19 temmuz 2009 da başlayan yasak bu gün resmi açıklama ile ;
Anayasa Mahkemesi kahvehanelerdeki sigara yasağının iptali istemini reddetti.
Kahvehaneciler Derneği yasağın kaldırılması için Danıştay'a başvurmuştu.
KAPALI mekanlarda sigara içme yasağı getiren 4207 sayılı kanun gereği işletme sahibine 500-ila 5000 tl arası içen müşteriye ise 70 tl para cezası hüküm görüyor ...
ALLAH devletimize zeval vermesin çok harika bir kanun ...çıkardılar ...
kayıt dışı çalışan insanları görmezden gelip , istihdam kaynağı olmadan bu uygulamaya geçtiler . üniversite mezunu bile işsiz gezerken en azından cep harçlığını bu kapalı alanlardan sağlayan , evine bir ekmekle beraber güleryüz götürebilen insanların hatırını hiç düşünmediler ...yüzlerce insan işsiz kaldı yüzlerce mekanlar kapatıldı ..
Vatandaşını rahatlığa huzura erdireceksinki sonra kurallar koyacaksın .. senin ülkende açlık sınırının altında milyonlarca insan varken işsiz ordusu varken bu uygulaman yanlış ..
İlgilenilmesi gereken o kadar çok problem var ki ülkemizde..
Bu ülkede dövme yaptıkları için üniversite gençlerini şehirden kovan belediye başkanları var..
Bu ülkede üzerinden yıllar geçmesine rağmen çözüme bir türlü ulaşılamayan cinayetler var.
Bu ülkede cinayete kurban gitmek, ardından bir de "Emniyetlice" namussuz olmak var..
Bu ülkede çocuklara taciz- tecavüz var..
Bu ülkede engelliler, engellilere engeller var..
Bu ülkede işsizlik ve parasızlık yüzünden sağlığını kaybeden babalar var..
Yıllarca okuyup iş bulamayan mezunlar,
Torpil ile emek arasında kalmış insanlar,
Kültüründen uzak yetiştirilen ve sesini çıkarmaktan korkan bir gençlik var..
Yani bu ülkede, devletin duyarlı olması ve hizmet etmesi gereken bir halk var..
herşeyin bir oluru vardır .. ben işletmeciyim benim yanımda 10 kişi çalışırken şimdi 5 kişi çalışıyor ..diğer 5 kişi şu an işsiz ilk başlarda yasağa uyuyordum kapatma noktasına gelmiştik ki .. sigarayı içiriyorum şimdi ... içirmeyen işletme varmı ...gelsin cezası yazsın yazabiliyorsa ...sigara içmeyenlerin özgürlüğü kadar sigara içen insanlarında özgürlüğü yokmu bu ülkede ...
HA İLLADA SİGARA İÇMEYİ YASAK MI YAPACAKSIN SATMAYI YASAKLA ...