Said Nursi Gercegi 1

medieva

New member
Reaction score
0
[video=Said Nursi Gercegi 1]11122[/video]
Yüklenen Video Adı: Said Nursi Gercegi 1
Yüklenen Videonun Kategorisi: Genel
Videoyu Yükleyen Üye: medieva
medieva' Alıntı:
islam din cübbeli ahmet said nursi bediüzzaman fetullah gülen zaman samanyolu iskenderpa?a ismaila?a menzil gavs adnan oktar alevi sünni ?ii selefi abdulaziz bay?nd?r mustafa islamo?lu türk kürt akp akparti chp mhp Hür adam tarikat tasavvuf ya?ar nuri geylani tayyip k?l?çdaro?lu bahçeli ilahi Harun Yahya teke tek Kur'an hristiyanl?k Yahudilik Erbakan milli görü? naz?m k?br?si zikir kuytul

Said Nursi Gercegi 2

[video=Said Nursi Gercegi 2]11123[/video]
Yüklenen Video Adı: Said Nursi Gercegi 2
Yüklenen Videonun Kategorisi: Din
medieva' Alıntı:
islam din cübbeli ahmet said nursi bediüzzaman fetullah gülen zaman samanyolu iskenderpa?a ismaila?a menzil gavs adnan oktar alevi sünni ?ii selefi abdulaziz bay?nd?r mustafa islamo?lu türk kürt akp akparti chp mhp Hür adam tarikat tasavvuf ya?ar nuri geylani tayyip k?l?çdaro?lu bahçeli ilahi Harun Yahya teke tek Kur'an hristiyanl?k Yahudilik Erbakan milli görü? naz?m k?br?si zikir kuytul

Said Nursi Gercegi 3

[video=Said Nursi Gercegi 3]11124[/video]
Yüklenen Video Adı: Said Nursi Gercegi 3
medieva' Alıntı:

Said Nursi Gercegi 4

[video=Said Nursi Gercegi 4]11125[/video]
Yüklenen Video Adı: Said Nursi Gercegi 4
medieva' Alıntı:

Said Nursi Gercegi 5

[video=Said Nursi Gercegi 5]11126[/video]
Yüklenen Video Adı: Said Nursi Gercegi 5
medieva' Alıntı:

belgesel diye lanse ediyorsunuz ilk başta kime hizmet ediyor bunu bilelim

cumhuriyet döneminin ilk yıllarında materyalıst akımalrın güçlendiği ve halkın dini inanc ve duyguları ile kavgalı yönetimler diyor o dönem yönetimde kim varda : ) ve SAİD-i NURSİ bu şekilde kahraman olmuş birileri resmen o zaman zemin hazırlamış : )

belgesel ilk bölümü çürük ne yazıkkı said nursi medrese eğitimi almış biridir

Said Nursî[2][3] veya nüfus kaydında geçen hâliyle Said Okur[4] (d. 5 Ocak - 12 Mart 1878[5], Hizan, Bitlis - ö. 23 Mart 1960, Şanlıurfa) Kürt[6] kökenli Türk İslam alimi ve tefsir yazarı.[7][8][9][10][11] Risale-i Nur Külliyatı'nın yazarı ve Nur Cemaati'nin ilk lideri olarak ünlüdür. Yaşadığı dönemin İslam uleması tarafından 15 yaşındayken verilen ve zamanın en iyisi anlamına gelen Bediüzzaman lakabı zamanla ismiyle birlikte anılmıştır.[12][13]

