Samet Aybaba görevinden ayrıldı

ѕσηυη¢υ

кιℓℓ ƒσя &#
Reaction score
0
Bursaspor'da, teknik direktör Samet Aybaba'nın görevinden ayrıldı.

Dün akşam, yönetim kurulu ile görüşen Samet Aybaba'nın, takımının üst üste aldığı yenilgilerin ardından yeşil-beyazlı takımın teknik direktörlüğünden kendi isteğiyle ayrıldığı öğrenildi.

Bursaspor yönetiminin, teknik direktörlük için Güvenç Kurtar ile anlaştığı belirtiliyor. Güvenç Kurtar'ın, bugün takımla ilk antrenmana çıkacağı öğrenildi.

Bu arada Bursaspor'daki görevinden ayrılan Samet Aybaba'nın ise, Mesut Bakkal'dan boşalan Gençlerbirliği teknik direktörlüğüne getirilmesi bekleniyor.

Mesut Bakkal'ın ise Denizlispor'la görüştüğü belirtiliyor.

FUTBOL ŞUBE SORUMLUSU YILMAZ: AYBABA, KENDİ İSTEĞİYLE AYRILDI
Bursaspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Evsel Yılmaz, teknik direktör Samet Aybaba'nın görevinden kendi isteğiyle ayrıldığını söyledi.

Yılmaz, telefonla görüştüğü Aybaba'nın, kendisine, ''Artık dayanacak gücüm yok. Ayrılmak hem benim hem de Bursaspor için en iyi karar olacak'' dediğini belirtti.

Yönetim olarak geçen yıldan bu yana teknik heyetin arkasında durduklarını anlatan Yılmaz, ''Samet Aybaba, kendi isteğiyle ayrıldı. Başkan İbrahim Yazıcı ile görüşmüş ve izin istemiş. Bundan sonraki mesleki yaşantısında kendisine başarılar diliyoruz'' dedi.

AYBABA: TEK HEDEFİMİZ BURSASPOR'U LAYIK OLDUĞU YERE GETİRMEKTİ
Bursaspor'da teknik direktörlük görevinden istifa eden Samet Aybaba, ''Tek hedefimiz Bursaspor'u layık olduğu yere getirmekti. Bir takım eksikliklerimiz olsa da bugünkü tabloya bakıldığında önemli adımlar attığımıza inanıyorum'' dedi.

Aybaba, bugün itibarıyla Bursaspor'daki görevinden ayrıldığını bildirdi.

Bir yılı aşkın süredir görevde bulunduğu Bursaspor'da başta başkan İbrahim Yazıcı olmak üzere bütün yönetim kurulu üyelerine ve Bursaspor'a gerçekten gönül vermiş herkese teşekkür eden Aybaba, ''Görevi devraldığımız andan, yani geçtiğimiz sezonun 9. haftasından şu ana dek birçok sıkıntıya göğüs gerdik, bazı tatsız olayları görmezden geldik, karşılaştığımız bütün olumsuzlukları içimize atarak yolumuza devam ettik. Çünkü tek hedefimiz Bursaspor'u layık olduğu yere getirmekti. Bu süreç boyunca her ne kadar bir takım eksiklerimiz olsa da bugünkü tabloya bakıldığında önemli adımlar attığımıza inanıyorum. Fakat, bu gerçeğe rağmen üzülerek görüyorum ki, Bursaspor'daki olumsuz hava hala devam ediyor. Dolayısıyla bana da gelinen bu noktada son adımı atarak, görevi bırakmak kalıyor. Bana ve Bursaspor'a, sorumlusu olduğum dönem boyunca destek olan ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür eder ve Bursaspor'a sonsuz başarılar dilerim'' diye konuştu.

YUSUF: SAMET HOCANIN ARDINDAN KURTAR, ÇOK DOĞRU BİR TERCİH
Bursaspor'un kaptanı Yusuf Şimşek, Samet Aybaba'nın teknik direktörlük görevinden istifasına ilişkin, ''Samet Aybaba'nın hakkını yememek lazım, 15 puan topladı. Bu puanı toplayamayan birçok takım var'' dedi.

Yusuf Şimşek, son haftalarda yaşanan düşüşe karşın ligde 9 haftalık süreçte iyi işler yaptıklarını, bunun için de Samet Aybaba'ya teşekkür borçlu olduklarını söyledi.

Teknik direktör değişikliğinin tüm takımlara olumlu yansıdığını dile getiren tecrübeli futbolcu, ''Samet Aybaba'nın hakkını yememek lazım, 15 puan topladı. Bu puanı toplayamayan birçok takım var. Samet hocanın ardında Güvenç Kurtar, çok doğru bir tercih. Ben Güvenç Kurtar'ın Bursaspor'da başarılı olacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Yusuf Şimşek, geçen sezon Denizlispor'da mali kriz nedeniyle futbolcuların antrenmana çıkmaması olayıyla ilgili Güvenç Kurtar ile sorun yaşadığı yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine, ''Hayır, Güvenç Kurtar ile hiç sorun yaşamadım. Yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir durum vardı, onu da aramızda hallettik. Ben Güvenç Kurtar hocamı çok severim ve sık sık görüşürüm'' yorumunu yaptı.

''Kaptan olarak futbolcularla son haftalarda yaşanan düşüşle ilgili toplantı yapıyor musun?'' yönündeki soruya ise Yusuf Şimşek, ''Ben, ikinci kaptan Ömer Erdoğan ve kaleci Yavuz, sürekli futbolcularla konuşuyoruz. Tecrübelerimizi aktarıyoruz. İnşallah bu haftadan itibaren yeniden çıkışa geçeceğiz'' yanıtını verdi.

Deneyimli futbolcu, ''Bursaspor'un, Ankaragücü ve Beşiktaş maçları var. Güvenç Kurtar yönetiminde bu maçlarda iyi sonuçlar alacağınızı düşünüyor musunuz?'' sorusunu ise, ''Elbette inanıyoruz. Her iki maçı da kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Zaten Güvenç Kurtar, buraya gelirken bu maçları kafasında kurmuştur'' diye yanıtladı.

NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 11:56 TSİ 4 Kasım 2008 Salı

Geri