Sata ile sata2 aynımı uyarmı ???

egeliedo

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bende sony vaio küçük notebok var format sırasında hdd yi c-d olarak ikiye bölüyorum...biçimlendirme sırasında %35 de takılıp kalıyor, sanırım batsactor oldu...herneyse bende normal sata hdd var, wd2500bevt model yeni hdd fiyatlarına bakarken gördüm hdd2 diye tabir var fiyatları ise çok uygun geldi, hdd2 alsam benim notebooka uyarmı acaba ???

sata ile sata 2 uymaz dıye dusunuyorum yanı bu ddr ile ddr2 nın uyuşmamsı gıbı ama sen yınede tek bır servıs ıle gorus pin yapıları farklı olur

tamam arkadaşım teknik servise danışçam

Notebook modelini yazsaydın daha geniş yorum yapardım

Badsector varsa maxtor maxblast programını cd ye yazdır boot ettirdikten sonra tam tarama yaptır taramada tüm veriler ve badsectör ler temizlenir.Harddisk boyutuna ve hasara göre uzun sürer bende6 saat sürdü badsectörler gitti tabi :)

Sata ile sata 2 arasında bi fark yok diye biliyorum ama ankartın sata 2 ise sata 1 hdd ile tam verimi saglamaz

maxblast ile tüm badsektörler gitmez. Fiziki olarak zarar gördüyse HDTUNE ile tarama yaptır. Bed sektörlerin yerini belirle. Sonra o yerleri biçimlendirmeden kullanabilirsin. 320 lik hdd nin 20 gb baştan ve 20 gb sondan ayırdım. 250 civarına düştü ama hdd yi kullanıyorum. Bazen bad sektörlü hdd lerin badsektörünü ayırıpta sistem kuruyorum. Maxblast şimdiye kadar hdd lerin badsektörünü temizlediğini görmedim ama açıklamasında var. İnşallah birgün görürüm :D

Geri