* * * SivassporLuLar HaberLeriniz Burada* * *

İlk Okul Yıllarına Döndü

Sivasspor’un başarılı futbolcusu Hayrettin Yerlikaya, öğrenim gördüğü okulda anılarını tazeledi.
hayrokul.jpg

Kent merkezinde eğitim öğretim veren 4 Eylül İlköğretim Okulu’nda 1992-1995 yılları arasında eğitim öğrenim gören Sivasspor’un başarılı defans futbolcusu Hayrettin Yerlikaya, 17 yıl sonra okulunu ziyaret ederek hem öğrencilerle bir araya geldi hem de anılarını tazeledi.

Öğrenim gördüğü sınıfa girerek o yıllarda oturduğu sırada oturan ve kara tahtaya “Şampiyon Sivasspor” yazan Yerlikaya, “Bu okulda çok güzel günlerim geçti. Güzel anılarım oldu. Şimdi bunları bir kez daha yaşamak imkansız. Ama buraya gelerek o atmosferi tekrar yaşadığım için mutluyum” dedi.

Yerlikaya kendi sınıfından çıktıktan sonra okulun spor salonunda öğrencilerle bir araya geldi. 4 Eylül İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Kezban Alper’in organize ettiği söyleşi programına katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Yerlikaya, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek, “Bugün eğitim gördüğünüz bu sıraların kıymetini iyi bilin. Yıllar sonra ne kadar isterseniz isteyin bir daha bu sıralardaki anıları yaşayamıyorsunuz. Ben bugün buradayım ve çok mutluyum. Çünkü yıllarca eğitim gördüğüm bu okulda hem öğretmenlerimle bir araya geldim hem de anılarımı tazeledim” dedi.

4 Eylül İlköğretim Okulu’nda öğrenim gördüğü yıllarda futbola olan ilgisinin daha da arttığını ifade eden Hayrettin Yerlikaya, şu an okulda görev yapan beden eğitimi öğretmeni Ayşe Güzel’in de kendisinde emeğinin çok olduğunu söyledi. Türk futboluna kazandırılmasında öğretmenlerinin çok emeği olduğunu da dile getiren Yerlikaya, “Bizleri hayata hazırlayan ve meslek sahibi yapan bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Onların yönlendirmeleriyle biz meslek sahibi oluyoruz. O yüzden öğretmenlerimize vefa borcumuz çok” dedi.

Öğrencilerden Sevgi Seli

Hayrettin Yerlikaya’nın söyleşinde sözlerini sık sık “Sivas Seninle Gurur Duyuyor” diyerek kesen öğrenciler Yerlikaya’ya yoğun ilgi gösterdiler. Öğrenciler Yerlikaya’dan imza alabilmek için birbirleriyle adeta yarıştılar.

Süpriz Duygulandırdı

Öğrencilerle söyleşinin ardından Okul Müdürü Bedri Bayraktutan’ın sürpriz hediyesi Hayrettin Yerlikaya’yı duygulandırdı.

Okul müdürü Bayraktutan, Yerlikaya’ya öğrenim gördüğü yıllarda çekilmiş bir fotoğrafı hediye ederek, “O yıllarda okulumuzun başarılı öğrencileri arasındaydın. Şimdi ise Süper Lige damgasını vuran ve 4 büyüklere meydan okuyan şehrimizin güzide takımında başarılı bir futbolcusun. İnşallah futbol hayatında okul hayatın gibi başarılarla dolu olur” dedi.

Yerlikaya ise aldığı hediye karşısında duygulanarak, “Bende dahi olmayan bu fotoğrafı ömrüm boyunca saklayacağım” dedi.

Sivasspor.org.tr

Kupa Maçı Lig Tv'de

Sivasspor'un Fortis Türkiye Kupası'nda kendi sahasında Denzilispor ile yapacağı maç Lig Tv'den naklen yayınlanacak.

svsdnz6.jpg

Ligde lider takımımızın maçlarını arada bir yayınlayan Lig Tv, kupa mücadelemizi Pazartesi günü saat 13:00'da canlı olarak ekranlara taşıyacak. İkinci yarı için ilk kez seyredeceğimiz Yiğidolar için Sivas'taki taraftarlarımızı tribüne Sivas dışındakileri ise ekran başına çağırıyoruz.

Lider Sivasspor, transferde durmak bilmiyor. Hamed Namouchi ile prensipte anlaşan Kırmızı-Beyazlılar, Diyarbakırsporlu Ufuk Bayraktar´ın da işini bitirdi.
ufuk_bayraktar.jpg

Sol kanatta oynuyor
Süper Lig’in ilk yarısını bu sezon da zirvede tamamlayıp tarih yazan Sivasspor, transfer harekâtına devam ediyor... Çalışmalarını titizlikle sürdüren Kırmızı-Beyazlılar, Diyarbakırspor’un 10 numarası Ufuk Bayraktar ile her konuda anlaşmaya vardı. Bank Asya 1.Ligi’nin ilk yarısında 14 maçta forma giyen ve orta sahanın solunda görev yapan genç oyuncunun, bir kaç gün içinde Sivas’a geleceği ve kendisini resmen Sivassporlu yapan sözleşmeye imza atacağı ifade edildi.

Murat belirsiz
Tunuslu yıldız Hamed Namouchi konusunda Başkan Mecnun Odyakmaz’ın olumlu yanıt vermesinin üzerine, 24 yaşındaki futbolcu için beklemeye geçildi. Teknik direktör Bülent Uygun’un bizzat ilgilendiği Ankaragücülü Murat Erdoğan’ın durumunun ise hâlâ belirsiz olduğu, ancak hafta içinde bu konunun da netliğe kavuşacağı öğrenildi. Bunun yanı sıra, gurbetçi oyuncu Tufan Tosunoğlu’nun da Kırmızı-Beyazlı formayı giymek için gün saymaya başladığı belirtildi.

