Sağda ittifak’ gerçekleşmedi

|Dynamic|

Banned
Reaction score
0
03-06-2007_4d7f2bf4c7efdedf2d91318fc4b0b08e.jpg

Anavatan Partisi’nin 9. Olağan Kongresi’nden DP ile birleşme kararı çıkmadı. Mumcu, DP’nin yeni yapılandırılan yönetiminde her iki partiye eşit söz hakkı tanınmadığını ve verilen sözlerin tutulmadığını iddia etti. Birleşme kararının alınmamasının ardından istifaların yaşandığı Anavatan’ın seçimlere ne şekilde gireceği hâlâ belirsizliğini koruyor.

HABER MERKEZİ Daha önce bir günde yapılması ve DP’ye katılım kararı alınması beklenen Anavatan kongresi, DP'den olumlu yanıt gelmemesi üzerine iki güne uzatıldı. Kongre’nin ilk gününde yapılan genel başkan seçiminde yeniden seçilen Erkan Mumcu, DP’nin birleşme konusundaki tavrını sert bir dille eleştirdi. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın, Mumcu’yu hedef alarak “Televizyon televizyon gezmeye gerek yok” diye açıklama yapmasına tepki gösteren Mumcu, “Kimse beni günah keçisi gibi göstermeye çalışarak kendi kabahatini gizlemeye kalkmasın. Eğer mesele Erkan Mumcu diyen varsa tüm Türkiye duysun; ev ev, köy köy, sokak sokak, televizyon televizyon dolaşıp bu bütünleşmeyi savunacağım, karşılığında sade bir üyelikten başka hiçbir sıfat istemiyorum” dedi.
Mumcu: “Biz üzerimize düşeni yaptık”
Anavatan Kongresi’nde DP’ye katılma kararı alınması beklenirken bunun neden gerçekleşmediğini, Mumcu şu sözlerle açıkladı: “Neydi millete ilan ettiğiniz? İki parti eş zamanlı olarak kongrelerini toplayacak, adil temsili mümkün kılan bir yapı oluşturulacaktı. Biz üzerimize düşeni yaptık, en son dünkü komisyon toplantısında Demokrat Parti bize protokolde taahhüt altına alınan kongreyi yapmayacaklarını söyledi. Biz ‘açıklık istiyoruz’ dedik, ‘hallederiz’ dediler. Bu parti koca bir çınar. Her şey milletin gözünün önünde olsun istedik, ancak muhataplarımızdan açık bir tavır görmedik.” Birleşmenin gerçekleştirilememesi üzerine Anavatan Partisi’nin üstüne umutsuzluk dalgası yaymak isteyenlerin olacağını ifade eden Mumcu, “Bu konuda el birliği yapacaklar, taarruz edecekler hazır olun, nerede Hazreti Ömer’in siyaset anlayışı nerede bunlar” diye konuştu. Anavatan olarak haksızlık karşısında susmayacaklarını ifade eden Mumcu, “Bizim önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Anavatan’dan yeni istifalar
Anavatan Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Orhan Şahin, Başkan Yardımcısı Murat Çakıroğlu ve Bitlis milletvekili Edip Safter Gaydalı partisinden istifa etti. İstifasını yazılı bir açıklamayla duyuran Şahin şunları kaydetti: ''Anavatan Partisi eski Genel Başkanı ve Başbakan Mesut Yılmaz'ı terörist başı Abdullah Öcalan'la kıyaslamaktan imtina etmeyen bir şahsın genel başkanı bulunduğu partide bulunmak şahsım açısından mümkün olmayacağı için uzun yıllar çatısı altında hizmette bulunduğum, Anavatan Partisi ve partideki görevlerimden istifa etme zorunluluğu doğmuştur.” Özellikle milletvekili adaylarının belirleneceği son tarih olan 4 Haziran’a kadar İsitfaların ve transferlerin sürebileceği ve DP’ye bireysel katılımların olabileceği dile getiriliyor.

Mumcu, Mesut Yılmaz’a da yüklendi
Partisinin MKYK toplantısına girerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mumcu, bir gazetecinin "Mesut Yılmaz’ın önce kendisini sonra Ağar’ı eleştirdiğine ilişkin sözleri var. Buna bir yanıtınız olacak mı?" sorusuna şu karşılığı verdi: "Kendisini başkalarıyla eşleştirerek kurtarabileceğini zannediyorsa yanılıyor. Kendisi hakkında Türk milleti kararını vermiş. Çok fazla soru sormak söz söylemek istemiyorum ama bu ülkede kamuoyu araştırmaları yapılıyor. Bakın bakalım bu kamuoyu araştırmalarında en sevilmeyen kim? Abdullah Öcalan mı yoksa bir başkası mı?"

Erkan Mumcu’nun Anavatan’dan ayrılırken Yılmaz’ı suçladığını, AKP'den giderken Erdoğan'ı suçladığını ve şimdi de Mehmet Ağar'ı suçladığını söyleyen Mesut Yılmaz, "Demek ki Erkan Mumcu hep doğru, biz hepimiz hep suçluyuz" diye konuşmuştu.

Kaynak

ben baraja kadar die düşünmüştüm :) peahhh adam olmuş mumcu'ya bak sen(!)
ya düşünsenize bu parti mecliste olsaydı vay halimize o zaman :) :) :)

zaten bu birliktelikle çok fazla oy alamayacaklardı ama meclise girme şansları vardı böylelikle DYP'de ANAP'ta meclise girme şanslarını kaybettiler artık ikiside meclise giremez

sıra dsp chp ittifakının parçalanmasında :D ama onlar köprüyü ii düşünüyor onlardanda bi cacık omaz :)

Bence olan Anavatana olmuştur talihsiz açıklamalar yaptı Mumcu özellikle Mesut Yılmaz ile ilgili ama Demokrat partinin çok büyük oy kaybedeceğini zannetmiyorum

Yanlış yaptılar dağılmakla.Bu dağılmadan sonra artık akp karşıtları oyunu ya CHP-DSP koaslisyonuna yada MHP'ye vermeleri gerekir.

1000 çürük elma olsun yinede bi tane sağlam etmezz

Geri