? Laik Cumhuriyetin tehlike girmesi. Erdoğan'ın tek korkusu da bu. Yarın bir gün darbe yapılır diye resmen korkuyor. Amacı da bunu engellemek ve istediği gibi at koşturmak. İran Devrimi aslında büyük bir örnek de , bakar körler yine göremeyecek yine göremeyecek.

İstedikleri de o değil mi zaten hocam ? Humeyni rejimini istiyorlar , cahiliyye dönemine dönelim istiyorlar. İyi de isterkende farkına varmıyorlar ki , gürcü kökenli birinden ne kadar müslüman olur ? size istediğiniz şeriatı vericek mi ? Yada biz buna müsaade edicekmiyiz ? :hhmencool: Bunlar sanıyorlarki , teokratik yönetime geçilicek , şeriat işliycek. Alırsınız bekleyin siz daha ! Bu adamın önünde orduda olmasa , abd sömürgesi olacaksın ; ne Türklüğün kalacak ne müslümanlığın farkında değilsin ! Ülkem insanları kör işte napıcaksın:thumbdown:

valla ben chp ve mhp gibi ikiz görmedim arkadaş.inadına evet

OKUYUN BEYLER, BİRİLER İSTEDİ DİYE EVET BİRİLERİ İSTEDİ DİYE HAYIR DEMEYİN...

NEYE EVET DİYORUZ. GELİŞEN DÜNYADA DEĞİŞEN VE BÜYÜYEN TÜRKİYEDE 1982 YILINDAKİ ASKERİ ANAYASININ HAZIRLADIĞI ANAYASADA DEĞİŞİKLİK YAPILIYOR.

BUNLARAMI KARŞI ÇIKIYORSUNUZ... ALIN OKUYUN....
KARARINIZI SİZ VERİN... OKUDUKTAN SONRA, BİLSDİKTEN SONRA DÜŞÜNDÜKTEN SONRA KARARINIZI VERİN.... O ZAMAN SİZİNDE EVET DEME İHTİMALİNİZ ARTACAKTIR...

İstedikleri de o değil mi zaten hocam ? Humeyni rejimini istiyorlar , cahiliyye dönemine dönelim istiyorlar. İyi de isterkende farkına varmıyorlar ki , gürcü kökenli birinden ne kadar müslüman olur ? size istediğiniz şeriatı vericek mi ? Yada biz buna müsaade edicekmiyiz ? :hhmencool: Bunlar sanıyorlarki , teokratik yönetime geçilicek , şeriat işliycek. Alırsınız bekleyin siz daha ! Bu adamın önünde orduda olmasa , abd sömürgesi olacaksın ; ne Türklüğün kalacak ne müslümanlığın farkında değilsin ! Ülkem insanları kör işte napıcaksın:thumbdown:

hayatımda bole saçma bişi görmedim ab ye girmek için sonuna kadar çabalayan türkiye ve oyle bir hükümet var sen diyorsun ki iran rejimi çart zut pırt purt kırt kurt.hadi bunu geçtim sizin gibiler yeri geldiğinde hükümet ab köpeği oldu diyor.yaa kardeşim ne şeriatı ne iranı ne rejimi yaa insanlar kör değil abicim siz istediğinizi yapamıyorsunuz diye boyle konuşuyorsun egemenlik kayıtsız şartsız milletindir millet ne derse o olacak.Bi kere tür kiye devletinin yönetim biçimi cum huriyettir bu madde değişemez değişmesi dahi teklif edilemez teklif edenler cezalandırılır cumhur başkanı bile olsa.Oku öğren ondan sonra yaz yazılarını.

hayatımda bole saçma bişi görmedim ab ye girmek için sonuna kadar çabalayan türkiye ve oyle bir hükümet var sen diyorsun ki iran rejimi çart zut pırt purt kırt kurt.hadi bunu geçtim sizin gibiler yeri geldiğinde hükümet ab köpeği oldu diyor.yaa kardeşim ne şeriatı ne iranı ne rejimi yaa insanlar kör değil abicim siz istediğinizi yapamıyorsunuz diye boyle konuşuyorsun egemenlik kayıtsız şartsız milletindir millet ne derse o olacak.Bi kere tür kiye devletinin yönetim biçimi cum huriyettir bu madde değişemez değişmesi dahi teklif edilemez teklif edenler cezalandırılır cumhur başkanı bile olsa.Oku öğren ondan sonra yaz yazılarını.

kardeş bi tutturmuşlar iran malezya rejim dalgası sürdürüp gidiyolar.gül geç ya bence.

sen korkmuyomusun darbe yapılmasından?

Geri