Türkiye Kupası C Grubu´nda Sivasspor 90+2'de attığı golle Denizlispor`u 1-0 yendi...
SİVASSPOR: 1 - DENİZLİSPOR: 0

svsden.jpg

Stat
4 Eylül

Hakemler
Bünyamin Gezer xxx, Ayhan Akgöz xxx, Arkın Akgöl xxx

Sivasspor
Akın xx, Abdurrahman xx, Faruk xx, Sedat xx, Murat xx, Onur xx, Musa xx (Dk. 59 Balili xx), İbrahim xxx, Muhammed xx (Dk. 70 Sezer xx), Mehmet xx, Tum xxx

Denizlispor
Cenk xx, Feridun xx, Tomas Abraham xx, Burak xx, Kratochvil xx, Süleyman xx, İzzet xx (Dk. 24 İvan Leitava xx), Caner xx (Dk. 90 Fatih Yiğen ?), Güray xx (Dk. 89 Musa Sinan ?), Emin xx, Çağlar xx Gol: Dk. 90 İbrahim (Sivasspor)

Sarı kart
Dk. 83 İvan (Denizlispor)

:: MAÇTAN DAKİKALAR ::
Fortis Türkiye Kupası (C) Grubu'nda Sivasspor, Denizlispor'u 1-0 mağlup etti.

Fortis Türkiye Kupası (C) Grubu'nda Sivasspor-Denizlispor maçının ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

9. dakikada İbrahim'in pasıyla ceza alanına hareketlenen Mehmet Yıldız'dan önce topa kaleci Cenk müdahale etti. Sonrasında defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

21. dakikada soldan Musa'nın yaptığı ortada kale içinde müsait durumdaki İbrahim'in gelişine vurduğu şutta kaleye doğru giden top defanstan döndü.

22. dakikada ceza alanının sağ köşesinde önüne doğru gelen topa İbrahim'in sert vuruşunda, kaleci Cenk meşin yuvarlağı kornere çeldi.

28. dakikada Caner'in sağdan ortasında ceza alanı içinde İvan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Akın'da kaldı.

Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

Orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçın ikinci yarısında her iki takım da fazla etkili atak geliştiremedi.

80. dakikada Emin'in ceza alanı dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Akın'da kaldı.

86. dakikada ceza alanının solunda topla buluşan Balili'nin sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

90. dakikada kullanılan uzun taç atışında ceza alanı içinde Tum'un kafayla aşırdığı topa gelişine vuran İbrahim'in şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Maç 1-0 Sivasspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

Bu arada, maçın 59. dakikasında Sivasspor'da Musa'nın yerine İsrailli Balili'nin oyuna girmesinden sonra bir grup taraftar, ''Kahrolsun İsrail, yaşasın Balili'' şeklinde tezahürat yaptı.

-MAÇI GALATASARAY BAŞKANI ADNAN POLAT DA İZLEDİ-
Bu arada askerliği Sivas'a çıkan oğlu Kerim Polat ile kente gelen Galatasaray kulübü Başkanı Adnan Polat da oğluyla birlikte maçı tribünlerin kapalı bölümünde izledi. Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivasspor kulübü başkanı Mecnun Otyakmaz da karşılaşmayı izledi.

Sivasspor.Com

Sivasspor yöneticilerinin, Galatasaray Başkanı Adnan Polat'tan, teknik heyetin raporu doğrultusunda Aydın'ın Sivasspor'a kiralık verilmesi konusunda söz aldığı öğrenildi.

Askerliği Sivas'a çıkan oğlu Kerim Polat'la birlikte kente gelen Adnan Polat, Sivassporlu yöneticilerle de biraraya geldi. Polat ile kırmızı-beyazlı yöneticilerin görüşmesinde Galatasaraylı futbolcu Aydın'ın Sivasspor'a kiralık verilmesi konusunun da değerlendirildiği öğrenildi.

Sivasspor'un isteğine olumlu baktığı öğrenilen Adnan Polat'ın, 2 gün sonra Galatasaray teknik heyetiyle Antalya'da gidecek-kalacak futbolcularla ilgili yapacağı toplantıdan çıkacak karara göre, Aydın'ı Sivasspor'a kiralık verme konusunda söz verdiği öğrenildi. Galatasaray teknik heyetinin uygun görmesi durumunda Aydın'ın Sivasspor'a kiralık verileceği ifade edildi.

Bu arada, daha önce Galatasaray'a transfer olacağı yönünde haberler çıkan Sivassporlu Mehmet Yıldız ile ilgili Adnan Polat ile Sivasspor yönetiminin kesinlikle bir görüşme yapmadığı da ifade edildi.

Yiğidolar Bilica Dedi !

Aralık Ayının Oyuncusu Anketinde Bilica ve Mehmet Yıldız yarışını istikrarlı oyunu, kaliteli top tutuşu ve profesyonelliği ile göz dolduran Fabio Alves Da Silva Bilica önde bitirdi.

Sivasspor taraftarları tarafından Türkiye’nin en iyi yabancı defans oyuncusu olarak gösterilen Bilica sezonun ilk yarısında takıma büyük katkıda bulundu. Yiğidoların ortak kanaati "iyi ki varsın Bilica" ...

Aralık Ayının Oyuncu olan Fabio Alves Da Silva Bilica’yı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

SivasSpor.Com

Pazartesi günü Denizlispor’la zorlu bir maça çıkan Sivasspor,ara vermeden pazar günü deplasmanda oynayacağı Manisaspor maçının hazırlıklarına başladı.
idman1.jpg

Fortis Türkiye Kupası (C) Grubu'nda Denizlispor'u yenerek liderliğe yükselen ve gruptaki son maçını 18 Ocakta deplasmanda Manisaspor ile yapacak olan Sivasspor, Manisaspor maçı hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı idmanla sürdürdü.

Teknik direktör Bülent Uygun'un Antalya'da TSYD tarafından düzenlenen seminere katılması nedeniyle, kırmızı-beyazlı ekibin antrenmanı, antrenör Esat Karaberberoğlu, yardımcı antrenörler Sefer Yılmaz ve Toprak Kırtoğlu ile kaleci antrenörü Murat Göksu yönetiminde gerçekleşti.

Yerden ısıtmalı dış sahada, soğuk bir havada gerçekleşen idmanda, futbolcular bir süre saha etrafından koştu. Isınma hareketlerinin ardından dar alanda isabetli pas yapmaya yönelik çalışmayla devam eden idmanda, futbolcular daha sonra bir süre deparlı şekilde koştu. İdman, çift kale maçla sona erdi.

