Sezer'in tek umudu MHP

alperenccc

Banned
Reaction score
0
Yolundayız REİS.. Bırak eşkiya bellesinler.
Uzatmalı cumhurbaşkanı, şimdi de referanduma gidiş sürecini 120 günden 40 güne indiren kanunu veto etmiş Bunun neyini veto etti ki acaba?
Kanunda “120 gün” olarak düzenlenen süre, kilitlenen cumhurbaşkanlığı seçiminde, dünyaya rezil olduğumuz şu günleri birazcık olsun kısaltmak için, bir seferliğine “40 gün” olarak belirlenmiş..
Ne var ki bunda?
Hani hop oturup hop kalkıyorlar, “Laiklik elden gitti, ah vah” diyorlar ya.. Acaba; “120 gün 40 güne indirilince de mi, laiklik elden gitmiş oluyor” diye aklımıza bazı parlak fikirler gelmiyor değil.
Ama 120 günü, 40 gün olarak belirlemek niye laikliğe aykırı olsun ki?
Hem de; Atatürk gibi devrimci bir lideri kendisine rehber edinen insanlar, bu hızlanmayı niçin laikliğe aykırı görsünler ki?!
Bir günde saltanatı kaldıran, bir günde cumhuriyeti ilan eden bir liderin takipçileri, “40 gün az, illa 120 gün olsun” nasıl diyebilirler?
Ama diyorlar işte!
Maksatları ne 40 gün, ne de 120 gün.. Maksat; bu ülkenin yönetimi, alnı secde gören insanlarda olmasın.. Bu ülkeyi, kandil günü içkili düğün yapanlar yönetsin... Bu ülkeyi, eli silahlı teröristleri affedenler yönetsin.. Bu ülkeyi, Kur’an Kursu’nu illegal bir yuva gibi görenler yönetsin.. Başörtülüleri devlet düşmanı görüp, temel haklarından yararlandırmamak isteyenler yönetsin..
Dertleri bu!
Fakat bu yolda, artık azınlıkta kaldıklarının da bilincindeler.
Şimdi tek tutunacakları dal, MHP...
Evet; 1999’da, biraz şantaj ile, biraz tehdit, biraz Meclis dışında uzun yıllar kalmanın acemiliği ile, MHP’yi oyuna getirip, kendisine yakın siyasi partiler yerine, götürüp DSP’lilerle iktidar ortağı yaptırmışlardı.
Şimdi, Sezer’in uzatma günlerinde çıkardığı zorlukların arkasında, son umut olarak MHP yatıyor.
Hesap şu: MHPbarajı aşsın.. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile ortak haraket etsin.
Böylece alnı secdeli birisi o makama oturtulmasın.. Tüm planları bu!
MHP’nin barajı aşması ile ilgili kişisel bir sorunum yok.
Hatta, cumhurbaşkanı adaylarını seçimden önce açıklasınlar, değişik seçim sonuçlarına göre kimi destekleyeceklerinin taahhütünü yapsınlar, kendilerine oy verilmesini bile isterim.
Ama “Alıp da kaçmak” yok..
Kendi üzerindeki sinsi hedefleri görmezden gelip, seçmeni enayi yerine koymak yok..
Buyursunlar, açıklasınlar.. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı mı cumhurbaşkanlığı makamına getirecekler, yoksa Türkan Saylan’ı mı?
Yoksa yoksa, Doğu Perinçek’i mi? Evet; AKParti karşıtlığı uğruna, kolkola girdikleri Doğu Perinçek’i mi cumhurbaşkanı yapacaklar?
Kimse unutmadı; MHP yöneticilerinin, Doğu Perinçek ile kolkola ulusalcı mitinglerde boy gösterdiklerini..
MHP yönetimi, bu tezleri uçuk yaklaşım olarak görebilirler..
Ama uçuk gibi görünen bu tahminlere kendileri sebebiyet veriyorlar.
Nesrin Ünal, seçimden önce sorulduğunda, başını açacağını söylememişti.. Seçim tamamlandıktan sonra, yavaş yavaş halkı alıştırdılar.. Ve Merve Kavakçı’nın “Dışarı dışarı” diye yargısız infaza tabi tutulduğu gün, Nesrin hanım başını açarak girdi TBMM’ye..
Şu anki tahminim; Perinçek’in MHP’lilerce cumhurbaşkanlığına getirilmesi, NesrinÜnal’ın başını açmasından daha düşük oranlı bir tahmin değil.
Dünkü sınavı başaramayanların, yarın ne yapacaklarını sorgulamak vazifemiz.
Bugün kilitlenen konu ne? Cumhurbaşkanlığı seçimi!
Kasım ayında yapılacak genel seçimlerin 22 Temmuz’a alınmasının sebebi ne? Cumhurbaşkanlığı seçimleri..
O halde, şu an önümüzdeki en önemli sorun, cumhurbaşkanlığı seçimleri değil mi?.
Bu en önemli sorun hakkında, MHP yönetimi net bir açıklama yapmadan, halktan nasıl oy isteyebilirler ki?
Halk, MHP’nin cumhurbaşkanı adayını bilmeden, bu partiye nasıl oy verebilir ki?
MHP’ye oy verecekler, verilen oyların sol kafadan birisinin cumhurbaşkanı olmasını sağlama ihtimalini nasıl görmezden gelebilir ki?
Bu seçimin sonucu, “Cumhurbaşkanı adayınız kim?” sorusuna endeksli.. Buyursun MHP’liler, açıklasınlar adaylarını.. Halkın saflığından yararlanmaya kalkmasınlar!

