S.a ArkadaşLar.. bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum..

mc_umut

Banned
Reaction score
0
elimde 2 adet bilgisayar var 2 side aynı sorunu veriyor verdikleri sorun şu format atmak amaçlı xp cd takıyorum cd den başlatıyorum fakat c ve d bölümüne gelmiyor GELMEDEN RESET atıyor..

benim denediğim yollar..
cd rom değiştirdim cd değiştirdim hdd değiştirdim işlemci değiştirdim anakar harici herşeyi değiştirdim problem anakartla ilgili tamam ama neresinde ve ne olduğunu bir türlü bulamadım bu konu hakkında fikirlerinizi yazarsanız sevinirim..

not: anakartı değiştir diyecek arkadaş varsa lütfen demesin çünki parça değiştirmeden çözüme ulaşmak istiyorum..

cd de sorun olabilirmi?

c ve d ye gelmeden derken cd ile başlatıp bütün c d falan onları görünce mi reset atıyo ?

çözüm yok o zaman değiştirmeyeceksen.Elektirikte sorun olabilir.
ne güzel dedin :) ama ben çözüm arıyorum çünki bu sorun daha çıkacak gibi karşıma ve karşımıza çözüm bulmak gerekiyor :)

cd de sorun olabilirmi?

c ve d ye gelmeden derken cd ile başlatıp bütün c d falan onları görünce mi reset atıyo ?

cd i de değiştirdim xp vista win7 sp3 satalı v.s hepsini denedim farkeden birşey yok c ve deyi görmüyo ilk mavi ekran geçiyo siyah ekrana düşünce normal miş gibi reset atıyo bilgisayar olay bu yani

ozaman şunları yap:

pc yi başlatırken F8 e bas oradan listeden sistem hatasında otomatik yeniden başlatmayı devre dışı bırak de.

sonra bi daha xp yüklemesine geç.bu sefer reset atmayıp mavi ekran hatası belirecektir.

orada 0x000 gibi numaraları al buraya yaz.o numaralar sorunu anlatır.

mavi ekranlarda hep böle yaparım...

ozaman şunları yap:

pc yi başlatırken F8 e bas oradan listeden sistem hatasında otomatik yeniden başlatmayı devre dışı bırak de.

sonra bi daha xp yüklemesine geç.bu sefer reset atmayıp mavi ekran hatası belirecektir.

orada 0x000 gibi numaraları al buraya yaz.o numaralar sorunu anlatır.

mavi ekranlarda hep böle yaparım...

başka hdd taktım dediğinin aynısını yaptım fakat herhangi bir değişiklik olmadı mavi ekrana düşmüyor yani

donanım arızasından dolayı büyük ihtimal.

birde elektrikten dolayı olabilme ihtimali var.kuzenimde elektrikten dolayı masaüstü pc kullanılamaz hale geldi.

elektrik voltaj değerlerini bi kontrol ettir bence.

çözüm anakartı değiştirmek de değil değiştirsen tekrar olacak gibi.

çözüm anakartı değiştirmek de değil değiştirsen tekrar olacak gibi.

power da denedim az önce evet haklısın işte o yüzden anakartı suçlamak istemiyorum anakartı değiştirdikten sonra bukadar uğraşın bi anlamı olmayacak ve ileride aynı sorun ortaya çıkıcak sebebini bilmediğim bi sorunu 2. defa yaşamakta istemiyorum neyse tşkler yinede..

power da denedim az önce evet haklısın işte o yüzden anakartı suçlamak istemiyorum anakartı değiştirdikten sonra bukadar uğraşın bi anlamı olmayacak ve ileride aynı sorun ortaya çıkıcak sebebini bilmediğim bi sorunu 2. defa yaşamakta istemiyorum neyse tşkler yinede..

dediğim gibi elektriği kesinlikle kontrol ettir.

bak benim topraklamada sorun vardı bi prizde

laptopun 540 liralık anakartı yandı.kesinlikle prizleri elektriği kontrol ettir...

Merhaba işlemci fanını kontrol ettinizmi?

Çalışıyormu ?

biz de senin sayende öğrenmiş olduk...

demekki illa harici ekran kartı şart =)

arkadasim iki secenek var bunu bende daha once yasadim;

islemci fanini kontrol et calisiyorsa sadece ve sadece guc kaynagi kasadaki guc kaynagini mutlaka degistir.

muhtemelen guckaynaginin voltaji blg ye az geliyor (minimum 350w kullan)

arkadasim iki secenek var bunu bende daha once yasadim;

islemci fanini kontrol et calisiyorsa sadece ve sadece guc kaynagi kasadaki guc kaynagini mutlaka degistir.

muhtemelen guckaynaginin voltaji blg ye az geliyor (minimum 350w kullan)

arkadaşım 350 wat 400 power denedim sorunu bulduğumuda yazdım zaten powerla falan alakası yok ekran kartı sorunluymuş değiştirdim düzeldi haklıda olabilirsin power problemindende kaynaklı olabiliyo bazen.. tşkler yinede

Geri