Sezer, Köşk'e ait 2 makam aracı ile 16 personeli yanında götürdü

Neden bu kadar eleştiriliyor anlamıyorum.
Yoksa bu eleştirilerin kaynağı(sebebi) AKP hükümetini ülkenin zararına olan eylemlerinden bazılarını frenlediği için mi?
Bende SEZER'i eleştiriyorum...............
Bence en büyük suçu ülkenin tüm telekomünikasyon (haberleşmesinin) hizmetlerinin dış şirketlere satışını engelle(ye)mediği için,
Finans sektörünün (Bankaların ) yabancılara satışını engelle(ye)mediği için,
Türk borsasının yüzdeyetmişinden fazla bir kısmının yabancıların kontrolünde olmasını engelle(ye)mediği için,
Türk sanayisinin lokomotifi olan kuruluşların peşkeş çekilmesini engelle(ye)mediği için,
Türkiyenin bütün kaynaklarının küresel şirketlere kaptılılmasınıengelle(ye)mediği için,
Eğitim sisteminin bozulmasını engelle(ye)mediği için,,
IMF ve DÜNYA BANKASI nın Türkiyeyi ıvır zıvır projeler için borçlandırmasını engelle(ye)mediği için,

BENDE eski CUMHURBAŞKANI SEZER'e kızıyorum,
Bu nedenle yapıln tüm eleştiriler doğrudur.

ALpercAn kArdeşim senin yA yAş birAz ufAk yAdA yeterLi biLgi sAhibi değiLsin bAzı konuLArdA; yAsAmAyı mecLis yApAr yürütme ise bAkAnLAr kuruLunA Aittir.yAni tek bAşınA iktidAr oLursA hepsi Aynı pArtiden oLur (bkz.Akp).mecListe formALiteden işine geLen tAsArıyı kAbuL edersin sonrAdA o tAsArı bir ArkAdAş grubu oLAn bAkAnLAr kuruLunA gider onLArdA tAsArının ALtınA imzALArını Atıp bunu cumhurbAşkAnınA gönderirLer eğer cumhurbAşkAnı tAsArıyı imzALArsA tAsArı kAbuL ediLmiş sAyıLır AmA sn. sezer gibi üLkenin menfAAtLerini düşünen bi insAnsAn o tAsArı mecLise geri gider AmA Aynı tAsSArı tekrAr cumhurbAşKAnınA gönderiLir ve yine kAbuL ediLmesse tekrAr mecLise geLir AncAk tAsArı yine cumhurbAşkAnınA gönderiLirse onu kAbuL etmek zorundA kALır çünkü bir cumhurbAşkAnının 2 kez veto hAkkı vArdır.yAni mecLis işi yoLunA koyduktAn sonrA cumhurbAşkAnının bişeyi engeLLemesi çok zor yA bu deveyi güdersin yAdA bu diyArdAn göçersin hesAbı..bAk kAnkigiLLere 11. cumhurbAşkAnı köşke çıktığındAn beri hiç bir veto hAberi duydunmu? duyAmAssın duyArsAndA formALite icAbı duyArsın

Tayyip ve Abdullah Gül de hemen şimdi gitsinler,bizim mahalledeki herkes arabalarını vermeye hazır,özel güvenlik şirketinden koruma da tutcaz söz.

Valla kimse yan çizmesin aynı şeyi bugün A.GÜL yapsaydı birileri yine tasarruf veya ahlak dersi vermeye başlauyacaktı.
ben götürmesin demiyorum.alır birtane iyi donanaımlı zırhlı araç bir 3-4 tanede personel alır ve gider.ama insaf yaaa 2 araç 16 personel.hemde emekli olmuş birisi için.

