Sizce idam cezası Türkiye'de tekrar uygulanmalı mı?

Sizce idam cezası Türkiye'de tekrar uygulanmalı mı? Anket aç

• Evet tekrar uygulanmalı

Kullanılan: 61 74.4%
  • Hayır uygulanmamalı.

Kullanılan: 21 25.6%

• Kullanılan toplam oy
    82
firatay' Alıntı:
Ooooop Arkadaşlar Ayıp Oluyor Siz Konuya Yorumu Bıraktınız Birbirinize Yorum Yapıyorsunuz. Bu Forumda Her Düşünceden İnsan Var. Düşünce ve Siyasi Çatışma Haline Sokmayın Olayı LÜTFEN... Konu İle İlgili Yorumu Olan Yorumunu Yapsın. Birbirinizin Yorumlarına Yorum Yapmayın. Yorum Yapanlarda Kırıcı ve Propaganda İçeren İfadelerden Kaçının Lütfen...

konudaki arkadaşları bu yorum dogrultusunda hareket etmeye davet ediyorum,bir başlık daha çöpe gitmesin.

eğer bu konu çöpe giderse sorumlusu gamzeli arkadaş olacaktır. engin siyaset bilgisiyle(?) konuyu proveke eden mesaj kendisinden geldi.

Geçenlerde sık takıldığım bir yere ben çıktıktan sonra bir adam gelip bir alacağı olduğu ortağını vurup öldürmüş hem de güpegündüz ve sokak ortasında. Adamdaki pervasızlığa bakın ki ortağının kafasına önce bir sopayla vurup yere yatırmış sonra da 5-10 el ateş etmiş. Sonra da hiçbirşey olmamış gibi arabasına binip gitmiş. Bu olayı duyunca şok oldum. Öğrendiğime göre katil birkaç yıl önce Rahşan hanım affı diye bilinen afla dışarı çıkmış. Yani adam daha önceden de cinayetten dolayı içerdeymiş. Bu kadar pervasız suç işleyenler idam edilmeli bence. Suçun da dereceleri var. Mahkemeler inceler karar verir ve gerçekten ağır suçlara idam olmalı. Bu yazıyı ilk mesajıma yazacaktım ama ankette kimseyi yönlendirmeyeyim dedim. Görüyorum ki ankete katılanların da çoğu benim gibi düşünüyor. Bence ceza aynı zamanda caydırıcı olmalı ki başkaları da suç işleyeceği zaman ucunda idam olabileceğini düşünüp geri adım atabilsin.

Uygulanmalı bence ve

ltfen arkadaslar mesaj yazan kısılerın hakkında yorum yapmayın

Bu baslık anket ıle ılgılı oyunuzu verın kendi ıcınızden gelenı yazın cıkın,yoksa sıyaset meydanı gıbı olcak tadı tuzu kacmasın.

Nefsi müdaafaa dışındaki suçlarda ve teröristler için idam olabilir ama genelinde karşıyım.....

bence uygulanmalı merhamet etmeyene merhamet edilmez...............
NOT:bu anket bölümü amma tehlikeli banlanan banlanana fazla bulaşmamak sınırı aşmamak lazım.....sayglar.!!

Yüce türk milletinin bütünlüğüne karşı her ne şekilde olursa olsun tehdit olan her şerefsizi asmak için bu cezayı isterim...

gerektiğinde uygulanmalı modern dediğimiz abd elektirikli sandalye kullanıyo fakat kimse neden hiç bi şey demiyo
seri katiller dedikleri 10 kişiyi öldürenleri böyle öldürüyolar bizim on binlerce şehitimiz öldü apoyu neden asmıyorlar:S bu bir çelişki değil mi

Ülkemizde malesef cezalar caydırıcı değil, olmadığı gibi birde 5 yılda bir af çıkıyor.
Bu yüzden suç oranı günden güne artıyor (hırsızlık,gasp,cinayet,tecavüz...)
Artık sokaklarda orman kanunları uygulanmaya başlandı. Şikayet etsen ne olacak ki onun cezasını biz verelim mantığı ile linç olayları sıklaşmaya başladı.
Bir laf vardır , '' Bunlardan birkaçını Taksim Meydanında sallandıracan ki, bir daha yapmasınlar. ''

Hepinize iyi forumlar.

bence olamalı her suçun caydırıcı bi cezası olmalı die düşünüorum idam kesinlikle gelmeli herkes yaptığı işin cezasını çeksin ki suç oranlarını azaltacağına inanıorum idam kalktıktan sonra suç oranları çok yükseldi her ne kadar ülkemizde zaten uygulanmasada yinede yasanın kalkmasıyla bi isim kalkmış oldu ve caydırıcı bi eetken kalmadı. . .

