Sınırlıdan Sınırsıza Geçiş Hakkında...(?)

Gizli Özne

New member
Reaction score
0
Ben 4gb sınırlı paketten sınırsıza geçmek istiyorum..
Ancak bu konu biraz karışık galiba; çünkü herkes farklı bir şey söylüyor..
Geçtikten sonra ilk ay yüklü bir fatura falan geliyormuş :saskin

Kafamı karıştıran sorular:
1. Sınırsıza ayın ilk günü mü geçmek daha mantıklı; yoksa son günü mü? :saskin
2. Diyelim ki ayın 30'unda geçtim.. Faturam 29 lira mı gelecek; yoksa 49 lira mı?
3. Sınırsıza geçtikten sonra hemen downloada başlayabilir miyim; yoksa 1 ay beklemem mi lazım? (Öyle diyorlar)

Velhasıl kafam karmakarışık :D
Bilirkişilerden yardım bekliyorum
Bu ayın sonunda mı geçeyim yoksa önümüzdeki ayın başında mı?

arkadaşım sınırsıza geçince bir ay bekle yoksa yuklu fatura gelir aynısı benim başımdan geçti benim daha önce ay sonuna iki gun kala adsl aboneliği oldum iki gune bile fatura kesmişler hemde tam fatura ozaman kotalıydı gittim postaneye sordum bu ay neden bana fatura geldi dedim ne deseler iyi peşin alıyoruz dediler büyük şaçmalık bana göre dedimki bende nasıl peşin alırsınız neyse uzatmayım sakın sen sen ol bir ay veya iki ay sonra başla

Bu konuyu bayağı bir araştırdım. Bana en mantıklı gelen açıklama şu:

Ay ortasında geçiş yaparsanız uygulanan hesaplamalar aşağıdadır (örneklerle açıklanmıştır)

Şu an limitli tarifedesiniz ve kotanız tam 4 gb. Bugün servis sağlayıcınızı aradınız ve yarın limitsiz internet kullanabileceğiniz söylendi. (ttnet'te uygulama bu şekildedir, smile adsl'deki eski uygulamada ay başında geçiş yapılıyordu.)

4GB/30 gün= günlük 0,13 GB kullanım hakkı, 21 günlük = 2,8 GB kota kullanım hakkı.

Bu hesaba göre kotanızı (ayın 21'ine kadar olan kota) 1,2 GB aştınız.

1,2 GB = 12 TL

21 günlük kotalı kullanım ücreti: 29/30x21= 20,3 TL

10 günlük sınırsız kullanım ücreti = 16,3 TL (49/30x10)

Toplam= 48,6 TL.

Yukarıdaki hesaplama TTNET'in uygulamasına göredir. Smile adsl'de uygulama eskiden olduğu gibi ay başında geçiş ise yukarıdaki hesaplamayı dikkate almayınız. Eğer artık smile adsl'de de hemen tarife değişimi yapılabiliyorsa dikkate alabilirsiniz.

ya bende dün geçtim 4 gb sınırlıdan sınırsıza.. sınırsıza.14ünde geçtim o zaman benim kullandığım 4.6 gbdı.şimdi aradım sordum sınırsız tarifedesiniz dediler.ben bundan sonra download yapsam fatura artar mı ? bilen biri lütfen cevap versin

niye milleti dinliyorsun aç ttnetin müşteri hizmetlerini :D kafanda soru işareti kalmasın olsun bitsin 24 saat sonra downloada başlayabilirsin diye biliyorum ben...

niye milleti dinliyorsun aç ttnetin müşteri hizmetlerini :D kafanda soru işareti kalmasın olsun bitsin 24 saat sonra downloada başlayabilirsin diye biliyorum ben...
baba büyüksün :D

oh be aradım sordum dilediğiniz kadar download yapabilirsiniz faturada artış olmıcak dedi :durdurun hut pro.lar nerde bana yerini gösterin:durdurun

oh be sonunda cevabı ben de almş oldum

Tarife değişikliğinde parayı alıyorlar ister kotayı geç ister geçme KIST ücretini görürsün faturanda. sınırsıza geçtiğİn andan itibaren sınırsı indirme yapabilirsin.

gecmek ıstersen ayın son gunu gec 30 gıbı..
ornek olarak ayın 21ınde gectın ddıyelım..
fatura kesım tarıhı 1i..
Sen o gunden ıtıbaren yanı 21den sınırsız kullanmaya baslıosun..fakat o ayın faturası sana o ayın 1,de kesıldi..ama sen naptın 9gun lımıtsız kullanmıs oldun..
bır sonrakı ay faturana 9gunluk mıktar yansıtılıyor..kıst aylık ucret olarak

Müşteri hizmetlerine hiç belli olmaz, Bi arkadaşa "tamam sınırsız kullan" dediler 150 ytl fatura taktılar bi de yüzsüzce acıyarak 120 civarı bir rakama çekmişlerdi. Siz siz olun ttnete güvenmeyin. En iyi tercih ayın 20 - 30 unda ay bitmeden sınırsıza geçmen. Ttnetteki yetkili sana hemen kullanabilirsin diyecektir, 3-5 gün beklersin yeni aya geçtiğinde kullanabilirsin.

Zaten kotalı internette kotayı açsan dahi kullandığın paketin aynı internet hızındaki sınırsız paketin en fazla %25 fazlası alınır. Yani 29 tl olan internet kotayı istediğin kadar aşarsan en fazla 55 ytl civarı bir rakam olacaktır.

şimdi mi söylenir bu ya indirmediğim şey kalmadı :D artık bizimkilere alıştıra alıştıra söylemenin yollarını aramak lazım

arkadaşım sırf sana cevap yazabilmek için buraya üye oldum allah senden razı olsun müşteri hizmetlerini aradım rahatladım oh yaaa çok saolasın uhhh :d

Geri