Sevilmek iCin (bakin bakalim neler yapmak gerekiyomus ) :p

pasaklı

New member
Reaction score
0
SEVİLMEK İÇİN 6 YOL
*GÜLÜMSEYİN
*İSİMLERİ HATIRINIZDA TUTUN
*DİNLEMEYİ BİLİN
*BAŞKALARIYLA İLGİLENİN
*İLGİLERİ PAYLAŞIN
*BAŞKALARINA ÖNEMLİ OLDUKLARINI HİSSETTİRİN

GÜLÜMSEYİN

İnsanın yüzünde taşıdığı,sırtında taşıdığından daha önemlidir.Hareketler kelimelerden daha yüksek sesle konuşur.Kelimelerinin dilini pek sevmediğimiz nice insanlara hallerinin güzel dili yüzünden bağlanıveririz.
Gülümseyin öyle samimi ve sıcak olunuz ki her sıktığınız ele ruhunuzu katın,düşmanlarınızı düşünerek zaman kaybetmeyin
Kalbiniz neye bağlanırsa varlığınız onun mahiyetine bürünür,kendinize güvenin gülümseyin yeni fırsatlar kendiliğinden ortaya çıkacaktır.

İSİMLERİ HATIRINIZDA TUTUN

Sıradan bir kişi bile kendi ismine dünyanın bütün isimlerinden daha çok önem verir.
Bir insanın uzun zamandan sonra ismi ile hitap etmek büyük bir iltifat sayılır fakat yanlış ismi hatırlamanız yanlış telaffuz etmeniz zararlı olabilir
İnsanın kendi adı dünyadaki tüm insanlardan daha tatlı ve sevimli bir kelimedir

DİNLEMELEYİ BİLİN
Dinleyen birisinin bulduğumuzda dinletmeyi sevmeyenimiz yoktur. Heyecanlı dikkat ve ilgiden zevk almayacak insan yoktur
En sert saldırgan tenkitçiler bile sabırlı ve sevimli dinleyiciler karşısında yumuşarlar.Böyle dinleyiciler zehrini akıtan tenkitçinin dilinin tutulacağını bilir,sabırla zehrini akıtmasını beklerler

BAŞKALARIYLA İLGİLENİN

Başkalarının yaşantıları,zevkleri,ilgileri,ihtiyaçları,problemleri ile ilgilenirseniz,sizinle ilgilenilir. Bu şekilde yalnız kalmazsınız. Sevilen kişi olabilmek için önce sizler iyi bir dost iyi bir sevgi verebilen kişiler olmalısınız.
Yaşamda sadece kendisi için yaşanlar bencil ve yalnız kişilerdir. Bu kimseler yaşamda sürekli zorluklarla karşılaşırlar

İLGİLERİ PAYLAŞIN

Sosyal kişi olmak sadece kendi yaşadıklarımızın doğruluğu ile değildir. Başkalarının yaşamlarındaki renkleri görerek ilgi,takdir,iltifat,teşekkür ve her türlü övgüye layık olanları bulup diğer insanlara bunları veriniz ki sizlerde kendi yaşamınızın anlamını kavraybiliniz.
Başkalarındaki güzelliği göremeyen kişiler kendi güzelliklerini de zamanla kaybedeceklerdir

BAŞKALARINA ÖNEMLİ BİRİSİ OLDUKLARINI HİSSETTİRİN

Başkalarının size nasıl davranmasını istiyorsanız sizlerde öyle davranın.
Hepimiz saygı görmek,samimiyetle takdir görmek isteriz.Hakkımızda güzel sözler söylenmesinden hoşlanırız. Önemli birisi olduğumuzu hissedersek mutluluk duyarız. Çevremizde anne,baba,kardeş,eş,çocuk,öğretmen,arkadaş vb.. Kişilere güzel sözler söyleyerek önemli olduklarını hissettiriniz. Göreceksiniz ki bunun karşılığını kat kat mutluluk olarak alacaksınız