Arka adalesinde hafif sakatlığı bulunan Abdurrahman Dereli'nin takımdan ayrı olarak koştuğu idmana, hafif sakatlıkları bulunduğu için salonda çalıştıkları bildirilen Mohammed Ali Kurtuluş ve Hayrettin Yerlikaya ile izinli olan kaleci Akın Vardar katılmadı.

Öte yandan, denenmek üzere getirilen Brezilyalı orta saha oyuncusu Davi Fotaleza da idmanda yer aldı. Brezilya'nın Seri (A) takımlarından Clube Atletico Paranaense'de forma giydiği belirtilen ve bir süredir Sivasspor ile idmana çıkan 18 yaşındaki oyuncunun, teknik heyetin raporu doğrultusunda transferine karar verileceği öğrenildi.

Son Yiğido Kamanan!

Sivasspor Maccabi Tel-Aviv’in orta saha oyuncusu Kamanan’ı renklerine bağladı.
kamanan.jpg

Yeni transfer edilen 27 yaşındaki Fransız Yannick Kamanan orta sahanın yanı sıra hücumda da etkili oyunuyla dikkat çekiyor.

1.86 boyundaki Fransız Oyuncu Maccabi Tel-Aviv ile çıktığı 45 maçta 15 gol attı.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun yaptığı açıklamada, Kamanan'ı daha önce izlettirdiklerini belirterek, “Kamanan iyi bir futbolcu. Geçen sezon 10'un üzerinde golü vardı. İnşallah bize uyum sağlar” dedi.

Herkes SivasSpor`u Konuşacak

Transferin gözdesi, Sivasssporumuzun Kaptanı Mehmet Yıldız, ikinci yarı için iddialı konuştu.

Sivasspor’un önünü kesmek ve sporculara yönelik transfer iddialarıyla takımın motivasyonunu bozmak isteyenlere gereken cevabı veren Yıldız “ Herkes transferleri değil Sivasspor’u konuşacak “ dedi
İlk yarıyı lider olarak tamamlayan ve ikinci yarı için iddialı bir şekilde hazırlanan Sivasspor’un hem kupada hemde ligde başarılı olacağını ve her iki kulvarda da kupanın sahibi olacağını dile getiren Sivasspor Kaptanı Mehmet Yıldız “ Geçen sezon elde ettiğimiz başarıyı bu sezon daha üst seviyelere çıkarmak zorundayız.Spor kamuoyu bize “ Gönüllerin Şampiyonu “ ünvanını verdi. Bu ünvanın altında ezilmek yerine bu sezon hem kupanın hemde ligin şampiyonu olarak sizlere güvenenleri utandırmayacağız.Zirve için yemin ettik “dedi.

GALATASARAY MAÇI ÇOK ÖNEMLİ
Sivasspor’un geçen sezon kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı Galatasaray maçı yenilgisi ile şampiyonluktan uzaklaştığını dile getiren Kaptan Mehmet Yıldız “ Geçen sezon Galatasaray maçına kadar liderliğimiz sürüyordu, Galatasaray maçındaki yenilgi bizi şampiyonluktan etti. Bu sezon ikinci yarının ilk maçında yine Galatasaray ile kendi sahamızda oynayacağız.Bu maçı alarak geçen sezonun rövanşını alıp zirve yolunda bir ekibimize daha saf dışı bırakarak şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz “dedi.

HERKES SİVASSPOR’U KONUŞACAK
Transferde adından çok bahsedildiğini ve Galatasaray ile anlaşmasına ramak kaldığını ve daha sonra iki kulübün görüşmeleri sonucunda transferin lig sonuna bırakıldığını,transferin gerçekleşmemesinin kendisini hiçbir zaman etkilemediğini de dile getiren Yıldız “ Ben profesyonel bir sporcuyum.Her sporcuya yönelik teklifler yapılır,bana da yapıldı ama olmadı.Sezon sonunda ne olur onu bilemem am, ben Sivas’ta çok mutluyum. Sadece oynamak değil, bu şehir de bulunmak da büyük keyif. Sivasspor’u çok seviyorum. Üstüne basa basa söylüyorum. Çünkü Sivas ve Sivasspor benim hayatımda çok önemli bir yerde.Hiçbir zaman ben buradan ayrılacağım diye de bir niyetim olmadı.Benim başarım önemli değil, önemli olan Sivasspor’un başarısı.Geçen sezon olduğu gibi yine bu sezon herkes ama herkes Sivasspor’u konuşacak ve başarısıyla övünecektir “dedi.

FUTBOLCU OLMASAM ASKER OLURDUM
Futbol oynamayı çok sevdiğini de dile getiren Sivasspor Kaptanı Mehmet Yıldız “ Futbolcu olmasam kesinlikle asker olurdum dedi
Yıldız “Küçükken hayalimde hep asker olmak vardı”. Ailemde ve çevremde askerler olduğu için bende hep asker olmak isterdim. Zaten askerlik biraz da bizim kültürümüze yakın olan bir şey. Askerlik, her zaman saygı gören, saygıyı hak eden bir görev. Ama kısmette futbolculuk varmış. Futbolcu olduğum için de çok mutluyum. Buralara kolay gelmedim ve değerini biliyorum. İşçi bir babanın oğlu olarak nereden nerelere geldiğimi unutmadım. Küçükken okuldan kaçıp gözleme-ayran satardım. Evdekilere biraz daha az yük olayım diye. Allah’a şükür futbolculuktan kazandığım bana ve aileme de yetiyor. Onlarla her konuda yakından ilgileniyorum.”

ÖNCE KUPA ARDINDAN GS MAÇI
Sivasspor Kaptanı Mehmet Yıldız hafta sonunda Manisaspor ile kupa maçında karşı karşıya geleceklerini ve bu müsabakayı kazanarak çeynek finale adlarını yazdıracaklarına inandığını da sözlerine ekleyerek “ Önce kupa maçını kazanacağız, ardından da önümüzdeki hafta sonunda kendi saha ve seyircimiz önünde yapacağımız Galatasaray maçını kazanarak şampiyonluk yolunda önemli bir engeli saf dışı bırakacağız.Galatasaray maçının ardından tüm gözler Sivasspor’a çevrilecek ve herkes bizim başarımızı konuşacaktır. Ayrıca bu müsabakada gol atarak gol orucunu da bozmak istiyorum “dedi.​

.....................

