Sezer -Gül Farkı bu yazıda

o afla ilgili tasarıyı akp hükümetinin içişleri ve adalet bakanları hazırladılar,sonra cumhurbaşkanın onayına sundular.

Bunu dikkatli okuyun.

ANKARA -ANKA- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in bazı "afları" kamuoyunda tartışılırken, Adalet Bakanlığı; af şümûlüne giren isimlerin, Adlî Tıp Kurumu Başkanlığı’nca hazırlanan raporlar doğrultusunda kendileri tarafından belirlendiğini bildirdi. Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, hükümlülerin af taleplerini doğrudan Bakanlığa ya da Cumhuriyet başsavcılıklarına yaptığını hatırlattı. Çiçek, Adlî Tıp Kurumu Başkanlığı’nın yapılan tetkikleri yeterli bulması durumunda hazırlanan dosyaların kendilerine iletildiğini, ardından da takdir edilmek üzere Cumhurbaşkanlığı makamına bildirildiğini kaydetti.

Ne ana yasa kitapçığı imiş bu böyle be, masanın bir
tarafından diğer tarafına fırlatılınca EKONOMİK KRİZ oluyor.

Ne ekonomiymiş bu böyle be, Cumhurbaşkanının
başbakana ana yasa fırlatmasıyla kriz de yerinden fırlıyor.

ŞİMDİKİ EKONOMİYE TOP ATSAN YIKILMAZ !!!!!!!!!!!!! herhalde.:biggrin:biggrin

Yazık,''''' Ana yasayı bir kere delmekle bir şey olmaz'''''''' cumlesini kuran kişiler CUMHURBAŞKANI olabilir ama, ''''anayasayı doğru yorumlayın '''''' diye fırlatan kışi CUMHURBAŞKANI olamaz.( Olursa kötü oluyor demek ki)

..............................................................................

Bizler Başbakanın Cumhurbaşkanı tarafından yönetilmesine iyi kötü alıştık, ama tam tersine nasıl alışacağız bilmiyorum. Bilen varsa söylesin.

Akıllı olun Kriz kitapçık fırlatmakla çıkmaz.Değil kitapçık kütüphane fırlatsan yine çıkmaz.
Akıllı olun, aklınızı kullanın, eğer kendi aklınızı kullanmazsanız, başkalarının aklını kullanırsınız.

Bu sadece size zarar verse bir şey söylemeyeceğim, ama kazın ayağı hiç de öyle değil.
Tüm topluma zarar veriyorsunuz. Türkiyenin geleceğine zarar veriyorsunuz.

Kaç defa anlattık ama birileri ısrarla anlamak istemiyor. Ya da işine öyle geliyor.
Bir mahkûmun sağlık raporunu nereden alırsa alsın hatta isterse birleşmiş milletler sağlık teşkilatından alsın eğer ki Cumhurbaşkanı onaylamazsa hiçbir anlam ifade etmez.
Cumhurbaşkanlarının cezası kesinleşmiş mahkûmları affetme gibi bir görevi yoktur.
Sadece yetkisi vardır. Bu yetkiyi kullanıp kullanmama takdiri de cumhurbaşkanına aittir. Görevle yetki arasındaki farkı anlatmama gerek yok sanırım.
İster affeder isterse veto eder. Zorunluluk yoktur. Hele de söz konusu eli kanlı teröristlerse

Adalet Bakanı, mahkûmların sağlık kurumu vs benzeri kurumlardan aldığı raporların ve belgelerin eksik olup olmadığına bakar. Eğer bir eksiklik yoksa bu dosyaları son kararı verecek merci olan Cumhurbaşkanına gönderir. Adalet Bakanın yaptığı işlem bürokratik prosedür gereği yapılan bir işlemdir. Mahkûm kendi dosyasını koltuğuna vurup Çankaya ya kendisi götürecek hali yok. Ve Adalet Bakanı bu dosyaları gönderirken illa da bunları affedeceksin emri ile göndermez. Zaten böyle bir yetkisi de yoktur.