Bunun savunulacak bir tarafı yok. Kimse edebiyat parçalamasın

1-2 tane araç ve de 3-4 tane personel ile 16 tane personel arasındaki farkı bilecek kadar anlıyorsun demek ki bu işlerden =)

ben bu kadar anlamıyorum onun için eleştiremiyorum Sezer'i
ne de Cumhurbaşkanımız sayın Gül'ü
kaldı ki şu da var:
Sezer bunları yapacak olsaydı 7 yıl içinde 1 katrilyonluk bütçeden payını alırdı
ancak o tasarruf yapmayı seçti (belgeleri forumda daha önce verildi)
onun için bu tür haberleri veripte ebediyat parçalamayı bırakmak lazım

15 milyar neyine yetmemişte zam almışki adam?milyon dolarlık dugu nyapıcak tabi bu kısmı hiç dikkat çekmiyo tabi

Bırak bu işleri g.haneli artık ne dediğini sende bilmiyorsun.Sezer kadar tasarruflu bir cumhurbaşkanı daha gelmemiştir sende bunu çok iyi biliyorsun aslında.Götürelen şeylere gelirsek gemisi var,mısırı var, satılan sürüyle kurum,fabrika,arsa var.Nese sen deşme daha fazla.

helal olsun size.Sizleri okuyunca emekli olmuş Sezer in yanında giden 16 tane personelin az olduğunu düşündüm. keşke 16 değilde 26 hatta 36 kişiyi götürseymiş

bu nasıl mantık ya.söylermisiniz 16 personelin emekli olan birsinin yanında ne işi var.
koruma deseniz zaten evinin önünde polis noktası var.

buna rağmen 16 kişiyi yanında götürmesinin mantığı ne.Sırf sezeri savunacağız diye inanmadığınız bir olayı savunma psikolojisi ile saunmaya çalışmaktan başka bir iş yapmıyorsunuz.

Şunu açıkca söyleyeyim ki bugün sezerin götürdüğü 16 personeli savunanlar yarın A.GÜL veya fikren hoşlanmadıkları bir kişi 4 kişiyi yanında götürdüğünde etik ve ahlak dersi vermeye çalışan kişiler olacaklar bundan emin olun.

bazıları"A.GÜL çankaya ya şu kadar milyar harcadı " diyerek bu olayla bir kıyaslama yapmaya çalışıyorlar ama A.GÜL bu parayı kendi evine harcamadı.T.C devletin en tepe noktası olana Çankaya ya ve onun daha güze olması için harcadı.

A.GÜL cumhurbaşkanı olduğunda bakımsızlıktan dolayı yabancı devlet başkanları ile telefon görüşmesi yapılırken 3 kez bağlantı keiliyor.

kusura bakmayın ama bu rezillikler sezerin devlet ciddiyetine ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

Sezer Çankaya yı 7 yıl memur mantığı ile yönetti.Akşam 5 ten sonra devdlet dairesi gibi çankaya tüm görüşmelere kapandı. Hafta sonları yine tatilmiş gibi Çanakayayı kapatıp Gölbaşındaki evine hafta sonu tatiline gitti.

sonrada Sezer şukadar elektrik tasarruf etmiş bukadar su harcamış.

hafta içi ise daha felaket.Kendisini çnakaya ya kapatıp ne bir dış devlete ziyaete gitmiş nede yurt içi ziyaretler de bulunmuş .

Götürüpte gasp etmemiş ki hakkı olanı almış..o da yeni araç bulunamadığı için..Sayın Sezer ikitanesini götürmüş Gül 22 tane ısmarlamış..açık fazlasıyla kapatıldı,kimse üzülmesin..onlarıda zaten en kısa sürede geri verir.Hem koruma kapsamında eski cumhurbaşkanının zırhlı araç kullanması şart..Personele gelince onlar Sezer'e bağlı personellerdir...Gül döneminde kadrolaşma amaçlı işlerine son verilicekti.(Yapıldıda gelir gelmez köşkün tüm personelini değiştirdiler.)Hemde gitiiği yerde yeni personellerle muhattap olmak istemediği için hemde onlara istihdam olanağı sağlayıp ortada kalmamaları içn yanına almıştır.Bende olsam 16 değil 56 sını alırdım.Kıyarmıyım hiç personelimi ardımda Gül'ün vicdanına bırakayım..maaşlarına gelince eminim Sayın Sezer bu konudada yakında bir açıklama yapar.
Ama yine anlamadığım Sayın Sezer gideli 3 ay oldu da neden bu araç-personel mevzuu köşkün tadilatına harcanacak trilyonlar ortaya çıkınca duyuruldu?İlginç değil mi?

