senetsiz alacağım var ne yapabilirim ?

yunus.28

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Benim en yakın arkadaşım olarak bildiğim birinden 270tl alacağım var. Çocuk benden adeta kaçıyor. Eski hatlarını hep kırdı attı yeni numara almış tabi ben buldum mesaj atıyorum cvp vermiyor kaçıyor yani. Önceden attığı mesajlar duruyor diyorum ki ben bu parayı tahsil etmekten vazgeçtim amacım sadece çocuğu süründürmek. Ne yapabilirim onu zor duruma düşürmek için ? Bir de şunu söyleyim çocuk çok akıllı olduğunu zannederek bana yalan dolan mesajlar atıyo adam vurdum kaçıyorum sana sonra ödeyeceğim falan diye bi msj atmıştı, diyorum ki onu emniyete falan ihbar etsem bu mesajı da delil olarak kullanabilir miyim ? dediğim gibi amacım sadece ve sadece çocuğu süründürmek para umrumda değil

adam vurdum gibisinden msj attiysa.. polise goster mesajlari.. bundan basit ne var... polis o msj lari itirafname olarak algilar... cocugu ezer buzer... baska hic bisi yapamazsin.. senet falan yok... ALLAH bilir sahitte yoktur... sen sadece soguk su ic arkadasim

olsun en azından bu güzel. ben öyle 200-300 tlnin hesabını yapan biri değilim sorun değil o kadar para benim için. Ama bana yapılan yamuğu kaldıramıyorum enayi yerine koyulmak benim gururuma dokunuyo. ailesiyle görüşeceğim eğer paramı alamazsam o zaman polise gider mesajı gösteririm

madem para senin için önemli değil cocugun attıgı mesaj gerçekse şayet bir an önce git de cezasını çeksin.hiç değilse magdur aileye yardımın dokunmuş olur. o mesajı sakladıgın sürece olası bi katilin sokaklarda dolaşmasına izin vermiş oluyorsun.

yok yok kardeş öyle birşey yapmaz o maksadı benden kaçmak için mazeret bulmak. mesela öncesinde cenaze var falan diyodu sallıyo yani maksadı benden kaçmak ama benim maksadım da onu süründürmek

BeLki Gerçekten Ödemeye Gücü Yoktur Kardeşim.
200 Küsür MiLyon İçin Kimse Hat Kırıp Arkadaşından Kaçmaz Üstüne Gitme Derim.

yıllardır arkadaşım bu benim az mı msj attım sürekli msj atıyodum konuşalım ödeme gücün yoksa bileyim diye ama zengin bi çocuk zaten arabası bile var yani arıyorum yüzüme kapatıyo numarasını bana verenin kim olduğunu bulmaya çalışıyomus arkadaşlarımdan duydum boşuna dememişler babana bile güvenmiceksin diye. ben de saflık etmişim işte

olsun en azından bu güzel. ben öyle 200-300 tlnin hesabını yapan biri değilim sorun değil o kadar para benim için. Ama bana yapılan yamuğu kaldıramıyorum enayi yerine koyulmak benim gururuma dokunuyo. ailesiyle görüşeceğim eğer paramı alamazsam o zaman polise gider mesajı gösteririm

arkadasim kusura bakma ama.. sen ortaliklarda bu para benim icin sorun deil hesabini yapmam gibisinden konusuyorsan ki ole gorunuyor bu sozlerinden.. herkes seni enayi yerine koymaya calisir... madem bu para senin icin hic birsey deil.. yani para basiyorsun... o parayi gercekten ihtiyaci olan insanlara verseydin ya.. yardim adina... 300 tl parayla iki ailenin neredeyse bir aylik yiyecek masrafini karsilardin... neyse... benden sana bir tafsiye sen sen ol.. ortalikta yok ben para babasiyim benim icin onemi yok sukadar paranin diye dolasma.. ALLAH korusun bir gun o sozlerin yuzunden canindan bile olursun.. biri kacirmaya kalkar zorla senet imzalatir vs vs...

işte her türlü yorumlara açığım da böyle çok bilmişliğe de tahammül edemiyorum. ben para basmıyorum dostum dünyanın sonu değil 300tl onu biliyorum o yüzden öldüm bittim diye lafı uzatmaktansa para hesabını yapmıyorum deyip lafı kısaltmaktı amacım yoksa tabi ki paranın hesabını yapıyorum ki burda konu açtım. param onda kalmasındansa alır ihtiyacı olana veririm daha iyi. hem 300tl param var diye dünyanın en zengini mi olduk burda en basitinden şimdi herkesin cebinde 500tllik telefon var kaçırmaya adam çok ozaman

işte her türlü yorumlara açığım da böyle çok bilmişliğe de tahammül edemiyorum. ben para basmıyorum dostum dünyanın sonu değil 300tl onu biliyorum o yüzden öldüm bittim diye lafı uzatmaktansa para hesabını yapmıyorum deyip lafı kısaltmaktı amacım yoksa tabi ki paranın hesabını yapıyorum ki burda konu açtım. param onda kalmasındansa alır ihtiyacı olana veririm daha iyi. hem 300tl param var diye dünyanın en zengini mi olduk burda en basitinden şimdi herkesin cebinde 500tllik telefon var kaçırmaya adam çok ozaman

sen benim demek istedigimi anlamadin buda normal cunku beni tanimiyorsun bende seni...

benim demek istedigim paranin onemi yok vs gibisinden laflar konusmak dogru deil... bu tur cumleler yanlis anlasilir... sende gerilirsin sana laf carpanda...

Sevgili dostum, merhabalar. Böylesi bir durum benimde başıma geldi. Yardım olsun diye amca oğluna 3 milyar para verdim. Gidiş o gidiş. 2008 yılından beri ne cep telefonlarına bakıyor, ne msn yada mail yoluyla aramalarıma dönüyor. Bu aralarda işsiz. Gerçi ben tanıdığımdan beri amca oğlu işsiz. Neyse bu tür konuları artık çıkar yol kalmadıysa anne-babası ile görüşmen daha mantıklı olur. Yok polisti, yok adliyeydi. Rezil olmayı hak ediyor olabilir. Orası ayrı bir konu. Bence bu tarzda değilde aile büyüklerine baş vurarak konuyu çözmeye çalışman daha gerçekçi olur.

Senin bana gonderdigin mesaji polise gosterecegim diye mesaj at, sonra bak bakalim elinde 300 TL'yle nasil cikiyor ortaya :)

Resminin üzerine dolandırıcı yalancı sahtekar şerefsiz gibisinder bişeyler yaz yapıştır...tanıdığının olduğu yerlere en azından rezil olsun

Ailesini tanıdıgına göre adresinide biliyorsundur İcra müdürlüğünden ilamsız takip yaptır, hukukçu tanıdıgı varsa 7 gün içinde itiraz eder ama yoksa borcu kabul etmiş demektir.Bu aşamadan sonra artık icra takibini başlatır arabası var diyorsun arabasını bağlatırsın. 300 liranı aldığın gibi onu icra tebligat ve bağlanan aracını çözdürmek için iki katı bir masraf yapmak zorunda bırakırsın. İlamsız takibe itiraz dilekçesi verirse bu sefer bir icra mahkemesine dilekçe vererek mesajları delil gösterip itirazın iptali için dava açarsın ve bir kaçta şahit gösterirsen itirazı kaldırılıp borç için icra takibine tekrar başlanır.

Ama her zaman derim ki en güzeli kalp kırmadan anlaşma yoluna gitmek.

Geri