Sandıkta hayır, sayımda evet olur mu?

MilliEğiti

New member
Reaction score
0
Pek çok okuyucum sandığa atılacak hayır oylarının sayımda ‘evet’e dönüşebileceğinden endişeli!
Haksız değiller çünkü Türkiye’de bunlar oldu!
Efendim 1946’den bugüne Türkiye’de çok şey değişti artık böyle densizlikler olmaz demeyin zira bugünkü yönetim o Milli Şef dönemini çağrıştırıyor. Zira valisinden, polisine artık parti militanı!
Dahası iktidar YSK’yı da baskı altına almış durumda!
Düşünebiliyor musunuz evet-hayır şeklindeki bir referandumda mühür evet olacak!
Neden o mühür “tercih” diye değil de “evet” diye. Koca YSK bunu takdir edemiyor mu?.. Hayır’ın üstüne ‘evet’li mühürle basmak olacak şey midir?
Garabet sadece bu olsa iyi!
Hala TÜİK ile Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü’nün sayımında milyonlarca fark var!
Devletin iki kurumuna göre seçmen sayıları birkaç milyon farklı.
Öyle olunca da belediye seçimlerinde Beylikdüzü’nde yaşandığı gibi militan seçmenler otobüslerle gezdirilerek pek çok sandıkta oy kullanır.
Bunları da geçelim ve en önemlisine gelelim!
Hatırlayın 2007 seçimlerinde daha sandık sonuçları mahalli merkeze intikal ettirilmeden sonuçlar ilan edilmiş ve AKP şampiyon yapılmıştı.
Bilgisayara müdahale ile gerçekleşen böyle bir hileyi bugün de yapmak mümkündür.
Nasıl mı?
Bakın bendeniz, kısa adı SEÇSİS olan Bilgisayar Destekli Seçmen Kütüğü’ne güvenmiyorum!
Niçin mi?
İddia edildiği gibi dışarıdan müdahaleye kapalı değil de ondan!
Ama bu sistem internete kapalı, müdahale edilemez ya da saldırıya uğramaz demeyin, zira sisteme İlçe Seçim Kurulları’ndan uç terminaller bağlı ki bunlar birer kişisel bilgisayar gibidir ve ana sisteme giriş yetkisine sahiptirler. Bu bilgisayarlar üzerinden bizim Phishing-adware, malware, trojan dediğimiz ve kişisel bilgisayarları uzaktan kontrol etmeye, yönlendirmeye, ya da o bilgisayarlar gibi başka bilgisayarlar yaratmaya etkili programların olduğu biliniyor. Yani SEÇSİS’in, İlçe Seçim Kurulları’ndaki terminaller vasıtası ile bilişim literatüründe kullanılan tabiriyle köle haline getirilmesi pekala mümkündür.
Buradan hareketle sandığa atılacak hayır oylarının bilgisayar hileleriyle ’evet’e dönüşmesinin mümkün olduğunun ısrarla altını çizmek istiyorum.
Herkes bir şeyin farkında olmalıdır!
AKP ve Erdoğan için bu referandum hayat-memat meselesidir ve göreceksiniz akla hayale gelmeyecek şeyler yapacaklar. Dolayısı ile muhalefeti ve kamuoyunu bugünden bu tür muhtemel hile ve tezgahlara karşı tedbir almaya davet ediyoruz!
NOT: Ferit Şahenk ve NTV yazım müthiş ilgi gördü ve bilgi sağanağı altındayım. Ferit Şahenk’e soruyorum: Kamu yükümlülükleriniz kaç yüz milyon dolar? NTV’deki AKP militanlığınız bunun için mi?