Bu sezerin emekli maaşı ne ki 16 personele istihdam kapısı oluyo
Fabrikamı işletiyo 16 adamı istihdam edebiliyor
Mantığınız kalbinizin altına gömülmüş anlaşılan(=

ALpercAn kArdeşim senin yA yAş birAz ufAk yAdA yeterLi biLgi sAhibi değiLsin bAzı konuLArdA; yAsAmAyı mecLis yApAr yürütme ise bAkAnLAr kuruLunA Aittir.yAni tek bAşınA iktidAr oLursA hepsi Aynı pArtiden oLur (bkz.Akp).mecListe formALiteden işine geLen tAsArıyı kAbuL edersin sonrAdA o tAsArı bir ArkAdAş grubu oLAn bAkAnLAr kuruLunA gider onLArdA tAsArının ALtınA imzALArını Atıp bunu cumhurbAşkAnınA gönderirLer eğer cumhurbAşkAnı tAsArıyı imzALArsA tAsArı kAbuL ediLmiş sAyıLır AmA sn. sezer gibi üLkenin menfAAtLerini düşünen bi insAnsAn o tAsArı mecLise geri gider AmA Aynı tAsSArı tekrAr cumhurbAşKAnınA gönderiLir ve yine kAbuL ediLmesse tekrAr mecLise geLir AncAk tAsArı yine cumhurbAşkAnınA gönderiLirse onu kAbuL etmek zorundA kALır çünkü bir cumhurbAşkAnının 2 kez veto hAkkı vArdır.yAni mecLis işi yoLunA koyduktAn sonrA cumhurbAşkAnının bişeyi engeLLemesi çok zor yA bu deveyi güdersin yAdA bu diyArdAn göçersin hesAbı..bAk kAnkigiLLere 11. cumhurbAşkAnı köşke çıktığındAn beri hiç bir veto hAberi duydunmu? duyAmAssın duyArsAndA formALite icAbı duyArsın
:clap:clap

Mesajı okuyup ciddiye aldığın için teşekkür ederim........
Benim yaşım forumdaki pek çok arkadaşımdan büyüktür herhalde.
Yazdığın konuların hepsini çok iyi biliyorum. Fakat sadece benim bilmem değil herkesin bilmesi gerekir düşüncesindeyim.
Yukarıda bahsettiğim olayları SEZER'in engelle(ye)mediği için suçladığımı yazmama rağmen esas amacım SEZER'e rağmen yapılan bu can alıcı (önemli ) konulara dikkat çekmekti.
Pek çok arkadaşın atlayıp (yada görmemezlikten gelerek) bu konuları değilde Sezer'in 2 araba ve 16 personel konusunu gündeme getirmeleri bana çok komik geliyor.
Herkezden aynı duyarlılığı bekleyemem ama koskoca orman dururken de sadece bir ağacın dalını gösteren arkadaşların görüş açısına da şaşırmamak elde değil.:vur

Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen cevaptır

6 Kasım 2007 tarihinde Cumhurbaşkanlığı bütçesi ile ilgili yazdığım yazıya Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanlığı’ndan cevap geldi. Cevabı aynen yayınlıyorum:
* * *

Sayın Cüneyt Ülsever

Hürriyet Gazetesi Yazarı

06 Kasım 2007 tarihli "Bir heveskár lady" başlıklı yazınızda, Çankaya Köşkü onarımı ve yeni mobilya satın alımı için 30.7 milyon YTL ayrıldığına, Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşleri Hanımefendi hakkında gerçekle bağdaşmayan, yanlış ve kulaktan dolma bilgilerle haksız ve yersiz suçlamalara ve hatta hakarete varan ifadelere yer verilmiştir.

