siyah kurdela ve yas saçmalığı

sacmalamıssınız ya bn muslumanlık altında bukadar ileri gidilmesine inanamıyorum dinimizde yas tutma yoktur nedemek askerlerimiz olurken biz gulcez mi insan bazı seyleri soylerken dusuncek yas tuttugumuz için Allah bize degil sizin gibi dini kullanarak sacmalayan, halkı kandıran kisilere gunah yazacak.. hadi diger tarafta gorusuruz

Müslümanın yaşamıda
Sevincide kederide
Yahudilerden ve Hristiyanlardan
Farklı olmak zorundadır

Kim bir kavme benzerse özenirse o onlardandır
Hadisi bu konunun tartışmasız en net cevabıdır

Ne yani petek çiğim programında siyah kurdela bağlayınca daha fazlamı üzülmüş oluyor?
Oradaki askerler önce vatan dediler ve şehit oldular.Yani vatan için,bayrak için.Bence de saçma bir uygulama.Bayrak asın.Bayrak.Nazlı Bayrağımız belki hüzünlü dalgalanacaktır ama yine de bu vatan bizim olduğu sürece dalgalanacaktır.Kuru sıkı atanlara:
Ben 2 bayrak astım.Birisi salonumun camında.
Diğeri namusumun baş ucunda.
Ötesi yok.

Ne yani petek çiğim programında siyah kurdela bağlayınca daha fazlamı üzülmüş oluyor?
Oradaki askerler önce vatan dediler ve şehit oldular.Yani vatan için,bayrak için.Bence de saçma bir uygulama.Bayrak asın.Bayrak.Nazlı Bayrağımız belki hüzünlü dalgalanacaktır ama yine de bu vatan bizim olduğu sürece dalgalanacaktır.Kuru sıkı atanlara:
Ben 2 bayrak astım.Birisi salonumun camında.
Diğeri namusumun baş ucunda.
Ötesi yok.

arkadaşım gerçekten gayet mantıklı bir açıklama ayrıca şu an biz avrupaya abd ye kızıyoruz peki bu kara saçmalığının bizim kültürümüze avruppadan geldiğini biliyor muydunuz hem adamın oğlu şehit olmuş tutacak bi de siyah giyiniyim die mi uğraşacak hem onun kıyafetine bakıp kınayan halka da bir sormak lazım siz orda şehit için mi siyah için mi varsınız???

sacmalamıssınız ya bn muslumanlık altında bukadar ileri gidilmesine inanamıyorum dinimizde yas tutma yoktur nedemek askerlerimiz olurken biz gulcez mi insan bazı seyleri soylerken dusuncek yas tuttugumuz için Allah bize degil sizin gibi dini kullanarak sacmalayan, halkı kandıran kisilere gunah yazacak.. hadi diger tarafta gorusuruz

sana katılıorm..ve bu konuyu da çok saçma buluorm..herşeye dini karıştırmak çok yanlış..sahada bi futbolcu öldüğünde milli takımımız siyah kurdelayla çıkmıo mu?
biz doğum günü kutlamıo muyuz ? bu forumda pek çok kişi doğum günü kutluo ..o da hristiyanlıktan gelmiş.. o zaman ???
siyah kurdela takmanın dinle bi ilgisi yoktur..bu yas anlamına gelir ve bi adet, gelenek gibi bişidir..hem televizyon izlemio musunuz dün akşam canlı yayında sınırdaki askerleri gösterdiler hepsi siyah kurdela takmışlar...bazı şeyleri de dinden ayırın artık karıştırmayın..

Ben türklük, terör gibi konulara karışmadan tarafsız bir şekilde şunları söyleyeyim. Herkes istediği gibi yas tutabilir, istediği şeye de inanabilir. Ama siyah giymek bir Hristiyanlık adetidir ve Peygamberimiz'de siyah giyerek yas tutmayın demiştir. Yani yas tutmaya kimsenin bir şey dediği yok. Ama ''bu evrensel bir şeydir, tüm dünyada böyle biz yapsak nolur, yok futbolcular biri ölünce siyah kurdele takıyo, yok askerlerde siyah kurdele taktı'' gibi yorumlarla dinde var olan bir şeyi değiştiremezsiniz. ''Ben müslümanım ama siyahta giyerim'' diyorsanızda o da sizin bileceğiniz iş. Siyah giyince nolacak dinden mi çıkacaksınız, elbetteki hayır. İslamiyet'te şekilcilik yoktur. Yani ben istavroz çıkarınca Hristiyan olmam. Siyah giyincede Hristiyan olmaz insan tabiki. Söylemeye çalıştığım şey bu adetin Hristiyanlardan dünyaya yayılmış olduğu ve bizim dinimizde yeri olmadığıdır.

