Sistemimde virüs vardı virüsü sildim şimdi D yi açamıyorum....

thsn10

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar.... XP işletim sistemimde virüs vardı bu virüsü bi antivirüs programıyla sildim şimdi D yi açmaya çalışıyorum ama açamıyorum daha doğrusu açmaya çalıştığımda "birlikte aç" menüsü gelmekte..... D yi her seferinde adres çubugundan açıyorum.... Şimdiden teşekkürler......

o olay bendede olmuştu virüsü sildiğini zannediyosun ama bence silememişsin tekrar silmeyi dene düzelecektir

Ayni olay bendede vardı antivürüs filan fayda etmedi
Nette bittorrent.exe, win32 veya autorun.inf wirüsleri diye arat

dostum bende bitdefender vardı bizamanlar aynı sorun bendede olmuştu virüsü sildim fakat d yi anca antivirüs programını silip başka bi antivirüs yükleyince açabildim.garip ama gerçek.

bence bitdefender 2009 kullan pc ni komple tarat.pc ne virüs girdiği kesin ve şu an bitdefender kadar çok zararlı tanıyabilen antivirüs programı yok.kesinlikle bitdefender kullanmanı öneririm.kaspersky hikaye.

Arkadaşlar yaptım Combofix adlı bi programla sorunu çözdüm.....

dostum mouse'un sag tusa bas AC secenegini sec, eger aciliyorsa sendeki virus degil trojan. Bi kac ay önce bendede oldu hallettim. copy.exe hatasi diye aratirsan cözüme ulasiyorsun. Programi yollamak isterdim ama ne yaptiim bilmiyorum sonra.

Manuel temizleme
Başlat
Çalıştır
CMD
Command promtta yapılması gerekenler.

Virüsün bağlı bulunduğu sürücüye düşüp örn:"D" sürücüsü için.
@ enter olarak anılacaktır anlatımımda.
d:mad:
attrib -a@
attrib -s -h -r@
del autorun.inf@
del autorun.ini@
exit@
restart

Amaç: attrib komutu ile yapılanlar gizli dosyaları yazılabilir hale getirmek.
peki neden ?
bi dosyayı yazılabilir hale gelmese silinemez.
Gizli dosyaları görebilmek için
Command Promt ta
dir /ah@
komutunu kullanabilirsiniz.
Not: virüsün türüne göre değişiklik gösterebilir. ini dosyasının adı değişebilir.

Geri