admiral
New member
- Reaction score
- 0

Canlı yayında seyirciye sırtımı dönüp ne diyorsunuz dedim!
Dijital platformda yayınlanan 'Unspoken Mag' dergisinin 'Güç' teması üzerine kurulan Ağustos sayısının kapak konuğu, güzel sunucu Burcu Esmersoy oldu. Röportaj için Mehmet Turgut'un objektifi karşısına geçen Esmersoy; Uğur Çokiçli'nin sorularını yanıtladı:
Canlı yayında seyirciye sırtımı dönüp ne diyorsunuz dedim!
Dijital platformda yayınlanan 'Unspoken Mag' dergisinin 'Güç' teması üzerine kurulan Ağustos sayısının kapak konuğu, güzel sunucu Burcu Esmersoy oldu. Röportaj için Mehmet Turgut'un objektifi karşısına geçen Esmersoy; Uğur Çokiçli'nin sorularını yanıtladı:
"BU SEKTÖR İÇİNDE İNSANLARA KARŞI SOĞUK VE MESAFELİ DURARAK KENDİMİ KORUYORUM!"
Uğur Çokiçli: Burcu Esmersoy'u tanıyoruz. Ekrandaki Burcu'yu bir kenara bırakırsak, nasıl birisin?
Burcu Esmersoy: Ekranda göründüğünden biraz daha farklı anladığım kadarıyla çünkü insanlar benimle ilk tanıştıklarında ekranda gördükleri Burcu Esmersoy'la tanışıyorlar. 10 dakika geçtikten sonra istisnasız bir şekilde herkes biz sizin çok daha farklı olduğunuzu düşünüyorduk, ekrandan çok daha farklı bir enerji yayıyorsunuz diyorlar. Mesela bazen soğuk, mesafeli hatta kibirli bile durduğumu söyleyen insanlar oldu.
U: Ben de itiraf edeyim daha soğuk biri olduğunu düşünüyordum!
B: Aynen işte, aynen öyle ama o benim zırhım! Çünkü bizim sektör normalde çok zor bir sektör ve tek başına bir kadın olarak ayakta durmak da çok zor. Ve ekran arkasında yaşadığım gerçek hayatta da zaten pek çok şey yaşadığım için böyle bir zırh oluşturmuşum herhalde kendi kendime. Soğuk ve mesafeli olarak, insanları kendimden uzak tutarak korunuyorum.
U: Doğru bir şey aslında...
B: Aynen Öyle. Kendi güvenliğimi sağlamış bulunuyorum.
U: Garanti altına alıyorsun kendini.
B: Ve çok fazla insanları içime sokup, yakınıma almadığım için de bununla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum.
"SEYİRCİYE SIRTIMI DÖNÜP, CEM YILMAZ'A 'NE DİYORSUNUZ CANLI YAYINDAYIM' DEMİŞTİM!
U: Mesleğin gereği ilginç yerlere gidebiliyorsun bazen. En son adaya gittin mesela. Tüm meslek hayatını düşünürsen ilginç bir anın var mı?
B: Hayatınızdaki en komik insan kim diye sorsalar; Cem Yılmaz derim. Cem Yılmaz Ntv Spor'a geldiği zaman komik bir şey olmuştu. Ntv Spor ve Ntv yayınları bazen aynı zamana denk gelebiliyor ve tek bir stüdyodan yayın yapılıyordu. Cem Yılmaz da 'Not Defteri'programına konuktu, onlar da o sırada canlı yayındalardı. Atıyorum program 8'de başlıyorsa benimde 8'i çeyrek geçe Ntv Spor bülteni sunmam lazımdı. Ben de onlara arkam dönük bir şekilde bülten sunuyordum. İlk haberi sundum gayet rahattım ama ben işimi sunarken sadece ona konsantre olurum. Konsantrasyonumu bozacak şekilde arkadan bana müdahale vardı! Benden bahsediliyor ve yüksek sesle konuşuluyordu ama algıda seçicilik olduğu için adımı duyuyordum. Ne konuşuluyor diye dinledim ama en son Cem bana arkadan bir şeyler söylüyordu ve ona gülmemem gerektiğini bildiğim halde yayına çıktığım anda haberi gülümseyerek sunmaya başladım. Hala arkamdan konuşuyordu ve bir noktadan sonra izleyiciye arkamı dönüp "Ne diyorsunuz, canlı yayındayım" filan dedim. Herhalde araştırsalar izleyiciye arkasını dönen tek spiker benimdir. Çok utanıyorum ama artık bir noktadan sonra susturmam gerekiyordu. Çok komik bir anıydı, onu hiçbir zaman unutmayacağım.
"BULUNDUĞUM YERDE OLMAYI HAKEDİYORUM!"
U: 97 yılında bir güzellik yarışmasıyla başladı her şey ve o günden bugüne birçok şey değişti. Bu kariyer yolculuğunu nasıl özetlersin?
B: Meşakkatli! Çok meşakkatli bir yol. Bir kere zaten ben yıllardır bu sektörde olduğum için ve çok fazla röportaj yaptığım için herhalde kendimle ilgili yavaş yavaş düşünmeye başladım. O sorulara cevap verirken de kendimce bir şey belirledim aslında. Tırnaklarımla geldiğim için buraya, bulunduğum noktayı hak ettiğimi düşünüyorum. Bulunduğum yerde olmayı hak ediyorum. O konuda mütevazı olamayacağım açıkçası. Normalde hayat düsturu olarak mütevazı olmayı her zaman kendime yakıştırmışımdır. Ama iş konusunda ve geldiğim nokta konusunda hak ederek geldiğimi düşünüyorum ve hatta hala daha yolun başındayım gibi geliyor. Aslında normalde yolun sonunda olmam lazım ama hala yapacağım çok şey var. Ve onun için de çok heyecanlıyım. "Geldim buraya bitti" gibi bir şey hissetmiyorum. Hep yapacak bir şey çıkıyor ve her zaman bir basamak üstü oluyor.
Yazının Devamı İçin