Sizce hangi rejim daha uygar?

Qamal Scan

Banned
Reaction score
0
Dünyanın en ilkel yasaklarından biri olan başörtüsü yasağı, Türkiye'nin iç barışına zarar verirken, yasakçılığı savunanların “Muasır medeniyet” diye örnek aldığı İngiltere'de, başörtüsü hem okullarda hem de kamu kurum ve kuruluşlarında serbest.

Yüzde 99'u Müslüman bir ülke olan Türkiye'de on binlerce başörtülü öğrenci lise ve üniversite kapılarından içeri alınmıyor. Üniversite kayıtlarının başlamasıyla yeniden gündeme gelen başörtüsü yasağı, sadece üniversitelerde değil, kamu kurum ve kuruluşlarında da uygulanıyor. Dünyanın en ilkel yasaklarından biri olan başörtüsü yasağı, Türkiye'nin iç barışına zarar verirken, yasakçılığı savunanların “Muasır medeniyet” diye örnek aldığı İngiltere'de, başörtüsü hem okullarda hem de kamu kurum ve kuruluşlarında serbest.

Dünyanın en ilkel yasaklarından biri olan başörtüsü yasağı, üniversite kayıtlarında yeniden başladı. Pazartesi gününden itibaren kazandıkları üniversitelerin fakültelerinde kayıt yaptırmak isteyen başörtülülere ‘Başörtünüzü çıkarmazsanız, kayıt yaptıramazsınız' denildi. Türkiye'nin kanayan yarası olan ve sözde laiklik adına getirilen bu yasak nedeniyle öğrenciler istemeyerek başörtülerini çıkararak kayıt yaptırırken, laiklik adına yasakçılığı savunanların kendilerine örnek aldığı Batı'da, örtülü kadınlar hem eğitim kurumlarında hem de çalıştıkları kamu kuruluşlarında hiçbir yasakla karşılaşmadan başörtüsü giyebiliyor.

YASAKÇILAR ÖRNEK ALDIĞI BATI'YI ALDATIYOR
Demokrasinin beşiği olarak kabul edilen laik yasakçılarının “Muassır medeniyet” diye tanımladığı İngiltere'de, ilkokuldan, üniversiteye, devlet dairelerinden özel kuruluşlara kadar hayatın her alanında insanlar inançlarına göre kıyafet giyebiliyorlar. Geçtiğimiz hafta Vakit gazetesinde yer alan ve Türkiye'deki yasağın ne kadar anlamsız ve ilkel olduğunu gösteren başörtülü bir kadının İngiliz İçişleri Bakanlığı'nda çalışması, Batı'yı örnek gösteren ancak başörtüsü yasağında ısrar edenlerin kendileriyle de çeliştiğini gösterdi.

İNGİLİZ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA BİR BAŞÖRTÜLÜ
Vakit gazetesinin Londra'da görüştüğü 22 yaşındaki Ruhana Ali, dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan London School of Economics'de (LSE) okurken, 2007 yılında üniversitenin bünyesi altında özerk bir şekilde faaliyet gösteren LSE Öğrenci Derneği Başkanı seçildi. Üniversite tarihinde LSE Öğrenci Derneği Başkanlığı'na seçilen ilk başörtülü olan Ruhana Ali, bir yıl boyunca 9 bin LSE öğrencisi, üniversite yönetimine karşı temsil etti.

YASAKÇILARIN ARGÜMANLARI SAHTE
Müslüman Türkiye'de başörtülü öğrenciler üniversite kapılarından bile içeri alınmazken, Hıristiyan çoğunluklu bir ülke olan İngiltere'de Ruhana Ali, LSE'den mezun olduktan sonra, İngiltere İçişleri Bakanlığı'nda (The Home Office) işe başladı. Ali, bakanlıkta çalışan Müslümanların helal olmayan yiyecekleri yemeyeceğini bildirerek, yetkililerden kendilerine helal yemek getirmelerini istedi ve Bakanlık yemekhanesi ertesi hafta helal yemek bölümü açtı. Hıristiyan çoğunluklu bir ülke olan İngiltere'de başörtülü Müslüman birinin inançlarını özgürce yaşabilmesi, Türkiye'deki yasakçıların laiklik argümanının da ne kadar temelsiz olduğunu gösteriyor.