A. İhsan Karahasanoğlu
Vakit

şunun üslubuna bak hele gazateciymiş bide. git imamlık yap kardeşim.
zırto vakit yazarı!!!

edit: benim imamlarla alıpv eremediğim hiçbirşey yok sadece ben o yazarın üslubuna
laf ediyorum. uzatmalı cumhurbaşkanı ne demek! sen onu dersen ben sana herşeyi derim!

MHP’nin barajı aşması ile ilgili kişisel bir sorunum yok

yazının bı yerınde boyle yazmıs yazanında senın de barız bi derdin var MHP den yana ama dur bakalım : ))

Tİtre Ve Kendİne DÖn

bize gelipte şehidime kelle diyen, apoya sayın diyen, askerlik yan gelip yatma yeri diyen, ülke ekonomisini pembe sözcüklerle anlatıp borcumu 3 katına çıakrtan, göreve geldiğinde hatay a gidip, camimin arkasına sinagong kilise yaptırıp hergün müslüman kanı dökülürken höşgörüden bahseden, seçimden önce türban namusum dieyrek dini siyaset alet edip sömüren ama şimdi o sözünü unutan, kuş gribi yüzünden piyasadaki yumurtalar toplanıp yumurta fiyatları çok çok ucuzken unakıtan adına yumurta fabrikası açıp yumurta zengini olanlar, apoyu mhp asmadı diyip meclis tutanakalrında apo asılamsın diye idam kalksın oyu kullanan şuanki adalet bakanı cemil çiçek, içişleri abdulkadir aksu, mir dengir fırat varken ve daha saymadığım niceleri ey arkadaşım allah c.c. aşkına elini vicdanına koy vatan hainleri ülkemizde cirit aıtyor atatürk ün hitabelerini oku, titre kendine dön. bu ülkede çok şeyler dönüyor onların oyunlarına alet olma.
sen namazını kılabiliyor, rahatça camine gidebiliyor, kuran-ı mübini okuyabiliyor ibadetini yapabiliryorsan şuan allah ın yardımıyla 5000 bin şehit veren ülkücüler sayesinde yapabiliyorsun. 1980 li yıllarda o şehitler verilmeseydi şuan minarende kimbilir ne okunurdu. medya siyasti yapma bana. bu gazete yukarıda anlattığım ve sanırım seninde sempatizanlık duyduğun. onların sözde din eksenli parti olma özelliklerie kağıldığın bu partinin gazetesi bu.
şuan islam ı en iyi yaşayan millet ve devlet türklerdir.
türk ün türk ten başka dostu yoktur. bu ülkenin rejimi cumhuriyettir. dinini tatbik etmek sana kalmıştır. o senin iman gücündür.
ayrıca evde kuran öğretmek suç oldu bunların zamanında çıktı, zina suç sayılmaktan çıktı bunalrın zamanında bilmem kaçyıllık kasımpaşa kuran kursu bunalrın zamanında yıkıldı. afganistan asker gönderen kafirdir diyen abdullah gül şuan siyonizme destek için lübnan a asker gönderdi. her gün şehit gelirken bunlar kuzey ırak a girmiyorlar. dikkat et bunalrın hepsi birer gerçek.
şimdi sana soruyorum arkadaşım canım ciğerim benim sana saygı duyuyorum ama bu yukarıda yazdıkalrımdan sonra hala vakit mi okuyorsun hala akp mi diyorsun yahu bi kafana dank etsin ya 70 kişiye şefaat edecek bir insan "şehit " lere kelle ne demek. ne cürret. sen bu sözleri kabullenebiliyormusun?
geçenlerde binbaşı ya kamyonet veren hükümet, pkk ya ambülans tahsis edenleri neden görevden almadı sence. dtp ile koalisyonu neden ucu acık bıraktı. neden neden