Ama tabi ne kadar söylersem söyleyeyim, yine de ''ne alaka, her şeyi dini karıştırmak saçma, hangi yüzyılda yaşıyoruz, böle ufak şeylerden ne olacak'' gibi yorumlarda gelecektir. En başta söylediğim gibi herkes istediği şeye inanabilir. Bu konu size mantıken çok saçma gelebilir.
Zaten insanların bu dünyada düştüğü en büyük hata, bir şeyleri kendi mantığıyla anlamaya çalışmasıdır. 'İnsan' sadece mantığıyla her şeyi kavrayamaz. Bunun en büyük örneğide Allah'ın varlığıdır. Biz Allah'ın varlığını mantığımızla anlayamayız, sadece inanırız. İnanmak kelimesini kullandığıma göre yazımı sonlandırabilirim, çünkü aslında her şey ''inanç'' meselesidir.

Umarım ülkemiz bu terörden kurtulabilir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Herkes gibi bende onlar için yas tutuyorum. Ancak çeşitli sembollere ihtiyaç duymadan...

tabii ki bende asosyal bi insan olarak çeşitli sembollere ihtiyaç duymam..siyah giyip yas filan da tutmam bişi için...ama dediğim gibi haberlerde gördüm..şu an sınırdaki askerler siyah kurdele takıo...öğretmenler siyah kurdele takıcak eylem için..

şu habere bakın
Edirnekapı Şehitliği'nde toplanan yaklaşık 60 kişilik grup, önce şehitlerinin başında dua okuyarak,
mezarlarının bakımlarını yaptı. Aileler, şehit mezarlarının başındaki Türk bayraklarına da siyah kurdela bağladılar...

şimdi siyah kurdele ve yas saçmalığı diyerek onlara saygısızlık ediosunuz ...

madem dinde yeri yok tamam..eee ? yoksa noolmuş ...bu millet hristiyan özentisi mi yani ? böle düşünüosanız saçmalık diorm ben.

Trineo rumuzlu arkadaş konuya net bir açıklama getirmiştir. Allah razı olsun, batı taklitçiliği ve yabancı kültürler milletimize bir anda bulaşmadı, bir anda da söküp atabileceğimiz bir şey değildir.

Milli reflekslerimize tepkiler mutlaka gelecektir. Bize düşen ise sabırla metanetle kahrolası taklitçiliği söküp atmaya gayret etmek.

İnşallah bu millet üstüne zorla geçirilen veya geçirilmeye çalışılan batı kültürünü elinin tersiyle itip kendi öz değerlerine yeniden dönecek ve medeniyetin eksiksiz İslam medeniyeti olduğunu cümle aleme ilan edecektir, ümitvarız...

evet ben de katılıyom bence de doğru değil bu gibi yollardan bazı adetler yerleşmekte özellişkle ışıkları yan söndür mum yak gibi bunlar zaman la yerleşmekte. hakkaride aponun(terör başı) yakalanış günündede siyah giyiiniyolar bu doğru mu ????

Sen cenazeye gelin gibi beyaz giyip mi gidiyorsun

Bizim örfümüzde adetimizde dinimizde cenazeye şu renk kıyafet giyinde gidin die birşey yoktur, ama efendimiz hristiyanlar gibi siyah giyinmeyin demiştir.
Cenazeye giderken kıyafetlerin temiz ve düzgün olsun yeter.

Hz.Ali geldi aklıma "İnandığın gibi yaşamazsan, yaşağın gibi inanmaya başlarsın"

bunun dinle alakası yok tamamen kumaş piyasasıyla alakalı
organizasyon başlatmaya hevesli bir gazete olan şok gazetesinin kampanyası sadece bir istismar ile reklam çabasıdır
lütfen artık eylemlerimizi birilerine katkı sağlamadan becerelim
LÜTFEN
ayrıca senin dediğin siyah kurdele adeti gerçekten hristiyanların ve yahudilerin yas adetidir
yani tespit doğru

bence siyah kurdele yada siyah giinmenin dinle alakası yoktur...bence siyah olumsuzluğun simgesidir bu olumsuzluğu göstermek içindir..bizim dinimizdede insanlar cenazelerde siyah giyinirler yada koyu renkler...bunun dinle değil rengin temsil ettiği anlamla ilgilidir...

Açıklıyoruz, açıklıyoruz, hala dinle alakası yok diyorsunuz. neyse ya ben yukarıda açıkladım. görmek isteyen görür.

dinimizde yas tutmak yoktur ayrı
dinimizde siyah kurdeLa takıp, siyah giyinerek yas tuttuğumuzu ifade etmek yoktur ayrı
insanLarı yargıLayıp suçLamadan önce yazıLanı oku

ikra cemparator oku
iLk emirdir oku iyi oku

ben şunu düşünmüştüm şehit haberleri gelince
duyarlı duyarsız bir çok vatandaş eline bayrak alıp sokaklara döküldü Bayrak sallamakla tepki verilemez.Bayrak satan kişilere dikkat ettim de hep doğulu tiplerdi.Yahu Pekaka itleri bu sektöre de el atmış olmasınlar ?!!

Geri