KAYNAK

Bana Bir Tane Gösterebilir Misin Alınmayan ??? Üniversitenin İçinde Fink Atmayan.. Ha Dersler'e Giremiyorlar Yasa Böyle.. Ayrıca Bana Göstersene.. Hastane'de.. İş Yerlerinde Türbansız Kişileri ??? Laf Olsun Karalayalım Yolunda Herşey.. :goz: Herşey Elinizin İçinde Ama Onu Terlete Terlete Gündem Arıyorsunuz...

Gecen uzaya roket gonderdik,siz gerici yobazlarin bas ortusune takildi dustu.:)
Siz yobazlarin yuzunden teknolojiyi ve modern cagi yakaliyamiyoruz.:D

Benim her zaman diLegetirdiğim sözLeri kullanmış yazar.Çokta güzel yazmış...

Bana Bir Tane Gösterebilir Misin Alınmayan ??? Üniversitenin İçinde Fink Atmayan.. Ha Dersler'e Giremiyorlar Yasa Böyle.. Ayrıca Bana Göstersene.. Hastane'de.. İş Yerlerinde Türbansız Kişileri ??? Laf Olsun Karalayalım Yolunda Herşey.. :goz: Herşey Elinizin İçinde Ama Onu Terlete Terlete Gündem Arıyorsunuz...

http://www.takvim.com.tr/Guncel/2009/06/15/turbanlilar_bahceye_alinmadi

http://www.cnnturk.com/2008/turkiye/02/26/universitelerde.turban.karmasasi/432132.0/index.html

Denk gelen 2 konu sadece.Uzayda mı yaşıyorsun arkadaşım sen.Senelerdir bu öğrenciler neler çekiyor biliyor musun sen
Haberin yoktur senin,Bu srouLarı sorduğuna göre hatırLatayım en azından

Bu oLayı gündeme getirmeye gerek yok.Bu oLay yıLLardır gündemde zaten !
Muasır medeniyet seviyesine uLaşacağız diye milletin palyaçosu oLamaz bu ülke !
Gerçi yazıda da olduğu üzre örnek alınan üLkelerde biLe yok böyLe birşey ama
Bazı makamLarın İslamiyeti bitirme çabası hep bunlar..Başka ne oLabilir ki ?

tek kelime burası türkiye devletin mi yoksa derin devletin mi bunu yasakladığı sorusu önemli zira başörtüsü yasağı bir kanuna dayanmıyor...ama uygulama böyle gidiyor...yani kanunsuz iş yapılıyor

tek kelime burası türkiye devletin mi yoksa derin devletin mi bunu yasakladığı sorusu önemli zira başörtüsü yasağı bir kanuna dayanmıyor...ama uygulama böyle gidiyor...yani kanunsuz iş yapılıyor

yanlış biliyorsun baş örtüsü yasağı bir kanuna dayanıyor. hatta birden çok kanuna

öncelikle anayasaya dayanıyor. sonra kutrumalrın tüzüklerine. ki tüzükler kanunlarla yapılır.

kılık kıyafet yöentmeliği diye bişey duydun mu?
mesela ilköğretimde ve ya lisede okuyan öğrenciler nasıl belirlenmiş formaları giymek zorundaysa üniversitede ve ya kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanalrda belirlenmiş kıyafetleri giymek zorundadırlar.

bir doktor ben şortla ameliyata gireceğim diyemiyorsa bir öğretmende ben türbanla derse gireceğim diyemez.

lütfen bişeyler yazarken birazcık araştırın.

yanlış biliyorsun baş örtüsü yasağı bir kanuna dayanıyor. hatta birden çok kanuna

