Ses Kartı Sorunu...Herşeyi Denememe Rağmen Düzelmedi

mozza123

New member
Reaction score
0
Öncelikle iyi günler.ben biglisayarıma format attıktan sonra driverlarımı yükledim.biri hariç hiçbiri sorun çıkarmadı ve her zamanki gibi tıkırında çalıştı.tek sorun yaratan ise ses kartı oldu.ses kartı için pek çok yol denedim(orijinal cd sinden yükleme, internetten set-up larını bulup indirme vs.) fakat her seferinde ''Microsoft Bus driver should be loaded in your system before installing Realtek HD Audio driver !'' diye uyarı yazısı alıyorum.aygıt yöneticisinde tanımlanamamış iki unsur var.bunlardan biri 'Çoklu Ortam Denetleyicisi' , diğeri de 'High Definition Audio Veri Yolundaki Ses Aygıtı'.sorunumun düzelmesi için yapabildiğim herşeyi yapmaya çalıştım ama bir sonuç elde edemedim.iki tane resim koydum.eğer eksik bilgi varsa ben hemen cevaplarım onu.acil olarak sorunumun düzelmesi için yardımlarınızı bekliyorum

aygtyneticisi.png

warning.png

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

windows um xp:D''Realtek ALC861 @ ATI SB450 - High Definition Audio Controller PCI'' everestin bana dediği marka-model bu.inşallah sorunun yanıtı olmuştur

windows eğer orjinal değilde modifiye xp ise bu problem olabilir
sanırım modifiye xp içindeki bir özellikten dolayıdır..

eklenti sistem ise ve içerisine driver eklentisi yapmışlar ise ondan yapar yada anakart chipset çözücülerini tekrar yükle tam tanıma yapmazsa ondanda yapabilir...

yayında ve yapımda emeği geçen herkese çok teşekkürler.sorunumu bir şekilde hallettim(nasıl diye sormayın 10 farklı yol denediysem hangisinin tuttuğu konusunda bir fikrim yok:D).nihayet sorunum düzeldi!

Cd'nin içinde bir eklenti var. Onu yüklemeden bus driver çalışmıyo. Bidahakine bilgin olsun.

Geri