..::Sevgi::..

~PRENSES~

Romantizmin Delisi
Reaction score
0
Arkadaşlar benimde cevabını öğrenmek istediğim soruyu sizlerle paylaşmak

istiyorum..

Sizce sevgi herşeyin üstesinden gelirmi? Sadece hislerle bir ilişki yürürmü?

Yada hangi hatalar ve davranışlar mutluluğun bozulmasına ve ayrılığa neden olur?

bir ilişkide mutluluğun yada huzurun temelleri nedir?

Düşüncelerinizi burda paylaşırsanız çok sevinirim...

"Sen Dalga ol Ben Kıyı, Sen Bana Geldikçe Ben Kıyılarımı Sana Göre Şekillendireyim."
Her İki Taraf Hem Dalga Olmalı Hem Kıyı. Olabiliyorsa Sorunlar Başlamadan Biter.
Sevgi için gerekli 3 temel öge bilirim; Zaman, Emek, Feragat...
Zaman Harcamalısın, Emek Harcamalısın, Feragat Etmelisin Herşeyden...

Bu Arada Sana Bir Kitap Önereyim.
Eric Fromm - Sevme Sanatı... Tüm Sordukların ve fazlası var o kitapta...

ben ibn-i hazm isimli endülüslü yazarın " güvercin gerdanlığı " isimli eserini okumuştum yıllar önce..... herkese de tavsiye ederim...

sevgi, anlamını belki daha tam bilemediğim birşey, aşk bana daha anlamsız bir kelime olarak geliyor, çevremdekiler bana duygusuz diyor, nekadar doğru nekadar yanlış bilmem, ama bunu biliyorum ki şu ana kadar beni çok kişi seni seviyorum dedi, ama ne yazık ki hiçkimseye kaldimden seni seviyorum demedim, nedeni ortada sevemedim aşık olamadım herhalde, sizce duygusuzmuyum ? yoksa sadece aşkın tadını aşkın anlamını daha bana tadıracak birine raslayamadımmı ? sizce ?

Sevmeklede mutlu olunmuyorki:( başka sorunlar çıkıyor bu seferde...

tahir olmak da ayıp değil ; zühre olabilmek de.
hatta sevda yüzünden ölmek de ayıp değil.
bütün iş tahirle zühre olabilmekte.
der ya şair.aslında sevgi yetmez. birliktelik emek ister. saygı ister.güven ister.uyum ister.
birini çok sevebilirsin, o da seni seviyodur belki ama.mesela sen onu seviyosundur türlü yemeğini de seviyosundur. ancak türlü türlü türlü yemegi yapmak varken o hiçbirini sevmeyebilir.senin ona sevgin yaklaştıkça artarken türlü yemeğine olan özleminde artacaktır. hayat da türlü yemeği gibidir işte.
bence asıl soru sevgin için nelerden vazgeçebileceğindir."yüreğinin götürdüğü yere git" kitabında şöyle bir benzetme vardı. sarmaşık ağaca sarıldıkça gürleşir, büyür. ama ağaç nefes alamaz ölür. sevgin sınırlı olmalı ki karşındakini boğmasın.

Benim anlatmak istediğimi ya yanlış anlıyorsun yada...
Herkesin kabul edeceğpi affedeceği yada kabul edemeyeceği bazı şeyler vardır
Bence tek aldatma değildir ilişkiyi bitiren bunlarıda göz önünde bulundurmalıdır her insanın bazı düşünceleri ve istekleri vardır her insan farklı düşünür yada farklı şeyler bekler genelleme yapmak...
Ayrıca asla bitirmek isteyeceğimde bir ilişkiye başlamam....

Nekadar tanıdığımı sanırım en iyi ben bilirim..

OY oy oy burda konu uçmuş yada uçurulmaya çalışmış.. :eek:

Prensesim bir ilişkide herşeyden önce güven olmalı bence sonra gerisi geLir zaten...:goz:

Konu nerden nereye geldi neyse sonuçta benim özelim beni ilgilendirir....

Ben o yazdıklarımdan değil sonraki kişisel fikirlerimden bahsediyorum..Ama nedense başka tarafa çekiliyor dediklerim..

selam sadece bır selam,ve her sede guven,ama bır bırımıze cok uzagız

Geri