Süper LİG'DE ŞİKE İddası

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

2eojvo6.jpg

SÜPER LİG'DE ŞİKE İDDİASI

Şike iddiası ortalığı karıştırdı

Turkcell Süper Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor'un başkanı Mecnun Odyakmaz, tüm kulübe konuşma yasağı getirdiklerini söyledi. Şampiyonluk yarışından rant elde etmek isteyen simsarların olduğunu söyleyen Başkan Odyakmaz, şike olur mu tereddütü yaşadıklarını belirtti.

Sivasspor'un Konya deplasmanında şampiyonluk yarışındaki şanslarını değerlendiren Mecnun Odyakmaz, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, 'Bizi şampiyon yapmazlar' şeklindeki açıklamasının ardından alıdığı 21 günlük hak mahrumiyeti cezası ve cezaya neden olan sözlerini değerlendiren Odyakmaz, "Bizim kulüpte konuşmak yasak. Ama, bu geçmiş yıllarda edinmiş olduğumuz tecrübeler ve özellikle şu kritik haftalara girdiğimiz dönemlerde bir takım spekülasyonların, ağzımızdan çıkmayan kelimelerin yayınlanmasını önlemek için alınmış bir karar. Tam konuşulması gerektiği bir zaman olduğunu düşündük. Gerçekten Türk futbolunda bir şeylerin tam iyi işlemediği bir döneme denk geldi. Bizim de bir takım rahatsızlıklarımız vardı. Bu rahatsızlıklarımızı gündeme getirmek amacıyla söylenmiş bir kelimeydi. Biz bu kelimenin karşısında cezamızı aldık. Ama, umarım mesaj da gerekli yerlere gitmiştir. Bundan sonra olması muhtemel herhangi bir olayın üzerine daha ciddi bir şekilde gidilir ve bu tip olayların önü kesilir. Benim açıklamamın testi kırılmadan alınmış bir önlem olduğunu söyleyebiliriz" şekilnde konuştu.

SİMSARLAR VAR, FEDERASYONAYA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Başkan Mecnun Odyakmaz, oldukça kiritik olarak değerlendirdiği son haftalarda, bazı simsarlar ve grupların, şampiyonluk yarışından rant elde etmeye kaltıklarını hissettiklerini söyledi. Rakiplerine göre 1 adım önde olduklarını söyleyen Odyakmaz şöyle konuştu:

"Şampiyonluk ümidimizi hep sıcak ve yüksek tutuyoruz. 50 yıllık lig tarihinde şampiyon olmayı da arzu ediyoruz. Bu tarzda bir takımın şampiyon olmadığı bir 50 yıl yaşadık. Bunu başarmak istiyoruz. Diğer rakiplere göre de bir adım öndeyiz. Bu avantajımız da hala devam ediyor. Önümüzde çok kısıtlı haftalar var. Çok önemli final karşılaşmaları kaldı. Eğer ilk yarıdaki performansımızı sergileyebilirsek, aynı başarıyı yakalayabilirsek, şampiyon olabiliriz. Şampiyon olabilme ihtimalimiz de yüksek. Biz de ümidimizi sıcak tutuyoruz. Ama, kolay olmayacağının da farkındayız. Bir takım simsarlar, bir takım grupların bu şampiyonluk yarışından rant elde etmeye kalktıklarını da hissediyoruz. Geçmiş dönemde bunlar yaşandı. Bu tür senaryoların tam uygulanabileceği bir zamandayız. O yüzden federasyonumuza gerçekten çok ciddi görev düşüyor. 1 dikkatlilerse, 2 dikkatli olma zamanları. Onlara da bu manada güveniyoruz. İnşallah bir aksilik olmadan hak edenin şampiyonluk kupasını aldığı son haftalar diliyorum."

TEREDDÜT YAŞIYORUZ

Geçmişte bir takım hatır şikelerinin, ciddi şikelerin ligde yaşandığını söyleyen Mecnun Odyakmaz, bundan sonra da olabilir mi endişesi yaşadıklarını belirtti. Odyakmaz, Adnan Polat'ın 'Düzen kuruldu' sözleri üzerine şunları söyledi:

"Sayın başkanın onu ne amaçla söylediğini bilmiyorum. O konular üzerinde de, o kelime üzerinde de pek yorum yapmak istemiyorum. Ama, gerçekten lig tarihimize baktığımızda eski futbolcular, hakemler ve yorumcular bir takım olaylara şahit olduklarını hep anlatıyorlar. Hatta bazılarını gülerek anlatıyorlar. Bir takım hatır şikelerinin, bir takım ciddi şikelerin yapıldığı geçmişte lig tarihimizde maalesef yaşandı. Bu geçmişi düşünerek bundan sonra da olabilir mi, olamaz mı bunun tereddütünü yaşıyoruz. Ama, son zamanlarda beyaz bir sayfa açıldı ve futbol anlayışı futbol zeminine yayılmaya başladı. Eskisi kadar değil ama, bunun tortuları, bunun şüpheleri devam ediyor. Ama insanlarımızın, kulüplerimizin, federasyonumuzun, futbol dünyasının bundan sonra bu konuda dikkatli olduğunu da söyleyebiliriz. "

Kaynak

puanlar gidiyo ya başladılar değişik yollara.
oynayın kazanın konyayı yenemeden şampiyon mu olacaksınız oo bırakacaklar bu işleri
yılalrca bjk üstünde çok oyun döndü şimdi 2 adım öne çıkıyo diye yine kötülüyolar.

işte türk futbolunu bunun için sevmiyorum.
spor değil rant kavgası
şampiyonluk değil taht kavgası :(

Çıkın topunuzu oynayın Sayın Otyakmaz,Tüm maçları al şampiyon olursunuz zaten ama son zamanlarda futbolunuzda bir düşüş olduğu gerçek..

Bu hafta Konya ıle Verılmeyen PENALTI sayesınde 0-0 kaldınız.
Gecen hafta Antalya yı zar zor yendınız...
Kötü oyna sonra Ağla Ohh Ne ala Memleket...

Etrafta Şike varsa eğer o zaman Siz Hakemlerle Ortak Çalışıyorsunuz Mecnun Odyakmaz...

Beşiktaş bu yola başvursaydı şuan çoktan açık ara önde olur stres içinde olmazdı.
Puan kaybedince ağlayacagınıza kendınıze bı bakın önce

Onu bunu bilmemde her sezon sonu bu şike iddaları ortaya atılır sonra bir süre gündemi işgal eder unutlur gider varsa böye bir şey o kadar
futbolcunun , taraftarın emeğine yazık kanıtlansın bunu yapan kişilerde italyada olduğu gibi en ağır cezaları alsınlar bakalım oluyormu bir daha ?

Eğer şike varsa bilki sizin lehinize şike vardır.
Konyada son dakikalarla Konyanın penaltısı verilmedi.
Eskişehir maçında Sivasın alehine penaltı verilmedi.
Bunula ilgi daha birçok örnek var.
Kötü oynamaya başladığınızda böyle yorumlar yapmak yanlış.

Sivas'ın, BüLent Uygun'un, Başkan Mecnun Odyakmaz'ın Bu İtici TavırLarı, Gereksiz ÇıkışLarı, Sivasspor'a OLan Sempatiyi Bitirdiği Gibi Gitgide YaptıkLarı Saçma Sapan HareketLer Mide BuLandırıcı Bir HaL ALmaya BaşLadı, Bu Sene Ligde HakemLer Tarafından En Çok KayırıLan Veya En Az KatLediLen Takım Sivas OLmasına Rağmen YaptıkLarı Gereksiz AçıkLamaLarLa Antipati TopLamaya Devam EdiyorLar, Eğer Şampiyon OLamazLarsa Ki Bence OLamayacakLar, En Azından GönüLLerin Şampiyonu OLma Durumunu Da Bu YaptıkLarı Yersiz AçıkLamaLarLa KaraLadıLar Bence, Şimdi Şampiyon BiLe OLsaLar (Hani OLur Yha) Bence Kimse OnLarın Bunu HakkıyLa ALdıkLarına İnanmayacaktır, Bence Daha Da MiLLetin AkLında Soru İşaretLeri Bırakmadan Bu Saçma TavırLarına Bir Son VermeLeri, BüLent Hoca Da İşini YapmaLı, PoLat ALemdar EdaLarıyLa Demeç Vermekten VazgeçmeLi Sadece İşini YapmaLı, Bu HareketLeri Bana Nedense Fatih Terim'i HatırLattı, Zaten Son Dönemdeki Saha Kenarındaki O GözLükLü Şanti BüLent Uygun'un NasıL Ben KraLım HavaLarında OLduğunu Da Gösteriyor, Bir Laf Vardır FutboLda, Eğer Takım Top Oynayamıyorsa, Takım Gitmiyorsa, FutboLcuLarın Çenesi ÇaLışır Denir, Şimdi BüLent Hoca ÖyLe Son HaftaLarda Takımı Gitmiyor Ama Kendisi Her TürLü AçıkLamayı Yapıyor Bundan VazgeçmeLi Yine Eski BüLent Uygun OLmaLı...

ya bırakın bu işleri adam gibi oynayın hakedin kazanın ben sizi fenerli olarak alkışlarım merak etmeyin şampiyon olucaksanız zaten olursunuz

Bunlar birer taktiktir arkadaşlar takım kötüye gitmeye başladığında şike var, oyun var diye ortamı gererler hakemler üzerinde bi baskı oluşturulur. rakip takım maçı öncesi "o hakem neden o maça verildi" gibi saçma bişey atarlar ortaya e maçın hakemi de napsın vereceği penaltıyı vermiyo şike var diyecekler diye. bunu bütün takımlar yapıyo arkadaşlar sadece sivasa özgü değil.
Şikesiz Süper lig, Süperligsiz Şike olmaz.

Bu İddaalar 1900 lü Yılların Başından Beri Hep Var
Çok İlginç Bişey Değil, Sıradan ve Rutin...

Bu federasyon birşeyler sezerse tavrını koyar ve cezasını verir,gereken yapılır.Ama birşey göremiyorum ben maçları kazan yoluna bakın bence...

bence arkadaşlar türkiye liginde sivası şampiyon yapmazlar bugünkü maçı da trabzon kesin alıcak

Geri