Oysa gerçekler şöyledir:

Sayın Cumhurbaşkanı’nın kabullerini gerçekleştirdiği ve çalışmalarını yürüttüğü, ülkemizin vitrini konumundaki çalışma binası 1993 yılında hizmete açılmış ve geçen 14 yıllık süre içerisinde hiçbir bakım, onarım ve tefriş hizmeti görmemiştir. Yine yabancı devlet başkanlarının ülkemizi ziyaretlerinde ikametlerine tahsis edilen Camlı Köşk 1996 yılında yenilenerek hizmete açılmış ve 12 yıldan bu yana herhangi bir bakım, onarım ve tadilata tabi tutulmamıştır.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bugüne kadarki 10 Cumhurbaşkanımıza da ev sahipliği yapan Köşk, tarihi boyunca zaman zaman belirli ölçülerde onarım ve tadilat görmüştür. Özellikle bu çalışmaların cumhurbaşkanlarının seçimi sonrasında gündeme geldiği bilinmektedir. Bu gibi prestij binalarının, uzmanlarca da belirtildiği gibi ortalama 7-8 yılda bir elden geçirilmesi zorunludur.

Uzmanlar ve akademisyenlerden oluşturulan bir danışma kurulu en son 7 yıl önce restore edilen Köşk’ün bugünkü durumu hakkında bir rapor hazırlamış ve bu raporda öngörülen doğrultuda bir çalışma başlatılmıştır.

Bunların dışında Cumhurbaşkanlığı alanında diğer idari ve hizmet binalarında da yıllardır tadilat yapılmamıştır. Diğer taraftan, 2000 yılında İstanbul’da Tarabya Yerleşkesi’nde Sayın Cumhurbaşkanımız ve konuk devlet başkanlarının ikameti için yapılan binaların da elden geçirilmesi ihtiyacı doğmuştur. Bu zorunlu ihtiyaçlara karşılık Cumhurbaşkanlığı’nın 2008 yılı için tüm yatırım ödeneği 18.7 milyon YTL.’dir (yaklaşık: 16 milyon $ -C.Ü.). Bu ödeneğin kullanımı ise aşağıdaki gibidir:

GAP uçağının rutin esaslı revizyonu. (2.5 milyonu 2007 yılındaki masraf: 3.150.000 YTL.)

Ankara ve İstanbul’daki hizmet binalarının onarımı: 3.745.000 YTL.

Pembe Köşk ve Camlı Köşk’ün onarımları: 3.000.000 YTL.

İş göremez durumdaki makine-teçhizatın onarımı ve otomasyon sistemi ve güvenliğe yönelik tehsisat alımı: 2.175.000 YTL.

Tüm hizmet binalarımızın tefrişi ve demirbaş alımı: 1.500.000 YTL.

Ekonomik ömrünü tamamlamış ve hizmet göremez taşıtların yerine yeni taşıt alımı: 4.150.000 YTL.

Bilgisayar yazılım ve donanımı: 875.000 YTL.

Bütçenin diğer kalemleri ise personel ve sosyal güvenlik harcamaları, mal ve hizmet alımları, cari transferler gibi kalemlerden oluşmaktadır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak için bu açıklamayı köşenizde aynen yayımlamanızı rica ederiz.

