SATA mı IDE mi

mrelit

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar benim dizüstü bilgisayarın hdd bozuldu.yeni bir tane alacam ama İDE mi yoksa SATA mı almam gerekiyor bilmiyorum.Eskisinin ne olduğunu da bilmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba
1. makınanın marka modelıne gore sıtesınden ozellıklerıne bakarak ogrenebılırsın.
2. makınan kac senelık.eger eskı bır makıne degılse buyuk ıhtımal satadır.
3. bulamassan makınenın marka modelını buraya yaz yardımcı olmaya calısalım.
saglıcakla kal

merhaba
1. makınanın marka modelıne gore sıtesınden ozellıklerıne bakarak ogrenebılırsın.
2. makınan kac senelık.eger eskı bır makıne degılse buyuk ıhtımal satadır.
3. bulamassan makınenın marka modelını buraya yaz yardımcı olmaya calısalım.
saglıcakla kal

Bu söylenenlere katılıyorum. Bunun yanında hangisi iyi diyorsan kesinlikle sata. Anakartında sata portun varsa sata al derim ben.

arkadaş sana şimdi hdd nin idem i satamı oldunu anlatmaya kalk sak uzun sürer en basi şöle yap nede olsa yeni hdd alıcaksın al eski hdd yi git alıcan yere onlar sana idemi satamı sölerler bukadar basit hayırlı forumlar

Arkadaşım hdd yuvasını zaten 2 tane vida tutuyor. Aç bak en kolayı. Ide ile sata yı ayırabilirsin herhalde.

Bilgisayarın 2 Sene ve daha uzun bir süre kullanıyorsan İDE'dir. Dizüstü bilgisayarlarda tam bir bilgim yok ama taktırabiliyorsan SATA HDD Taktır. Çünkü sn'da 150 MB daha fazla veri akışana imkan sağlıyor.

Bilgisayarın 2 Sene ve daha uzun bir süre kullanıyorsan İDE'dir. Dizüstü bilgisayarlarda tam bir bilgim yok ama taktırabiliyorsan SATA HDD Taktır. Çünkü sn'da 150 MB daha fazla veri akışana imkan sağlıyor.

Ben buna katılmıyorum İntel P4 işlemcilere uyumlu analkartlarda bile sata var. P4 lerde malum tarihi eser olmaya başladı. :goz:

Geri