öncelikle anayasaya dayanıyor. sonra kutrumalrın tüzüklerine. ki tüzükler kanunlarla yapılır.

kılık kıyafet yöentmeliği diye bişey duydun mu?
mesela ilköğretimde ve ya lisede okuyan öğrenciler nasıl belirlenmiş formaları giymek zorundaysa üniversitede ve ya kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanalrda belirlenmiş kıyafetleri giymek zorundadırlar.

bir doktor ben şortla ameliyata gireceğim diyemiyorsa bir öğretmende ben türbanla derse gireceğim diyemez.

lütfen bişeyler yazarken birazcık araştırın.

sayın arkadaşım üniversitede ünüforma mı giyiliyor yoksa ben mi bilmiyorum.mahkemye gelmenin adabı vardır.donla gelemessin ama bir savcı türben için birini odasına lamyabiliyor yada hakim.... yada şöyle protokole fistanla gelmek olmaz ama sen arap prensine bunu diyebilirmisin örnek çoğalabilir kamusal alan ve burda uyulması gereken kılık kıyafet kanunu birşeyi yasaklamaz sadece adabını gösterir.işin edebi tabi türbansızlıksa orasına bende karşı çıkarım

mesela bir örnek veriyim ben muhasebeciyim türk ticaret kanunu esnaf olamayacakları sıralamış yada bunun bir meblağ sınırı koymuş....yani esnaf şudur diye bir açıklama yok kılık kıyafet kanunuda böyle tamamen yorum meselesi insanlar canı istediği gibi yorumluyor...

KILIK KIYAFET KANUNU

Kanun No : 2596

Madde 1- Herhangi din ve mezhebe mensup olurlarsa olsunlar ruhanilerin (din görevlilerinin) mabet ve ayinler haricinde ruhani kisve taşımaları yasaktır. Hükümet her din ve mezhepten münasip göreceği yalnız bir ruhaniye mabet ve ayin haricinde dahi ruhani kıyafetini taşıyabilmek için muvakkat müsadeler verebilir. Bu müsaade müddetinin hitamında onun aynı ruhani hakkında yenilenmesi veya başka bir ruhaniye verilmesi caizdir.

Madde 2- Türkiye’de kanuna tevfikan teşekkül etmiş ve edecek olan izcilik ve sporculuk gibi topluluklar ve cemiyet ve kulüp gibi heyetler ve mektepler mahsus kıyafet, alamet ve levazım taşımak istedikleri zaman yalnız nizamname ve talimatname ile muayyen tiplere uygun kıyafet, alamet ve levazım taşıyabilirler.

Madde 3- Türkiye’de bulunan Türklerin ve
yabancıların, yabancı memleketlerin siyaset, askerlik ve milis teşekkülleri ile münasebetli kıyafet ve alametlerini ve levazımını taşımaları yasaktır.

Madde 4- Ecnebi teşekkül mensuplarının kendi kıyafet, alamet ve levazımları ile Türkiye’yi ziyaret etmeleri, İcra Vekilleri Heyeti kararıyla tayin olunacak mercilerin müsadesine bağlıdır.

Madde 5- Türkiye Devleti nezdinde memur bulunanların kıyafetleri beynelmilel mer’i adetlere tabidir.

Madde 6- Bu kanunun tatbik suretini gösterir bir nizamname yapılır.

Madde 7- Birinci maddenin hükümleri, bu kanunun neşri tarihinden altı ay sonra ve diğer maddelerin hükümleri bu kanunun neşri tarihinden itibaren mer’idir.( geçerlidir.)

Madde 8- Bu kanunun icrasına İcra Vekilleri Heyeti memurdur.

yönetmelikler o kurumun yorumuyla çıkarılır...

Değerli kardeşlerim, ben size bir iki çift laf edeceğim.