Kaynakça

1.^ Risale-i Nur Enstitüsü | Resimlerle Bediüzzaman
2.^ Said Nursi'nin, Said Nursi ifadesi hakkında Risale-i Nur külliyatındaki ifadesi
3.^ Said Nursi'nin imzasının (isminin bulunduğu bir mektubu
4.^ Isparta Cumhuriyet Müddei Umumiliğinin 954/311 ve 956/8 numaralı 1956 tarihli iddianamesinde adı Said Okur olarak listelenmiştir.
5.^ a b Köprü dergisinde doğum tarihiyle ilgili makale
6.^ Devlet çatısı altında Said Nursi tartışması / Türkiye / Radikal İnternet (Türk gazetesi Radikala göre Saidî Nursi Kürt'dür)
7.^ Mektubat, Yirmi Dokuzuncu Mektup, s.407
8.^ Mektubat, Yirmi Dokuzuncu Mektup, s.410
9.^ Divan-ı Harb-i Örfî, s.20
10.^ Divan-ı Harb-i Örfî, s.161
11.^ Divan-ı Harb-i Örfî, s.169
12.^ "Bediüzzaman Said Nursi (Ocak-Mart 1878 - 23 Mart 1960)" Köprü dergisi- Bahar 2000-70. Sayı URL erişim tarihi: 19 Temmuz 2011
13.^ Bediüzzaman Said Nursi, İçtimai Reçeteler, İstanbul 1990, C.1, s. 23; Abdülkadir Badıllı, Bediüzzaman Said Nursi: Mufassal Tarihçe-i Hayatı, İstanbul 1990, C. 1, s. 76.

konunun başlığını görür görmez içeriğini ve yayınlayan kimsenin ne zihniyette olduğunu tahmin ettim..daha tanımadan sağda solda uyduruk videoları buraya gerçekmiş gibi yayınlamanın anlamı ne? ya okumadan nasıl inanıyorsunuz bu zırvalıklara? bugün Said Nursi'yi okuyan milyonlar var hiç biri sizin gördüğünüzü görmüyor sadece siz mi görüyorsunuz? bırakın şu komplo teorisi üretmeyide vatana nasıl hizmet üreteceğimizi düşünelim..

belgesel diye lanse ediyorsunuz ilk başta kime hizmet ediyor bunu bilelim

cumhuriyet döneminin ilk yıllarında materyalıst akımalrın güçlendiği ve halkın dini inanc ve duyguları ile kavgalı yönetimler diyor o dönem yönetimde kim varda : ) ve SAİD-i NURSİ bu şekilde kahraman olmuş birileri resmen o zaman zemin hazırlamış : )

belgesel ilk bölümü çürük ne yazıkkı said nursi medrese eğitimi almış biridir

Said Nursî[2][3] veya nüfus kaydında geçen hâliyle Said Okur[4] (d. 5 Ocak - 12 Mart 1878[5], Hizan, Bitlis - ö. 23 Mart 1960, Şanlıurfa) Kürt[6] kökenli Türk İslam alimi ve tefsir yazarı.[7][8][9][10][11] Risale-i Nur Külliyatı'nın yazarı ve Nur Cemaati'nin ilk lideri olarak ünlüdür. Yaşadığı dönemin İslam uleması tarafından 15 yaşındayken verilen ve zamanın en iyisi anlamına gelen Bediüzzaman lakabı zamanla ismiyle birlikte anılmıştır.[12][13]

Kaynakça

1.^ Risale-i Nur Enstitüsü | Resimlerle Bediüzzaman
2.^ Said Nursi'nin, Said Nursi ifadesi hakkında Risale-i Nur külliyatındaki ifadesi
3.^ Said Nursi'nin imzasının (isminin bulunduğu bir mektubu
4.^ Isparta Cumhuriyet Müddei Umumiliğinin 954/311 ve 956/8 numaralı 1956 tarihli iddianamesinde adı Said Okur olarak listelenmiştir.
5.^ a b Köprü dergisinde doğum tarihiyle ilgili makale
6.^ Devlet çatısı altında Said Nursi tartışması / Türkiye / Radikal İnternet (Türk gazetesi Radikala göre Saidî Nursi Kürt'dür)
7.^ Mektubat, Yirmi Dokuzuncu Mektup, s.407
8.^ Mektubat, Yirmi Dokuzuncu Mektup, s.410
9.^ Divan-ı Harb-i Örfî, s.20
10.^ Divan-ı Harb-i Örfî, s.161
11.^ Divan-ı Harb-i Örfî, s.169
12.^ "Bediüzzaman Said Nursi (Ocak-Mart 1878 - 23 Mart 1960)" Köprü dergisi- Bahar 2000-70. Sayı URL erişim tarihi: 19 Temmuz 2011
13.^ Bediüzzaman Said Nursi, İçtimai Reçeteler, İstanbul 1990, C.1, s. 23; Abdülkadir Badıllı, Bediüzzaman Said Nursi: Mufassal Tarihçe-i Hayatı, İstanbul 1990, C. 1, s. 76.