Cumhurbaşkanlığı Basın Müşavirliği

ya varya ne çabu unutuyoruz sezrle ecevitin bu ülkeyi ne hale getirdiğini sezer ne yaptıki nettiki bu kadar seviyorlar sölim ben islami bir hükümete çıkardığı zorluklardan dolayı solcu kesim çok seviyor sezer bu ülkeye gelmiş geçmiş en soğuk ve en çok zararı veren devlet adamıdır halkın içinden olmayan birisiydi bu ülke onun yüzünden çok yara aldı onun egoloları yüzünden binlerce genç işsiz kaldı fabrikalar açılamadı bir gecede çökertti be bu ülkeyi o ve ecevit

g.haneli

A.Necdet sezer 16 görevinin ve 2 makam aracının hesabını verir !

Sayın Gül Kayıp Trilyonun ve Hamiline kartlardaki Diplomatların hesabını verebilecek mi ?

Olurda bu kadar olur !

Diğer msg larımda da yazdım...

Bakan olan mısırdan trilyoner oldu
Cumhurbaşkanı olan trilyonluk düğün düzenledi.
Başbakan olan gemicik sahibi oldu

Eski Cumhurbaşkanım 2 araç almış koruma için 16 kişi almış :D birilerinin gözüne batmış

Neredeydiniz trilyonlar giderken ? Milyar milyon dolarlar giderken ?

2 değil 200 araç

16 değil 1600 adam götürse helaldir derim be sezere iyi yapmış

gül at arabasına kalmış:D:D

g.haneli

A.Necdet sezer 16 görevinin ve 2 makam aracının hesabını verir !

Sayın Gül Kayıp Trilyonun ve Hamiline kartlardaki Diplomatların hesabını verebilecek mi ?

Olurda bu kadar olur !

Diğer msg larımda da yazdım...

Bakan olan mısırdan trilyoner oldu
Cumhurbaşkanı olan trilyonluk düğün düzenledi.
Başbakan olan gemicik sahibi oldu

Eski Cumhurbaşkanım 2 araç almış koruma için 16 kişi almış :D birilerinin gözüne batmış

Neredeydiniz trilyonlar giderken ? Milyar milyon dolarlar giderken ?

Helal kardeşim...Çok doğru yazmışsın....Bak hiçbirinin sesi çıkyomu...Gül abdullah önce kayıp trilyon davasının hesabını versin...Daha aklanamadı...kemal unakıtanı hatırlatmaya bilmem gerek varmı...en tescilli yolsuzluk virtiözü...pekiya tayyib...hangisinin mal varlığı daha kabarık...tayyibinmi A. Necdet Sezer'in mi...öyle ya 25 yaşındaki oğlu alnının teriyle gemicik sahibi olmuştu...Sahi bide askerede gitmemişti dimi tayyibin oğlu...Düğünüde oldukça ihtişamlıydı hatırlıyorumda...Üstelik kendi ceplerindenmi ödediler acaba düğün masraflarını...Peki ya A. Necdet Sezer..oğlunun düğününden kimin haberi oldu acaba...düğün masraflarınıda kendi ceplerinden ödediklerini çok iyi biliyorum...Hem her şeyi bir tarafa bırakalım...Yazıda bu durumun A. Necdet Sezer'in yasal hakkı olduğu zaten yazıyor...Daha neyi tartışıyoruzki....Adamın yasal hakkı işte...Sanki hırsızlık yapmış....

Çok merak ediyorum doğrusu. emekli olmuş birisinin yanında 16 tane personel ne iş yapar.

Tahminime göre gazozuna pişti oynuyorlardır. Öyle ya 16 personel ne iş yapar ki. Çoğu şirkette bile 16 personel bulunmuyor.

yada sezerden tasarruf dersleri alıyorrlardır. Bazı arkadaşlar tasarruf sayesinde sezerin devlete bilmem kaç milyarlık faydası dokunduğunu söylüyorlar.

ancak sezerin 2001 de MGk da dönemin başbakanı Ecevite anayasa kitapcığı fırlatması sonucunda
sebep olduğu milyarlarca dolarlık zararın faturasını kim ödeyecek acaba.

