saat önemli mi?

yAkAm0z_

New member
Reaction score
0
arkadaşlar ben adsl aldım kotalı 4gb gün içinde kaç saat internette durduğumuz mu önemli yoksa yapılan toplam dowload mı?

saat önemli degil arkadaşım 4 gb geçme yeter. kotanı düzenli takip edersen bir sorun olmaz.

evet arkadasımsaat onemlı degıl sadece kota onemlı bunuda ttnet sıtesınden takıp edebılırsın kullanıcı adın ve sıfren ıle

hiçbir indirme yapmazsan günlük 8 saat diyolardı bir ara sonuçta sayfaları gezmek bile kotayı etkiliyo

saatle alakası yok,downloadla da alakası yok. her sekilde kotayı asicaksin. her sekilde her ay [kotayı astigin en yuksek bedel olan] 60 kusur ytl odiceksin. sonra telekomu arayip sorucaksın neden boyle ben bisey yapmadım diye...sana dicekler msn kullandın mı,bilgisayar basında cay ictiniz mi,o caya kac seker attınız vs vs vs diye sen diceksin bunlarla ne alakası var...onlar dicek tirbijon kapaklarının cartlaması sonucu kotanız bu yuzden cortlamıs....bisey anlamıcaksın. aslinda o diyalogun türkce meali sudur: "kotalı tarife diye bisey yok,sadece biz milleti daha fazla soymak icin bunu uydurduk her halukarda aylık 60 kusur ytlyi indiririz,bundan ucarınız kacarınız olamaz."

sana tavsiyem "acilen" sınırsıza gec,arada zaten 10 ytl falan var. 10 ytl icin her ay 20-30 kusur ytl fazladan odemezsin,kotayı asmiyim diye kıvranmazsın.

bu arada yukarıdakiler gelecekten haber veren kehanet degil siradan gerceklerdir.denemesi bedava...pardon 60 kusur ytl:) itirazi olan? :)

Gerçek açıklama şu arkadaşım.

Genel olarak 4 gb kota belirlenirken şöyle bir hesaplama yapılmıştır. Bir bilgisayar günde 8 saat açık kalırsa yada internette 8 saat surf yapılırsa, bilgisayar internetten ayda 2.4 gb veri alır. geri kalanda download hakkıdır. İnternete bağlı kalmanın bir sınırı yoktur. Fakat bağlı kalınan süre sürekli veri alınacağı için kotayı da etkilemektedir...

saatle alakası yok,downloadla da alakası yok. her sekilde kotayı asicaksin. her sekilde her ay [kotayı astigin en yuksek bedel olan] 60 kusur ytl odiceksin. sonra telekomu arayip sorucaksın neden boyle ben bisey yapmadım diye...sana dicekler msn kullandın mı,bilgisayar basında cay ictiniz mi,o caya kac seker attınız vs vs vs diye sen diceksin bunlarla ne alakası var...onlar dicek tirbijon kapaklarının cartlaması sonucu kotanız bu yuzden cortlamıs....bisey anlamıcaksın. aslinda o diyalogun türkce meali sudur: "kotalı tarife diye bisey yok,sadece biz milleti daha fazla soymak icin bunu uydurduk her halukarda aylık 60 kusur ytlyi indiririz,bundan ucarınız kacarınız olamaz."

sana tavsiyem "acilen" sınırsıza gec,arada zaten 10 ytl falan var. 10 ytl icin her ay 20-30 kusur ytl fazladan odemezsin,kotayı asmiyim diye kıvranmazsın.

bu arada yukarıdakiler gelecekten haber veren kehanet degil siradan gerceklerdir.denemesi bedava...pardon 60 kusur ytl:) itirazi olan? :)

o zaman ben o tt netin taaa.... alnını öpeyim

o zaman ben o tt netin taaa.... alnını öpeyim

bu konuyla ilgili forumu biraz taramıs olsaydın bu lafı daha onceden soyleyip onlemini alıcaktın. simdi kısa bir gecis sureci yasaman gerekicek...ama dedigim gibi hic bulasma bu kotalı isine, 10 ytl den kurtarıyım derken her ay 20-30 ytlden olma. forumu biraz tara kotalıların msjlarını oku ne demek istedigimi daha net goruceksin.

bende sınırsıza geçicem de 1 yıllık sözleşme imzalamıştım onun bitmesi mi gerek

bende sınırsıza geçicem de 1 yıllık sözleşme imzalamıştım onun bitmesi mi gerek

hayır gerekmez. direk musteri hizmetlerini arayarak gecebilirsin sınırsıza. musteri hizmelerine de sor yine,artı odeme gibi seyler cikar mı diye ama sanmıyorum. benim sozlesme iki yıllıktı. isin rengini anlayınca musteri hizmetlerinden direk sınırsıza gecmistim,herhangi bir artı mebla odememistim.

saatle alakası yok ama internet siteleri bile çok kota yiyo (özellikle içinde çok reklam banneri bulunan siteler) sea yaklaşık 2,5- 3 GB Kota kalıyo indirmek için yani o na göre kendini ayarla benim kota şu anda 4,2 GB Babam net te olduğumu görse kafamı kırcak ama net sizde olmuyo ki

Geri