Seçime 27 Parti Katılacak

>ahm@t<

>HayalperesT
Altın Üye
Reaction score
0
Milletvekili genel seçimlerinde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin 10 Mart'a kadar istifa etmeleri gerekiyor.
Yüksek Seçim Kurulu, 12 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde aday olmak isteyen kamu görevlilerin istifalarını, en geç 10 Mart Perşembe günü saat 17.00’ye kadar vermeleri gerektiğini duyurdu.

Açıklamaya göre, hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkanları, subaylar ve astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, belirtilen tarihe kadar istifalarını vermedikleri sürece seçimlerde aday olamayacaklar.

SEÇİMLERE 27 SİYASİ PARTİ KATILACAK
YSK, 12 Haziran tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimlerine, 27 partinin katılacağını da açıkladı. Açıklamaya göre, seçime katılacak partilerin listesi şu şekilde:

1-Adalet ve Kalkınma Partisi,
2-Alternatif Parti,
3-Bağımsız Türkiye Partisi,
4-Barış ve Demokrasi Partisi,
5-Büyük Birlik Partisi,
6-Cumhuriyet Halk Partisi,
7-Demokrat Parti,
8-Demokratik Sol Parti,
9-Doğru Yol Partisi,
10-Emek Partisi,
11-Eşitlik ve Demokrasi Partisi,
12-Genç Parti,
13-Hak ve Eşitlik Partisi,
14-Hak ve Özgürlükler Partisi,
15-Halkın Sesi Partisi,
16-Halkın Yükselişi Partisi,
17-İsçi Partisi,
18-Liberal Demokrat Parti,
19-Millet Partisi,
20-Milliyetçi Hareket Partisi,
21-Milliyetçi ve Muhafazakar Parti,
22-Özgürlük ve Dayanışma Partisi,
23-Saadet Partisi,
24-Türkiye Komünist Partisi,
25-Türkiye Partisi,
26-Yeni Parti,
27-Yurt Parti

Ne kadar çok parti olursa o kadar iyi :)

Parçalanmışlık olursa o kadar iyi olmaz bu bizim zararırımıza zaten bölünmüşlük var yani :D

Geri