Her yere niye aynı şeyleri yazıp duruyorsun? Konumu sabote etmeyemi çalışıyorsun?

Aynı şeyleri yazıp duruyorsun bari konuyla alakalı yorum yap, izletinin konusu saidi nursidir, cumhuriyetin ilk yılları değil.

Her yere niye aynı şeyleri yazıp duruyorsun? Konumu sabote etmeyemi çalışıyorsun?

Aynı şeyleri yazıp duruyorsun bari konuyla alakalı yorum yap, izletinin konusu saidi nursidir, cumhuriyetin ilk yılları değil.

iyide belgesel benım yazdığımı aynen soylediği için yazdım sen niye sinirlendin şimdi :durdurun

izletiler birleştirilmiş, hangisine bakınca karşıma aynı yorum çıkıyor haliyle biraz moralim düştü. Her neyse, veli olarak bilinen bir delinin deşifre edilmesine aracı olmaktan mutluyum.

izletiler birleştirilmiş, hangisine bakınca karşıma aynı yorum çıkıyor haliyle biraz moralim düştü. Her neyse, veli olarak bilinen bir delinin deşifre edilmesine aracı olmaktan mutluyum.

kusura bakma sen neye ve kime hizmet ediyorsun bilmiyorum ama bu belgesel külli yalan şeylerle donatılmıs oradan buradan kesitler yapılmış manalar kelimler kendilerine göre cevrilmiş : ) SAİD NURSi derin manalar içerin bir şahsiyettir 14 -15 yaşında dönemin bir çok molasına verdiği cevaplar ile şaşırtan biridir İSTANBUL da her soruya cevap verilir diye bir otelde bildiri yayınlıyor gelen herkesin her sorusuna cevap vermiş biridir

bu alim eğitimde fen bilimlerinin önemi o kadar iyi biliyorki kendi eğitim sisteminde buna sıkca değiniyor : )

gelelim asıl soruya senın belgeselın dönenım yonetıcılerınin dine baskı yaptıgını ve materyalıst oldukarını soyluyor SAİD NURSi cumhuriyet tarihi ve kurtuluş savaşı dönemiden olan bir sahsiyettir kendisi milis güçlerinin komutanı : ) ki GAZi bile onu ANKARAYA çağırıyor fikirlerınden yararlanmak için : )

milis kuvveti dediğin sadi nursinin başını çektiği 31 mart gerici ayaklanması olsa gerek. abdülhamit tarafından tımarhaneye atılıp iki ay tedavi görmüş ve deli olduğu için asılmaktan kurtulmuş bir şahsiyet.

Anlaşılan saidi nursi konusunu derinleştirmem lazım...

milis kuvveti dediğin sadi nursinin başını çektiği 31 mart gerici ayaklanması olsa gerek. abdülhamit tarafından tımarhaneye atılıp iki ay tedavi görmüş ve deli olduğu için asılmaktan kurtulmuş bir şahsiyet.

Anlaşılan saidi nursi konusunu derinleştirmem lazım...