bana gelipte devletin verdiği araca binmeyen, maaş almayan, hayat sigortası dahi olmayıpta ameliyat parasınıa cebinden veren, en azından ne mutlu türküm diyebilen bir lider devlet bahçeli. o bu ülke çıakrları neyi gerektiriyorsa onu yapmaktadır. ve yapacaktır.
benin kurtuluş savbaşımda arkamdan vurup müslüman kanı döken ne arap milliyetçiliği ne de ab, TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ VE TURAN BİRLİĞİ

Cıkar yol Onda Devlet Bahceli..

boyle herifler ne hakla Atatürk'ün adını agzına alıyor????

muresine...

1999 da var gücümüzle çalıştık mhp için, devlet beyi tanımıyorduk ama büyüklerimiz seçmiş dedik lider belledik, bir sürü insanı mhp ye oy vermeye davet ettik, başörtüsü zulmüne biz dur deriz, apoyu biz asarız, 28 şubat zalimlerine karşı biz tavır koyarız ürkek değil erkeğiz dedik oy istedik, bu millet oylarıyla bizi destekledi.
Peki uğruna canımızı vereceğimiz partimiz ne yaptı? Biz beşbin şehidimizi biliyoruz kardeşim çoğunun hayat hikayesini biliyoruz. Acılarını yüreğimizin derinliklerinde yaşıyoruz. Peki o şehitlere layık olabildikmi? Ülkücülük namına bize öğretilen ne varsa bahçeli yönetimi tarafından yerle yeksan oldu. Sokağa çıkamaz insanların yüzüne bakamaz olduk.
Siz bu utancı yaşadınızmı? Ben otuz yaşındayım kardeşim kendimi bildim bileli ülkücüyüm, evellahın izniyle ömrüm yettiği sürecede bu davanın takipçisiyim.
Bir kere siz her mhp karşıtına akp li veya pkklı anlayışıyla yaklaşırsanız ülkücü değil ancak cahil olursunuz.
Ben akp ye senden daha fazla karşıyım ancak şuda bir gerçekki ülkemin başında 57. ecevit hükümeti gibi dirayetsiz, başarısız, içler acısı bir hükümet olacağına bu hükümet devam etsin ondan iyi. Biz unutmadık arkadaşım akp yi en son eleştirmesi gereken siz mhp lilersiniz. Neden mi?
Aponun idam dosyasını mecliste bekleterek idamdan kurtaran sizsiniz...
AB yasalarına, ikiz yasalara, tahkime imza atan mhp değilmiydi? Sizin icraatlarınızın devamını akp yapıyor çocukmu kandırıyorsunuz?
Senin partin hala onurlu ab ye üye olmayı hedefliyor sen oraya turan birliği yazıyorsun. turan birliği ülküsünü siz terkedeli yıllar oldu efendi ayakta uyuyorsun.
Senin partin dsi kurumlarına köpekler ve başörtülüler giremez yazısı yazdırdı zamanında sen ayakta uyuyorsun.
Akp siyonizme hizmet ettide siz kime hizmet ettiniz?
Hep seksen öncesini yazıp çiziyorsun arkadaşım, o dönemdeki mhp bizimdi bize aitti bana 1999 dan beri islam için millet için hangi imzayı ne zaman atmış hangi icraatı sergilemiş onu söyle.
Açık ve net söylüyorum mhp nin tavrı ve icraatları vallahide billahide ülkücülük değildir. Siz bu hareketin adını kötüye çıkarıyorsunuz ülkücülüğün şerefiyle oynuyorsunuz. Bu dava bize bu şekilde öğretilmedi.
Vakit gazetesine kızacağınıza bu ülkede müslümanlardan yana tavır alsaydınız. Sabahın, hürrriyetin övgüsüne mazhar olacağınıza müslümanların duygularının yansıtan gazetelerin övgüsüne mazhar olsaydınız. Bu hata sizin vakitin değil, mesele sadece vakit değil türk milliyetçiliğini savunan yeniçağ bile eleştiriyor mhp yi.
Din eksenli parti filan diye saçmalamışsın senin ilayı kelimetullah nedir neyi hedefler ondan da haberin yok yazık size o ocaklarda ne öğretiliyor?
MHP olarak CHP ye ve o zihniyete nasıl hizmet ederiz bunumu öğreniyorsunuz?
Bir bellemişsiniz devletin arabasını kullanmıyor şöyle dürüst böyle devlet adamı... Sen hiç pkk sempatizanlarıyla görüştünmü? Ya komünistlerle, solcularla , masonlarla hepsi bahçeliden memnun mhp nin içini boşalttığı için herkes minnetdar. Açın artık gözünüzü boşuna hamallık yapıyorsunuz. Bizim dinimizde yanlış yapanın arkasından gidilmez.
Vatan hainleri cirit atıyor demişsiniz, o hainler mhp hükümet ortağıykende vardı ne yapabildiniz? Şimdi ne yapabileceksiniz? Biz devlet beyi gayet iyi tanıdık kardeşim seçimden önce aslan meclise girince kedi olanları iyi belledik. Müslüman bir tuzağa iki kere düşmez.
Ülkücülüğün ne olduğunu, nasıl tavır aldığını vatan hainlerine karşı duruşunu yeni mecliste muhsin yazıcıoğlundan öğreneceksiniz.
Bitirdiğiniz, yerin dibine batırdığınız ülkücü hareket alperen ocakları ve bbp tarafından temsil edilecektir.
Ya bu kervanda olursunuz yada karşımızda. Kıstasımız Türk-İslam ülküsüdür. Eksenimiz nizamı alemdir. seksen öncesi ihtilalle durdurulan ülkücü hareketin bıraktığı bayrağı devraldık ilerliyoruz.