Olympiakos'da Yıldız Sesleri

Galatasaray´ın uzun süre kadrosuna katmak için çaba sarfettiği Mehmet Yıldız için komşu harekete geçti. Olympiakos´un, golcü futbolcu için Sivasspor´a 3 milyon Euro önerdiği belirtildi.
Sivas 5 milyon istiyor
İsmi geçen seneden beri Galatasaray ile anılan Sivasspor’un golcüsü Mehmet Yıldız için Yunanistan 1.Ligi takımlarından Olympiakos harekete geçti... Galatasaray’a transferi geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelen ancak gerçekleşmeyen Mehmet Yıldız için, komşunun Kırmızı-Beyazlılar’a 3 milyon Euro önerdiği belirtildi. Sivasspor Yönetimi’nin ise bonservis fiyatı konusunda 5 milyon Euro da direttiği ve yapılan görüşmelerin bir kaç gün içinde netliğe kavuşacağı ifade edildi.

Kovacevic’in yerine...
Olympiakos'un, sakatlık geçiren golcüsü Darko Kovacevic’in boşluğunu, Mehmet Yıldız ile doldurmayı planladığı belirtilirken, teknik direktör Bülent Uygun’un da bu transfere sıcak baktığı gelen bilgiler arasında... Bilindiği gibi başarılı teknik adam daha önce transfere yönelik yaptığı açıklamada, “1 Ocak’tan sonra transferi kapatarız” demişti, ancak Uygun’un, makul bir rakamda buluşulması halinde bu transfere izin vereceği öğrenildi.

Sivasspor`un Bir Misyonu Var

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun Fortis Türkiye Kupası'nda Manisaspor'u yenerek çeyrek finale yükselmekten mutluluk duyduklarını belirtirken, Galatasaray maçı ve sahanın durumu hakkında açıklamalarda bulundu..
sivasblt.jpg

Manisa'nın futbol oynamaya istekli olduğunu, iyi mücadele ettiğini, ancak karşılaşmadan kendilerinin galip ayrıldığını anlatan Uygun, şöyle dedi:
''Kazandığımız için mutluyuz. Önümüzde önemli bir Galatasaray maçı var. Cumartesi günü iyi bir şekilde hazırlanacağız. Sivasspor'un bir misyonu var ve onu devam ettirmek zorundayız. Saha şartları kötü, buz. Bundan dolayı ön çapraz, kırık gibi sakatlıklar yaşamıştık. Sahamızla ilgili çalışmaları yaptık. Alttan ısıtmalı bir sahaya kavuşacağız. Sivasspor olarak yürüdüğümüz yolda tesis olarak da iyi bir yola gireceğiz.''

Sivasspor.com.tr

Bizim İçin Farketmez

Kupada Galatasaray'ın rakibi olan Sivasspor'da teknik direktör Uygun "Rakip kim olursa olsun, ligde ve kupada hedefimiz şampiyonluk" dedi.
Kuradan memnun
Fortis Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile eşleşen Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun, kuradan memnun olduğunu söyledi. Bu noktada rakip ayrımı yapamayacaklarını belirten Uygun, "G.Saray ile eşleşmemiz önemli değil. Biz işimizi yapar, yolumuza bakarız" diye konuştu.

Öncelik lig maçında
Kupa maçından önce cumartesi oynanacak lig karşılaşmasını düşündüklerini ifade eden başarılı hoca, "Galatasaray saygı duyduğumuz bir kulüp. Ama bizim de sorumluluklarımız büyük. Bunları yerine getirmemiz gerek. Rakip kim olursa olsun, Sivasspor'un ligde ve kupada tek hedefi şampiyonluktur" açıklamasını yaptı.

Mehmet coşacak
Uygun'un Galatasaray ile önümüzdeki 15 günde oynanacak 3 maçta en etkili silahı Mehmet Yıldız... Mehmet, devre arasında G.Saray'ın kapısından dönmüştü.
FotoMaç

Şampiyonluğa Yakınız

Turkcell Süper Lig'de Galatasaray'ı 2-0 mağlup eden Sivasspor'da, kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, ''Büyük maçları kaybetmediğimiz sürece şampiyonluğa yakın taraf biz olacağız'' dedi.
baskan-b.jpg

Otyakmaz, maçın ardından yaptığı açıklamada, rakibin 10 kişi kalmasıyla daha fazla boş alan ve pozisyon bulduklarını söyledi.
Buldukları boş alanları ve pozisyonları değerlendirecek futbolcularının devreye girmesiyle maçı kazandıklarını belirten Otyakmaz, galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Geçen sezon büyük takımlara karşı maçları kaybettiklerini anımsatan Otyakmaz, ''Geçen yıl kaybettiğimiz büyük maçları, bu sene kazanmayı da öğrendik. Bu bizim açımızdan önemli bir gelişme. İnşallah bu sezon sonuna kadar devam eder. 17. hafta sonu itibariyle ilk yarının gerçek lideri olduk, inşallah sezon sonuna kadar böyle devam eder'' dedi.
Sivasspor'un geçen sezon büyük takımlara kaybettiği maçlar nedeniyle şampiyonluğu yitirdiğini, bu sezon ise büyük takımlara karşı galibiyetler elde ettiğini belirten bir basın mensubunun, ''Bu sezon şampiyonluk gelecek mi'' şeklindeki soru üzerine Otyakmaz, ''İnşallah. Büyük maçları kaybetmediğimiz sürece şampiyonluğa yakın taraf biz olacağız'' diye konuştu.
Maçın bitiminde Galatasaray Başkanı Adnan Polat ile Mehmet Yıldız'ın transferini görüşüp görüşmedikleri sorulan Otyakmaz, ''Yok'' diye cevap verdi.
Otyakmaz, ''Bu saatten sonra futbolcu versek bile telafi etme, yerine transfer yapma imkanımız kalmadığı için bu takımla yolumuza devam edeceğiz'' dedi.
Otyakmaz, alttan ısıtmalı saha ile ilgili olarak ise ''Bu sene amacımız alttan ısıtmalı sahayı yetiştirmekti, çabaladık, fakat olmadı. Projeyi tesislerimize kaydırdık, önümüzdeki yıldan itibaren Sivas'ta daha düzgün sahalarda maç yapmış olacağız'' diye konuştu.

sivasspor.org.tr

İstikrar Buna Denir!