31 Mart ayaklanamsından sonra padişha bile tahtan idnriliyor SAİD asılamsın dıye deli yaftası vuruluyor kı idam edilmesin millete faydalı olmaya devam etsin : )

cennet mekan sultan abdulhamıt han sizin kadar basit düşünen biri değildi : )

31 martla milis kuvetlerın ne alakası var adam esir düşüyor ruslara o arada ruslar erzuruma kadar geliyor sebebıde karsılarında duracak tek ordunun sarı kamısta yok olması git biraz tarih oku

hem deli olacak hem kitabı olacak hem GAZi MUSTAFA KEMAL onu fikirlerınden yararlanmak isteycek hem de Hapishane hapishane gezecek hiç tutarlı değil

sen şimdi bunu gec senın BELGESELİN DİYOKİ DÖNEMİN YÖNETİCİLERİ MATERYALIST BİR DÜŞÜNCEDE VE DİNİ İNANIŞLARLA KAVGALI SEN BUNA CEVAP VER KONUYU CARPITMA : )

bence bu kadar polemiğe gerek yok !!!
Kıyamete kadar ebu bekirler de olucak , ebu leheblerde
ve bizde sürekli imtihan halinde olucaz !!
Birileri Bediüzzaman ın arkasından atıp tutmaya başladı ise .. Ne mutlu bizeki ne mutlu o şahsiyete ki
vazifemizi ifa edebilmişiz ve birileri rahatsız olmuşş .. Bu haber gerçekten gurur verici..
HER HAYIRI HAYIR SANMAYINIZ BİR ŞER OLABİLİR . HER ŞERRİDE ŞER SANMAYINIZ HAYIR OLABİLİR

sen şimdi bunu gec senın BELGESELİN DİYOKİ DÖNEMİN YÖNETİCİLERİ MATERYALIST BİR DÜŞÜNCEDE VE DİNİ İNANIŞLARLA KAVGALI SEN BUNA CEVAP VER KONUYU CARPITMA : )

Konuyu saptırmaya çalışıyorsun, hakikatlerden korktuğun için böyle yapıyorsan nafile çabalıyorsun elbet gerçeği bir gün öğreneceksin . Ayetteki şu sözü etmemeni dilerim: Ahzab 67. Derler ki, "Rabbimiz, sadatlarımıza/şeyhlerimize ve büyüklerimize uyduk; onlar da bizi yoldan saptırdılar."

Konuyu saptırmaya çalışıyorsun, hakikatlerden korktuğun için böyle yapıyorsan nafile çabalıyorsun elbet gerçeği bir gün öğreneceksin . Ayetteki şu sözü etmemeni dilerim: Ahzab 67. Derler ki, "Rabbimiz, sadatlarımıza/şeyhlerimize ve büyüklerimize uyduk; onlar da bizi yoldan saptırdılar."

sen benim soruma cevap vermiyorsun bir ayet getiriyorsun al sana aynı ayetın kımler tarafındna nasıl yorumlandıgı

benim sorumun cevabını ver sen

Kuran 33:67 - Ahzab Suresi 67. Ayet

Diyanet Vakfı
AHZAB 67. Ey Rabbimiz! Biz reislerimize ve büyüklerimize uyduk da onlar bizi yolda saptırdılar, derler.

Diyanet İşleri
AHZAB 33/67-68. "Rabbimiz! Biz yöneticilerimize ve büyüklerimize itaat etmiştik, fakat onlar bizi yoldan saptırdılar.", "Rabbimiz! Onlara iki kat azap ver, onları büyük bir lanete uğrat" derler.*

Yaşar Nuri Öztürk
AHZAB 67.Ve derler ki: “Rabbimiz biz, efendilerimize, büyüklerimize itaat ettik de bizi yoldan saptırdılar.”

Elmalılı Hamdi Yazır
Ya rabbena, demektedirler: doğrusu bizler beylerimize ve büyüklerimize itaat ettik de bizi yanlış yola götürdüler

Ömer Nasuhi Bilmen
Ve demiş olacaklardır ki: «Yarabbi! Muhakkak biz reislerimize ve büyüklerimize itaat ettik. Artık onlar da bizi doğru yoldan sapıttılar.»