önce suçun menşei önemli biradam vardır birkişiyi öldürmüştür bir adam vardır devletin parasını çalmış milleti sefalet içinde emperyalist ülkelerin kucagına atmıştır bir adam vardır binlerce insanı katletmiştir ?????????bir milet vardır orta çağ karanlıgına son vermiştır medeni odur

Bence gerekli bir olay idam.ama sinirlari iyi cizilmeli.ancak bu tür yaptirimlar bazi suclari önleyebilr.

LEV' Alıntı:
arkadaş senin avatarına sinir olmuştum ilk gördüğümde ama eğer anlattığın gibi durumlar yaşadıysan sana hak vermemek te mümkün değil ama her ağır suçlu için idam dışında müebbet hapis falan daha yerinde olur diye düşünüyorum

Ewet Tabi canım,Sizin müebbet hapis dediğiniz binlerin katili şerefsiz APO için ayda 170.000 YTL harcanıyor. Hafta da 1 kez doktor ziyaret ediyor.Bütün 1 ada ona tahsis edilmiş durumda.Hatta adanın 3 mil civarından deniz aracı ve hava aracı geçmesi bile yasak!!! siz neden bahsediyorsunuz??!!

yok idam olmamalıymış yok cahillikmiş!

Ben rizeliyim arkadaşlar ve rize de ölümler 1.sıra kanser 2.sıra pkk dır.Siz o kadar insanın katilini resmen 5 yıldızlı otelde barındırıyorsunuz yahu.

Azcık siz düşünün

Ben bu vatan uğruna ölmeyi göze alıp doğuda çatışıyorsam.Benim çatıştığım adamda ölümü göze alıyordur.Madem öle Asın gitsin!!!

Ama pardon bu tip insanlar öyledirler ki Deniz asılınca kahrolsun idam cezası Menderes asılınca helal olsun demiş adamlardır ben ne diyebilirim ki...

eğer bir ülkede küçük kız çocuklarını kaçırıp tecavüz edip sonra onları öldüren şerefsizler , vergiden ordan burdan kaçırıp halkın ekmeğiyle oynayan şerefsizler , yolda kapkaç yapıp ocak söndüren şerefsizler , 30 000 Aslan Askerin canını alıp , daha kundaktaki bebekten vatan isteyen şerefsizler olursa işte o ülkede idam olmak ZORUNDA....

insan a yaşama şansını allah verdi o yüzden idam cezası olamaz ama APO için bu olabilir çünkü o insan deil :D maymun

idam cezası olmadan bazı şerefsizlerin akıllanacağı yok bu ülkede:mad:

düşünüyorum acaba gerçekten insan gibi yaşayanlar idamdan neden korksun??
bir söz var; ben ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok ben ne elbiseler gördüm içerinde insan yok!
kalkıpta hiç kimse durup duruken idam edilmez! idam anca büyük suçlar karşısında olur!
bu gün organ mafyası dediğimiz haysiyet yoksunları masum insaları kaçırıp içlerini boşaltmakta, acaba o masum kişiler (ağırlık olarakta küçük yaştaki çocuklar) insan değilmiydi? yaşamayı haketmiyorlarmıydı? böyle iğrenç bi ölümü kim hakeder?
memleketime (Uşak'a) vakti zamanında bir şehit gelmişti o zaman işte acizliğime o kadar yandımki:( vücudundan geriye kalan sadece gövdesi ne kolu ne bacağı nede başı yerindeydi:( acaba bu şehidim bu şekilde ölmeyi hakediyormuydu??
küçük yaştaki gençlerimizi zehirleyen, kızlarımızı kandırıp fuhuşa sürükleyen kişiler acaba İNSAN olarak tabir edilebilirmi???
bu ülkenin bütünlüğünü tehlikeye atan masum insanları çoluk çocuk demeden katleden, bir o kadarda masumu kandıran kişi acaba insan olabilirmi???
devlet yönetmek duygularla olmaz! devlet yönetmek bu kadar basit değil!!
elimde bir yetki olsa! ve bu insanları bulsam kafatasına mermi turşusu kuracak ilk kişilerden biri benim!!!

evet idam olmalı ama hakedene! zaten hiç bir insan idamı hakedecek bir suç işlemez!!! bu suçu işleyenler ancak mahluktur!!!

Geri