Sezer'in damadı CHP'den aday

ifrit

RuHaNi WaRliK
Reaction score
0
Sezer'in damadı CHP'den aday

Detaylı Resim için tıklayınız
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in damadı Mustafa Kemal Kısacıkoğlu Eximbank'taki görevinden CHP milletvekili adayı olmak için istifa etti.

09.05.2007

Sezer'in büyük kızı Zeynep Sezer ile evli olan Kısacıkoğlu, Eximbank'ta Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu. Kısacıkoğlu'nun Ordu'dan aday olması bekleniyor.

http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=haberdetay&tarih=09.05.2007&Newsid=118856&Categoryid=1

anayasa mahkemesinin 7 uyesinin chp'nin ve sezer'in gorusu dogrultusunda karar vermesini yadirgamamistik zaten.

dervisin fikri ne olursa zikri de o olur

http://www.milliyet.com.tr/2007/05/09/siyaset/axsiy03.html

Burada da bir haber var. Kimlerin istifa edip hangi partilerden aday olmak istedikleri yazıyor.
Biz de şimdi başbakanlık bürokratlarının hepsi Akp'den aday olacak mı diyelim?
Yoksa sen şu kadrolaşmaya bak , bu kadar mı olur diyelim?
Herkesin bir siyasi görüşü olabilir. İsteyen de istediği partiden seçime girebilir.
Seçilip seçilmeyeceğine de halk karar verir.
Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

Girsin bakalım ne olacak k. babası cok iş yaptii.... sıra ona geldi

Girsin bakalım. Benim en sevindiğim olay seçimlerin erkene alınması, bu sayede Sezer'in kendisinin de aday olma imkanının kalmamış olması:D

lazaslan' Alıntı:
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/09/siyaset/axsiy03.html

Burada da bir haber var. Kimlerin istifa edip hangi partilerden aday olmak istedikleri yazıyor.
Herkesin bir siyasi görüşü olabilir. İsteyen de istediği partiden seçime girebilir.

bürokratların akpartili olması çok normal buna kadrolaşma denmez başbakan çalışacağı kişiyi seçme özgürlüğüne sahip olmalı biraz objektif olalım

ifrit' Alıntı:
anayasa mahkemesinin 7 uyesinin chp'nin ve sezer'in gorusu dogrultusunda karar vermesini yadirgamamistik zaten.
dervisin fikri ne olursa zikri de o olur

anayasa mahkemesi hakkında onun bunun fikrini savunuyo nasıl diyebilirsiniz, nasıl bir bakış bu :eek:ha
"demokrasiye sıkılan kurşun" deseydin de zikrin ile fikrin uysaydı bari
:goz:

lazaslan' Alıntı:
tebrikler arkadaşım :clap

the_apprentice, sana bolca kitap okumani tawsiye ediyorum, bu sayede okudugun metinlerin ana fikrini daha iyi kawrayabilirsin, hic yoktan konuyla alakali daha mantikli seyler yazarsin

Tayyip Erdoğan'ın karakutusuda malum AKP den aday..Peki kim bu adam Ömer Dinçer..Ömer Dinçerin icraatlarına bakalım...

Üniversitedeki görevinden alındı

Yükseköğretim Kurulu, (YÖK) Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in intihal suçu işlediğine karar vermişti. Müsteşar Ömer Dinçer'in Yardımcı Doçent Yahya Fidan ile birlikte yazdığı "İşletme Yönetimi" isimli eserde intihal yaptığı yolundaki iddia, 2005'te YÖK bünyesindeki Yüksek Disiplin Kurulu'nda ele alınarak incelenmişti. YÖK, "başkasına ait akademik eseri kendisine mal etmekle" suçlanan Dinçer'i bir daha alınmamak üzere öğretim üyeliğinden çıkarmıştı. Karar 5'e karşı 14 oyla alınmıştı. Ancak Dinçer'in akademik ünvanları elinden alınmamıştı. Dinçer'in Abdurrahman Öz, iddianın YÖK'ün soruşturmasına da konu olamayacağını savunmuştu.