Hasan Basri Çantay
(Onlara tabî olanlar da o gün): «Ey Rabbimiz, hakıykat biz reislerimize ve büyüklerimize uyduk. Onlar da bizi yoldan sapdırdılar» demişlerdir (diyeceklerdir).

Muhammed Esed
Ve Ey Rabbimiz! diyecekler, Biz liderlerimize ve ileri gelenlere uyduk, bizi doğru yoldan uzaklaştıranlar onlardır!

Abdulbaki Gölpınarlı
Ve Rabbimiz derler, gerçekten de ulularımıza ve büyüklerimize itâat ettik de onlar, sapıttı yolumuzu.

Süleyman Ateş
Ve dediler ki: Rabbimiz, biz beylerimize ve büyüklerimize uyduk da bizi yoldan saptırdılar.

Suat Yıldırım
Ey ulu Rabbimiz! derler, sözün doğrusu, biz önderlerimizin ve büyüklerimizin dediklerine uyduk, ama onlar bizi yoldan saptırdılar.

Ali Bulaç
Ve dediler ki: Rabbimiz, gerçekten biz, efendilerimize ve büyüklerimize itaat ettik, böylece onlar bizi yoldan saptırmış oldular.

Edip Yüksel
Derler ki, ’Rabbimiz, sadatlarımıza/şeyhlerimize ve büyüklerimize uyduk; onlar da bizi yoldan saptırdılar.’

İbni Kesir
Ve dediler ki: Rabbımız; biz büyüklerimize ve yöneticilerimize itaat etmiştik. Onlar da bizi yoldan saptırdılar.

al san cevap

Burada Resulullah (s.a.v.) Efendimizin'in hadislerinde hususiyle kamil velilerin hal ve özelliklerinin nazara veren beyanlarını nakledeceğiz.

1-MÜRŞİD-İ KAMİL (EHLULLAH-VELİ-EVLİYA-ALLAH DOSTU) ALLAHU TEALA'NIN DOSTUDUR.

Allah Teala şöyle buyurmaktadır:

Her kim benim veli kullarımdan birisine düşmanlık ederse, muhakkak ben ona harp açar (dostumun intikamını alır) ım.Bir kulum, kendisine farz kıldığım şeylerden daha sevgili bir şeyle bana yaklaşmamıştır.Kulum bana nafile ibadetleriyle de durmadan yaklaşır; nihayetonu severim.Bir kere de onu sevdim mi artık ben o kulumun (özel ihsan edeceğim nurum ile) işiten kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı olurum.Benden herhangi birşey isterse, onu verir, bana sığınırsa muhakkak onu himaye ederim. (Buhari,rikak 38; ibnul mace fiten 16)

Bu Kutsi hadiste Mürşid-i kamil (Allah dostları) ait birçok özellikler anlatılmaktadır. Hadisi biraz düşünerek okursak şu öemli neticeleri elde ederiz.

1-Allah dostları (hususiyle Mürşid-i kamil) ilahi korma altındadır.onlara eziyet Cenab-ı Hakk'ı gayrete getirir.

2-Onlara sataşan ilahi azaba uğrar.

3-Kamil imandan sonra herkez için en önemli amel farzları yerine getirmektir.İlahi hudud ve hukuka dikkat etmeyen kimse veli olamaz.

4-Farzlardan sonra nafileler, kulun ilahi huzura yakınlığını ve derecesini artırır.

5-Allah (c.c.) sevdiği kuluna diğer kullardan ayrı hususiyetler ve hasletler verir.Başkalarının göremediği hikmet ve tecellileri o görür İşitemediğini o işitir.Güç yetiremediğine o güç yetirir.Çünkü ona ayrı bir nur ve yetki verilmiştir.