KIYAS...
Gemi ve pırlanta mağazasının resmi medyada niye yok?
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir’in Burhaniye’sinde yazlık bir kooperatif inşaatı var ya bütün medya onu manşete taşıdı.. Neymiş efendim Tayyip Bey’in villası var ama aynı villa Kılıçdaroğlu’nda da var denilmek isteniyor. İnsaf, biri sıradan bir kooperatif evi ve bankaya hacizli, dahası taş patlasa 150 bin lira eder oysa diğeri yani Tayyip Bey’in villaları İstanbul Boğazı’nda ve her biri en az 10 trilyon eder.
Bankaya şuraya buraya ipotekli de değil... Gayeleri güya villaları takas edecekler ama biri Okyanus, diğeri Ankara Gençlik Parkı’ndaki havuz misali, kıyası mümkün değil!.... Bu arada merak ediyorum, Kılıçdaroğlu’nun basit kooperatif evi için Balıkesir’e koşan medyamız Bilal Erdoğan’ın ABD’de bulunduğu esnada İstanbul’da aniden ortak edildiği pırlanta mağazasının fotoğrafını bir kez olsun niye yayınlamazlar, Keza Burak Erdoğan’ın o malum gemisinin fotoğrafını gören oldu mu?

DİYET...
Miting için evleri arayan bakanlar!
Türk Telekom evet çıksın diye AKP ile kader birliği yapmış durumda. Eeee kazandıkları ile taksit ödeyerek koca Telekom’a sahip olmanın diyeti ya da teşekkürü var değil mi?.. Bakınız Türk Telekom bu aralar kurduğu bir sistemle, Başbakan Erdoğan’ın miting yapacağı bütün illerdeki telefonlar aranıyor ve vatandaş bizatihi yörenin bakanı ve milletvekilleri tarafından mitinge çağrılıyor. Son örneğini dün Turktime haber portalında okudum. Sağlık Bakanı Recep Akdağ bu uygulamayı Erzurum’da yapmış. Düşünün koca Bakan tarafından muhatap alınan köylü ve varoş insanının bundan gururu okşanmaz ve mitinge gitmez mi? Buradan hareketle hep yazıyorum, Tayyip Bey’in kalabalıklarını umursamayın, onlar iktidar imkanı ve nimetleri ile oluşuyor, önemli olan suskun seçmendir.

FİGÜRAN...
Kışın buzdolabı, yazın kömür sevkiyatı!
Hatırlayın belediye seçimlerinin arifesinde yani o keskin soğukta AKP Tunceli dağlarına buzdolabı sevk ediyordu... AKP o günlerde yapılan eleştirilere rutin hizmet karşılığı verdi ama ne hikmetse seçim biter-bitmez bu sevkler kesildi. Derken referandum gündeme geldi ve tıpkı kışın soğuğunda buzdolabı servis edilmesi misali şimdi de bu kavurucu sıcaklarda kömür sevkiyatına başladılar. Tam mizaha malzeme olacak şeyler de, Türkiye’de artık o bile yapılamıyor zira yapanlar ya faşist ilan ediliyor ya da onu yapanlara karşı artık tamamına yakını yandaş hale getirilen televizyonlar tarafından ambargoya alınıyor. Dramatik olan Valilerin bu kömür tiyatrosunda baş figüran olmalarıdır. Devletin valileri artık AKP’nin kömür mübayaa memuru olmuştur!

Sandıkta hayır, sayımda evet olur mu?-Yazarlar-Yeniçağ Gazetesi

40 küsür milyon kişi oy kullanıyor ve bu oylar 4-5 saat sonra sonuçlanıyor. Ortada zaten dönen dolaplar mevcut , Erdoğan'ım her türlü harcamaları yapacaktır. Yine elektrikler kesilecektir yine oylar oradan buradan çıkacaktır.

ne güzel işte sonrada evet çıkacak daha ne :):) hem elektirik kesilir hem harcama yapar ne var bunda üçkağıtçılıgı hep başkalarımı yapacak birazda erdogan yapsın :D:D

beyler yerel seçimlerde sayımlarda bizzat memur üye olarak görev aldım ve bu işin nasıl bir disiplin ciddiyet altında yapıldığını herşeyin ne kadar kontrollü olduğunu gördüm.inanmayın böyle şeylere.

beyler yerel seçimlerde sayımlarda bizzat memur üye olarak görev aldım ve bu işin nasıl bir disiplin ciddiyet altında yapıldığını herşeyin ne kadar kontrollü olduğunu gördüm.inanmayın böyle şeylere.

