Bir ülkenin kalkınması para ile olur. Ülkenin ekonomisinin iyi olması içinde eğitim şarttır. Bakın bir örnek afrikaya bakın birde avrupaya ve sevmediğimiz amerikaya, amerikanın tarihi 200 yıl anca birde diğer ülkelere bakın. Fark açıkca ortada. Şimdi bir ülkenin kalkınması bilinçli ve her alanda eğitimli insanlarla olur. Mesela bir otobüs şöförü yüksekokul mezunu olupta kendi branşında yani şöförlük mesleği ile ilgili eğitim alırsa kazalar azalır, yolcu şöför kavgaları en aza iner.
( Kütahya'da böyle bir bölüm var) Çiftçi kendi mesleğiyle ilgili eğitim alırsa hem tarımda ilerleme olur hemde Bir Ülke için o yıl ne gerekli ise o ekilir ve zarar en aza indirilir. Bu şekilde Ülkede kalkınır zarar da az olur. Örnek çok ama bir de şu var. Eğitim alan bir kişi kendi mesleği ile ilgili dallarda çalışmalıdır. Yani ziraat mühendisini anketör yapmak, Sosyoloğa bilet gişesinde bilet sattırmak o insanların kişiliğine ve kendine olan güvenlerine zarar verir. Ülkede hiçbir zaman kalkınamaz. Ayrıca birşey daha ekleyim. Bir insan her türlü kitabı okumalıdır. Okumadan eleştiremez, fikir sahibi olamaz. Onun için beynin özgür olması ve tıpkı bir arının her çiçekten bal aldığı gibi bir insanında her bilgiden her kitaptan faydalanması gerekir. Her insanın bir yeteneği vardır. Sevdiği bir iş vardır. Yani her insan her işi yapacak diye birşey yoktur. Eğer ki bir insan sevmediği bir işde sırf para için ve kariyer için çalışıyor bunuda zor zoruna yapıyorsa o işte veya projede başarılı olma ihtimali çok azdır. Son birşey daha ekleyim. Manken veya ilkokul mezunu bir amele sanat müziği albümü yapıyorsa ve hergün ekranlarda saçma sapan sözlerle halkı sanattan ve müzikten soğutuyorsa bu, o kişilerin suçu değil o kişileri ekrana getiren ve halkı eğitimsiz insanlarla oyalayanların suçudur. Tamam bir kişinin sesi güzel olabilir ama kaset yapmadan evvel veya tvye çıkıp konuşmadan evvel eğitim alması şarttır. Bence artık bunların zorunlu olması gerekiyor. Çünkü eğitimli insalar her şeyi okuyan insanlar ile arada koca bir uçurum oluyor buda bazı eğitimli insanları magazine, kolay paraya yönlendiriyor. Bu şekilde de hiçbir ilerleme olmuyor. Oysa bir ülkenin kalkınması için sanatta şarttır.
Çünkü yeri geldiğinde sanatta Dünyada ticarete ve turizme dönüşüyor. ( konserler, albüm satışı falan)
Saygılar sevgiler