Turkcell Süper Lig'de geçen sezonun 17. haftasını topladığı 37 puanla lider tamamlayan Sivasspor, bu sezon da aynı başarıyı gösterdi.
sivas_takimm.jpg

Sivasspor, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da 17. hafta maçları sonunda 37 puan toplayarak liderlik koltuğunda yer aldı. Geçen sezon 17. hafta sonunda topladığı 37 puanla aynı puana sahip Fenerbahçe'nin averajla önünde lider durumda olan Yiğidolar, bu sezon aynı periyodu topladığı 37 puanla, en yakın rakibi Trabzonspor'un 2 puan önünde lider tamamladı.

Geçen sezon Fenerbahçe ile birlikte 17. hafta maçları sonunda Galatasaray'ın 1, Beşiktaş'ın 3, Trabzonspor'un 15 puan önünde zirvede yer alan Sivasspor, bu sezon 17. hafta maçları sonunda Trabzonspor'un 2, Galatasaray, Ankaraspor ve Fenerbahçe'nin 4, Beşiktaş'ın ise 6 puan önünde ilk sıraya yerleşti.

BU SEZON SADECE 2 YENİLGİ
Geçen sezon 17 maçta Fenerbahçe, Galatasaray, Ankaraspor ve Konyaspor'a yenilip, Ankaragücü ile berabere kalan Sivasspor, bu sezon aynı periyotta sadece Ankaraspor ve Antalyaspor'a mağlup olup, Kayserispor, Eskişehirspor, Beşiktaş ve Trabzonspor ile berabere kaldı.

Geçen sezonun 17 maçlık ilk devresinde iç sahada yaptığı 9 maçın 9'unu da kazanan, dış sahadaki 8 maçta ise 3 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet alan kırmızı-beyazlı ekip, bu sezon da 17 maçlık periyotta evinde yaptığı 9 karşılaşmanın 8'ini kazanıp, 1'inden beraberlikle ayrılırken, deplasmandaki 8 karşılaşmada ise 3 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet elde etti.

İLK 17 MAÇLIK PERİYOT
Geçen sezon 17 maçlık periyotta 12 galibiyet (1'i hükmen), 1 beraberlik, 4 mağlubiyet alarak 37 puan kazanan kırmızı-beyazlı ekip, bu sezon ise 17 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyetle 37 puan elde etti.

Geçen sezonun 17 maçlık periyoduna göre yenilgi sayısını 2 azaltıp, beraberlik sayısını 3 artıran Sivasspor, geçen yıldan 1 galibiyet az elde etmesine rağmen aynı puanı topladı.

Geçen sezon 17 maçta rakip filelere 28 gol (3'ü hükmen) atıp, kalesinde 13 gol gören kırmızı-beyazlı ekip, bu sezon aynı periyotta rakip filelere 30 gol atıp, kalesinde 12 gol gördü.

Sivasspor.com

0-0'la Biz Tur Atlarız

Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Galatasaray’la 1-1 berabere kalan Sivasspor’un golünü atan Pini Balili mücadeleden memnun.
baliligs_svs.jpg

Karşılaşma sonrası LİG TV mikrofonlarına Türkçe açıklamalarda bulunan futbolcu, “Sivas’ta 0-0’da turu geçen biz oluruz” dedi.

“Maçın sonunda yediğimiz golle berabere kaldık. Çok iyi mücadele ettik, savaştık. Kupayı kazanmak bizim avantajımız. Sivas’ta 0-0’da biz tur atlayacağız. Geçen hafta Sivas’ta Galatasaray’ı yendiğimizde havadan şikâyet ettiler ama haftaya bir daha oynayacağız. Umarım o zamana saha değişmiş olur ve o şartlarda yine karşılaşmış oluruz. Golden sonra asker selamım Bülent Hocam içindi.”

Bursa Öncesi Neşeli İdman

Bursaspor maçı hazırlıklarını sürdüren lider Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, ''İnandık, istedik, arzuladık, çalıştık, inşallah da başaran taraf olmak istiyoruz'' dedi.

Turkcell Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak olan Sivasspor, bu maçın hazırlıklarını kulüp tesislerinde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı idmanla sürdürdü.

İdman başlamadan önce güreşte Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu, AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya da Sivasspor'un idman sahasına geldi. Yerlikaya, futbolcular ve Uygun ile bir süre sohbet etti.

Futbolcularına ''Asrın güreşçisi geldi'' diyen Bülent Uygun, ''Bir daha bulamazsınız. Sırtı yere gelmedi. Bir tek ben yeniyordum, o da biraz zor'' diye espri yaptı. Bu sırada bazı oyuncuların birbirleriyle güreş hareketleri yaparak şakalaştıkları görüldü.

Yerlikaya, daha sonra futbolcular ve teknik heyetle birlikte fotoğraf çektirdi. Bu sırada Sivasspor'un Brezilyalı futbolcusu Sergio'nun koluna girdiği Hamza Yerlikaya ile güreş hareketi yaparak şakalaştığı gözlendi.

Bu arada, kız meslek lisesinde öğrenim gören bir grup öğrenci de öğretmenleriyle birlikte idmanı izledi. Futbolculara ve teknik direktör Bülent Uygun'a büyük ilgi gösteren öğrenciler, bol bol fotoğraf çekti. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri üzerinde Sivasspor yazılı pastayı da Uygun ve bazı futbolcularla birlikte kesti.

Öte yandan, bir firma da Uygun ve teknik heyete özel olarak hazırlanan, üzerilerinde isimlerinin bulunduğu masa kalemliklerini hediye etti.

Antrenmana, sakatlığı süren Hayrettin Yerlikaya, (A) Milli Takım kampından bugün kente dönen Mehmet Yıldız, ülkelerinin milli takımlarında mücadele eden Gineli Mamadou Diallo, Kamerunlu Herve Germain Tum ve Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç katılmadı.

Koşu, ısınma hareketleri ve dar alanda pas çalışmasıyla başlayan idman, istasyon çalışmasıyla devam etti. Sivassporlu oyuncular daha sonra yan top çalışması yaptı.

Teknik Direktör Uygun

Sivasspor Teknik Direktörü Uygun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bursaspor maçının çok zor bir deplasman olacağını bildiklerini söyledi.