NOT: sezerin tetiklediği bu zaradan, görevdeyken elektrik ve su vb konulrda yaptığı bir kaç milyarlık tasarrufu düştüm.
:)

g.haneli sen o kadar basit görüşlüsün ki bir anayasa kitapcıgının milyar dolarlara mal olduğunu düşünüyosun. Dünyanın bütün ülkelerinde liderler arsında daha ne sürtüşmeler oluyor kimsenin borsası düşmüyo kimse milyar dolarlarca zarar etimiyor...

Sen ekonomik krizin nedenini bir kitapçık olarak görüyorsan hakkaten bu konuya neden bu kadar takıldığını anlarım !!!!!

16 personel pişti oynamıyor ! Eski devlet başkanımı koruyor. Bugün Demirel bile en az onun kadar koruma ile geziyor. Hepsi emniyet kadrosunda.

g.haneli bide şunu kendie sorsun acaba gülün erdoğanın oğlu kızı kaç koruma ile dolaşıyor ?
bayan gülün özel olarak getirdiği aşcılar dekorasyonistler ve yeni köşke yapacağı dekarasyon acaba 16 personelin kaç aylık maaşı kadar masraf teşkil ediyor....

Şu uğraşılan şeye bak ya :) Erdoğanın Belediye başkanı iken vurduğu tirlyonlar konuşulmaz. Gökçek in toptaşın vurduğu trilyonlar konuşulmaz. Bakanın oğlu trilyonlaı urmuş diğer bakan bilmem kaçtane villa almış konuşulmaz....

Vay anam benim eski Cumhurbaşkanım 16 personel götürmüş. Onlar için ve kendi için 2 araç.....

AKP zihniyeti değil mi ? Nerde ne kadar gereksiz konu kişi varsa aynı çember etrafında gevezelik ederler.....

Admin arkadaşlar smod arkadaşlar bu konunun ömrü çoktan doldu artık kapatabilirmiyiz. g.hanelinin böyle manasız konuları artık serbest kürsünün anlamının dışına çok fazla çıktı.

Artık Serbest Kürsü Değilde

g.haneli sayesinde

Serbest Siyasi Magazin olarak değişecek heralde

saçmasapan bi konu. yasal hakkını kullanmış ne var bunda.
diğerleri (başbakan, maliye bakanı, yeni c.başkanı) gibi malı çuvalla kaldırsaydı daha mutlu olurdunuz heralde. ya da trilyonları kaybetseydi... ya da gemicik alsaydı.... ya da mısırdan trilyınları götürseydi... ya da ............

not: mod arkadaşlar bu bölümün adını g.hanelinin kürsüsü diye değiştirsek nasıl olur?

saçmasapan bi konu. yasal hakkını kullanmış ne var bunda.
diğerleri (başbakan, maliye bakanı, yeni c.başkanı) gibi malı çuvalla kaldırsaydı daha mutlu olurdunuz heralde. ya da trilyonları kaybetseydi... ya da gemicik alsaydı.... ya da mısırdan trilyınları götürseydi... ya da ............

not: mod arkadaşlar bu bölümün adını g.hanelinin kürsüsü diye değiştirsek nasıl olur?

sadece şunu diyeceğim sana kardeşim herkezin görüşüne saygılı olmak lazım biz sizinkine nasıl oluyorsak millet eğer bu dediklerine inansaydı refarandumda dersini verirdi o dediğin kişilerin bir korkusu olsaydı refarandumda halkın seçmesini yani halka gitmez mecliste seçilmesini isterdi hemm şunu ne çabuk unutunuz sadece şunu diyeceğim sezer ile ecevitin bu ülkeye kaybettirdikleri trilyonlarla değil katrilyonlarla hesaplanıyor siyasi egolarınız gerçekleri perdelemesin

Acaba sezerin 16 personele veerdiği tasarruf derleri nasıl gidiyor acaba,

Geri