ÇOÇUK NEYİ YAŞIYORSA ONU ÖĞRENİR

EĞER
Çocuk kınanırsa ,ayıplamayı öğrenir
Çocuk düşmanlık görürse,kavgacı olmayı öğrenir
Çocukla alay edilirse,utangaç olmayı öğrenir
Çocuk utandırılırsa,suçlamayı öğrenir
Çocuk hoşgörü ile büyürse,sabrı öğrenir.
Çocuk cesaretlendirilirse,kendine güveni öğrenir
Çocuk övülürse,cömertliği öğrenir
Çocuğa güvenilirse,dostluğu öğrenir
Çocuk beğeni görürse,sevmesini öğrenir

SELAM VER

Yola çıkınca her sabah
Bulutlara selam ver
Taşlara,atlara,otlara,kuşlara
İnsanlara selam ver.
Ne görürsen selam ver,
Sonra çıkarıp cebinden aynanı,
Bir selamda kendine ver
Hatırın kalmasın el gün yanında
Bu dünya da sen de varsın
Üleştir dostluğunu varlığa
Bır kısmı senide sarsın

hayat bu kadar toz pembe diil :(

bence hyt işte bu kdr Toz Pembe

çok basit bişi ya bir tebessümle etkilemezmiyiz karşımızdakini

tabi her insan bu tebessüme karşılık vermez ama (%80) hytı anlamak için çok önmli bi paylaşım tşk PaSaKLı...

İdeal sistemde işe yarar gibi gözüküyor ama pratikte OLMUYOR!

sevilmek icin kendin ol yeter bin takla atmaya gerek yok yapmacık hareketlerle kendini sevdiremezsin.

pasaklı sen bugünlerde bu toz pembe konularla çok uğraşıosn:)hayırdır ..
inşallah

bnce bu yazı hiç gerçekçi diil..keşke alıntıdır yazsaydın..

sevilmek istemiosam nabıcam ?

dHipfR££z£' Alıntı:
pasaklı sen bugünlerde bu toz pembe konularla çok uğraşıosn:)hayırdır ..
inşallah

bnce bu yazı hiç gerçekçi diil..keşke alıntıdır yazsaydın..

niye konuyu acan ile konuyu bagdastiriyosun ki ?
konunun alinti oldugu belli illa yazmak mi gerekiyo?

CHI€F' Alıntı:
sevilmek istemiosam nabıcam ?
bu yazilarin tam tersini yap o zaman sevmezler :p

bence dogru bi yazi bu zaten gunluk yasantimizdada bunlari oldukca cok yapiyoruz yani ben mesela hep gulerim biri bana bisey anlaticanda dinlerim hep bunlarin hemen hemen hepsi benim yasantimda var olan seyler :goz:

ya ben bunların tamamını yapıorum demekki eski kız arkadaşlarım beni bundan sürekli arıor

Bence harika bir anlatım ve kesinlikle zor değil....Ne bir tebessüm ne de başkalarının dertleriiyle alakadar olmak çok zor değildir...

Paylaşım için sağol Passaklı....

DayWalkerr' Alıntı:
Bence harika bir anlatım ve kesinlikle zor değil....Ne bir tebessüm ne de başkalarının dertleriiyle alakadar olmak çok zor değildir...

Paylaşım için sağol Passaklı....
tsk ederim guzel dusuncen iicn
cogunlukla actigim konular hakkinda olumsuz msj lar almaya alismisim:)
iyimser bi msj alinca $ok oluyorum artik :eek:

PaSaKLI' Alıntı:
tsk ederim guzel dusuncen iicn
cogunlukla actigim konular hakkinda olumsuz msj lar almaya alismisim:)
iyimser bi msj alinca $ok oluyorum artik :eek:

Bişi değil pasaklı...Bu sayede yukardaki teorinin işe yaradığını gördük...

Yazdıklarına biraz güler ilgiyle yaklaştım...ve basit bir mesaj seni ne kadar mutlu etti...Belkii küçük bir mutluluk ama sonuç olarak mutluluk....

Ayrıca paylaşımların çok güzel bence, devam ett....:)

sen bişey yapma pasaklı sen gerek yok:Dsevdiriyosun kendini zaten

offf offffff keşkee bu kadar kolaaay olsaaa

Sevmek Ve Sevİlmek Çok GÜzel BİŞey.....

Geri