Bursaspor'un dillere destan, takımına destek veren ve onu hiçbir zaman yalnız bırakmayan bir taraftarı olduğunu anlatan Uygun, şöyle konuştu:

''Öyle olmasına rağmen deplasmanda oynayacağımız maçtan puan almak istiyoruz. Çünkü burada alacağımız zorlu deplasmandaki 3 puan bizi hem zirve yolunda inanılmaz derecede güçlü kılacak, hem de yolumuza devam etmemizi sağlayacak. Sağ olsun herkes bizi destekliyor. Sivasspor bir bütünlük içinde devam ediyor. İnanıyorum ki yürüdüğümüz bu yolda sonunda hedefe varan ve hedefini başarabilen bir takım oluruz. Var gücümüzle inanarak, isteyerek çalışıyoruz. Bizi buraya getiren yeteneğimizle birlikte, burada tutacak olan karakterimizi en iyi şekilde sahada sergilememiz gerekiyor. İnandık, istedik, arzuladık, çalıştık, inşallah da başaran taraf olmak istiyoruz.''

Bülent Uygun, bir soru üzerine dün milli takımda maçın son 15 dakikasında forma giyen Mehmet Yıldız'ın performansını iyi bulduğunu belirterek, ''Mehmet sonucunda hastaydı. Hasta olmasına rağmen 15-20 dakika oynama şansı buldu. Bu haftaki maçtan sonra da cezası zaten bitiyor. İnanıyorum ki Mehmet de tekrar aramıza katıldığı zaman oyunuyla, mantalitesiyle, duruşuyla yine takıma katkı yapmaya devam edecektir'' diye konuştu.

İbrahim Dağaşan'a Verilen Para Cezası

Fortis Türkiye Kupası'ndaki Galatasaray maçının ardından sahaya Filistin bayrağı diken İbrahim Dağaşan'a verilen para cezasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Uygun, şunları kaydetti:

''Yani sonucunda verilen bir ceza. Oradaki barış ve kardeşlik adınaydı. Çok fazla bir şeyleri kurcalamanın, irdelemenin bir anlamı yok. Dünyadaki savaşların durması yönünde her türlü sevgi, kardeşliği gösterecek olan bir Türkiye var. Biz de devletimizin arkasındayız.''

Takımda Musa, Murat, Abdurrahman'ın mevsimsel rahatsızlıkları bulunduğunu ifade eden Uygun, Tum'un da milli maçta bileğinden sakatlandığını, bugün yurt dışından gelecek olan bu oyuncunun durumuna göre karar vereceklerini bildirdi.

Onun dışında Hayrettin'in gelecek hafta bir ameliyat olma zorunluluğu olduğunu anlatan Uygun, ''O da 20-25 gün içinde tekrar takıma katılacaktır diye düşünüyorum'' dedi.

Zor Maç Olacak

Teknik direktör Uygun, "Ligin en güçlü takımlarından biriyle oynuyoruz" dedi ve ekledi: Dikkat etmezsek canımız yanar.
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, yarın oynanacak Bursaspor maçı öncesinde temkinli konuştu. Galatasaray, Kayseri ve Kocaeli ile peş peşe oynanan kritik maçların yorgunluğunu, hafta içinde atmaya çalıştıklarını ifade eden başarılı hoca, Bursa karşısında işlerinin zor olduğunu ve özel önlemler almayı planladığını açıkladı. Rakibin yaptığı takviyelerle kadrosunu güçlendirdiğini dile getiren Bülent Uygun, şunları söyledi:

Idman1.1.jpg

Savunma yapabiliriz

"Bursaspor en büyük hamleyi, yeni jenerasyonun en önemli teknik adamlarından Ertuğrul Sağlam'ı takımın başına getirerek yaptı. Transferleri de yerinde olmuş. İkinci yarıda oynadıkları maçlarda gözlemlediğim kadarıyla, çok can yakabilecek bir takım Bursaspor. Ama bizim de hedeflerimiz belli. Bu tip maçlarda kayıp yaşamak istemiyoruz. Bu nedenle, Bursa karşısında savunmaya biraz ağırlık verebiliriz."

Kazanıp bekleyeceğiz

Tüm bunlara rağmen rakibi gözlerinde fazla büyütmediklerini sözlerine ekleyen Uygun, "Biz de bu noktaya alnımızın akı, bileğimizin hakkıyla geldik. Trabzonspor'la aramızda puan farkı yok. Bu yüzden de dikkatli olmamız gerekiyor. Biz Bursa'yı yenip, zirve yarışındaki Trabzon'un Beşiktaş önünde puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Umarım her şey istediğimiz gibi gelişir" ifadesini kullandı.

Sivasspor.com

MARATON`dan Analiz!!

Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu, Turkcell Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Fenerbahçe - SivasSpor maçını Maraton'da masaya yatırdı. İşte Büyüka ve Toroğlu'nun birbirinden çarpıcı yorumları ve analizleri!..
FENERBAHÇE – SİVASSPOR

MAÇIN YILDIZI: UĞUR BORAL

F.BAHÇE LİG SONUNA KADAR ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA OLACAK

ŞANSAL BÜYÜKA: Kadıköy’de fırtına gibi bir maça tanık olduk. Dakikalar daha 30’u gösterirken sahada 5 gol vardı. F.Bahçe bu galibiyetle liderle arasındaki farkı 5 puana indirdi. Sivasspor 10. haftadan bu yana ilk kez yenildi. Lugano, ligdeki 6. golünü atarak takımının en çok gol atan 2. oyuncusu konumuna yükseldi. Hocam kırılma dakikalarından önce bir şey söylemek ister misin?

ERMAN TOROĞLU: Öyle bir maç ki; Sivas aldı mı F.Bahçe defterini dürecek ve seneye bakacaktı. Bu maçtan sonra anlaşıldı ki F.Bahçe ligin sonuna kadar şampiyonluk mücadelesi verecek. Bu F.Bahçe’nin takım ahenginde bir eksiklik var. Herhalde yönetim futbolu az bildiklerini kabul ettiler ve 15-20 gündür bir şeyler yapmaya başladı. 2 maç evvel yüzleri parıldamıştı, geçen hafta yenilmişlerdi. Bu maçta da maç bitmesin istediler.

