Sizce sorun nedir ? USB

mucit1453

New member
Reaction score
0
s.a arkadaşlar benim masa üstü bir bilgisayarım var şimdi ben bunun arka usb portuna uzun bir kablo taktım flash bellek v.s şeyler takmak için neyse benim birde toshıba 500 gb harici harddiskim var bunu bu deidğim yere takınca harddisk kafa taıyor çalışmıyor ama ön usb portlara takınca sorun yok ben bunu garantiye yolladım firma yeni harddisk yolladı bana şimdi onu arka portlara taktım bilgisyar görmedi ama ön portlara takınca saat gibi çalışıyor acaba sorun nedir sizce ???

büyük ihtimal kullandığın usb çoklayı tam desteklemiyor voltage ve bu yüzden çalıştırmıyor, bunuda şöyle düzeltebilirsin eğer düzelirse aygıt yöneticisnden usb portlarına gelirsin güç seçeneklerine gelip ayarlarından boş durumdayken enerji kesi iptal edersin belki çalıştırır oda olmazsa normal olarak direk usbden usbye bağlarsın araya usb çoklayıcı koymadan.

büyük ihtimal kullandığın usb çoklayı tam desteklemiyor voltage ve bu yüzden çalıştırmıyor, bunuda şöyle düzeltebilirsin eğer düzelirse aygıt yöneticisnden usb portlarına gelirsin güç seçeneklerine gelip ayarlarından boş durumdayken enerji kesi iptal edersin belki çalıştırır oda olmazsa normal olarak direk usbden usbye bağlarsın araya usb çoklayıcı koymadan.

tamam da ben usb çoklayıcı kullamıyorum ki araya uzatma kablosu koydum bir ucu erkek bir ucu dişi usb çoklayıcı değil...

belki kabloda sorun vardır arkaya uzatmasız takdığında sorun yaratıyorsa hala dediğim yöntemi uygula düzelir.

ama flash bellek veya vantilatör takınca çalışıyor...

o zaman hdd ni kontrol ettir bazı şeyler illa uyumlu olacak diye bir şey yok :) onların ana güç devresi yok otomatik çalışıyorlar o yüzden hddlerin ana güç devreleri var elektrik akımını kontrol eden o yüzden sorunda yaşatabilir.

Geri