Sİgara Hakkinda HerŞey Esprİ,resİm,vİdeo,yarar,zarar

b@caksiz

Banned
Katılım
27 Eki 2007
Mesajlar
231
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
∂üηуα∂αη
PHP:
Sigaranın içindeki zararlı maddeler:
Polonyum - 210 (kanserojen), Radon (radyosyon), Metanol (füzeyakıtı), Toluen (tiner), Kadmiyum (akü metali), Bütan (tüpgaz), DDT (böcek öldürücü), Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri), Aseton (oje sökücü), Naftalin (güve kovucu), Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri), Arsenik (fare zehiri), Amonyak (tuvalet temizleyicisi) , Karbon (eksoz Monoksit gazı), Nikotin ve 3.885 toksik madde.


PHP:
Sigara kullanıyorsanız öncelikle kendinizin, sonrada çevrenizde ki sevdiklerinizin, sağlıklarını ve yaşamlarını olumsuz olarak etkiliyorsunuz demektir. Her geçen gün sizde bu olumsuz etkilerin artarak devam ettiğini fark ediyorsunuzdur. 
Sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı için sigarayı bırakmak veya zararlarından kurtulmak istiyorsunuz. Fakat her gün “yarın bırakacağım” diyor veya bırakabilmek için kendinize bir türlü güvenemiyorsanız, “SİGARAYI BIRAKMANIZ GEREKMİYOR.” Ama sigarayı, bırakmadan da zararlarından kurtulabileceğinizi bilmelisiniz. Bırakmak istiyorsanız da, artık sigarayı bırakmanız çok kolay olacak. Yapmanız gereken tek şey; şu anda kullandığınız sigaranın yerine hemen e-sigara kullanmaya başlamaktır. e-sigara sağlığınız ve hayatınız için yeni bir başlangıç olacaktır.


PHP:
E-Sigara Nedir? 
e-sigara sağlığa zararsız, %100 gerçekçi bir sigara simülatörüdür. Şu anda kullandığınız sigaranın her şeyini taklit eder. 
Yapılan tahlillere göre sigara ve sigara dumanında 2000’den fazla zararlı madde tespit edilmiştir. Bunların başlıca bilinenleri katran, tar, karbonmonoksittir.

Pasif içicilik [değiştir]
Sigara dumanı, pasif içicilik yoluyla diğer insanları da etkiler.Sigara kullanan kişilerin bulunduğu ortamlarda bulunan kişiler edilgen (pasif) içici olarak adlandırılır ve sigaranın zararlarından etkilenirler. Sigarayı içen kişilerden daha çok zarar görürler.Sigarayı ağıza vurmadan da yani soluyarak ciğerlerimiz tahriş olur.... lütfenn sigara içmeyin içenleri uyaralım arkadaşlar!!


İslam dini ve sigara [değiştir]Sigara XV. yüzyıldan itibaren yeni dünyadan İslâm dünyasına da sirayet etmiş, sigara alışkanlığının toplumda yayılmaya başlamasıyla birlikte sigara içmenin dinî hükmü, dinen sakıncalı olup olmadığı da tartışılır olmuştur.

Sigara, on dört asırlık fıkıh tarihi içinde nisbeten yeni bir mesele olduğundan ilk devir müctehidlerinin konuyla alâkalı görüşünün bulunmayacağı açıktır. Çağdaş sayılabilecek son dönem İslâm bilginleri de sigaranın dinî hükmü konusunda üç gruba ayrılmışlardır.


Sigaranın zararlarını bilmeyen veya önemsemeyen bir grup bilgin, tütün kullanma (pipo, nargile vb. de dahil), sigara içme hakkında dinde açık bir hüküm bulunmadığını, şâri‘ tarafından açık bir yasak gelmediğini ileri sürerek sigara içmenin mubah olduğu görüşünü ileri sürmüştür.

Diğer bir grup İslâm bilgini ise, sigara içmeyi doğru bulmamakla birlikte, “haram” da diyemedikleri için “mekruh” olarak nitelendirmişlerdir.

Üçüncü bir grup ise, sigara içmeyi, özellikle tiryakilik derecesinde sigara alışkanlığını sağlık açısından zarara ve ekonomik yönden israfa yol açtığı, nafaka yükümlülüğünü ihlâl ettiği gerekçesiyle “haram” saymışlardır.
Bu itibarla sigara hakkında muhtemel fıkhî hükmü, belli açılardan ele alıp tartışmak ve çıkan sonuca paralel bir değerlendirmeye gitmek gerekmektedir.

