salavat ın önemi...

kuzay

Pesimist
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy

ka'b ra dediki:kıyamet gunu oldugunda adem (as) ummedi muhammedden birinin cehenneme sevk edildigini görür.

adem (as);
-ey muhammed (sav) diye nida eder.peygamberimiz:
-ey insanlıgın babası buyur der hz adem as;
-"senin ümmedinden birisi cehenneme sokuluyor" der

bunun uzerine peygamberimiz sav onun arkasından gidip soyle der;

-ey melekler! muhlet verin!muhlet verin! melekler derki;

-ALLAH cc su kavlini okumadınmı;"onlara emrettigi seyde ALLAH a isyan etmezler ve emrolundukları seyi yaparlar" bu esnada bir ses isitirler;

-"muhammede itaat edin" aynı ses;
-o kisiyi mizana geri goturun!

bunun uzerine yeniden mizana çekilir yine gunahları iyiliklerinden agır gelir.sonra resulullah sav cuppesının ıcerısınden icinde o adamın hz peygambere okumus oldugu salat olan bir kagıt cıkarır ve iyiliklerin uzerine koyar boylelıkle iyilikleri agır basaradamda feraha kavusup soyle der;

-"anam babam sana feda olsun sen kimsin"
resulullah sav;
"ben ALLAH cc resulu muhammed im" buyurur adam hemen resulullah sav ayaklarını oper ve;
- o kagıt nedir ya resulullah? der peygamber efendimiz sav ;
-o bana okudugun salevatı serıflerdir ben onlarıo senin icin muhafaza ettim der
-o kiside az selavatı serıf okudugu ıcın;
-ALLAHutealanın yolunda az amel yaptıgımdan dolayı bana yazıklar olsun der...

saygilar.....

Salavat

Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selam edin.
[Ahzâb Sûresi Ayet-56]

“Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed”

Tarihi bir saygı örneği:

Sultan Mahmud Gaznevi, Muhammed adındaki hizmetçisine her defasında çok sevdiği bu Muhammed adıyla hitap ettiği halde bir defa da babasının ismiyle hitap eder. Buna üzülen hizmetçi, neden çok sevdiği güzel ismiyle değil de babasının ismiyle çağırdığını sorunca Sultan’dan şu cevabı alır:

–Ben her defa abdestli bulunuyor, o yüce ismi abdestle söylüyordum. Bu defa abdestim yok! O mübarek ismi abdestsiz ağzıma almaktan utandım!

Mübarek ismi duyduğu halde gönlü kıpırdamayan salavat tembellerine ithaf olunur.

inşallah peygamber efendimiz bizlerede o gün kol kanat gerer. güzel paylaşım teşekkürler.

TeşeKkürLEr.. :goz:

Yazı Gözümü ALıo Okuamadım :hhdil

allah razı olsun kardeşim bizi aydınlattığın için gercekten de öyle salavat cok önemli

saol knqa Allah razı olsun

Geri