Size bir soru????

PompishkA

gєвzєтєαм
Reaction score
0
Delinin biri bulunduğu yeri kazıyarak dünyanın öbür tarafından çıkabileceğini düşünüyordu.(ayaklarının altındaki toprağı kazarak). Maalesef yanılıyordu çünkü Mağma tabakasının varlığından haberdar değildi.
Peki biz de delilik yapıp mağma tabakasının olmadığını düşünürsek:
1. Bu deli dünyanın öbür tarafına yeri kazıyarak ulaşabilir mi?
2. Eğer ulaşabilir diyorsanız orada yeryüzüne çıkarken , ilk olarak kafası mı yoksa ayakları mı çıkar?

cevaplarınızı bekliyorum!!1

hahahaaa delidir ne yapsa yeridir..
ulaşır elbette öbür tarafa ilk olarakta kafası çıkar galiba

yarışma bölümüne taşındı ..

Bence Orta Noktayi Gecemez Gecersede Sadece Tam Ters Donup Ayaklarinin Altini Doldurmasi Gerekir Yoksa Hep Yercekimiyle Asagi Dogru Duser Sanki :):)

ortasına varmadan ölür çünkü ömrü yetmez:durdurun:durdurun

çıkamaz ki çıktı ilk önce hangi tarafıyla giriyosa o tarafıyla çıkar...

tam ortasına gelince yerçekimi yön değiştireceği için kendiside yön değiştirmek zorunda kalacaktır.
ilk baştan ayaklarının altını kazarken sonra kafa sının üstüne kazmaya başlayacağı için köstebek gibi ilk önce tabii ki kafası çıkacaktır

tam ortasına gelince yerçekimi yön değiştireceği için kendiside yön değiştirmek zorunda kalacaktır.
ilk baştan ayaklarının altını kazarken sonra kafa sının üstüne kazmaya başlayacağı için köstebek gibi ilk önce tabii ki kafası çıkacaktır

kesinliKle .. benim de ilk aklıma gelen cevap bu..

merkezde sallantıda kalır. Her iki tarafta da eşit yerçekimi kuvveti olacağı için dünyanın tam ortasında kalır...

deli merkeze kadar kazabilr sonra da yerçekiminin zıttına yani biyosfere doğru kazabileceğini zannetmiyorum... yani merkezde kalır.. zaten yerçekimine yaklaştığında yerçekimi onu mıknatıs gibi çeker çünkü merkeze yaklaştıkça yerçekimi artar....

adam o kadar kazıcak kazıcak hep aynı pozisyondamı durucak hiç kıpırdamazsa eğer hep aynı şekilde kazarsa neresiyle girdiyse orasıyla cıkar

Geri