Siz anlıyor musunuz?

Madness

Banned
Reaction score
0
Sinem’in anlamadığı...

SOKAKTA birikmiş kalabalık onu alkışlarken, polisler ağzını kapatsa da, İzmirli Sinem sordu Cumhurbaşkanı’nıza:
“Bunca işsiz varken, sizi niye alkışlıyorlar, anlamıyorum...”

(......)

Bunu kimse anlayamaz.

Doğrusunu isterseniz alkışlayanlar da anlamıyorlardır aslında.

İnsan ülkesini bu hale getireni niye alkışlar?..

Neden?..

*

Bu bir toplumsal “huy” olmalı.

İktidardan birisini görünce kalça kendi ekseninde dönmeye koyuluyor... Ağız otomatik olarak kulaklara uzanıyor... Dişler gözüküyor... Eller havaya kalkıyor... Avuçlar birbirine vurmaya başlıyor...

Başına gelenleri düşünüp tutmak isteseler de tutamıyorlardır ellerini...

Elleri ellerinden kaçıyordur...

Yoksa bir toplum zenginliklerin ortasında sürünüyorsa, çocukları işsiz, maaşı bereketsiz, yuvası huzursuz, geleceği güvensiz, yüreği endişeliyse...

Niye alkışlar Cumhurbaşkanı’nı?..

*

İşte Sinem bunu anlayamıyor...

Ben de anlayamam...

Nasıl olur?..

Bir siyasetçi; tek gururumuz aydınlık devrimlerimizin simgesi Çankaya’ya türbanı-tesettürü ile çıkıp oturmuşsa... Türkiye bir Arap ülkesine dönmüşse... O, en yüksek mahkemenin kararına göre “irticanın merkezi” bir siyasi partinin Cumhurbaşkanı ise... Aynı suçtan yargılandığı dava arkadaşı zimmetten hapis cezasına çarptırılmış ve Cumhurbaşkanı olarak onu affetmişse... Kendisi de yargı karşısında “şüpheli” ise... Ama savcı çağırdığı halde, hukuka en çok saygı göstermesi gereken kişi olarak hesap vermiyorsa...

Ve kendileri, aileleri, çocukları, dünürleri bir anda zenginleşirken...

Ülkenin üniversite mezunu çocukları sürünüyorsa sokaklarda... Babalar giderek yoksullaşıyorsa... Anneler endişeliyse...

İnsanlar onu niye alkışlar?..

*

Bunu Sinem anlamış değil...

Ben de...

Aklı olan kimse anlayamaz...

Nasıl olur?..

Neden?..

Siz Anlıyor musunuz?

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12017672.asp?yazarid=2&gid=61

Ancak O Sinem daha sonra babasıyla birlikte Cumhurbaşkanından özür dileyip "Sizi neden çok sevip alkışladıklarını anladım" dedi.

Ama sen hala anlayamamışsın.Bundan sonrada anlayamazsın

Ancak O Sinem daha sonra babasıyla birlikte Cumhurbaşkanından özür dileyip "Sizi neden çok sevip alkışladıklarını anladım" dedi.

Slogan atmak yerine yazıdaki eleştirilere cevap verme kaabiliyetin var mı Serdengeçti?

Güçlü olan isteidğini yaptırır...

Slogan atmak yerine yazıdaki eleştirilere cevap verme kaabiliyetin var mı Serdengeçti?

anlıyorum verdiğim cevap hoşunuza gitmedi.Çünkü verdiğim cevap bu yazının anlamını

yitirdiğini gösteriyordu

eğer gerçekten bozulduysan verdiğim cevaba

söz bir daha senin konunu daha doğmadan bitirecek yorumlar yazmam

:)

Yav bu Bekir e acıyorum

CHP iktidar olamıyor diye kahrın ölüyor

bu yüzden haberleri anlamakta bile geç kalıyor

oysa aynı saatte Sinem gerçeği anlamış ve A.GÜL den özür dilemişti

ama sen olaya fransızkalıp hala Sinem anlamadı yazmışsın

oysa Bekir in anlamadığı yazacaktın

Olaya Frnsız kalmanın sebebi

eşin Fransız olduğu için mi

yoka İngiliz miydi

herneyse

işte ondan

Sinem�in anlamadığı...

SOKAKTA birikmiş kalabalık onu alkışlarken, polisler ağzını kapatsa da, İzmirli Sinem sordu Cumhurbaşkanı�nıza:
�Bunca işsiz varken, sizi niye alkışlıyorlar, anlamıyorum...�

(......)

Bunu kimse anlayamaz.

Doğrusunu isterseniz alkışlayanlar da anlamıyorlardır aslında.

İnsan ülkesini bu hale getireni niye alkışlar?..

Neden?..

*

Bu bir toplumsal �huy� olmalı.