Bazı kesimler Sezeri, gönderilen dosyaları ince eleyip sık dokumadan geçirerek incelemeye tabi tuttuğu ve bu yüzden hükümetin atamak istediği bürokratları taa çocukluğundan itibaren araştırtarak ve hakkında istihbaratı bilgiler toplayarak veto ettiğinden dolayı öve öve bitiremiyorlardı

Hatta sezerin noter olmadığını da övünerek anlatırlardı. Ama AKP ye karşı her türlü zorluğu çıkaran Sezer iş teröristlerin affına gelince gözünü kapatıp çakıyor imzayı. Meclisin günlerce çalışarak çıkardığı yasaları veto eden Sezer acaba eli kanlı katillerin aflarını neden şak diye hemen imzalıyor. oysa yapacağı çok basit. kısa bir araştırma yaptırıp bunların gerçekte hasta olmadığını öğrenir ve sonunda da veto eder.

Ama sezer öyle yapmıyor. İş teröristlerin afları söz konusu olunca birden noterliği tutuyor ve sorup soruşturmadan basıyor imzayı. Acaba neden?

Nedeni şu http://www.hackhell.com/showthread.php?t=354720&page=3 linkte verdiğim belgeli bilgilerden ve bu belgeleri aldığım kaynakta açıkça açıklanıyor.

Eğer affedilen teröristler bir kaç tane olsaydı bunda kötü niyet aramaz sadece Cumhurbaşkanına yanlış bil verildiğinden kaynaklandığını düşünürdüm. Ama insaf yahu.7 yılda 200 den fazla terörist senin özel affınla dışarı çıkacak ve bunlarım hemen hemen hepsi çıkar çıkmaz tekrar dağda askerimize kurşun sıkacak birileri “yok Adalet bakanı göndermiş yok Sezer bilmiyormuş” gibi ucuz bahanelere sığınacaklar. Madem Sezer adalet bakanının her gönderdiğini onaylıyorsa neden Bakanın kendi atamak istediği bürokratı veto ediyor.

Kısacası bırakın bu hikâyeleri adam bal gibi kendi özel affıyla ceza evinde terörist bırakmadı. Sen hala ne diyorsun. Bu hikâyeleri kimse yutmaz.

hasbelkader cumhurbaşkanı olmuş ve tek kabiliyeti kırmızı ışıkta durmak olan bır şahsıyetle hiçbir cumhurbaşkanını mukayese etmek doğru olmaz kanaatimce.chp nın başına gecse dtp kadar oy alamazdı parti.devlet başkanlığı anayasa mahkemesı başkanlığına benzemez arkadaşlar..cıkarın gözlüklerınızı..adam resmen kabiliyet düşmanıydı..

sezer kendi fikirlerine göre karak alırdı

a.gül fikri bile yok =)

sezer kendine ayrılan parayı arttırıp devlete yardım ederdi

gül sagolsun bütün resepsiyon ve gezilerle harcamasını biliyo

sezer şimdiye kadar ziyarete gelen hiç bir devlet ve din adamının ayagına gitmedi

a.gül arabistan kralının yanına kaldıgı otelde ziyaret etti bu 80 yıllık cumhuriyet gelenegine tamamen ters =)

doktor raporunu cumhurbaşkanı kabul etmemezlik yapamaz...doktor raporunu anca doktor heyeti iptal edebilir.. cumhurbaşkanı karşı cıkamaz yani

İnsan ilişkilerinde ve Devlet ilişkilerinde Ziyaret Etmekten çok Ziyaret EDİLMEK MAKBULDUR...

Ki bu Ziyaretin makbulu Glün yaptığı gibi Arap kralının ayağına gitmek başbakanla gelecek bir kaç milyar dolar için neyse kötü bir benzetme yapıcam olmayacak....

Kısaca Ziyaret edilmeninde bir adabı var... Gül'ün her tarafı Falso....

Abdullah Gül ne kadar yeterlidir onun hakkında birsey söylemeyeceğim ama Sezerden çok daha kaliteli ve ülkeye yararlı oldugu kesindir..

hasbelkader cumhurbaşkanı olmuş ve tek kabiliyeti kırmızı ışıkta durmak olan bır şahsıyetle hiçbir cumhurbaşkanını mukayese etmek doğru olmaz kanaatimce.chp nın başına gecse dtp kadar oy alamazdı parti.devlet başkanlığı anayasa mahkemesı başkanlığına benzemez arkadaşlar..cıkarın gözlüklerınızı..adam resmen kabiliyet düşmanıydı..

