Selamlar Öncelikle elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım size php hakkında biraz bilgim var öncelikle php uzantılı dosylarımız html gibi uzantılı dosyalar gibi pc miz de internet ekplorer porvserimizle açılmaz php dosylarımızı pc mizde editleyim veya yazmak istiyorsak localhost dediğimiz tekniği kullanabiliriz peki bu tekniği nasıl kullanacaz öncelikle pc mizde local host için bazı gerekli yazılımlar öncelikle
PHP:
http://www.apachefriends.org/en/xampp.html
burdan windows için olanı indirin ve pc nize kurun veya googledende localhost diye aratın konuyla ilgili daha geniş bilgi bulabilirsiniz php ddosylarınızı yaa localhost veya da linux veya windows sunucularda hostunuzda yayınlıyabilirsiniz
Php Kurulumunda dikkat edilecek hususlar
Birrden fazla php kurulum teknikleri vardır
Öncelikle hostunuzda bir veri tabanı açmanız gerekiyor (db) ve bu veri tabanına bir isim ve şifre ( local hosta şifre gerekli değildir veri tabanı acınca )
şifrenizin sağlam düzgün olmasına dikkat edin !!!
örnek ben hostumun c paneline girdim My SQL menusunden veri tabı acıyorum
veri tabanı adı : sestasarim
şifre : sestasarim
php dosylarımızda ( ayar.php ayarlar.php config.php ) adı altında dosylarımız olur
config.php mizi açtık
veri tabanı ismini şifresini giriyoruz
<?php
$dbhost = "localhost";
$dbuser = "root";
$dbpass = "sestasarim
$dbname = "sestasarim
?>
buralara veri tabanımızı yazdık burdaki amaç php MySQL buluşturmaktır veri transferini sağlamaktır her php dosyası MySQL ile çalışmaz olanlar için gerekli bilgilerimizi yaptık
bundan sonra eğer portalda install.php varsa explorer provserinden devam ediyoruz ama yoksa ne yapacaz ?
sitenin hostun phpmyadmine bağlanarak SQL limizi upload yoluyla sisteme atıcaz ve sitemimiz direk çalışacaktır
konuyu hiç bir yerden alıntı yapmadan cevapladım umarım basit açık bir dille yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin