Sigaranın İçindekiler, Dayanılmaz Faydaları ve Dahası...

peace_346

New member
Katılım
2 Eki 2005
Mesajlar
1,820
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
35
Sigaranın İçindekiler, Dayanılmaz Faydaları ve Dahası...






Hergün Bunları İçine Çeken Birinin Hala Hayatta Olduğuna İnanamıyorum Neler Mi Dersiniz??:vur

Aseton (Boya Çözücü)
Nikotin(Böcek Öldürücü)
Metanol(Roket Yakıtı)
Karbonmonoksit(Otomobillerin Egzozlarından Çıkan Zehirli Gaz)
Piren(Kanser Yapıcı Madde)
Dibenzakridin(Kanser Yapıcı Madde)
Hidrojensiyanür(Gaz Odalarında İnsan Öldürmek İçin Kullanılır)
Amonyak(Temizlik Maddesi)
Toluridin(Kanser Yapıcı Madde)
Dreton(Kanser Yapıcı Madde)
Toluen(Endüstride Çözücü Olarak Kullanılır)
Arsenik(Fare Zehri)
Bütan(Çakmak Gazı)
DDT(Haşarat Öldürücü)

İçme İçirme Başka Nedemeli??


DİPNOT: İsteyen 9'post'tan Sigaranın Dayanılmaz Faydalarını da okuyabilir...
 
Dur Kısa MarlBoro Yakem Ben Bunun Üstüne :D
 
benim en ii dostum içkim sigaram, onlarda terkederdi olmasa param =))
utanarak sölüorum ama ben sigarayı çok sewiorum :utan
 
hay Allahım ya herkes neden sever şu illeti nefret ediyorum ama nafile yanımda sabah 7 gece 12 icilirse bende icmiş kadar oluyorum napalım...
 
niye bu meret eroyinle aynı kefeye konulmuyo aradaki tek fark eroyin etkisini çok geçmeden gosteriyo sigara biras daha soora gosteriyo
 
de_fans' Alıntı:
niye bu meret eroyinle aynı kefeye konulmuyo aradaki tek fark eroyin etkisini çok geçmeden gosteriyo sigara biras daha soora gosteriyo



sonları aynı ama sona goturen yolları cok farklı oldugu için
 
Lamagro' Alıntı:
sigara içmek.... iyidir :p


o zaman bide sigaranın iyiliklerini yazalım :clap


Sigaranin Dayanilmaz Faydalari


Sigara iceni kopek isirmaz
Cunku yaninda baston tasir

Evine hirsiz girmez
Cunku sabahlara kadar oksurur

Uzerine sinek konmaz
Cunku buram buram nikotin kokar

Fazla yorulmaz
Cunku yorulunca tikanacagini bilir

Yurumek icin zorlanmaz
Cunku tekerlekli iskemlede gezdirilir

İhtiyarlamaz
Cunku genc yaslarda sevdiklerine kavusur

Sigara icenlerin ayrica:

Yuzlerine renk gelir
Cunku disleri ve biyiklari sapsari olur

Vucutlari bir kus gibi hafifler
Cunku ileri donemdeki dolasim bozuklugundan oturu once parmaklari,
sonra da el ve ayaklari kesilir..

DUSUNMEYIN ICMEYE DEVAM EDIN
KENDINIZI VE SEVDIKLERINIZI ZEHIRLEMEYE DEVAM EDIN...
yanlısta anlamayın tabi aman :utan
 
sağol dostum!...bilgin için...ellerine sağlık
 
Sigara 30 hastalığa öncülük ediyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gamze Çan, dünya çapında yapılan araştırmaların sigaranın yaklaşık 30 hastalığa öncülük ettiğini ve öldüren bir faktör olduğunu gösterdiğini söyledi.

Doç. Dr. Çan, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ülkede son 20-25 yılda sigara tüketiminin hızlı artış gösterdiğini belirterek, satın alınan sigaranın, sigara nedeniyle oluşan hastalıkların tedavisi gibi bir çok ekonomik kayıpları da beraberinde getirdiğini belirtti.

Dünya çapında yapılan araştırmaların sigaranın yaklaşık 30 hastalığa öncülük ettiğini ve öldüren bir faktör olduğunu gösterdiğini belirten Çan, ''Sigaradan solunan dumanda 4 binden fazla zehirli kimyasal madde bulunuyor. Bu maddelerin 50'sinin doğrudan kansere neden olduğunu bilinmektedir'' diye konuştu.



Sigaraya karşı greyfurt suyu​

28371.jpg



Sadece Türkiye'de yılda 110 binden fazla kişinin ölümüne neden olan sigarayı bırakırken güne bir bardak greyfurt suyuyla başlanmasının, sigara içme arzusunu azalttığı ve zararlı maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırdığı bildirildi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Sigarayı Bırakma Polikliniği sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ruhuşen Kutlu, yaptığı açıklamada, sigaranın Türkiye'de 110 bin, dünyada ise 4 milyondan fazla kişinin ölümüne yol açan ve ayrıca birçok hastalıklara neden olan en tehlikeli bağımlılık olduğunu
söyledi.

Birçok tiryakinin sigarayı bırakmak istediğini, ancak bunun çok zor olacağı düşüncesiyle endişeye kapılıp hedeflediği başarıya ulaşamadığını dile getiren Kutlu, sigarayı bırakmada en önemli unsurun kişinin kararlılığı olduğunu
bildirdi.

Sigarayı bırakırken ilk günlerde sık aralıklarla nikotin isteği uyanacağını belirten Kutlu, bunun ilerleyen günlerde daha uzun aralıklarla ortaya çıkacağını, gelen sigara içme isteğinin derin nefes alıp verme ile giderilebileceğini
kaydetti.

Güne başlarken içilecek bir bardak greyfurt suyu sigara içme arzusunu azaltıp, nikotin gibi sigaradan kaynaklanan zehirli maddelerin vücuttan atılmasını kolaylık sağlıyor...



Sigarayı Bıraktıktan Sonra Olanlar..


20 dakika: Kan basıncı ve kalp hızı normale döner. Eller ve ayaklar, dolaşım normale döndüğü için ısınmaya başlar.

8 saat: Kanda oksijen düzeyi normale döner. Kalp krizi riski düşmeye başlar.

24 saat: Karbon monoksit (egzoz gazı) vücuttan atılır. Akciğerlerdeki balgam ve diğer birikimler temizlenmeye başlar.

48 saat: Nikotin vücutta artık saptanamaz. Tat ve koku alma duyusu artmıştır.

72 saat: Solunum yolları gevşediği için nefes almak kolaylaşır. Vücut enerjisi artar.

2-12 hafta: Dolaşım bütün vücutta düzelir. Yürümek kolaylaşır.

3-9 ay: Öksürük, nefes darlığı düzelir. Akciğer işlevi yüzde 5-10 oranında artar.

5 yıl: Kalp krizi riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner.

10 yıl: Akciğer kanseri riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner. Kalp krizi riski hiç sigara içmemiş biri ile eşit olur.

 
Sigara beyni uyuşturuyor

Ulusal Uyuşturucu Enstitüsü’nden bir ekibin yaptığı araştırmada, sigara içmeyen ve içen ölmüş insanların beyinlerinin karşılaştırılması sonucunda, sigarayı yıllar önce bırakmış olsalar dahi, içicilerin beyin dokularında değişiklikler olduğu görüldü.

Bruce Hope başkanlığındaki ekip, beyin hücrelerindeki 2 enzimin seviyelerini incelediler.

Araştırmacılar, sigara içenlerin ve sigarayı bırakmış olanların beyinlerinde bu enzimlerin yüksek seviyede bulunduğunu saptadılar.

Hope, hayvanlara eroin ve kokain verilerek yapılan önceki araştırmalarda da enzim seviyesinin yüksek olduğunun görüldüğünü hatırlatarak, sigara ve uyuşturucunun benzer zarara yol açtığının anlaşıldığını söyledi.

Emory Üniversitesi’nden Michael Kuhar da "Veriler, insanların beyninde uzun süreli kimyasal değişiklikler olduğunu gösteriyor" dedi.
 
Aslında bu zıkkımı içmemek için bir sürü neden var.
Pek çoğunu da gayet açıkça bu sayfalarda dile getirmişsiniz zaten.
Ama ne beileyim ben , galiba sigara içmeyi çok seviyorum.
Bir kez bırakmayı denedim. Tam 3 hafta içmedim.
Ama kendimle savaştım. Kazanamadım. Tekrar başladım.
Bir daha da bırakmaya teşebbüs bile etmedim. Keşke hiç başlamamış olsaydım.
Tam 17 senedir içiyorum. Ama severek içiyorum.
İnşallah bir gün o beni bırakmadan ben onu bırakırım.
 
Sigara içenlerin performansı düşük

30207.jpg



Yapılan iki farklı araştırma sigara içenlerin işyerlerinde hem daha düşük performans gösterdiğini hem de daha fazla hastalık izni kullandığını ortaya koydu.

Tobacco Control Dergisi'nin Nisan sayısında yer alan rapora göre, İsveç'te 14 binden fazla işçi üzerinde yapılan araştırma, yıllık ortalama 25 gün hastalık izni alındığını ancak sigara içenlerde bu ortalamanın 36 gün olduğunu gösteriyor. Araştırmayı yürüten Dr. Petter Lundborg yaptığı açıklamada, hastalığın sigara içicilerin hastalık izni almasının nedenlerinden sadece biri olduğunu kaydetti. Amsterdam'daki Free University ekonomi bölümü öğretim üyesi olan Lunborg, sigara içenler ile içmeyenler arasındaki bu farkın çok çeşitli sebeplerinin bulunduğunu belirterek, "Sigara içenler daha düşük gelire sahip ve daha az eğitimli. Bu yüzden müşahede edemediğimiz kişisel özellikler sözkonusu olabilir" dedi. Araştırmada ayrıca sigara içicilerinin, sigara içmeyenlerden daha riskli mesleklerde çalışmaya eğilimli olduğu belirtildi.

Aynı dergide yayınlanan bir diğer rapora göre ise ABD donanmasında görevli kadın personelin, sigara içmeyen meslektaşlarına göre çok daha düşük iş performansı sergilediklerini ortaya koydu. San Diego Devlet Üniversitesi psikoloji profesörü Terry Conway tarafından gerçekleştirilen araştırmada, 1996 ve 1997 yıllarıda donanmaya katılan 5 bin 500 kadın incelendi. Conway, "Ulaştığımız sonuç, performans düşüşünün sigara ile bağlantısnı net bir şekilde gösteriyor" dedi.
 
Sigaranın öldüren zararları

28408.jpg



Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Nermin Başarer, akciğer ve gırtlak kanserlerinin yüzde 90'ının sigara içmemekle önlenebileceğini bildirdi.

Başarer, yaptığı yazılı açıklamada, sigaranın, başta akciğer ve gırtlak kanseri olmak üzere ''boyun, mide, pankreas, mesane ve uterus boyun kısmı kanserleri, kalp damar hastalıkları, beyin kanaması, kronik tıkayıcı akciğer hastalığı, astım, amfizem, gastrit, reflü, erken doğum, erken bebek ölümü, erken menopoz, erken yaşlanma'' gibi bir çok hastalık ve soruna neden olabildiğini
hatırlattı.

Kulak burun boğaz hastalıklarında kanser ve kanser dışı, sinüzit, farenjit, reflü, horlama gibi hastalıklarda en büyük etkenlerden birinin sigara olduğunu vurgulayan Başarer, alkol alımının, sigaranın zararlı etkilerini körüklediğini, özellikle ağız boşluğu ve yutak kanserli hastalarda bu iki etkeni birlikte saptandığını dile getirdi.
 
yaklasık 20 gun oldu sigarayı bıraktım :)
biraz sinir, öksürme sonrası bedenden kopan balgamı çaresizce uğurlama, yemeklerden sonra yanlızlık, sınav cıkısı hüzün ve lab. cıkısı ayılamama gibi olumsuzluklar olsa da mutluyum :)
 
Geri
Üst