Ülkücü haraketin genel çizgisini mhp den daha çok Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındakiler, devam ettirmeye çalışıyorlar. Ülkücülüğün bu dönemde mhp tarafından hakkıyla temsil edildiğine inanmıyorum. anasol- m hükümetindeki tavırları unutmadık henüz.

!NNueNd0' Alıntı:
Ülkücü haraketin genel çizgisini mhp den daha çok Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındakiler, devam ettirmeye çalışıyorlar. Ülkücülüğün bu dönemde mhp tarafından hakkıyla temsil edildiğine inanmıyorum. anasol- m hükümetindeki tavırları unutmadık henüz.

bu konuda sana katılıyorum ve zaten devlet bahçeli oraya oturtular ama oda milliyetçiliği temsil edemiyor .Muhsin yazıoğlu'nun yeri herzaman başkadır.O tam bir dava adamı olup buralara hep eziyet çekerek geldi.Devlet bahçeli eziyet nedir bilmez...

İnandığı hayatı yaşamayan insanlar, yaşadığı hayata inanmaya başlarlar...
Hz. Ömer (R.A)

Şimdiki ülkücüler yaşadıkları hayatı, şimdiki mhp yaptığı siyaseti ülkücülük zannediyor, yazık onca emeği geçene, yazık verilen şehitlere, yazık mankurtlaşan bozkurtlara.

Teşkilat-fikir-lider başbuğun altın üçgeni.. Buna tabi olmak şartlar üstü şart e ortada inanılan davadan taviz var... Olsun tartışılmaz...Lider çıkar birgün komünizmide savunur... Olsun lider tartışılmaz komünizimse komünizm. ?????