Arkadaşım gerçekten çok güzel açıklamışsın.

Terörsitleri affetmeye gelince noter kesiliyor.Ama hükümetin atamalarına gelince her türlü engeli çıkarıp veto ediyor.

İnsan, acaba hükümetin brokrat olarak atamak istedikleri de eli kanlı terörsit olsaydı Sezer veto etmek yerine onları gözü kapalı onaylar mıdı diye düşünmeden edemiyor.

Kaç defa anlattık ama birileri ısrarla anlamak istemiyor. Ya da işine öyle geliyor.
Bir mahkûmun sağlık raporunu nereden alırsa alsın hatta isterse birleşmiş milletler sağlık teşkilatından alsın eğer ki Cumhurbaşkanı onaylamazsa hiçbir anlam ifade etmez.
Cumhurbaşkanlarının cezası kesinleşmiş mahkûmları affetme gibi bir görevi yoktur.
Sadece yetkisi vardır. Bu yetkiyi kullanıp kullanmama takdiri de cumhurbaşkanına aittir. Görevle yetki arasındaki farkı anlatmama gerek yok sanırım.
İster affeder isterse veto eder. Zorunluluk yoktur. Hele de söz konusu eli kanlı teröristlerse

Adalet Bakanı, mahkûmların sağlık kurumu vs benzeri kurumlardan aldığı raporların ve belgelerin eksik olup olmadığına bakar. Eğer bir eksiklik yoksa bu dosyaları son kararı verecek merci olan Cumhurbaşkanına gönderir. Adalet Bakanın yaptığı işlem bürokratik prosedür gereği yapılan bir işlemdir. Mahkûm kendi dosyasını koltuğuna vurup Çankaya ya kendisi götürecek hali yok. Ve Adalet Bakanı bu dosyaları gönderirken illa da bunları affedeceksin emri ile göndermez. Zaten böyle bir yetkisi de yoktur.

Bazı kesimler Sezeri, gönderilen dosyaları ince eleyip sık dokumadan geçirerek incelemeye tabi tuttuğu ve bu yüzden hükümetin atamak istediği bürokratları taa çocukluğundan itibaren araştırtarak ve hakkında istihbaratı bilgiler toplayarak veto ettiğinden dolayı öve öve bitiremiyorlardı

Hatta sezerin noter olmadığını da övünerek anlatırlardı. Ama AKP ye karşı her türlü zorluğu çıkaran Sezer iş teröristlerin affına gelince gözünü kapatıp çakıyor imzayı. Meclisin günlerce çalışarak çıkardığı yasaları veto eden Sezer acaba eli kanlı katillerin aflarını neden şak diye hemen imzalıyor. oysa yapacağı çok basit. kısa bir araştırma yaptırıp bunların gerçekte hasta olmadığını öğrenir ve sonunda da veto eder.

Ama sezer öyle yapmıyor. İş teröristlerin afları söz konusu olunca birden noterliği tutuyor ve sorup soruşturmadan basıyor imzayı. Acaba neden?

Nedeni şu http://www.hackhell.com/showthread.php?t=354720&page=3 linkte verdiğim belgeli bilgilerden ve bu belgeleri aldığım kaynakta açıkça açıklanıyor.

Eğer affedilen teröristler bir kaç tane olsaydı bunda kötü niyet aramaz sadece Cumhurbaşkanına yanlış bil verildiğinden kaynaklandığını düşünürdüm. Ama insaf yahu.7 yılda 200 den fazla terörist senin özel affınla dışarı çıkacak ve bunlarım hemen hemen hepsi çıkar çıkmaz tekrar dağda askerimize kurşun sıkacak birileri “yok Adalet bakanı göndermiş yok Sezer bilmiyormuş” gibi ucuz bahanelere sığınacaklar. Madem Sezer adalet bakanının her gönderdiğini onaylıyorsa neden Bakanın kendi atamak istediği bürokratı veto ediyor.

