-bahçivan tutacak para yok bey.. evin etrafına bi çeki düzen versen diyorum :saskin
-çatıya çıkacam ben.. anten SRT'yi (Sims Radyo Televizyon) göstermiyor
-iyi de feyzullah evin etrafını bok götürüyor
-onu oyunu oynayan ipneye söyle para yokken eve hizmetçi çağırdi puşt.. kadın da parasını alamayınca çöpü arka bahçeye döktü..
-sen bunu gördün ve bişey yapmadın öyle mi
ha
-hayır yaptım ama oyuncu ipnesi o kısmı hızlı geçti, ne yaptığımı anlayamadım :durdurun
- muhtemelen erkek evin reisi olurdu.görücü usulü evlenirlenme seçeneği olurdu ve adam karısını döverdi.4-5 çocuk yaparlardı. :aşk
- akşamları evde oturup popstar,televole,yabancı damat ve ibo show gibi programlar izlenirdi.televizyon ve sehpaların üzerinde dantel koyarlardı.evin hanımı bir yandan TV izleyip bir yandanda örgü örerdi. :victory
- çelik jantlı şahin marka arabaları olurdu arka camında "miras değil alın teri" yazardı.arabanın yakıtı LPG olurdu.
- sabahları kahvaltıda sucuklu yumurta,tereyağ,ezine peynir,gemlik zeytini gibi seçenekler olurdu
- ramazan ayında oruç tutulur akşamları iftar yemekleri verilirdi.sahur vakti evin önünden davulcu geçer,davulcuya verilen para masraflardan düşülürdü. :saskin
- telefon,elektrik,su gibi faturalar için otomatik ödeme seçeneği olmaz bankaya gidilip sıra beklenirdi.
- yatıya misafir geldiğinde yer yatağı yapılırdı :melek
- bar ve discoya gidilmez evde kavun peynir yiyip yeni rakı içilirdi
- tatil günlerinde sims karakterimize çizgili pijama giydirilir ve pikniğe gidilip mangal yakılırdı
- sims karakterleri 60 yaşına geldiği zaman namaza başlar ve kasada yeterli para varsa hacca giderdi
- saat 9 da iş başı yapmak için 6:30 da evden çıkılır,mesai 5 te bitiyorsa akşam 8 de eve olunurdu.
evin hanımı geç gelen kocasına;
- nerde kaldın işten çıkalı 3 saat oldu
- ya sorma köprüde trafik çok sıkışıktı bekle allah bekle :saskin
- akşam yemeğinde ne yicez lan karı
- dolapta bişi kalmamış yemek yapamadım yumurta kırcam şimdi
- ulan bigünde adam gibi yemek yapsan bende dişimi kırcam
- para verseydinde pazara çıkıp bişiler alsaydık
- al şu parayı yarına etli bamya yap :saskin
evin reisi çalışmıyorsa gün içerisinde aktivite yaparken
- hanım ben kahveye gidiom
- napcan kahvede
- pişpirik atarız arkadaşlarla okey falan oynarız hem fenerin maçı var ona bakarım
- uğursuz herif git bi iş ara aaah ah salak kafam niye evlendiysem seninle
- evlenmeseydin evde kalcaktın kokuşmuş
- beni ne Mariolar ne Counterlar istedide varmadım
- hadi lan ordan salak karı
- evin reisi gün içerisinde vaktini kahveye geçirirken kadın ise evde altın günleri düzenlerdi
komşu ilişkileri
kapı zili çalar.gelen komşunun 9 yaşındaki oğlu Çağkan'dır...
- akşam evdeyseniz annemler size aktivite yapmaya gelcekmiş
- gelsinler yavrum gelsinler evdeyiz :melek
ve evin hanımı kocasına şöyle der;
- akşama ferhunde hanımlar oturmaya gelcekmiş aktivite yapcaz haberin olsun
- ferhunde hanımlarmı o dizi değilmiydi ya :saskin
- salaksın süleyman :vur
evin hanımı kek,börek,tatlı gibi şeyler yaptığında komşuyada bir tabak göndermek için bir seçenek olurdu
komşu tabağı boş göndermez o da tabağa bişiler koyup geri gönderirdi
temizlik yaparken
pazartesi günleri evin camları silinir,halılara süpürge tutulurdu.
eğer halılar çok kirlenmişse evin önünde deterjanla yıkanırdı
bayram öncesi bayram temizliği yapılırdı
- süleyman git çöpü dök gel sinekler uçmaya başladı bak yine
- uğraşamam şimdi çöple falan sen dök bide leğeni getir ayaklarımı yıka
-kışın soba üstünde kestaneler pişirilirdi
-çocuklar sobanın önüne konan leğenlerde yıkanırdı
-düğünlere kız bakmaya gidilirdi.
