Sigarasız bir yaşam da mümkün!!!

piken

New member
Reaction score
0
Sigarasız bir yaşam da mümkün!

En son ne zaman sigarayı bırakmaya karar verdiniz? Yeni yıla girerken mi yoksa doğum gününüzün ertesinde mi? Siz de sigaradan kurtulmanın yollarını arayan ancak bir türlü başarılı olamayanlardansınız? Üstelik sigaranın nefes alışlarınızı zorlaştırdığının, sivilce yaptığının, nefesinizin kötü kokmasına neden olduğunun ve tüm bunların yanısıra bütçenizi de sarstığının farkındasınız. Ancak yine de her defasında sigarayı bırakacağım diyerek yola çıkmanıza rağmen ondan bir türlü kurtulamıyorsunuz.

Bilimadamları nikotinin, beyindeki arzu ve istek bölgesini etki altına aldığını ifade ediyor. Bu da bir sebep tabii ki... Ancak birçok sigara tiryakisinin asıl problemi nikotin düşkünlüğünden çok sigaraya ruhsal açıdan bağımlı olmak. Sigara günlük hayatlarının vazgeçilmez bir parçası… Öğleden sonraları kahve içip sohbet edenlerin vazgeçilmezi olan sigara akşamları da bir bardak şarap ile büyük keyif veriyor hiç kuşkusuz. Yemek sonrasında, otobüs beklerken veya stres altındayken “olmazsa olmaz”ların arasında yer alıyor. Ancak sigarayı hayatınızdan çıkarmak ve “onsuz da olunabilineceğini” göstermek için çok fazla gerekçeniz ve yönteminiz var. Hipnoz, davranış terapileri, akupunktur… Üstelik günümüzde sigarayı bıraktıracak veya nikotin bağımlılığını yok edecek spreyden sakıza, bantlı yapıştırıcılara kadar birçok ürün piyasada mevcut.

Bu yöntemlerin en uygun olanını seçmeli ve yavaş yavşa da olsa ilerleme kaydedene kadar uygulamalısınız. Yapılan araştırmalar sigara tiryakilerinin ancak üçüncü veya sekinci denemede sigaraya olan bağımlılıklarından kurtulabildiklerini gösteriyor. Bu nedenle sigarasız bir yaşam yolunda en önemlisi pes etmemektir! Bunu sakın aklınızdan çıkarmayın.

çok ısterdım içmemeyı ama bırakamıyosunkı işte

DeSaNTRaLiZaSYoN' Alıntı:
tek cevap: HAYIR!

aaa aaaaaaa,yasık ya kendinize acımıosanız,en yakınlarınıza acıyın,onları yarı yolda bırakmaya hakkınız yok.E tabe yine de siz bilirsiniz

karapapatya' Alıntı:
çok ısterdım içmemeyı ama bırakamıyosunkı işte

umarım bi gün bırakabilmeyi başarırsın

1 sigara
1 sezen aksu
1 nargile
1 kadayıf
1 kadın ...
asla vazgecilmezlerim bunlar :D

StİnG' Alıntı:
1 sigara
1 sezen aksu
1 nargile
1 kadayıf
1 kadın ...
asla vazgecilmezlerim bunlar :D

kadayıfa bayıldımmm!!! :)

canım kadayıf cektı sımdıde...:D

jujum sana yaparım ben kadayıf:D

çok uğraştım bırakmak için, hatta bi keresinde iki ay hiç içmedim ama nası olduysa başladı tekrar. Zaten eğitim hayatım bitene kadar da bırakamıcam gibi, o yüzden kasmıyom artık :)

piken' Alıntı:
olur mu barbazulam sana da yaparım ben :D

tamam ozaman bayramda hazır olsun lutfen ... şimdiden ellerine saglık ufaklık .. öptüm kocaman ...

konuya gelincede sıgarasız olur olmasınada biraz destek almak lazım bırakmak öyle çok kolay degil ruh saglıgını bozmadan yapılması gerekli bişeylerin ...

Barbazula' Alıntı:
tamam ozaman bayramda hazır olsun lutfen ... şimdiden ellerine saglık ufaklık .. öptüm kocaman ...

konuya gelincede sıgarasız olur olmasınada biraz destek almak lazım bırakmak öyle çok kolay degil ruh saglıgını bozmadan yapılması gerekli bişeylerin ...

eyvallah abicim bayramda bekliorum:D kurabiye bile yaptık:) bu arada sigara konusunda kısdırma beni :mad: abi felan dinnemem döferim:D

piken' Alıntı:
eyvallah abicim bayramda bekliorum:D kurabiye bile yaptık:) bu arada sigara konusunda kısdırma beni :mad: abi felan dinnemem döferim:D

:) peki kızdırmamaya özen gösteririm ...

Barbazula' Alıntı:
:) peki kızdırmamaya özen gösteririm ...
ha yane ona göre yoksa sana kadayıfta yok kurabiye de:D

piken' Alıntı:
jujum sana yaparım ben kadayıf:D

ooo jujm bana kadayıf yapıor.oleyyyyyyyy...yalnız bsy sorcam hayatnda hıc bole bı deneyımın oldumu ona gore tedbirimi flm alıp gelim ben...:D

qyner' Alıntı:
ooo jujm bana kadayıf yapıor.oleyyyyyyyy...yalnız bsy sorcam hayatnda hıc bole bı deneyımın oldumu ona gore tedbirimi flm alıp gelim ben...:D
puahahha çok haklısın jujum tedbirini al ööle gel yoksa mazaallah :D

qyner' Alıntı:

:) .............

Geri