# [ Sahißini En İyi Koruyan 5 Köpek Cinsi.. ] #

ya başlıkta bi hata var ya sıralamada......

Safkan yetişkin Kangal hepsine her alanda takar.sadakat-baskınlık-güç-asalet...vs.....

başa dobermanla pitbull koymuşlar bide:D bu başlıkta olmaması gereken iki cins deseler olurdu:..Kangal yani..yerli malı yurdun malı Anadolu Kaplanı..Budur.....

Kangal liste başı olmalıydı , hem daha güçlü hem daha sadık siz sahibine saldıran kangal duydunuz mu ama diğerleri ...

pitbull'u doberman'ı vs. vs. bunLar nevri döndüğünde döner sahibini parçalar ha kangal parçalayamaz mı oda parçalar ama kangal yapmaz.Sivaslıyımdır, Kangal köpekleriyle doğdugumdan beri içli dışlıyım.8-9 köpeği vardı amcamın.birgün amcam yağmurlu bir havada Kangalla Geziyormuş ve bir domuz amcama saldırmış daha dogrusu kangal parçalamıs domuzu daha yeltenemeden :)

gençler bunu kim eklediyse bence tam iyi bilmior güçlülük ve sahibine bağlılık bakımından en iyi 5
1-kangal
2-rotwailler
3-dogo
4-pitbull
5-boxer
bence yanlışınz var doberman iyi bi köpek deildir sadece zeki bir köpektir ondan zeki kurtlar da vardır

Bri rivayete göre kangallar aslan soyundan gelmekte.Osmanlı ordusu bir panayır için doğu seyahati sırasında Sivas'ın Kangal ilçesi yakınlarındaki deliktaş köyünde(ki bu yol ipek yoludur) Aslanın kafesten kaçtığını farkederler.O zaman pek bir yerleşim olmayan bu köyde bir zaman sonra kangal köpeklerinin oluştuğu söylenir.Bilmem ne kadar doğru ama olur payı var bence...

Bir kangallı olarak Kangal'ı tek geçerim diyebilirim.

Demekki kafkas çobanını görmediniz resimdeki 4 aylık

kars_kafkas_coban_kopegi.jpg

izlemek isteyen buyursun

yabancı ulkelerde genelde dobermanı kullanıolarr
Paylaşım İçin Teşekkürler

bence bunlar farklı ihtiyaclara göre değişir.. her köpek sahibini korurr ..çünkü köpeklerin özgüveni cok yüksektirr ..kırma bir sokak köpegi bile yeri gelir sizin için canını verirr ..cünkü sadık hayvanlardırrr.. bence siz güç sıralaması yapmışsınız...çünkü bütün köpekler korumacı ve sadıktırrr... güç sıralaması ise kangal , mastiff ( tibet ingiliz frasız bandogge napoliten) kars çoban , tosa , rott , pit , dogo

Arkadaşlar bende sibirya kurdu var kendini bile korıyamıyo

birgün amcamin evine gidiyordum disarda
kangal köpek yatiyordu
kuyruguna bastim kalkti bana bakti tanidi beni cok sükür :)

ben bundan gider aLır besLer büyütürüm iLk beni yer

pitbul köpek değil abi cıkarın listeden
canavar o canavar

Geri