Zarar: Sigaranın zararsız olduğunu söylemek, artık bugün ilmen ve tıbben imkânsız olduğuna göre, konunun dinî yasaklar çerçevesinin tamamen dışında düşünülemeyeceği şüphesizdir. Bilim adamları sigaranın ihtiva ettiği nikotinin ve sigara dumanının bünyede kanserden, sinir sistemlerinde bozukluğa kadar bir dizi zarar ve hastalığa yol açtığından söz etmektedir. Kur’an’da, “Kendinizi elinizle tehlikeye atmayın...” (el-Bakara 2/195) buyurulmuş, Peygamber de, “Ne doğrudan zarar verme ne de zarara zararla karşılık verme vardır” (İbn Mâce, “Ahkâm”, 17; el-Muvatta’, “Akzıye”, 31) diyerek bir kimsenin kendine ve başkalarına zarar vermemesinin temel bir dinî ilke olduğunu vurgulamıştır. Sigaranın hem içene hem de çevresinde bulunan kimselere zarar verdiği göz önüne alınınca hem Allah hakkının hem de kul hakkının birlikte ihlâl edildiği söylenebilir.
İsraf: İsraf malı boş yere harcamaktır. Kur’an’da, “Yiyiniz, içiniz, fakat israf etmeyiniz” (el-A‘râf 7/31) buyurulmuş, Resûl-i Ekrem de daima mutedil, ölçülü davranmayı emretmiş, malın boşa harcanmasını yasaklamıştır. Sigara için yapılan harcamanın, sigara bağımlısı şahsın bu bağımlılığı göz önünde bulundurulursa israf olmayacağı, hatta önemli bir bünyesel ihtiyacının karşılanması sayılabileceği görüşü -harcama boşa olmanın ötesinde zararlı da olduğu için- tutarlı değildir. Harcama yapan kişinin zengin olması da bu harcamanın israf olmasını önlemez.
Nafaka Yükümlülüğü: Aile reisi erkekler eşinin, çocuklarının ve aile fertlerinin, muhtaç yakınlarına bakan erkekler de onların nafakalarını karşılamakla yükümlüdür. Böyle bir malî yükümlülük altında bulunan kimselerin nafaka yükümlülüğünü aksatacak şekilde sigaraya para vermesi de dinî olduğu kadar insanî ve ahlâkî açıdan da kabul edilemez bir durumdur.
Sigara içmenin fıkhî hükmü başta zarar, israf ve nafaka yükümlülüğü olmak üzere çeşitli açılardan ele alınabilir. Böyle olunca sigara içmenin hükmü hakkında kesin ve genel bir hüküm vererek “haram” demek yerine, bu konuda bu açılardan bazı ayırımlar yaparak farklı durumlarda farklı hükümler vermek, her bir durumu kendi şartları içerisinde değerlendirmek daha doğru görünmektedir.

Hem içene hem de o ortamda bulunan şahıslara ve çevreye verdiği zararlar, israf ve hakların ihlâline yol açabileceğinin kuvvetle muhtemel olması dikkate alınarak, sigara içmenin kural olarak dinen “harama yakın mekruh” sayılması gerekir. Ancak bedene verdiği zarar ilmen ve tıbben açıklık ve kesinlik kazanmışsa, açık bir israfa ve kişinin nafaka yükümlülüğünü etkileyip aile fertlerinin ve bakmakla yükümlü bulunduğu kimselerin nafakasını kısmasına yol açıyorsa, zorunlu harcamalardan ve aslî ihtiyaçlarından bile fedakârlık yapmaya zorluyorsa, o takdirde sigara içmenin dinen de “haram” olduğu söylenebilir.


PHP:
Bazılarına Göre Espri olan Gerçekler:
*Sigara içeni köpek ısırmaz; çünkü yanında baston taşır. 
*Evine hırsız girmez; çünkü sabahlara kadar öksürür. 
*Üzerine sinek konmaz; çünkü buram buram nikotin kokar. 
*Fazla yorulmaz; çünkü yorulunca tıkanacağını bilir. 
*Yürümek için zorlanmaz; çünkü tekerlekli iskemlede gezdirilir. 
*İhtiyarlamaz; çünkü genç yaşlarda sevdiklerine kavuşur. 
*Yüzlerine renk gelir; çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur. 
*Vücutları bir kuş gibi hafifler; çünkü ileri dönemdeki dolaşım bozukluğundan ötürü önce parmakları, sonra da el ve ayakları kesilir.

[VIDEO]http://www.youtube.com/watch?v=MYXsl9kCLVw[/VIDEO]
200px-Papierosa_1_ubt_0069.jpeg

ana.jpg
 
sokakta fln içmek yasaklanıcak die haberler çıkmıştı bi ara sonucu ne onun bilen var mı?
 
Geri
Üst