Saniyede 3 ton su dökerek ilerliyor

1001Design

330i ///M3 Design
Katılım
28 Eki 2006
Mesajlar
25,561
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Shut up and train!
Lulin kuyrukluyıldızı saniyede 3 ton su dökerek güneş sisteminde ilerliyor. Yeşil Peri, 24 Şubat’ta dünyaya en yakın konumdayken, kırsalda, çıplak gözle gözlenebilecek.

2ynf7r7.jpg


Bundan 2 sene önce keşfedilen kuyrukluyıldız Lulin, 24 Şubat’ta dünyaya en yakın konumda olacak. Dürbün ya da küçük teleskoplarla dahi ayrıntılı olarak görülebilecek Yeşil Peri’nin ışık kirliliği nedeniyle İstanbul gibi yıldızsız şehirlerde görülmesi bir hayli zor.

Lulin kuyrukluyıldızı sistemimizde ilerlerken, güneşin sıcaklığıyla yüzeyinden 15 dakikada bir olimpik yüzme havuzunu dolduracak kadar su kopuyor. Kuyrukluyıldızının yeşil rengi ise, “coma” adı verilen baş kısmındaki materyallerden kaynaklanıyor.

Lulin kuyrukluyıldızı, 2007 Haziran’ında Çin Sun Yat-sen Üniversitesi’nde meteoroloji öğrencisi 19 yaşındaki Quanzi Ye tarafından keşfedildi. Geceler önce “gökyüzü taraması” için Tayvanlı astronom Chi Sheng Lin’in Lulin gözlemevinde çektiği resimlere göz gezdiren Ye, yıldızlardan birinin yıldız olmadığının farkına vardı. Kuyrukluyıldıza keşfedildiği gözlemevinin adı Lulin verildi.

Saniyede 3 ton su

Amerika Uzay Ajansı NASA, Lulin kuyrukluyıldızının incelenmesi için yörüngedeki en aktif araştırma uydularından Swift’i kullanıyor. Evrendeki en enerjik olaylar olan Gama Işın Patlamaları (Big Bang’dan sadece 1000 kat daha az) gözlemleyen Swift, Lulin’in aktif bir kuyrukluyıldız olduğunu ortaya koydu.

Üzerindeki X-Işını teleskopu sayesinde Lulin kuyrukluyıldızının saniyede 800 Galon ya da yaklaşık 3 ton su döktüğü belirlendi. Leichester Üniversitesi, kuyrukluyıldız güneş sisteminde ilerlerken 3-D modelini çıkartacak.

Dünyanın 4,5 milyarlık tarihinde kuyrukluyıldız çarpışmasına maruz kaldığı tahmin ediliyor. Kuyrukluyıldız ya da meteor çarpışmalarıyla ilgili bilinen en yaygın teori, dinozorların yeryüzünden neslinin silinmesiyle ilişkilendirileni.
 
ßunun arkasına depo takalım dünya'da su savaşları ßaşlamasın :D
 
uzaya cıkmak 9 ay 9 ayda kac ton su harcar depo yetmez depo :D
 
bu yıldızın gorevı uzayı sulamak ilgiç biş şey valla
 
cocukların arkasına don baglar gibi buna da don baglayıp da suyunu almak lazım.
ama örnek igrenc oldu, ben de sonradan farkettim
 
merak etmeyin buzullar eridğinde yeteri kadar suyumuz olcak :)
 
Phillip-Jones2.jpg


Efendimiz(sav) bir mucizesi daha.İmam'ı Rabbani hazretlerinin bildirdiği Ahir zamandaki kuyruklu yıldız.


Hz. Mehdi (a.s.)’nin zuhurunda çift kuyruklu bir kuyruklu yıldız çıkacak ve öyle parlak olacak ki, dolunay gibi parlayacak. Bu yıldızın çıkışından sonra öyle çok yağmur yağacak ki, büyük hasar olacak. Fakat halk bu yağmurları sevinçle karşılayacak. Çünkü bundan önceki 3 yılda hiç yağmur yağmamış olacak.
(Murtaza Lakha, R &K Tyrell Basımevi, Londra, 1993)

Videosu...(Daha detaylı)


Gerçektende hadisteki gibi bir bir oluşmuştur 2006-2009 arası yani 3 yıl kuraklık sonra bu yıldızdan sonra yağmurlar başlamıştır.Çok büyük bir mucize.Efendimiz(sav) vefat etti ama mucizeleri hala devam etmekte...
 
Geri
Üst