Senin sadece 1 sandık arkadaşım.. 1000lerce sandık var.. Herkesin oy kullandığı sandıkların sayımı senin ki kadar şanslı olmayabilir..

Senin sadece 1 sandık arkadaşım.. 1000lerce sandık var.. Herkesin oy kullandığı sandıkların sayımı senin ki kadar şanslı olmayabilir..

sandık memuru olduğum okulda bir dünya sandık vardı ve hepsi aynı durumdaydı.gece oylar seçimin yapıldığı yerde sayıldı ve sonra şehirdeki seçim kuruluna götürüldü.Konya seçim kurulu Adliyenin içindedir.sonra orada 1 kez daha sayıldı.oradaki güvenliği de gördüm ben.yani şimdi işin kıvırılcak yeri yok.hadi belki güneydoğuda falan belki bir iki yerde.ama başka türlü neredeyse imkansız
---------------
MilliEğiti kardeşim o istediği kadar mühür vursun o pusulalara.zarf sayısı imza sayısından 1 farklı bile çıksa sorşturma açılır merak etme sen.

ne güzel işte sonrada evet çıkacak daha ne :):) hem elektirik kesilir hem harcama yapar ne var bunda üçkağıtçılıgı hep başkalarımı yapacak birazda erdogan yapsın :D:D

Pişkinliğin de bu kadarı. Ülke iç savaşa sürüklendiğinde apo iti kırmızı halılarla karşılandığında gülecek misin o zaman. O it 10 yıldır orada halkı uyuttular müebbet veriyoruz falan dediler. Hiç mi şüphelenmiyorsunuz ? Hiç mi sorgulamıyorsunuz ?

Muhalifler çamur at izi kalsın politikasında baya ilerlemişler sanırım ben bu yazıdan onu anladım.

sandık memuru olduğum okulda bir dünya sandık vardı ve hepsi aynı durumdaydı.gece oylar seçimin yapıldığı yerde sayıldı ve sonra şehirdeki seçim kuruluna götürüldü.Konya seçim kurulu Adliyenin içindedir.sonra orada 1 kez daha sayıldı.oradaki güvenliği de gördüm ben.yani şimdi işin kıvırılcak yeri yok.hadi belki güneydoğuda falan belki bir iki yerde.ama başka türlü neredeyse imkansız
---------------
MilliEğiti kardeşim o istediği kadar mühür vursun o pusulalara.zarf sayısı imza sayısından 1 farklı bile çıksa sorşturma açılır merak etme sen.

Bir dünya sandığın başında sen olmuyorsun arkadaşım. Geçen seçimlerde sayımlara bende gittim. Sandık memuru kendi sandığının başında bekliyor. Yani sayım yapılırken bir bakayım yan sandık memuru ne yapıyor diye bakamıyorsun...Eminim adliyenin içindeki sayımlarda buna benzer olur..

Görünürde işin kıvrılcak yanı yok zaten. Önemli olan görmediğimiz zamanlarda.. Elektrik kesintilerinde kaybolan yakılan pusulalar..

peki bu güvensizlikte Hükümetin Hiç mi suçu yok?

Benim arkadaşım görevliydi.. Bizde 2 kişi yanında durduk. Oylar sayılmadan önce apar topar çıkartıldık. Daha sonra ellerinde dosya halinde kağıt olan 2 kişi girdi. Oylar merkeze götürüldü. Bizimle birlikte dışarı çıkarılan herkes içeri girdi. Yerde akp aleyhine olan oy pusulaları vardı yüzlerce. Sonra da malumunuz elektrik kesintisi..