Tartışılmaz olan ve tabi olunan ayrıca yegane altın, dünya ve ahiretteki tek anahtar, yol, fikir, sistem başbuğlar başbuğu peygamber efendimizin sünneti ve kuran-ı kerimdir.

Ülkücü bunlar haricinde kafasında sabit fikir taşımayan müslümandır.

Hareketin fikir babası seyyid ahmed arvasi hazretleri (R.A) ülkücülüğün halini üçe ayırır:
ülkücüler, ülkücülükten geçinenler, ülkücülerden geçinenler...

Bizim gönül verdiğimiz ülküde sahte mabutlara saçma saplantılara yer yoktur net ve berraktır. İsimler önemli değildir, dün mhp dir bugün bbp... Muhsin Bey taviz verirse oda biter başka babayiğit çıkar. Aslolan davadır. Bakınız şair nasıl dökmüş içini:

Bir güzel ülküdür gönül verdiğim

Yüreklerde kök bağlayıp yaşayan,
Ezelden ebede müjde taşıyan,

Yesi'deki kutsal aşkın mayası,
Malazgirt'te Alparslan'ın rüyası
Söğütteki has kilimin boyası,

Yunuslayın "Et-kemiğe bürünen",
Selim ruhta Yavuz Serdar görünen
Şems misali cümle kirden arınan,

Bedenlerde Koç Köroğlu yüreği,
Depreştikçe yakın eyler ırağı
İman kalesinin bayrak direği,

Dedem Korkut töresi ile töreli,
Edep, ahlak, sevgi, saygı sıralı
Kırk yıl önce... aklım erdi ereli,

Her kapıda bir hesaba girmeyen,
İnancından zerre taviz vermeyen
Dost alnına kara leke sürmeyen,

Mazlumun yoldaşı, zalimin hasmı,
Kendine put yapmaz heykeli, resmi
Hak'tır, adalettir, rahmettir ismi,

Bu ülkü candadır, sokakta yatmaz.,
Güneştir... bir doğdu, bir daha batmaz
Menfaat uğruna kimseyi satmaz,

Şiddeti, kavgası, kanı olmayan,
İçinde öfkesi, kini olmayan
Sonsuza uzanan, sonu olmayan,

Bedirden Bizans'a akıp gelen o,
Küfür setlerini yıkıp gelen o
İlâhi kaynaktan akıp gelen o,

Sinan'da estetik, Itri'de ahenk,
Sebillerde hayat, kubbelerde renk
Mevlana'da ilim, Barbaros'ta cenk,

Nizam-i Alem'dir Hak'kın sözü bu,
Söylediğim cümle sözün özü bu
Tek damlada umman eyler bizi bu,

Ülkü demek makam, mevki, taç değil,
Ülkü demek totem, sembol, hac değil
Kul icadı kof ilkeler hiç değil
,

Şehitlerin kanları ile ıslanan,
Destan olup maveradan seslenen
Atıf'larla Said'lerle beslenen,
Bir güzel ülküdür gönül verdiğim...

Türk'e ihsan olmuş 'Kavmi Necip'lik,
Bos hayaldir bu şerefe rakiplik
Hayatlar gergeftir, ameller iplik,

Ne yazdımsa inanç, ahlak, örf ile,
Postaladım gönül denen zarf ile
Anlatılmaz 29 harf ile,
Bir güzel ülküdür gönül verdiğim..

Abdurrahim Karakoç ( Vakit gazetesi yazarı,, ortadoğu değil üzgünüm )

iki seçimdir mhp ye oy verdim ama şimdi asla vermeyi düşünmüyorum.Nedeni ise açık bu ülkede cumhuriyet elden gidiyor diye kaos cıkaranlara ses cıkarmayıp destek verdiklerinden. R.T.E nın da siyasetini sevmiyorum K.Unakıtan gibi bir adam varken asla bunlar doğrudur da diyemem.Ama bu ülkede bir takım elit yönetimine çanak tutmak sadece onların dediğini kabul etmek bana zor geliyor.Vatan toprakları satıldı diye bağıranlar sol la birlikte koalisyonda ilk satışa imzalarını atanlar...Bu ülkede encok yabancılara toprak satışı yapılan iktidar dönemleri Sol iktidarlar. Bizde buralarda birbirimizi yiyiyoruz.Ey Türk titre ve kendine gel sözünden ey mhp li titre ve kendine gel diyebilirim anca.Unutmayalım ki bu ülke müslüman türk yurdudur.Cephelerde savaşanlar namazlarını kılarken savaştılar

