Siz de Herşeyi Unutuyor Musunuz

Newwave

Altın Üye
Katılım
17 Kas 2007
Mesajlar
12,976
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
World Of Hackhell


6iy89d.jpg



Siz de herşeyi unutuyor musunuz


Çağımızın hastalığına dikkat!


Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, modern çağın getirdiği cep telefonu, internet ve televizyonların insan bedeninde uyarıcı etkisi yaptığını ve konsantrasyonu düşürdüğünü belirtti. Prof. Dr. Bingöl, sağlıklı beslenmenin, spor yapmanın, kitap okumanın ve bulmaca çözmenin hafızayı güçlendireceğini de aktardı.


Prof. Dr. Canan Bingöl açıklamasında günlük hayatta para harcamanın temel uğraşlardan biri olduğunun altını çizerek, "Eğer kendi hesaplarınızı karıştıracak kadar unutkanlık yaşıyorsanız bu önemli bir hastalığın işareti olabilir. Öncelikli olarak bir nöroloğa başvurmak gerekir. Son zamanlarda çok sık gördüğümüz B12 eksiklikleri ve tiroit hastalıkları da unutkanlığa yol açabiliyor.


Hastalığın sürecini çok değiştiremesek de hasta ve yakınları açısından daha iyi bir yaşam standardının oluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Ne yazık ki bunama hastalığının kesin bir tedavisi yok" şeklinde konuştu.


Ciddi travmalar yaşadıktan sonra unutmanın bir savunma yöntemi olarak ortaya çıktığını söyleyen Prof. Dr. Bingöl, bu travmaları uyun şekilde hatırlayarak yüzleşilmesi gerektiğini belirtti.



Kaynak
 
Benim ki daha bi başka. işim gereği hafızamın çok kuvvetli olması gerekiyo. ama işim dışında bir çok şeyi unutuyorum.
 
Risâle-i Nur talebelerinden bir genç hâfız, pek çok adamların dedikleri gibi dedi: "Bende unutkanlık hastalığı tezayüd ediyor, ne yapayım?"

Ben de dedim:

Mümkün oldukça nâmahreme nazar etme. Çünkü rivayet var. İmam-ı Şâfiî'nin (ra) dediği gibi, “Haram-ı nazar, nisyan verir.”

Evet, ehl-i İslâmda, nazar-ı haram ziyadeleştikçe, hevesat-ı nefsaniye heyecana gelip, vücudunda su-i istimalâtla israfa girer. Haftada birkaç defa gusle mecbur olur. Ondan, tıbben kuvve-i hâfızasına zaaf gelir.

Evet, bu asırda açık saçıklık yüzünden, hususan bu memalik-i harrede o su-i nazardan su-i istimalât, umumî bir unutkanlık hastalığını netice vermeye başlıyor. Herkes, cüz'î, küllî o şekvâdadır. İşte, bu umumî hastalığın tezayüdüyle, hadîs-i şerifin verdiği müthiş bir haberin tevili ucunda görünüyor. Ferman etmiş ki: "Âhirzamanda, hâfızların göğsünden Kur'ân nez' ediliyor, çıkıyor, unutuluyor." (Süyûtî, el-Havî Li'l-Fetevâ, 2:253) Demek bu hastalık dehşetlenecek, hıfz-ı Kur'ân'a bu sû-i nazarla bazılarda set çekilecek; o hadisin tevilini gösterecek. Lâ ya’lemü’l-gaybe illâllah (Gaybı Allah’tan başka kimse bilmez). Kastamonu Lâhikası, s. 96
 
Geri
Üst