İnanalım mı şimdi ?

Arkadaşım verdiğin linklerdeki videolar çalışmıyor. Haber baştan sona yalan ve zaten haberin yan tarafında Aytaç duarakın bir haberi var Hepinizde bilirsiniz ki ; Servetinin haddi hududu olmayan bir Belediye başkanının , Bütün adanılılarca Ne derece Rüşvetsever olduğu bilinen bir Aytaç Durak'ın " RÜŞVETLE MÜCADELE ŞİARIMDIR " başlığı ile yanyana yer alan bir haberin gerçeklik derecesi de Çalışmayan video linkleri ile bas bas YALAN HABER olduğunu bağırmakta.

Sıradaki iftirayı alalım.

Arkadaşım verdiğin linklerdeki videolar çalışmıyor. Haber baştan sona yalan ve zaten haberin yan tarafında Aytaç duarakın bir haberi var Hepinizde bilirsiniz ki ; Servetinin haddi hududu olmayan bir Belediye başkanının , Bütün adanılılarca Ne derece Rüşvetsever olduğu bilinen bir Aytaç Durak'ın " RÜŞVETLE MÜCADELE ŞİARIMDIR " başlığı ile yanyana yer alan bir haberin gerçeklik derecesi de Çalışmayan video linkleri ile bas bas YALAN HABER olduğunu bağırmakta.

Sıradaki iftirayı alalım.

senin yalan demenle hiçbir şey yalan olmaz
adana da yerel haber yapan bir site madem yalan gidin şikayet edin ya da haberi yalanlar belge getirirsin -- yalan demek kolay ne yalan
siz anca verdiğim haberin resimlerine bakarsınız :smile:

biraz ağır olacak ama bu videoyu da baştan sona izleyin
Video: Nihat Genç yasaklanan videosu !! - Timsah.com

ςαη;5115298' Alıntı:

Benim arkadaşım görevliydi.. Bizde 2 kişi yanında durduk. Oylar sayılmadan önce apar topar çıkartıldık. Daha sonra ellerinde dosya halinde kağıt olan 2 kişi girdi. Oylar merkeze götürüldü. Bizimle birlikte dışarı çıkarılan herkes içeri girdi. Yerde akp aleyhine olan oy pusulaları vardı yüzlerce. Sonra da malumunuz elektrik kesintisi..

İnanalım mı şimdi ?

siz bunları şikayet ettinizmi arkadaşım.adliyenin içindeki sayımda hile olabilir diyen arkadaşlar ordada her sayım odasında 1 tane hakim bulunur merak etmeyin.yanlış yazılan bişeyin düzeltilmesi için bile sadece hakime verilin özel şifre girilir bilgisayara.yakılan pusulalar bilmemne onlar hep komplonun parçaları.yıpratma çalışmaları.
ergenekon davası için askeriye yıpratılmaya çalışılıyor deniliyor burda hem yüksek seçim kurulunun hem adli peronelin ağzına edildi afedersiniz kimsenin gıkının çıktığı yok.

ha o adliyede hile olabilir diyen arkadaşlara ithafen tekrar söylüyorum.adliyedeki sayımlardada babam görevliydi.ilçeleriyle beraber tüm konyanın pusulaları ellerinden geçti.herhangi hileli bir durum olmadı.bunu babam söylüyor.ve ben inanmak için babamdan daha güvenilir bir adam tanımıyorum.

Tüm oyları evet yapacağız nihaha.

siz seçimde görev aldınızmı bilmiorum ama ben aldım orda tüm parti mensupları bulunur ve sayım hepsinin gözetmenliğinde yapılır sanmıyorumki bi chpli akpye oy hibe etsin tabi bunun terside gecerli olabilir. bide yazıda 1946 yılından buyana çok sey değiştiği söylenmiş nekadar zekice bilmem farkındamı ama o dönem tek partili dönemdi ve o zaman için böle hayallerin kurulamaması gayet doğal

Geri