İktidardan birisini görünce kalça kendi ekseninde dönmeye koyuluyor... Ağız otomatik olarak kulaklara uzanıyor... Dişler gözüküyor... Eller havaya kalkıyor... Avuçlar birbirine vurmaya başlıyor...

Başına gelenleri düşünüp tutmak isteseler de tutamıyorlardır ellerini...

Elleri ellerinden kaçıyordur...

Yoksa bir toplum zenginliklerin ortasında sürünüyorsa, çocukları işsiz, maaşı bereketsiz, yuvası huzursuz, geleceği güvensiz, yüreği endişeliyse...

Niye alkışlar Cumhurbaşkanı�nı?..

*

İşte Sinem bunu anlayamıyor...

Ben de anlayamam...

Nasıl olur?..

Bir siyasetçi; tek gururumuz aydınlık devrimlerimizin simgesi Çankaya�ya türbanı-tesettürü ile çıkıp oturmuşsa... Türkiye bir Arap ülkesine dönmüşse... O, en yüksek mahkemenin kararına göre �irticanın merkezi� bir siyasi partinin Cumhurbaşkanı ise... Aynı suçtan yargılandığı dava arkadaşı zimmetten hapis cezasına çarptırılmış ve Cumhurbaşkanı olarak onu affetmişse... Kendisi de yargı karşısında �şüpheli� ise... Ama savcı çağırdığı halde, hukuka en çok saygı göstermesi gereken kişi olarak hesap vermiyorsa...

Ve kendileri, aileleri, çocukları, dünürleri bir anda zenginleşirken...

Ülkenin üniversite mezunu çocukları sürünüyorsa sokaklarda... Babalar giderek yoksullaşıyorsa... Anneler endişeliyse...

İnsanlar onu niye alkışlar?..

*

Bunu Sinem anlamış değil...

Ben de...

Aklı olan kimse anlayamaz...

Nasıl olur?..

Neden?..

Siz Anlıyor musunuz?

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12017672.asp?yazarid=2&gid=61

bende şahsen anlamıyorum, hadi sinem gitti özür diledi, ben dilemiyorumda, ne olacak şimdi???

hadi arkadaşlar neden alkışlandığını anlatın banada görelim...

millet cahil oldukça semer vuran çok olur. bizim cumhurbaşkanımız Exeter University denen bir okulda eğitim gördü. A. Gül taraftarlarının kaçı bilir bu okulun ne olduğunu?
Araştırıp öğrensinler kardeşim, herşeyi bizden beklemeyin :)

Yav bu Bekir e acıyorum

CHP iktidar olamıyor diye kahrın ölüyor

bu yüzden haberleri anlamakta bile geç kalıyor

oysa aynı saatte Sinem gerçeği anlamış ve A.GÜL den özür dilemişti

ama sen olaya fransızkalıp hala Sinem anlamadı yazmışsın

oysa Bekir in anlamadığı yazacaktın

Olaya Frnsız kalmanın sebebi

eşin Fransız olduğu için mi

yoka İngiliz miydi

herneyse

işte ondan

Bekir kadar Chp yi eleştiren yoktur.
Yandaş medyanızı sorarsan onlar iftira atıyorlar. Sonra da şamarı yiyiorlar.

Ne diyelim eşek olana semer vuran çok olur. Bu da o mesele.
Gül' ü neden alkışladıklarını neden sevdiklerini bilmiyorlar.
EE dürüst ya işte, al işte takım elbiseli, he he :gulumseCocuk:

Önemli olan gösterilen tepkiden sonra özür dilenip dilenmemesi değil, Sinem arkadaşımızı bu tepkiyi göstermeye iten sebeplerdir.

işsizlik %15 olmuş hala bazı arkadaşlar burada da şak şaka devam ediyorlar
diyecek söz bulamıyorum onlara , başarımıdır %15 işsizlik , eğer öyleyse bizde alkışlayalım
arkadaşları

kız okumuş kültürlü kız senin ve yandaşların gibi türbanı tak işi kap çılardan değil sen anlamazsın kafanı yorma

anlıyorum verdiğim cevap hoşunuza gitmedi.Çünkü verdiğim cevap bu yazının anlamını

yitirdiğini gösteriyordu

eğer gerçekten bozulduysan verdiğim cevaba

söz bir daha senin konunu daha doğmadan bitirecek yorumlar yazmam

:)

İşsiz kızın Gül'e karşı söylediği "Bu ülkede neler oluyor bilmek istiyorum,bu insanlar sizi neden alkışlıyorlar" sözleri karşısında, bu sözü söyleyen kızın annesinin "Sen ne yaptım kızım?"sözü insanların nasıl sindirildiğinin ve çaresizliğinin göstergesidir.Kızın işini hallettik işlem tamam,peki sesini çıkaramayan sessiz çoğunluğun işini kim halledecek?.Cevap yok

eger sonradan özür dilediyse kesin işi kapmıştır. bu ülkede işler böle yürüyor.

Geri