sezerin hakkı sezere Koskoca cumhurbaşkanı vede öncesi Anayasa Başkanı idi.Sen kalkmış yok efendim rezil olduk Avrupaya yom mış yokmuş..Hukuka karşı hile girişiminin bedeli ni zamanın da kesmezsen böyle cekeriz.Tayyip erdoğanın Baştan yasaklı idi bügünlere nasıl geldik hey gidim hey sen beni affet ben seni ..Millet YİNE AÇ YİNE AÇ..

ben sizlere şu uyarıyı yapmak istiyorum . 35 yaşındayım ve çevremde o kadar çok hangi partiye oy vereceğini bilmeyen yeni oy kullanacak gençlerimiz var ki sayılarını tahmin bile edemezsiniz . Bence bu platformda her ne düşüncede olursanız olun dava yada davalarınızı tartışmanız çok doğal . Önce birbirinize tahammül etmeli ve hoşgörülü davranmalısınız . Şimdi durma zamanı değil inandığınız ideolojiyi iktidara taşımak için omuz omuza verip çalışma zamanı.................
hepinize saygılar

muresin içindekini yazdığın sözler çok etkileyici çok teşekür ediyorum.

60. hükümet milliyetçi hareket :clap:clap:clap

bence yazının içerisinde direkt olarak bir mhp eleştirisi yok eleştiri sayın sezere ve bu konuda da bana göre haklı bir yaklaşım bu. ayrıca mhpnin mitinglerde perinçek ile beraber olması bence çok dikkat edilmesi gereken bir nokta..

mhp ne yazıkki eski duruşunu tamamen kaybetmiş vaziyette.
ip ile ortak haraket etmeleri iplerini çekti bence :D

siz Mhp li olamazsınız,
siz Türkçüde olamazsınız,
Böyle bi ortamda Mhp yi küçültmek sana ne kazandıracak,
Ben Atatürkü Türk olduğu için seviyorum,
Sezeride Türk olduğu için seviyorum,
Türklüğü bilmeden kuru bi osmanlı arkasına sığınıpta bu agızları yapmak yakışmıyor..
bariz belli Akp nin Araplarısınız siz,,
Biz arap değiliz kimse bizi arağlaştıramaz,
Mhp gerçek yolu sonunda buldu ve Türklere kucak açtı,,
siz arap hayranları gidin bbp nize,
seçime girmeyen bi partinin reklamını yapmak size ne kazandırıyor,
Mhp oylarına göz dikmek ülkücüyüm diyorsan sana hiç bişey kazandırmaz bunu unutma..
belki üç beş kazanıyosundur,, bişeyi yürekten seven insan partisini suçlamaz

Sayın cumhurbaşkanı'nın veto gerekçesi tamamen yanlıştır.Yapacağı tek şey Cumhurbaşkanını seçememiş ve erken seçim kararı almış olan bir meclisin kanun çıkarma yetkisinin olmadığı gerekçesi ile kanunu meclise iade etmeli idi.

Karahasanoğlu ve onun gibiler dini siyasete alet edip çıkar sağlamaktan başka birşey yapmıyorlar.Sanki dünyada birtek onlar dindar,onlar müslüman.Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz.Bir rte'yi orta halli biliyorduk çocukları burlu okumuşlardı.Birde baktıkki bu çocuklara ALLAH koş ya kulum demiş.Bu burslu okuyan çocuklarda 2.5 milyon dolar gibi cüzzi bir para ile gemi alıp armatörlüğe başlamış.
Sonra türlü hikayelerle ben dahi birçok vatandaşı kandırıp maddi yardımlarını fakirlere ulaştırmasını beklediğimiz deniz fenerei derneği meğer bu paraları kanal7 ve akp kasaların aakıtıyor imiş.İşte bunlar dindarlar,bunlar imamnlılar geriye kalanlarda dinsiz imansın(!)

Geri