Kısacası bırakın bu hikâyeleri adam bal gibi kendi özel affıyla ceza evinde terörist bırakmadı. Sen hala ne diyorsun. Bu hikâyeleri kimse yutmaz.

Arkadaşım gerçekten çok güzel açıklamışsın.

Terörsitleri affetmeye gelince noter kesiliyor.Ama hükümetin atamalarına gelince her türlü engeli çıkarıp veto ediyor.

İnsan, acaba hükümetin brokrat olarak atamak istedikleri de eli kanlı terörsit olsaydı Sezer veto etmek yerine onları gözü kapalı onaylar mıdı diye düşünmeden edemiyor.

Cumhur başkanlarını kıyaslamak istiyorsa bu iktidar yalakası Önce 1. Cumhurun Başkanından başlasın da göreyim.Bulmuş kendine göre yazacak saçma sapan bir gezi seromonisi yağdırmış amcam.Çok gezmek,çok ülke ziyaret etmek ve birçok ülkenin liderini ağırlamak iş yürütmek yada iş bitirmek değildir.Madem yaptın okadar temas okadar gezi.Sadece gezdin mi be adam ? Hani senin ülkeni bölmeye çalışan terörörgütüne karşı yandaşın "lider olarak komşu yada müttefik ülken",Dibindeki cılız sesi bile bastırmakta tereddüt gösteren kıvranan ölemiydi şölemiydi derken zoraki operasyon düzenleyen ülkenin Cumhurbaşkanı sen değilmisin?Başbakanına da bir gezi yapta söle bir zahmet napıyoruz Irak kimdir neyin nesidir neden bukadar küstahlıga mağal veriyoruz diye bir zahmet, hem onlarca para harcamana da gerek yok, ucuz bir sokaktan diğer sokağa gideceksin!!!Hani onca gezinin ülkemize getirisi ? Bakü -Tiftis-Kars demir yolu için geziye mi gerek var ? Bittimi proje bittimi demir yolu ? Yoook temelini at 1232 yıl sonra kara yapısı tamamlansın sora birdaha gider açar 1200. Cumhurbaşkanı. Bkz Bolu Tüneli.Tamam iktidarları karıştırma diyebilirsiniz haklısınız.Ama yok yani böle göz boyamaca bir yazı ya ? Bana şunu söleyin lütfen ;
Simdiki Cumhurbaşkanının vasıfları akademik kariyeri ve sicili ile Sn. Sezer'in sicili, kariyeri ve tahsili ile yan yana koyabiliyormusunuz ?
Adam keyfinden mi 100'lerce Veto verdi ?
Kararname geliyor adamın önüne T.C kanunları ile alakası yok !!!
Kararnameye göre kanun hukuk düzenleyen Tek ülkeyiz DÜNYADA !!!!
Önce fikri oluşturuyoruz bir yere takılınca takılan yeri düzeltiyoruz.Bu mantalitede bir hükümetten Bir hukukçuyu Cumhurbaşkanı seçmesini ben zaten beklemiyordum.Hoş ben şimdiki hükümetten hiçbirşey beklemiyorum.Çünkü korkuyorum....
Ben beklerken neden bekliyorsun yasası çıkarırlar diye !!!
Yapmayın arkadaşlar...
Bu yazarmıdır nedir bence soğuk bir duş alsın...
Kendi çapında neyin kıyasına giriyor kendisine ne giriyor ? Biri bilmamkaç ytl harcamış öbürü şunu harcamış diye yazarmısın PRINTER mı ?
Biraz kabalaşmış olabilirim kusuruma bakmayın taraflı yazı görünce ve bu yazı yazar sıfatı taşıyan ve ülkenin vatandaşlarını aydıtlatmak için yazıyoruz diyen kişilerin kaleminden çıkınca tutamadım kendimi ?
sabrınız için teşekkür ederim.Şahsınıza lütfen almayın bu yazıyı tamamiyle kişisel fikirlerimdir....

Kısacası iki cumhurbaşkanı nı kıyaslamak istediğimizde varacağımız en çarpıcı nokta şu olacaktır.