Sistemin değişme zamanı geldi

Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde BİT'lerden (Belediye İktisadi Teşekkülleri) sorumlu danışmanlığını yapan Ömer Dinçer, AKP iktidarının hemen ardından Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirildi. Dinçer 1995'te Sivas'ta düzenlenen bir sempozyumda cumhuriyetin temel ilkelerine yönelik sert ifadeler kullanmıştı. Dinçer şunları söylemişti: "Türkiye Cumhuriyeti'nin başlangıçta ortaya koyduğu bütün temel ilkelerin; laiklik, cumhuriyet ve milliyetçilik gibi birçok temel ilkenin, yerini, daha çok katılımcı, daha ademi merkezi, daha Müslüman bir yapıya devretmesi zorunluluğu olduğu ve artık bunun zamanının geldiği düşüncesini taşıyorum." Dinçer'in bu konuşması "Bilim ve Hikmet" Dergisi'nin Güz dönemi 12. sayısında da yayımlanmıştı.

'Kamu'ya dinamit koydu

Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı'nın mimarı da Ömer Dinçer... Büyük tepki çeken tasarı, 3 Kasım 2003'de basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanmıştı. Tasarı, Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim yapısını köktenci bir anlayışla değiştirmeyi amaçlamış, tüm kamu hizmetlerini önce yerelleştirmeyi, sonra özelleştirmeyi hedeflemişti.

CHP lideri Deniz Baykal, 13 Ocak 2004'te yaptığı parti grup konuşmasında Dinçer'in hazırladığı tasarıyı sert ifadelerle eleştirmişti. Ömer Dinçer'in "Türkiye'nin temel ilkelerini, Cumhuriyet ilkelerini, laiklik ilkesini ve milliyetçilik ilkesini din temelinde yeniden oluşturmak lazım" dediğini hatırlatan Baykal, Dinçer'in bugün de bu görüşleri savunduğuna dikkat çekmişti.

İşte Yargıtay'ın Dinçer kararı

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, 1995 yılında Sivas'ta bir sempozyumda cumhuriyet rejimine ilişkin yaptığı konuşmaya atfen bir televizyon kanalında konuşan Tümgeneral Osman Özbek'in, "kişilik haklarına saldırıda" bulunduğu gerekçesiyle manevi tazminat devası açmıştı. Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi, Dinçer'in "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" gerekçesiyle, Özbek'in manevi tazminat ödemesine karar vermişti. Özbek, kararı temyize götürmüştü. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararı bozarak, "Davacı Anayasa ile bağdaşmayan görüşler savunduğuna göre eleştirilere de katlanmak durumundadır" kararı vermişti.

Hakkında önemli iddialar bulunan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer milletvekili olabilmek için kolları sıvadı.Adayları tek tek incelersek sonuçlar ortada akp nin yönetim kadrosuda ortada..Yani diyeceğim o dur ki akepenin de fikri neyse zikride o oluyor..

ifrit' Alıntı:
the_apprentice, sana bolca kitap okumani tawsiye ediyorum, bu sayede okudugun metinlerin ana fikrini daha iyi kawrayabilirsin, hic yoktan konuyla alakali daha mantikli seyler yazarsin

Gєηco senin mesajına "aynen" diye cevap yazarken konuyla alakalı mantıklı şeyler yazmış oluyor... öyle mi :biggrin (Genco sen de sakın alınganlık gösterme, ben ifrit arkadaşın bakış açısının hatalı olduğundan kanaatle senin msj örnek verdim)
kitaba gelince, bana inceden hakaret etmek istediğin belli, ben sadece bu sözüne :durdurun

Artık size her yapılan yanlış , normal gelmeye başlamış.
Birşeylere bakış açınızı değiştirmek için verilen örnekleri bile doğru değerlendiremiyorsunuz.
Bürokratlar tarafsız olmalıdır. Çünkü onlar devlet memurudur.