ŞANSAL BÜYÜKA: O zaman burada futbolcuların maç seçmesi var.

ERMAN TOROĞLU: Futbolcuyu görürsün çarşambadan rehavete girmiştir. Öyle bir olay çıkarırsın ki sunu bir şekilde futbolcu diken üstünde ve motive şekilde oynar.

ŞANSAL BÜYÜKA: Zirvedeki ilk 5 arasında yapılan maçlarda en çok puanı F.Bahçe almış. Hesapta olmayan takımlara puan kaybetmişler. F.Bahçe, zirvedeki takımlarla oynadığı 5 maçtan 10 puan almış.

ERMAN TOROĞLU: Yeni hoca geldi, Deniz’i yok saydı. Deniz ve Önder oynuyor. Kötü mü oynuyorlar? Gökhan Emreciksin de girecek. Fener kulübesinde de artık etkili oyuncular var. F.Bahçe’nin ne büyük transfer hatası yerli iyi futbolcular almamaları. Gökhan Gönül geldi. Gökhan, F.Bahçe’ye gelene kadar milli takım formasını giymedi. Yüzde yüz etkili olurdu Euro 2008’de olsaydı Gökhan.

KAMANAN VE MEHMET YILDIZ TOPU SAKLAYAMADI!..

ERMAN TOROĞLU: Mehmet Yıldız ve Kamanan topu gerektiği şekilde saklayamadığı için Sivasspor yenildi. Sivasspor arkadan uzun toplarla oynayınca F.Bahçe rahatladı. F.Bahçe’ye karşı ayağa top yaparsan sonuca gidersin.

ŞANSAL BÜYÜKA: Sivas maç boyu 2 korner kullandı. 91 ve 92. dakikalarda o kornerler de.

ERMAN TOROĞLU: Defans elemanları fazla geriye kaçmadı aslında…

ŞANSAL BÜYÜKA: Sahanın her yerini F.Bahçe daha iyi kullandı.

ERMAN TOROĞLU: Fener’in kadrosuyla, Sivas’ın ki bir değil. F.Bahçe fazla koşunca yendi Sivas’ı…

SİVAS’IN İLK GOLÜNDE OFSAYT YOK!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Dakika 4 hocam… Maç golle başladı neredeyse. Kamanan ofsayt mı Sivas’ın golünde?

ERMAN TOROĞLU: Ofsayt değil. Kamanan da çok dikkat ediyor ofsayta düşmemek için. Mehmet Yıldız için armut piş, ağzıma düş diyebileceğimiz bir gol olmuş.

ŞANSAL BÜYÜKA: Hemen ardından F.Bahçe’nin golü geldi!.. Bu golde ofsayt var mı hocam?

ERMAN TOROĞLU: Tam topa dokunduğu zaman ofsayt gibi.

ŞANSAL BÜYÜKA: Saha çimlerine göre ofsayt gözüküyor ama bir çizgi çektiririz bu pozisyona birazdan…

ERMAN TOROĞLU: Musa’nın golde büyük hatası var. Yükselmesi lazım. Sen vurma ama o da vurmasın…

ŞANSAL BÜYÜKA: Sivas’ın golünde de Gökhan Gönül’ün kademe hatası vardı.

ELE ÇARPMA VAR, PENALTI DEĞİL!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Dakika 20 hocam fırtına devam ediyor. Alex’in penaltı diye itirazı oldu. Elle oynama mı yoksa çarpma mı?

ERMAN TOROĞLU: Sivaslı oyuncunun eline çarpan top kafa vuruşunu bozuyor. Burada tamamen çarpma var.

ŞANSAL BÜYÜKA: Çıkış şekli doğru mu peki?

ERMAN TOROĞLU: Doğru. Kendini bozuyor burada. Üstüne geliyor ama elle oynamak fikri yok oyuncuda.

ŞANSAL BÜYÜKA: Penaltı verse ne dersin?

ERMAN TOROĞLU: Değil derim.

LUGANO’NUN SARI KART DOĞRU!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Dakika 24 hocam… Bu defa elle oynayan Lugano sarı kart gördü ve çok ciddi bir tepki koydu. ‘Onu görmüyorsun, beni görüyorsun’ dedi.

ERMAN TOROĞLU: Orada hakem bir yorum yapmış ve vermemiş.

ŞANSAL BÜYÜKA: Burada zaten yardımcı hakem uyarıyor elle oynama var diye.

ERMAN TOROĞLU: Sivaslı oyuncu topu kurtarıyor Lugano’dan… Topu kurtarıp geçse önü bomboş Sivaslı’nın… Bayağı tehlikeli bir pozisyon. Lugano akıllı bir hareket yapıyor. Sarı kart yüzde yüz doğru. Az önceki pozisyonla bunun alakası yok. İtiraz ediyor hakeme yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali. Burada hakem olarak geri adım atmayacaksın. Sıkıyorsa Lugano gelip sana çarpsın. Niye korkuyorsun yahu? Niye geri kaçıyorsun. Bunlar ince ama önemli ayrıntılar. Topçuyu yumruk mesafesine sokmayın. Bir yumruk yersin bütün karizma gider. Her şeyi düşüneceksin!

CARLOS VARKEN UĞUR’UN ANASI AĞLIYOR!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Dakika 25 hocam…Murat’ın golü!.. Yine bir sağ kanat savunma zaafı diyebilir miyiz?

ERMAN TOROĞLU: Sağda Gökhan ve Deivid, solda Vederson ve Uğur oynadı. Uğur neden iyiydi? Vederson defansa ağırlık verdi. Uğur da kendi işine baktı. Carlos belki baba gibi davranıyor Uğur’a ama Uğur’un anası ağlıyor! Oraları iyi halletmeleri lazım. Bu da tabi teknik adamın işi.

ŞANSAL BÜYÜKA: Dakika 27 hocam… Goller fırtına gibi… Semih’in golü… Alex gol önceleri çok iyi işler yaptı.

ERMAN TOROĞLU: Alex’in varsa varsın.

ZİRVE ŞENLENİYOR!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Golü yiyorsun iki dakika sonra hemen atıyorsun.

ERMAN TOROĞLU: 2 gol atıyorsun Fener’e yeniliyorsun. Sivas’ın ayağına inanılmaz bir nimet geldi. Yenseydi F.Bahçe devre dışı kalacaktı. Zirve şenleniyor, güzel oluyor.