6-Ehlullah (Kamil mürşid) naz makamındadır.Duaları müstecab ve makbuldür.

7-Allahu teala'nın bu şekilde sevdiği ve övdüğü bir kimseyi "Ben Allah'a iman ettim, ben rabbimi severim." diyen her mü'minin sevmesi ve saygı göstermesi vacip, ona yanaşıp nurani atmosferine girerek istifade etmesi lazımdır.

Şimdi Ehlullahın (Kamil mürşidler'in) hadislerde anlatılan diğer özelliklerine geçelim.

senın getirdiğin belgeseli ben daha önceden biliyordum yanı senden önce ve bu belgesel sadece Alim olrak kabul ettiğimiz kişilere değil aynı zamanda dönemim yöneticilerinede laf atıyor sen bu soruya cevap vermıyorsun işte ben sana diyorum ya belgelselin tutarsızlığını kabul et yada etme dönemin devlet yonetıcılerınınde din düşmanı olduğunu kabul et çünkü senın belgeselin bu söylüyor izle ve gör

bu adamın ingiliz ajanı olduğunu bütün tarihçiler biliyor

hadi ispatla

sen diyeceksin ki kürt teali islam cemiyetinin kuruscusudur aynı zamanda SEYH SAİD isyanına destek vermiştir diyeceksın demi

Şeyh Said hadisesi vaktinde, Van'da bulunan Bediüzzaman'a bir mektup göndererek "sizin nüfuzunuz kuvvetlidir. bize yardım ederseniz muvaffak oluruz" diye yardım istemiştir. Fakat Bediüzzaman Said Nursi, bu mektuba "Bu millet yüz yıllarca İslam dinine hizmet etmiştir. Bu mücahid milletin torunlarına kılıç çekilmez. sizde çekmeyiniz; zira akim kalır" diye cevap verir.

böyle diyen biri nasıl ajan olabilir çok merak ettim sen kanıtla bakalım

hadi ispatla

sen diyeceksin ki kürt teali islam cemiyetinin kuruscusudur aynı zamanda SEYH SAİD isyanına destek vermiştir diyeceksın demi

Şeyh Said hadisesi vaktinde, Van'da bulunan Bediüzzaman'a bir mektup göndererek "sizin nüfuzunuz kuvvetlidir. bize yardım ederseniz muvaffak oluruz" diye yardım istemiştir. Fakat Bediüzzaman Said Nursi, bu mektuba "Bu millet yüz yıllarca İslam dinine hizmet etmiştir. Bu mücahid milletin torunlarına kılıç çekilmez. sizde çekmeyiniz; zira akim kalır" diye cevap verir.

kardeş neyi ıspatlamaya çalışıyorsun ...
hurdacıya altını anlatmaya çalışmak gibi bir çabaya girmişsin...
sen cevap verdikçe onlar azıtacaktır ...
Biz kimizki bediüzzaman gibi bir şahsiyeti böyle basit insanlara kanıtlamaya çalışıyoruzki ?

DİYECEĞİMİZ TEK KELİME AÇIN RİSALE İ NUR KÜLLİYATINI VE BİR TANE OLUMSUZ GÖZE BATAN BİR NÜKTE GÖSTERİN .. HATTA İÇLERİNİZDEN EN ZEKİLERİNİZİ SEÇİN .. ÇÜNKİ BU ZEKANIZ İLE ANCA OKURSUNUZ .. ÇOBANIN FÜLÜT HESABI ...

hadi ispatla

kürt tealiyi ilk senden duyuyorum
ŞEYH SAİD isyanınıda ingilizler içinden sahte bir şeyh sait çıkardı ve malesef gerçek said idam edildi bunu bilmeyen yoktur

kurtuluş savaşı veriliyorken bir sürü din adamları milli mücadeleye destek verirken saidi nursi nerdeydi? millet sap gibi savaşırken o neden istanbuldaydı?

Geri