Bütün yanlışlara savunacak bir kılıf buluyorsunuz.
Taraflı olduğunuz belli olduğu halde başkalarına objektif olun diye akıl veriyorsunuz.
O yüzden bana "lütfen objektif olalım" demeyin.
Ne kadar uğraşsak da bazı şeyleri insanlar yaşamadan anlamıyorlar.
Bir gün sizin de canınız bu yanlışlardan dolayı yanarsa o zaman hak verirsiniz.
Alıntı yapıp cevap da vermeyin. Lütfen kendi aranızda tartışın.

ben basligi ne uzerine actim, siz neler yazdiniz yahu

sezer ailesi ve chp arasindaki iliskiyi gostermek icin acilan bir baslik bu, yargitay ile olan alakasida su;

hani surekli kadrolasma diyorsunuz ya, yargitaya sayin sezer kendi istedigi adamlari atadi, bugunde sunu gorduk ki sezer ailesi chp`yi destekliyor

bu ucgende, yargitaydan cikan kararin chp`nin ve sezer`in gorusune uygun olmasina sasirmamak lazim

baska birseyle alakasi yok bu olayin, hemen sawunma yapmaya calismayin, yada akp`ye saldirmaya

AntidepresaN' Alıntı:
Tayyip Erdoğan'ın karakutusuda malum AKP den aday..Peki kim bu adam Ömer Dinçer..Ömer Dinçerin icraatlarına bakalım...

Üniversitedeki görevinden alındı

Yükseköğretim Kurulu, (YÖK) Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in intihal suçu işlediğine karar vermişti. Müsteşar Ömer Dinçer'in Yardımcı Doçent Yahya Fidan ile birlikte yazdığı "İşletme Yönetimi" isimli eserde intihal yaptığı yolundaki iddia, 2005'te YÖK bünyesindeki Yüksek Disiplin Kurulu'nda ele alınarak incelenmişti. YÖK, "başkasına ait akademik eseri kendisine mal etmekle" suçlanan Dinçer'i bir daha alınmamak üzere öğretim üyeliğinden çıkarmıştı. Karar 5'e karşı 14 oyla alınmıştı. Ancak Dinçer'in akademik ünvanları elinden alınmamıştı. Dinçer'in Abdurrahman Öz, iddianın YÖK'ün soruşturmasına da konu olamayacağını savunmuştu.

Sistemin değişme zamanı geldi

Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde BİT'lerden (Belediye İktisadi Teşekkülleri) sorumlu danışmanlığını yapan Ömer Dinçer, AKP iktidarının hemen ardından Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirildi. Dinçer 1995'te Sivas'ta düzenlenen bir sempozyumda cumhuriyetin temel ilkelerine yönelik sert ifadeler kullanmıştı. Dinçer şunları söylemişti: "Türkiye Cumhuriyeti'nin başlangıçta ortaya koyduğu bütün temel ilkelerin; laiklik, cumhuriyet ve milliyetçilik gibi birçok temel ilkenin, yerini, daha çok katılımcı, daha ademi merkezi, daha Müslüman bir yapıya devretmesi zorunluluğu olduğu ve artık bunun zamanının geldiği düşüncesini taşıyorum." Dinçer'in bu konuşması "Bilim ve Hikmet" Dergisi'nin Güz dönemi 12. sayısında da yayımlanmıştı.

'Kamu'ya dinamit koydu

Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı'nın mimarı da Ömer Dinçer... Büyük tepki çeken tasarı, 3 Kasım 2003'de basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanmıştı. Tasarı, Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim yapısını köktenci bir anlayışla değiştirmeyi amaçlamış, tüm kamu hizmetlerini önce yerelleştirmeyi, sonra özelleştirmeyi hedeflemişti.

CHP lideri Deniz Baykal, 13 Ocak 2004'te yaptığı parti grup konuşmasında Dinçer'in hazırladığı tasarıyı sert ifadelerle eleştirmişti. Ömer Dinçer'in "Türkiye'nin temel ilkelerini, Cumhuriyet ilkelerini, laiklik ilkesini ve milliyetçilik ilkesini din temelinde yeniden oluşturmak lazım" dediğini hatırlatan Baykal, Dinçer'in bugün de bu görüşleri savunduğuna dikkat çekmişti.

