Ben türklük, terör gibi konulara karışmadan tarafsız bir şekilde şunları söyleyeyim. Herkes istediği gibi yas tutabilir, istediği şeye de inanabilir. Ama siyah giymek bir Hristiyanlık adetidir ve Peygamberimiz'de siyah giyerek yas tutmayın demiştir. Yani yas tutmaya kimsenin bir şey dediği yok. Ama ''bu evrensel bir şeydir, tüm dünyada böyle biz yapsak nolur, yok futbolcular biri ölünce siyah kurdele takıyo, yok askerlerde siyah kurdele taktı'' gibi yorumlarla dinde var olan bir şeyi değiştiremezsiniz. ''Ben müslümanım ama siyahta giyerim'' diyorsanızda o da sizin bileceğiniz iş. Siyah giyince nolacak dinden mi çıkacaksınız, elbetteki hayır. İslamiyet'te şekilcilik yoktur. Yani ben istavroz çıkarınca Hristiyan olmam. Siyah giyincede Hristiyan olmaz insan tabiki. Söylemeye çalıştığım şey bu adetin Hristiyanlardan dünyaya yayılmış olduğu ve bizim dinimizde yeri olmadığıdır.
Ama tabi ne kadar söylersem söyleyeyim, yine de ''ne alaka, her şeyi dini karıştırmak saçma, hangi yüzyılda yaşıyoruz, böle ufak şeylerden ne olacak'' gibi yorumlarda gelecektir. En başta söylediğim gibi herkes istediği şeye inanabilir. Bu konu size mantıken çok saçma gelebilir.
Zaten insanların bu dünyada düştüğü en büyük hata, bir şeyleri kendi mantığıyla anlamaya çalışmasıdır. 'İnsan' sadece mantığıyla her şeyi kavrayamaz. Bunun en büyük örneğide Allah'ın varlığıdır. Biz Allah'ın varlığını mantığımızla anlayamayız, sadece inanırız. İnanmak kelimesini kullandığıma göre yazımı sonlandırabilirim, çünkü aslında her şey ''inanç'' meselesidir.
Umarım ülkemiz bu terörden kurtulabilir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Herkes gibi bende onlar için yas tutuyorum. Ancak çeşitli sembollere ihtiyaç duymadan...