Sıra Sarığa Gelecek...

Türkiyede, Kemalizmi din düşmanı gibi gösteren kesime, Atatürk ün Balıkesir Hutbesi (türkçeleştirilmiştir) :

"Ey millet! Allah birdir, şanı büyüktür. Allah'ın selâmeti, sevgi ve iyiliği üzerinize olsun. Peygamber Efendimiz Hazretleri, Cenâb-i Hak tarafından insanlara dinî hakikatleri tebliğe memur edilmiş ve resul olmuştur. Temel nizami, hepimizin bildiği Kur'ân-ı Azimussan'daki açık ve kesin hükümlerdir.

İnsanlara maneví mutluluk vermiş olan dinimiz, son dindir, mükemmel dindir. Çünkü dinimiz; akla, mantığa ve gerçeklere tamamen uymakta ve uygun gelmektedir. Eğer akla, mantığa ve gerçeklere uymamış olsa idi bununla diğer ilâhî tabiat kanunları arasında birbirine zıtlık olması gerekirdi. Çünkü bütün tabiat kanunlarını yapan Cenab-ı Hak'tır.

Arkadaşlar! Cenab-ı Peygamber çalışmalarında iki yere, iki eve sahipti. Biri kendi evi, diğeri Allah'in evi idi. Millet işlerini Allah'ın evinde yapardı. Hazret-i peygamber'in mübarek yollarını takip ederek bu dakikada milletimize ve milletimizin şimdiki ve geleceğine ait konuları görüşmek maksadıyla bu kutsal yerde, Allah'ın huzurunda bulunuyoruz. Beni bu şerefe kavuşturan Balıkesir'in dindar ve kahraman insanlarıdır. Bundan dolayı çok memnunum. Bu vesile ile büyük bir sevaba nail olacağımı ümit ediyorum.

Efendiler! Camiler birbirimizin yüzüne bakmaksızın yatıp kalkmak için yapılmamıştır. Camiler, söylenenleri dinleme ve ibadet ile beraber din ve dünya için neler yapılması lazım geldiğini düşünmek, yani birbirimizin görüş ve düşüncelerini almak için yapılmıştır. Millet işlerinde her ferdin zihninin başlı başına faaliyette bulunması lâzımdır. İşte biz de burada din ve dunya için, geleceğimiz için her şeyden önce hakimiyetimiz için neler düşündüğümüzü meydana koyalım.

Ben yalnız kendi düşüncemi söylemek istemiyorum. Hepinizin düşüncelerini anlamak istiyorum. Millî emeller, millî irade yalnız bir şahsın düşünmesinden değil, millet fertlerinin tamamının arzularının, emellerinin bileşkesinden ibarettir. Bundan dolayı benden ne öğrenmek, ne sormak istiyorsanız serbestçe sormanızı rica ederim."

07 Şubat 1923 Balıkesir - Zagnos Paşa Camii

"elbette biz de biliyoruz Atatürk ün müslüman olduğunu" diyeceksiniz. fakat benim burda göstermek istediğim, Atatürk din ile ilgili bilgilerini, görüşlerini köşeye sıkışınca ulu orta mı soylüyor , yoksa gerektiği yerde gerektiği zamanda yani bi camii de mi soylüyor bakınız.

Atatürk hepimizden belkide daha müslümandı. çünkü o müslümanların müslüman olarak kalmasını sağlayan bi müslümandı. soruyorum ; Atatürke dinsiz diyen, onun ideolojisine din düşmanı diyen kendi "kapitalist müslümanlığına" toz kondurmayıp, milletin müslümanlığına dil uzatmaktan başka bi iş yapmayan, müslümanlığı sadece bi kadının saçının üstündeki bez parçası, kendi ayağındaki takunya sanan yobaz, sana soruyorum ; Atatürk bu vatanda Kurtuluş Savaşını başaltıp , yönetip, kazanmasaydı, sen bugün hristiyan mı olurdun yoksa budist mi ? ozaman senin bu "müslüman partilerin" gelip yine bu ülkeye İslamı getirir miydi ?? 1000 yıldır müslüman olan Anadoluya müslümanlık getirme politikasındaki partilerin ozaman yine " aman efendim ne güzel, müslüman dindar başbakan" olur muydu ?? yoo ben sana soylim, ozaman Anadolu emperyalist batının işgalinde hristiyan olacağı için, o partin ozaman gelir hristiyan partisi olurdu. koylere gider derdi ki : " yav biz hristiyan bi cumhurbaşkanı seçtirecektik, dinsiz gavur kemalistler seçtirmediler. İsa nın laneti üzerlerinde olsun" derdi.

çünkü dinci heryerde dinci, hristiyan ülkesinde de dinci, müslüman ülkesinde dinci, heryerde dinci. amaç : din siyaseti ile samimi dindarların sevgisini ve parasını(!) kazanmak ve sonuç olarak tüm dünyada gerçek huzurlu bir barışı engellemek, dinleri çarpıtmak , saptırmak. sorduğun zaman da : " 80 yıllık zulüm düzenini(!) yıkmak için Allah yolunda, Allah ın savaşçılarıyız"
insanlık, başından beri insanların din duygularını, pis işlerine alet etme politikasını eskitmemiştir, cezasını da kendi görmektedir.

Hz. Mevlananın bir sözü yle bitireyim : " İslamı yobazlardan koruyamazsanız, dünyayı İslamdan koruyun " tüm bu yazdıklarımı bi kenara bırakıp sadece bu söz üzerinde biraz düşünüp ondan sonra cevap yazın. tek istediğim bu

*konuşma esnasında monolog yaptığım karakterle bu forumda hiç bi x kişisini kastetmedim. ama üzerine alınma gereği hissedenler, düşünüp taşınsın.

medeniyet denilen sey nedense ülkemizde giysilerle kıyaslanacak kadar basit e alınıyor.. çünkü bu kelimeyi ağzına alan sadece din düşmanları sanırım. bu bilim adamları okumus insanlar işlerini yapsınlarda teknolojik bi gelişme görelim. ama ilham almak için sokaklarda tangalı dolaşan insanlara ihtiyacları var sanırım. bu kadar yetişmiş insan var madem hala teknoloji satın almamız hakkında ne gibi çalışmaları var acaba. eğlence konusu hariç tabi. o konuda epey ilerideyiz. çünkü işleri güçleri eğlence, sex,gösteriş,vs..vs.. bu insanlardan memlekete ne hayır gelmiş ki. şimdide milletin başındaki türbana karısıyolar. neden? gericilikmiş :) bunlar sadece gereksiz bakteriler. onların savundukları gelip gecici ve insanların elindeki maddi olaylar. Elbette sonu gelecek. ama inançlı insanlarla istedikleri kadar uğrassınlar. Onların inandıkları şüpesiz ki ateistlerin güvendiklerininde yaratıcısıdır :D ama kısıtlı beyinleriyle ateistler bunları göremez. Allah onlara akıl fikir vermiş ama dua edelimde kullanmaları içinde yardım etsin

bunların ne karın ağrısı var anlamadım ben hala...ne konu gecse mutlaka bi fethullah gülen ismi..ne kardesim alıp veremediğin.deki su kötülüğü yapmış.dinine sahip cıkmak sucmu..sizin gözünüze girebilmek için illaki masonmu olmak lazım..ha sunuda bilin mason olursak biz sizin gözünüze girmeye değil,zsiz bizim gözümüze girmeye calsırsınız..şimdiki patronlarınıza olduğu gibi..bilmem anlatabildimmii..

Geri