-binada herzaman bir dul kadın vardır ve komşu erkekleri baştan çıkarmaya çalışırdı..
-çocuklar tayt giyer tişörtlerini bu taytın içine sokar ve taytın lastiğini göbeklerinin üstüne çekip misket yada futbol oynarlardı..
-kızlar 15ine geldimi eşe dosta bu kızın evlenme yaşı geldi diye duyurulurdu
Değişen komutlar;
Misafir geldiğinde el sıkışıp sarılma yerine kapıyı açıp kafa yanda "baba naber?" pozisyonuna girip serçe parmakla kulak karıştırma
ani tepkilerde otomatik devreye girecek olan "hassktir" refleksi (oyunun çok önemli bir eksiği bu )
cümlelerin sonuna "anuna koyim" seçeneği ekleme
tikky oyuncular için cümleye "biliyomısaaaaannn" ile başlama seçeneği
ev dışında yere tükürme modu
çilingir sofra ve aslan sütü modu..
-Karakterlerden biri öldüğünde helva yapılır; 40'ı, 52'si yapılırdı.
-Mezarlar evin bahçesinde değil, mezarlıkta olurdu. Bayramlarda ziyaret edilirdi.
-İncir festivalleri, deve ve horoz güreşleri yapılırdı.
-Öğrenciler okuldan kaçar, gezerdi. Hatta sigara içerken okul müdürüne yakalanırdı.
-Yedikleri cipslerden bedava çıkardı. :saskin
-Çocuklar sokakta uzun eşek, birdir bir oynar, maç yapardı.
-Evlerin arka balkonlarında bisiklet, leğen vs. bilimum gereksiz eşya bulunurdu.
-Komşular misafirliğe geldiğinde evin içinde dolanıp durmaz, efendi efendi otururlardı. :goz:
-Bazı gecelerde sokaktan üç beş delikanlı naralar atarak geçerdi.
oyunun finalinde karısını başka erkeklere kur yaparken yakalayan koca cinnet geçirip karısını ve karısının genç sevgilisini doğrardı
-çatıya çıkacam ben.. anten SRT'yi (Sims Radyo Televizyon) göstermiyor
-iyi de feyzullah evin etrafını bok götürüyor
-onu oyunu oynayan ipneye söyle para yokken eve hizmetçi çağırdi puşt.. kadın da parasını alamayınca çöpü arka bahçeye döktü..
-sen bunu gördün ve bişey yapmadın öyle mi
-hayır yaptım ama oyuncu ipnesi o kısmı hızlı geçti, ne yaptığımı anlayamadım :durdurun
- muhtemelen erkek evin reisi olurdu.görücü usulü evlenirlenme seçeneği olurdu ve adam karısını döverdi.4-5 çocuk yaparlardı. :aşk
- akşamları evde oturup popstar,televole,yabancı damat ve ibo show gibi programlar izlenirdi.televizyon ve sehpaların üzerinde dantel koyarlardı.evin hanımı bir yandan TV izleyip bir yandanda örgü örerdi. :victory
- çelik jantlı şahin marka arabaları olurdu arka camında "miras değil alın teri" yazardı.arabanın yakıtı LPG olurdu.
- sabahları kahvaltıda sucuklu yumurta,tereyağ,ezine peynir,gemlik zeytini gibi seçenekler olurdu
- ramazan ayında oruç tutulur akşamları iftar yemekleri verilirdi.sahur vakti evin önünden davulcu geçer,davulcuya verilen para masraflardan düşülürdü. :saskin
- telefon,elektrik,su gibi faturalar için otomatik ödeme seçeneği olmaz bankaya gidilip sıra beklenirdi.