İşte Yargıtay'ın Dinçer kararı

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, 1995 yılında Sivas'ta bir sempozyumda cumhuriyet rejimine ilişkin yaptığı konuşmaya atfen bir televizyon kanalında konuşan Tümgeneral Osman Özbek'in, "kişilik haklarına saldırıda" bulunduğu gerekçesiyle manevi tazminat devası açmıştı. Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi, Dinçer'in "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" gerekçesiyle, Özbek'in manevi tazminat ödemesine karar vermişti. Özbek, kararı temyize götürmüştü. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararı bozarak, "Davacı Anayasa ile bağdaşmayan görüşler savunduğuna göre eleştirilere de katlanmak durumundadır" kararı vermişti.

Hakkında önemli iddialar bulunan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer milletvekili olabilmek için kolları sıvadı.Adayları tek tek incelersek sonuçlar ortada akp nin yönetim kadrosuda ortada..Yani diyeceğim o dur ki akepenin de fikri neyse zikride o oluyor..

hemn kopya yapiştir ....konu bu değil neden hemn savunma durumana geciyon ...:)

DeathMatch' Alıntı:
hemn kopya yapiştir ....konu bu değil neden hemn savunma durumana geciyon ...:)

Ne nasıl yazacağımı sana mı soracağım?Konuda sezerin ilişkisi yazılmış bende Tayyibin kimlerle ilişkili oldugunu kimleri aady göstereceğini yazdım yeni başlık açmak yerine..Birde savunmaya geçiyorsun demişin ben chp lide değilim bunuda söyleyim..!

Hadi Bakalım hayırlı olsun..

birde AKP'den aday oluyormuş :D :D kopardım işte

Hangi partiyi tercih ettiler?

Aday adaylığı için istifa eden bürokratlardan bazılarının tercih ettikleri partiler şöyle:

AKP: MEB Müsteşarı Necat Birinci, Yardımcısı Cemal Taşar, Ortaöğretim Genel Müdürü Kerem Altun, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, Kültür Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen, DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, Bayındırlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yaşar Karayel, Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED Genel Müdürü Osman Tüzün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili İdris Güllüce, Etik Kurulu Başkanı Mehmet Sağlam, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Hasan Tahsin Fendoğlu.

CHP: Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Özgün Ökmen, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Yusuf Kenan Doğan, Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, Ankara Vali Yardımcısı Hayati Soylu, Kütahya Emniyet Müdürü Coşkun Hayal.
Demokrat Parti: Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Giresun Emniyet Müdürü Ahmet Tekin Akın, MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyesi Burhan Özfatura.

MHP: Eski Başbakanlık Müsteşarı, Başbakanlık Başmüşaviri Füsun Koroğlu, TRT Ankara Radyosu Müdür Yardımcısı İsa Yaşar Tezel, Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Sefer Aycan, eski Sağlık Bakanlığı Müşaviri Hacı Çelik, Tunceli Valisi Mustafa Erkal, merkez valileri Mehmet Ali Türker, Mustafa Yiğit, Behiç Çelik, Aslan Kütükçü, Mülkiye Başmüfettişi Murat Özgan, Sakarya Vali Yardımcısı Mesut Yılmaz, MEB Okul Öncesi Genel Müdür Yardımcısı Osman Çolak.

DSP: DSP için istifa ettiği öğrenilen tek isim eski Özürlüler İdaresi Başkanı olan Başbakanlık Müşaviri Mehmet Özer.​

Farkındamısınız Bütün VALİLER MHP'den aday olmak istiyor...​

yani akepe kadrolaşmadı öyle mi?
milli eğitimin içinde olan biri olarak şunu kesin söylüyorum ki eğitim tamamen akepe nin elinde ve bunların yerlerinden ayrılması en az 25 yılı bulur.
Sezerin damadına gelince başka nerden aday olsun. Kötünün iyisini secsin. Dinden türbandan oy cıkarmaya calısan partiden mi aday olsaydı.
Bence hiç girmeseydi bu işe daha iyi olurdu.

Diğerlerinin 7 sülalesini tanıyoruz ama bunun Damat beyin ismini ilk defa duydum.Hayırlı olsun yani bizim gibi sıradan bir vatandaş..

Geri