Siz Potomyayı bilir misiniz?

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
Nereden bileceksiniz Karadeniz'in bu şirin kasabasını.. Ama Karadenizliler iyi bilir, Po tomyayı ve öyküsünü..

Biri var ki; O Potomya yı herkesten daha iyi bilir, bilirdi:
Mustafa Kemal Atatürk.

Cumhuriyetin ilk yılları.. Devrimler peşi sıra geliyor,şapka devrimi
henüz uygulamaya konmuş...

Hilafetçiler durumdan rahatsız. Derken şeyh Sait doğuda hilafet
kisvesi altında bilinen Kürt isyanını başlatıyor. Vatan toprağının hiç
bir köşesinden destek bulamazken, Potomya'da bir sivri zekalı halkı
örgütleyip " hilafet isterük" diye şeyh Sait isyanına destek veriyor.

Atatürk , önceleri bunları ciddiye almıyor. Ancak "Cumhuriyet
istemezük,devrimleri tanımazük" diye sesleri yükselmeye başlayınca
duruma el koymak mecburiyeti doğuyor. Donanmanın " Hamidiye" gemisini
Potomya sahillerine gönderiyor.

Hamidiye , Potomyayı kuru-sıkı bombalamaya başlayınca isyancı halk çil yavrusu gibi kaçışmaya başlıyor.. Hamidiye susmuyor.. Taa ki ,Potomyalılar sahilde saf tutarak Hamidiye gemisine secde edip hep bir ağızdan;
"Atma Hamidiye atma... şapka da giyeceğum, vergi da vereceğum "diyene kadar.

Potomya neresidir, bilirmisiniz? Rizenin şirin ilçesi.. Bugünkü adıyla; Güneysu kazası.

Güneysu neresidir bilirmisiniz? Recep' in köyü..

Şimdi de "Recep de kim?" diye sormayınız lütfen...

T.Doğan Özdinç
GAZİANTEP27

bende rizeliiim rtei de hiç sevmem ama o benzetme acaip sinirlerimi bozdu ben poromyalı değilim ama şuana kadar rizenin neresinden olursa olsun kimse iisi olsun kötüsü olsun hiçbişeden kaçmadı kimsee de secde etmedi allahtan başka bu laf dokunur yazılarınızda biraz daha düşünün rahatsız olabilecek war mı die

biraz ağır olmuş bence. rte'yi tanımlamak için bütün bir ilçeyi zan altında bırakmışsın.

yani yazıyı okudum fakat sonunu da rte ye bağladınız ya helal olsun potomya rizeye bağlıymış tayyip erdoğan da rizeliymiş pehh

apocalyps' Alıntı:
bende rizeliiim rtei de hiç sevmem ama o benzetme acaip sinirlerimi bozdu ben poromyalı değilim ama şuana kadar rizenin neresinden olursa olsun kimse iisi olsun kötüsü olsun hiçbişeden kaçmadı kimsee de secde etmedi allahtan başka bu laf dokunur yazılarınızda biraz daha düşünün rahatsız olabilecek war mı die

Karadeniz in her ilini bende çok severim lakin hep birilerini rahatsız edecek diye gerçekleri saklamanın bir anlamı yok hem burada anlatılan gericiler Rize nin yürekli halkına kimsenin diyecek birşeyi olamaz. Rize de tek bir gerici yoktur. Eğer bir yerde bir yanlış varsa her zaman üstesinden gelecek birileri de olacaktır.

mossat35' Alıntı:
Karadeniz in her ilini bende çok severim lakin hep birilerini rahatsız edecek diye gerçekleri saklamanın bir anlamı yok hem burada anlatılan gericiler Rize nin yürekli halkına kimsenin diyecek birşeyi olamaz. Rize de tek bir gerici yoktur. Eğer bir yerde bir yanlış varsa her zaman üstesinden gelecek birileri de olacaktır.

arkadaşım anlıorum ii nietini ordaki benzetmeler rahatsız etti beni.rizede de çok da gerici wardır son yıllarda biraz daha da artmıştır kimi din söler kimi allah ama yaptıklarının ne dinle ilgisi war ne allahla öle insanlardan da utanıorum kim olursa olsun rte de başta gelio rizeliliğinden utandığım insanlar arasında

Ben size potomya ile ilgili ve recep tayyip erdoğanla ilgili daha değişik bilgiler verebilirim ama önce istereniz siz Ergün Poyraz'ın Musa'nın Çocukları ile ilgili kitabını bir okuyunuz...Acaba Güneysu'ya nereden gelmişler geldikleri yerde kökleri nerelere dayanıyormuş?Çok güzel şekilde belgeli olarak göreceksiniz..Ondan sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın yahudilerin pessah bayramını neden en içten dilekleriyle kutladığını,neden Ne Mutlu Türküm Diyene cümlesine karşı olduğunu ve en önemlisi de neden abdde bir yahudi üniversitesinden Tanrı'nın kuzusu ünvanını aldığını çok daha iyi anlayacaksınız...Şimdiden kolay gelsin...

Geri