Size 5. Adamı Açıklıyorum !

Fatih Hoca

Banned
Reaction score
0
Ne Abdülhey, Ne Ercüment, Ne de Tataroğlu

Gladion'nun 5. Adamı Yeni Müsteşar Ünsal Kemal !

Neden mi ?

İşte cevabı !

3843.jpg

Kurtlar Vadisi Pusu 71. bölümün başında İskender Büyük‘ün önüne geçerek Polat Alemdar‘ı durduran Müsteşar Ünsal Kemal, aslında Gladio‘ya hizmet ediyor.

Dikkatli Vadi izleyicileri hatırlayacaktır: Son bölümlerde Gladio‘nun güçlü bir lider istediğini ve bu sayede “Irak’a girmesi muhtemel yönetimin dünya ve ulusal kamuoyunda itibar ve destek kazanacağı” temelinde kurgulanan stratejinin hayata geçirilebilmesi için İskender‘i harcamaya hazır Gladio ve onun işbirlikçileri yakın zamanda bu planlarını gerçekleştirebilmek için var güçleri ile çalışıyor. Polat ise bu oyunu bozabilmenin peşinde İskender’i Gladio’nun “Temize Çıkma” operasyonunun parçası yapmamaya kararlı görünüyor.

Müsteşar Ünsal bu planın neresinde ?

68. Bölümde diziye dahil olan Müsteşar Ünsal karakteri, hem siyasi otoritenin hem de Polat’ın onay verdiği bir isim olmasının avantajını kullanarak; bir yandan Polat’a ve Başbakan’a yakın duruyor, öte yandan Gladio‘nun asıl istediği amaca: Yani “İskender‘i yargı önüne çıkarıp günah keçisi yapmaya” var gücü ile çabalıyor.

Ünsal tüm bu planı işletirken işine gelmediği noktalarda Polat Alemdar‘ı devre dışı bırakmaya, İskender‘i öldürmek veya sorgulamak isteyenleri bir bir saf dışı bırakmaya büyük özen gösteriyor. Bu noktada da anlaşılıyor ki İskender’in yaşaması ve yargılanıp ceza alması, hem Gladio eylemlerini örtpas edecek, hem de Başbakan’ın elini güçlendirerek bölgede kurulmak istenen düzene piskolojik taban oluşturacak!

Plan işlerse ne olur ?

Gladio ve hemen hemen her kurumun içine sızmış işbirlikçilerinin planı işlerse Başbakan, ortadoğu’da büyük bir otoritenin sahibi olarak Irak’da ABD jandarmalığı yapmaya başlayacak. Gladio, ulusal arenada temize çıkıp varlığını gizlemeyi sürdürecek. Üstüne üstlük eğer işler Gladio’nun istediği yönde gelişmezse Davut Tataroğlu eli ile medya, kamuoyunu kışkırtarak “Evlatlarımız ölüyor” nağraları atacak ve siyasi yönetimin eli kolu bağlanacak.

Ya bende gercek sandim yaa

ustaaa bana git ünsalın kafasına sık de bende sıkayım. kazıma sor istersen ustaaa ben şıtratejiden anlamam. erkek adam gülmeeeeez güldürüür. xD

sen beni sevmiyosun dayiiiiiiiii
bence o hic kimse süphelenmiyo yaaaaaaaa

itiraf ediyorum gladio'nun 5. adamı benim

şaka bi yana deli hüsnüdür o adam :p

Bence de Yalçın yıldız (aaa ben yazarken kendiside itiraf etti)

Geri