Türkiye'de rejimle barışık olmayan insanların varlığı ortadadır. Bunu zaman zaman söylemleriyle, zaman zamanda icraatlarıyla görüyoruz. Türkiye'de Hilafet kaldırılırken hilafet yandaşları kesilmediler. Bu demokrasinin kanunudur zaten. Fikirlere saygı duymak. Baktığımız zaman fransada saltanat kaldırılırken, saltanat yandaşlarının hepsi giyotinden geçti. Sokaklarda, halka açık mekanlarda insanlar idam edildi. Böyle oturttular düzeni. Biz düzeni kanla oturtturmadık. İşte Mustafa Kemal'in düşmanları bundan yararlanıp yararlanıp, sistemin kendilerine tanımış olduğu söz hakkına dayanarak sisteme düşman kesiliyor. Diyorlar ki millet istiyorsa, tabi ki sistem değişecek.(bknz Başbakan Söylemleri)

Şimdi meselenin bir başka yüzüne gelelim. Öyle insanlar tanıyorum ki, bunu anadan babadan görme takıyorlar. Başlarını örtüyorlar. Fakat öyle insanlar tanıdım ki, cemaatin içine girene kadar başı açık hatta siyasetle ilgilenmeyen fakat cemaatin içinden geçtikten sonra Cumhuriyet'e düşman kesilen insanlar gördüm. Atatürk'e söven insanlar gördüm.

Kur-an kurslarında Atatürk aleyhine söven binlerce hacı hoca gördüm. Yani şimdi bu insanlara konuşma hakkı vermiş bir adama söven insana ben nasıl güvenebilirim. Kurunun yanında yaşta yanar hesabı yanıyor bazı insanlar ben ona yanıyorum.

Fakat buna kimin ve kimlerin sebep olduğunu iyi bilmenizi isterim. Örnek olarak BBP eğer böyle bir adım atsa, bunun laiklik karşıtı bir adım olduğunu kimse düşünmez. Fakat Erbakan ve öğrencileri yetiştikleri kültür gereği, sistemle barışık değiller. Yani bilinçaltlarında hep bir sistem karşıtlığı var. Biraz faşizan istekler barındırıyorlar. Söylemleri gerçekliyor bu açıklamaları.

Sonuç itibariyle bu yasak İslam karşıtlığı değil, sisteme düşman olanların bürünmüş olduğu İslam kisvesinin karşıtlığıdır. Yani öyle birileri bu ülkeye kötülük olsun diye yasağı savunmuyor kimse, birileri birilerinden korktuğu için savunuyor.

Anlatmak istedim sadece.

Teşekkür ederim.

KILIK KIYAFET KANUNU'na ilaveten bir de şapka kanunu var.Hani uğruna yüzlerce insanın asıldığı,mağdur edildiği şimdi ise hukuken olmasa da fiilen ilga olmuş,kimsenin uygulamadığı kanun.

Türkiye de rejim hiçbir yerde görülmemiş bir şekilde amentülerini millete dikte ettirmektedir.Hiçbir yerde şahıslar kanunlarla korunmaz.İngiltere de kraliçenin bile aleyhine neşriyat yapabilinirken,Türkiye de hala bazı mefhumlar bi hakkın değerlirelememekte resmi söylemle ve teorik hikayelerle geçiştirilmekte,bazı şahısların Herkül misali bir kahramanlık mitolojisine dönüştürülmektedir.

Halbuki bir medeniyetin ilerlemesinde serbest akıl ve tenkid çok mühim rol oynar.Türkiye de bu hürriyet yoktur.Türkiye de insanlara skolastik düşünce dayatılmakta ve o düşünceden gayrısı adeta haram sayılmaktadır.Tıpkı Ortaçağın kilisesi gibi bir sakim düzen devletin mekanizması olmuştur.O düzen zamanında engizisyon mahkemelerini kurarak nasıl insanlık tarihine kara bir leke sürdüyse,aynı iş Türkiye de düzenin selameti adına İstiklal mahkemeleri(!!!) ile icra edilmiştir.Bu mahkemelerin çalışması söylediklerimize delildir.