Göreceksiniz ki A.GÜL döneminde bir tane eli kanlı terör örgütü üyesi düzmece raporlar alarak Sezer döneminde olduğu gibi rahatca dışarı çıkamayacak.

Kısacası iki cumhurbaşkanı nı kıyaslamak istediğimizde varacağımız en çarpıcı nokta şu olacaktır.

Göreceksiniz ki A.GÜL döneminde bir tane eli kanlı terör örgütü üyesi düzmece raporlar alarak Sezer döneminde olduğu gibi rahatca dışarı çıkamayacak.

Dışarıda göremiyeceğimiz garanti

Çünkü erdoğan hepsini

MECLİSE demokratik hakkını aramak için davet etti

Erdoğan Gelen AF peşinde ve hepsini toptan affedecek...

Erdoğan apoyu ve şimdiki terör örgütü liderlerine af peşinde...

Erdoğan hep bir adım öndedir dimi....

Teröristi bölücüyü affetmekte pek istekli arzulu ve 10 15 adım önde

Görecez bakalım teröre kim yardım yataklık yapmak istiyor

Başbakan muhalefetin "PKK'ya af" çıkışına bakın nasıl cevap verdi.
Eve Dönüş Yasası üzerinde yeni bir çalışma başlatan Başbakan Erdoğan'dan MHP ve CHP'ye eleştiri. Erdoğan, MHP'ye iktidarları döneminde çıkardığı iki benzer yasayı hatırlattı.

Erdoğan, Eve Dönüş Yasası ile ilgili önerilere açık olduklarını belirterek, ''Daha esnetebilir, daha farklı hale getirebiliriz'' dedi. Erdoğan "bağırarak, çağırarak hamasetle bir yere varılmaz" dedi. İşte Erdoğan'ın sözleri:

"Mevcut yasa üzerine çalışma yanlısıyım. Yeni bir çalışma yapılıyor demedim. 221. madde üzerinde bazı çalışmalar yapılabilir dedim. Dağa çıkışı engellemek teröre bulaşmamış olanları anasının babasının yanına çekmek. Bizim söylediğimiz budur.

Daha önce iki kez benzer yasa çıkarmış bir muhalefet partisi var. Şimdi bu yasaları çıkaranların kalkıp ta beni eleştirmelerini anlamıyorum.

Netice alabilmek için yasal çerçeve içinde ne erekiyorsa yaparız. Biz kavga için yokuz. Bağırarak hamaset yaparak bir yere varmak mümkün değil.."

Başbakan muhalefetin "PKK'ya af" çıkışına bakın nasıl cevap verdi.
''Daha esnetebilir, daha farklı hale getirebiliriz'' dedi.

"Mevcut yasa üzerine çalışma yanlısıyım. Yeni bir çalışma yapılıyor demedim. 221. madde üzerinde bazı çalışmalar yapılabilir dedim. Dağa çıkışı engellemek teröre bulaşmamış olanları anasının babasının yanına çekmek. Bizim söylediğimiz budur.

Daha önce iki kez benzer yasa çıkarmış bir muhalefet partisi var. Şimdi bu yasaları çıkaranların kalkıp ta beni eleştirmelerini anlamıyorum.

Netice alabilmek için yasal çerçeve içinde ne erekiyorsa yaparız. Biz kavga için yokuz. Bağırarak hamaset yaparak bir yere varmak mümkün değil.."

Arkadaş bahsedilen Maddeyi ve Eve dönüş yasasınıda buraya yazabilirmisin !

Bakalım okuyalım neresi ne kadar esnetilebilecek...

Esnetince apo köpeği ve azılı katil teröristler nasıl faydalanacak....