- yatıya misafir geldiğinde yer yatağı yapılırdı :melek
- bar ve discoya gidilmez evde kavun peynir yiyip yeni rakı içilirdi
- tatil günlerinde sims karakterimize çizgili pijama giydirilir ve pikniğe gidilip mangal yakılırdı
- sims karakterleri 60 yaşına geldiği zaman namaza başlar ve kasada yeterli para varsa hacca giderdi
- saat 9 da iş başı yapmak için 6:30 da evden çıkılır,mesai 5 te bitiyorsa akşam 8 de eve olunurdu.
evin hanımı geç gelen kocasına;
- nerde kaldın işten çıkalı 3 saat oldu
- ya sorma köprüde trafik çok sıkışıktı bekle allah bekle :saskin
- akşam yemeğinde ne yicez lan karı
- dolapta bişi kalmamış yemek yapamadım yumurta kırcam şimdi
- ulan bigünde adam gibi yemek yapsan bende dişimi kırcam
- para verseydinde pazara çıkıp bişiler alsaydık
- al şu parayı yarına etli bamya yap :saskin
evin reisi çalışmıyorsa gün içerisinde aktivite yaparken
- hanım ben kahveye gidiom
- napcan kahvede
- pişpirik atarız arkadaşlarla okey falan oynarız hem fenerin maçı var ona bakarım
- uğursuz herif git bi iş ara aaah ah salak kafam niye evlendiysem seninle
- evlenmeseydin evde kalcaktın kokuşmuş
- beni ne Mariolar ne Counterlar istedide varmadım
- hadi lan ordan salak karı
- evin reisi gün içerisinde vaktini kahveye geçirirken kadın ise evde altın günleri düzenlerdi
komşu ilişkileri
kapı zili çalar.gelen komşunun 9 yaşındaki oğlu Çağkan'dır...
- akşam evdeyseniz annemler size aktivite yapmaya gelcekmiş
- gelsinler yavrum gelsinler evdeyiz :melek
ve evin hanımı kocasına şöyle der;
- akşama ferhunde hanımlar oturmaya gelcekmiş aktivite yapcaz haberin olsun
- ferhunde hanımlarmı o dizi değilmiydi ya :saskin
- salaksın süleyman :vur
evin hanımı kek,börek,tatlı gibi şeyler yaptığında komşuyada bir tabak göndermek için bir seçenek olurdu
komşu tabağı boş göndermez o da tabağa bişiler koyup geri gönderirdi
temizlik yaparken
pazartesi günleri evin camları silinir,halılara süpürge tutulurdu.
eğer halılar çok kirlenmişse evin önünde deterjanla yıkanırdı
bayram öncesi bayram temizliği yapılırdı
- süleyman git çöpü dök gel sinekler uçmaya başladı bak yine
- uğraşamam şimdi çöple falan sen dök bide leğeni getir ayaklarımı yıka
-kışın soba üstünde kestaneler pişirilirdi
-çocuklar sobanın önüne konan leğenlerde yıkanırdı
-düğünlere kız bakmaya gidilirdi.
-binada herzaman bir dul kadın vardır ve komşu erkekleri baştan çıkarmaya çalışırdı..
-çocuklar tayt giyer tişörtlerini bu taytın içine sokar ve taytın lastiğini göbeklerinin üstüne çekip misket yada futbol oynarlardı..
-kızlar 15ine geldimi eşe dosta bu kızın evlenme yaşı geldi diye duyurulurdu
Değişen komutlar;
Misafir geldiğinde el sıkışıp sarılma yerine kapıyı açıp kafa yanda "baba naber?" pozisyonuna girip serçe parmakla kulak karıştırma
ani tepkilerde otomatik devreye girecek olan "hassktir" refleksi (oyunun çok önemli bir eksiği bu )
cümlelerin sonuna "anuna koyim" seçeneği ekleme
tikky oyuncular için cümleye "biliyomısaaaaannn" ile başlama seçeneği
ev dışında yere tükürme modu
çilingir sofra ve aslan sütü modu..
-Karakterlerden biri öldüğünde helva yapılır; 40'ı, 52'si yapılırdı.
-Mezarlar evin bahçesinde değil, mezarlıkta olurdu. Bayramlarda ziyaret edilirdi.
-İncir festivalleri, deve ve horoz güreşleri yapılırdı.
-Öğrenciler okuldan kaçar, gezerdi. Hatta sigara içerken okul müdürüne yakalanırdı.
-Yedikleri cipslerden bedava çıkardı. :saskin
-Çocuklar sokakta uzun eşek, birdir bir oynar, maç yapardı.
-Evlerin arka balkonlarında bisiklet, leğen vs. bilimum gereksiz eşya bulunurdu.
-Komşular misafirliğe geldiğinde evin içinde dolanıp durmaz, efendi efendi otururlardı. :goz:
-Bazı gecelerde sokaktan üç beş delikanlı naralar atarak geçerdi.
oyunun finalinde karısını başka erkeklere kur yaparken yakalayan koca cinnet geçirip karısını ve karısının genç sevgilisini doğrardı