ŞANSAL BÜYÜKA: Saflar sıklaşacak!.. Dakika 34… F.Bahçe’nin 3. golü… Burada adrese teslim bir pası var Alex’in…

ERMAN TOROĞLU: Şöyle bir defans anlayışı olur mu hocam? Sen bu durumda golü yersen ağlamayacaksın?

ŞANSAL BÜYÜKA: Sivas’ta zaten 3-4 haftadır ciddi bir düşüş var. Alex’in pası adrese teslim hocam. Uğur’un gelişine bakıyor. Uğur koşu yolu ve temposuyla topu müthiş buluşturuyor.

ERMAN TOROĞLU: Gol topun olduğu yerde değil, ters istikamet olur. Çünkü en zayıf orasıdır.

ŞANSAL BÜYÜKA: Dakika 36’da gereksiz bir sinirlenme oldu ve Alex sarı kart gördü. F.Bahçe biraz tedirgin ve sinirli başladı.

ERMAN TOROĞLU: Daha dirençli bir takım bekliyorlardı karşılarında ama bekledikleri takım çıkmayınca sinir sistemleri rahatladı.

LUGANO’NUN GOLÜNDE OFSAYT YOK!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Dakika 52… Mehmet Yıldız’ın kafa vuruşu Alex’te kaldı. Sivas bu yarıda geride olmasına göre yeteri kadar yüklenemedi. Dakika 77… Lugano da 6 gole ulaştı hocam… Ofsayt var mı hocam?

ERMAN TOROĞLU: Ofsayt değil. Lugano daha arkada. Lugano ile masaya oturdu mu Fener?

ŞANSAL BÜYÜKA: Görüşüyorlar…

ERMAN TOROĞLU: Çabuk anlaşsınlar yoksa yarın Lugano forvet mevkisi için de para isteyebilir!

UĞUR BORAL'IN İLK GOLÜNDEN ÖNCE 84 CM OFSAYT VAR!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Bu arada Uğur Boral'ın ilk golünden önce 84 cm ofsayt olduğu görülüyor.

BIÇAKLI ADAMI, ÖMÜR BOYU STADA ALMAYACAKSIN!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Bu arada tribünlerde çıkan tartışmada bir bıçak görüntüsü var.

ERMAN TOROĞLU: Şu bıçaklı adamı ömür boyu statlara almayacaksın. Bıçağı cebinde taşıyorsun. Avrupa’da kavgayı bıçakla yapmıyorlar. Bira şişesini kırıp vuruyor. Bu bıçakla girmesi art niyetli olduğunu gösteriyor. Bu adamı statlara ömür boyu sokmayacaksın. Bu tek değildir, bunun ekibini de gözlem altına alacaksın.

VEDERSON, KALECİYE GERİ PAS VERİYOR!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Polis tespit etmiş hemen ve araştırıyormuş. Vederson’un vuruşunda kaleciye geri pas var mı hocam?

ERMAN TOROĞLU: Sen geri pas kararı verir misin?

ŞANSAL BÜYÜKA: Ben veririm.

ERMAN TOROĞLU: Kesinlikle geri pas hocam. Ben tutuyorum topu, sen de gelip alıyorsun. Almayacaksın topu ayağınla vuracaksın. Hakemin yorumu yanlış.

ALEX’İ ATMAYA HAKEMİN YÜREĞİ YETMEDİ!..

ŞANSAL BÜYÜKA: Alex’in Sedat’a hareketi var hocam…

ERMAN TOROĞLU: Sivaslı oyuncu topa vuruyor. Ayağı rakibe gidiyor. İkinci sarıdan atılması Allah’ın emri! Hakem de sarı kartı olduğunu biliyor ve yüreği yetmiyor, atamıyor!.. 10 kişi kalıyorsun ve Alex gibi adamın atılıyor. Bu pozisyon bence sarı değil direk kırmızı.

ŞANSAL BÜYÜKA: Bence sarı olmalı hocam.

ERMAN TOROĞLU: Sen bunun kartını vermeyeceksin ve sonra da hakemim diye gezineceksin! Sivaslı Musa yapsa atmayacak mısın? Fenerli Alex yapınca atamıyorsun.

ŞANSAL BÜYÜKA: Sivas’ın ilk golünde 8 Fenerli var. Lugano’ya da çarpıyor gerçi top. Ben biraz da şans olduğunu düşünüyorum…

ERMAN TOROĞLU: Şansı da kendin yaratıyorsun ama…

SEYİRCİ SORULARI...

ŞANSAL BÜYÜKA: Seyirci sorularına geçelim hocam… Vederson ile Uğur solda iyi bir ikili olmadı mı? Carlos’a yedek kulübesi gözüktü mü?

ERMAN TOROĞLU: O sorunun cevabını verdik. Carlos’tan da zaman zaman yararlanabilir.

ŞANSAL BÜYÜKA: Edu’nun yokluğunda Önder ilaç oldu. Aragones’in bu doğruyu görmesi için haftalar geçmesi mi gerekiyordu?

ERMAN TOROĞLU: Aragones’e anlatmaları lazımdı. Bunu yapacak değişik bir grup lazımdı.

ŞANSAL BÜYÜKA: Forveti olmayan F.Bahçe 43 golle en çok gol atan takım. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?

ERMAN TOROĞLU: Duran topların zaten yüzde 50 etkili. Gökhan Gönül bir forvet kadar etkili. Silahın daha fazla. Gökhan Emreciksin de oynayacak ve faydalı olacak.

ŞANSAL BÜYÜKA: Kamanan göklere çıkarılıyordu ama hiçbir varlık gösteremedi. Neye bağlıyorsunuz?

ERMAN TOROĞLU: Sadece Kamanan değil, hiçbiri varlık gösteremedi.

ŞANSAL BÜYÜKA: Sivasspor’un düşüşü devam eder mi?

ERMAN TOROĞLU: Bence etmez. Lig liderisin ama önde koşmak kolay değil.

ŞANSAL BÜYÜKA: Mehmet Yıldız’ı satmadığına Sivasspor pişman mıdır?

ERMAN TOROĞLU: Sivas Mehmet Yıldız’a satmayacağım demedi ki. Değerini verene satacaktı.

Geri