Erdoğan kimi kandırıyor... Daha geçen hafta yada ondan önceki hafta böyle bir düşünce yok demedi mi bu adam ? Bu hafta nie karar değiştirdi... Haa doğru bu erdoğanın genel karakteristik özelliği demi... Dediğini bir hafta sonra unutma

Sana katılmamak içten değil dıştan vallahi...
Yahu anlamıyorum bizim insanımıza birşey mi oldu ? Nedir bu vurdum duymazlık ? 70-80'lerde bu halk bu gençlik değilmiydi sokaklara akan hükümet deviren ?
Peki şimdi ne oldu da biz bu "yehovan arkadaşımızın yazdıkları dahil" olanlara seyirci kalabiliyoruz.Nereden geliyor caanım halkıma bu sabır ? Bazı geceler uykum kaçıyor bunları düşünmekten!!! Osmanlıdan başlıyorum kurmaya, ama ....... tabi sabah oluyor ve ben işe gidiyorum sonu gelmiyor çünkü.Çıkamıyorum içinden bu anlamsızlığın bu ot pisikolojisinin.
Sen nasıl çağırırsın dağdaki adamı şehre kürsüye meclise ? Sen kimsin senin evveliyatın ne ? T.C'de rastlanmamış bir başbakan olmaksa bunlara sebep ozaman bu ülkenin vatandaşlarına helal olsun!!! Hala izleyebiliyorlar bu filmi :( DTP kimdir ya ? ne bir vitrini ne bir vizyonu ne bir ideolojisi nede adam gibi bir temsilcisi var ? PKK'yı kınamayacakmış.tabiki kınamaz, sen alır allahın ŞEHİRLİ TERÖRİSTİNİ sokarsan parlementoya kınamadığı zaman da gücüne gider!!!! Demokrasi varmış mecliste çözelim miş ? Yahu partiyi bile kapatamaz durumdasın şu an.Kapatsan bir türlü kapatmasan bin türlü.Kendi elini kolunu kendin bağlıyorsun...Tasası da vatanperverlere askere düşüyor. Yok yok ben görmedim böle gericilik böle şuursuzluk böle aymazlık ve Ahrazlık. Umarım kötü bir kabus gibi geçer bunlar...:vur

Dışarıda göremiyeceğimiz garanti

Çünkü erdoğan hepsini

MECLİSE demokratik hakkını aramak için davet etti

Erdoğan Gelen AF peşinde ve hepsini toptan affedecek...

Erdoğan apoyu ve şimdiki terör örgütü liderlerine af peşinde...

Erdoğan hep bir adım öndedir dimi....

Teröristi bölücüyü affetmekte pek istekli arzulu ve 10 15 adım önde

Görecez bakalım teröre kim yardım yataklık yapmak istiyor

Şuan terör üzerinden en çok siyaset yapan MHP kendi hükümet olduğu dönemde aynı kapsamda eve dönüş yasası ile ilgili düzenlemeler yaparak af çıkaracak ama erdoğan benzer bir yasa yapma kalkışınca aynı parti bunu çarpıtmaya kalkışarak aklınca bunun üzerinden prim yapamaya çalışacak.

Herkes kimin ne olduğunu biliyor.Aynı Bahceli asarım keserim edebiyatı yaparak iktidara gelmişti ama Apyu idamdan kurtaran imzanın altında onun adı var.

Şuan terör üzerinden en çok siyaset yapan MHP kendi hükümet olduğu dönemde aynı kapsamda eve dönüş yasası ile ilgili düzenlemeler yaparak afkalkışarak aklı çıkaracak ama erdoğan benzer bir yasa yapma kalkışınca aynı parti bunu çarpıtmaya nca bunun üzerinden prim yapamaya çalışacak.

Herkes kimin ne olduğunu biliyor.Aynı Bahceli asarım keserim edebiyatı yaparak iktidara gelmişti ama Apyu idamdan kurtaran imzanın altında onun adı var.

arkadaş Mhp nin bulunduğu hükümetle yaptığı yasayı TSK ile beraber hazırladı. Ve tüm kurumlar tarafından onay alındı. Ve bu yasa şuan teröriste verilecek tavizin hoş görünün sınırında...

Bundan ötesi ihanettir

Sen şu yasaları şuraya yazsana bakalım ney ne kadar esnetilecek !

arkadaşım eline sağlık gerçekten çok güzel özetlemişsin durumu.

bence A.Necdet Sezerin gidişine en çok ,diğer affedilme umudu taşıyan teröristler üzülmüştür.çünkü onlarda biliyor ki abdullah GÜL döneminde asla ve asla eli kanlı bebebk katilleri cumhurbaşkanının özel affıyla ellerini kollarını sallayarak dışarı çıkamayacaklar

Geri