Şimdi skolastik düşünceyi dayatan,kendi dininin amentüsü yerine bazı epik şahısların amentüsüne imana icbar edilen ve bunu tenkid etme hürriyeti dahi olmayan halk,nasıl olacak da bu zorbalıkla barışık olacak?

Birisi sizin babanızı vursa sonra gel kardeş olalım dese kardeş olur musunuz?

Subay orduda namaz kılar ordudan atılır,kızlar bşörtüsü ile yüksek öğretim hakkına sahip olamaz.Memur inançlarına uygun şekilde kamuda giyinemez.İnsanların inancı dört duvar arasına camiye sıkıştırılmağa çalışılır?

Bu mudur barışık olunması gereken şey?

karakabusu'na

eğitim kurumlarının hepsinde kılık kıyafet yönetmeliği vardır. üniversitelerde üniforma yoktur belki ama belli bir çerçeve içinde giyilmesi zorunludur.
ben üniversitede okuduğum zamanlarda keçi sakal bıraktığım için uyarı aldım ve bu hareketi tekrarladığım taktirde 3 tane kınamayla okuldan atılacağım tebliğ edildi. demek ki kılık kıyafet yönetmeliğinni kanunsal bir dayanağı var. yoksa kanunsuz şekilde resmi olarak okuldan atılamam değil mi?

savcıları hakimnleri örnek vermişsin. mesela bir savcı hakim yada avukat cübbesiz duruşmaya savcı avukat yada hakim sıfatıyla katılamaz. bir mahkum yada dinleyici mahkemede ayak ayak üstüne atamaz. eğer dediklerime inanmıyorsan bi gün bir mahkeme salonunda ayak ayak üstüne at. sonucu gör. mahkemelerin ayrıca özel bir durumu vardır. belki biliyorsundur. mahkemeler "yüce türk milleti adına" karar verir. yani mahkemedeki hakim türk milletinin tamamını temsil eder.

verdiğin kıklı kyafet kanunun ilk maddresini iyi okur ve anlarsan sevinirim. ordaki ardığın bütün soruların cevabı var diye tahmin ediyorum.

Benim her zaman diLegetirdiğim sözLeri kullanmış yazar.Çokta güzel yazmış...

http://www.takvim.com.tr/Guncel/2009/06/15/turbanlilar_bahceye_alinmadi

http://www.cnnturk.com/2008/turkiye/02/26/universitelerde.turban.karmasasi/432132.0/index.html

Denk gelen 2 konu sadece.Uzayda mı yaşıyorsun arkadaşım sen.Senelerdir bu öğrenciler neler çekiyor biliyor musun sen
Haberin yoktur senin,Bu srouLarı sorduğuna göre hatırLatayım en azından

Bu oLayı gündeme getirmeye gerek yok.Bu oLay yıLLardır gündemde zaten !
Muasır medeniyet seviyesine uLaşacağız diye milletin palyaçosu oLamaz bu ülke !
Gerçi yazıda da olduğu üzre örnek alınan üLkelerde biLe yok böyLe birşey ama
Bazı makamLarın İslamiyeti bitirme çabası hep bunlar..Başka ne oLabilir ki ?

Medya Günlerce Aylarca Konuştu Bu Konuyu.. Sadece Konuştu Ama.. Ben Uzay'da Değil Üniversitede Okuyorum Sende Okuyor musun Arkadaşım Merak Ediyorum... Bizim Üniversiteye Beklerim Bir Gün Gel Gör.. Onuda Geçtim Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne Bir Gün Gel Gör :goz: Ben Gazetelerle Değil Gerçeklerle Konuşurum.. Şu An Elimde Onunla İlgili Bir Resim Belge Yok.. Üniversite'de Dersler'e Alınmıyorlar Ama Kampüs İçini Binaları Gör.. Zaten Devlet Hastanesini Ve Onun Gibi Acıbadem Vatan Hastanesi Vs. Vs Gel Gör Ondan Sonra Uzayda Yaşadığımı Anlarsın.. Acındırmak İçin Hep Aynı Ama Reel'de Nasıl Görüyorsunuz Ama Muhalefet Olsun Diye Konuşuyorsunuz :goz:

karakabusu'na

eğitim kurumlarının hepsinde kılık kıyafet yönetmeliği vardır. üniversitelerde üniforma yoktur belki ama belli bir çerçeve içinde giyilmesi zorunludur.
ben üniversitede okuduğum zamanlarda keçi sakal bıraktığım için uyarı aldım ve bu hareketi tekrarladığım taktirde 3 tane kınamayla okuldan atılacağım tebliğ edildi. demek ki kılık kıyafet yönetmeliğinni kanunsal bir dayanağı var. yoksa kanunsuz şekilde resmi olarak okuldan atılamam değil mi?

savcıları hakimnleri örnek vermişsin. mesela bir savcı hakim yada avukat cübbesiz duruşmaya savcı avukat yada hakim sıfatıyla katılamaz. bir mahkum yada dinleyici mahkemede ayak ayak üstüne atamaz. eğer dediklerime inanmıyorsan bi gün bir mahkeme salonunda ayak ayak üstüne at. sonucu gör. mahkemelerin ayrıca özel bir durumu vardır. belki biliyorsundur. mahkemeler "yüce türk milleti adına" karar verir. yani mahkemedeki hakim türk milletinin tamamını temsil eder.

verdiğin kıklı kyafet kanunun ilk maddresini iyi okur ve anlarsan sevinirim. ordaki ardığın bütün soruların cevabı var diye tahmin ediyorum.

dediğim gibi yönetmelik dediğin şey kanunun yarumlanmasıyla yapılır....sen ordan ne çıkarırsan senin için kanun o dur...

bir arkadaşımızın dediği gib din inancı saat lik inanılmaz hayatın her anı ve saniyesinde onun gereklerini yerine getirirsin.bu hastane mahkeme okul üniversite yada başka biryer faketmez...yani bir kadının saçlarını açması kendisi için günah olduğuna inanıyorsa bunun istisnası yoktur...her yerde kapatması onun hakkıdır..

dediğim gibi yönetmelik dediğin şey kanunun yarumlanmasıyla yapılır....sen ordan ne çıkarırsan senin için kanun o dur...

bir arkadaşımızın dediği gib din inancı saat lik inanılmaz hayatın her anı ve saniyesinde onun gereklerini yerine getirirsin.bu hastane mahkeme okul üniversite yada başka biryer faketmez...yani bir kadının saçlarını açması kendisi için günah olduğuna inanıyorsa bunun istisnası yoktur...her yerde kapatması onun hakkıdır..

yani demek oluyor ki kılık kıyafet uygulaması hukukidir.

ve son olarak açan değil açtıran günaha girer.

http://www.gazeteport.com.tr/stellent/groups/public/documents/site_studio_images/gp_525045.jpg

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/27683.jpg

bunlarda afganistan seçimlerinden 2 kare. bu trenin gittiği istikamet belli.

Az kaldı buda deişecek elbet, nereye kadar sürecek.Tarih bunlarla doludur, ebu cehiller ebu lehebler her zaman var ama kaybetmeye mahkumlar.

Kızkardeşim şimdi başörtüsü giyip üniversitiye girerse "Fink " atmışmı oluyor?? ne demek bu ??

Kızkardeşim şimdi başörtüsü giyip üniversitiye girerse "Fink " atmışmı oluyor?? ne demek bu ??

üff nereye çekiyorsun Lafı.. Fink Atmak Ne Demek Bir Yerini Açıp Ona Buna Mı Gösteren.. Sözünüz Olmayınca Konulara Böyle Kirletmeyin Sen Ve Senin Gibi Düşünenler.. :goz:

Arkadaşlar burası islam ve insan bölümü değildir lütfen konuyu siyaset & politika esasından tartışalım konuyu
dine kaydırıp Hz Muhammed (Sav ) hayatını anlatıcaksanız lütfen islam ve insan bölümün de paylaşımlarınızı yapınız iyi forumlar.

Geri