Sümeyye Erdoğan milletvekili mi olacak?

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Başbakan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, TBMM’ye gelerek AKP Grup toplantısına katıldı. Ankara kulislerinde Sümeyye Erdoğan’ın 2011 seçimlerinde AKP’den milletvekili adayı gösterilebileceği konuşuluyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, dün babası ile birlikte TBMM’ye gelerek AKP Grup toplantısına katıldı. Babası ile birlikte son dönemde yurt içi ve yurt dışı gezilerine katılan, parti faaliyetlerinde de yer alan Sümeyye Erdoğan’ın 2011 seçimlerinde AKP’den milletvekili adayı gösterilebileceği Ankara kulislerinde konuşuluyor.
Dün babası ile birlikte AKP grup salonuna giren Sümeyye Erdoğan, İstanbul milletvekili Edibe Sözen'le birlikte oturdu ve konuşmaları dikkatle dinledi. Sümeyye Erdoğan, iki ay önce AK Parti Genel Merkezi'nde çalışmaya başlamıştı. Başbakan Erdoğan referandum öncesinde katıldığı bir televizyon programında kızının siyaset yapabileceğini belirtmişti.

Sümeyye Erdoğan, Londra’da da ekonomi üzerine yüksek lisans yaptı. Geçen Temmuz ayından itibaren de AKP Genel Merkezinde dış ilişkiler ile Türkiye’nin dünya basınındaki yansımalar konusunda çalışıyor.

TİCARET VE KEMAN

Müziğe de meraklı olan ve keman dan çalan Sümeyye Erdoğan, bir süre önce ticarete de atıldı ve 90 bin TL sermaye ile Doruk Izgara Gıda Şirketine ortak oldu. Merkezi İstanbul Sultangazi’de bulunan ve geçen yıl kurulan şirketin sermayesi 300 bin TL. Şirketin ortakları arasında Başbakan’ın küçük oğlu Bilal Erdoğan da bulunuyor.
Şirket başta gıda sektörü olmak üzere, fırıncılıktan tabldot yemeğe; otel, bar, cafe ve lokanta işletmekten kahvehane ve çay bahçesi açmaya; kuruyemişçilikten aktarlığa kadar bir dizi faaliyet gösterecek. Bu alanlarda toptan-perakende satış, kiralama ve işletmecilik yapacak.

Kaynak

Evet aynen öyLe..Önümüzdeki seçimde babası onu merve kavakçıdan sonra tbmm ye türbanLa giren iLk başbakan kızı yapacak.Bu da en az 12 ay türkiye gündemini meşguL edecek,üLkenin gerçek gündemi,üLke sorunLarı yine bir kenara bırakıLacak..

Ankara'da konuşulan iddiaya yanıt verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti milletvekillerinin yüzde 60’ının seçimlerde liste dışında kalacağı iddialarına tepki göstererek, "Bu istatistiği kim tuttu bilmiyorum. Bunlar spekülasyondan ibaret." dedi.
Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti milletvekillerin yüzde 60’ının seçimlerde liste dışında kalacağı iddialarına tepki gösterdi. Çelik, "Bu istatistiği kim tuttu bilmiyorum. Bunlar spekülasyondan ibaret. Her dönem milletvekili adaylığı devam eden vekiller var, kendisi aday olmayan var, partileri tarafından listeye konmayan milletvekilleri veya ön seçimde kaybeden milletvekilleri var. Her parlamento döneminde bu böyledir. Her dönemde aşağı yukarı TBMM’de benzeri durumlar görürsünüz. Bizim partimizde Sayın Başbakanın konuştuğu, dillendirdiği veya partimiz içinden birilerinin konuştuğu, dile getirilen böyle bir şey olmamasına rağmen tamamen huzursuzluğa yönelik dışarda üretilmiş dedikodudan ibarettir. Bu konuyla ilgili en ufak bir şey konuşulmadığı gibi gündeme de gelmemiştir. Sayın Başbakan dünkü toplantıda da bir kelime ile de olsa bundan söz etmemiştir." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın milletvekili olmak istediği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Çelik,
"Sayın başbakanımızın kızı milletvekili olup olmayacağına kendisi karar verir. Her Türk vatandaşı gibi o da müracaat edebilir aday adayı olabilir, aday olabilir. Aday olursa milletvekili seçilebilir veya seçilmeyebilir. Dolasıyla bu faraziyeden ibarettir. Bu da gündem doldurmak için söylenen sözden ibarettir." dedi.
Çelik, Sümeyye Erdoğan’ın birikimi itibariyle milletvekilliğine layık ve uygun olduğuna işaret ederek, "Yetişmiş bir bayan arkadaşımızdır. Bu kararları kendisi ve ailesi verecek." diye ifade etti.

Kaynak

Milletvekili olmaya engel bir hal mi var ki olmasın

Her Türk vatandaşı gibi sözkonusu yeterliliğe sahipse

İster bağımsız ister bir partiye üye olarak partiden aday olabilir.

Buna demokrasi derler ....

Hazmedeceksiniz ................

İşin bu bölümü beni entere etmiyor zaten

Beni ilgilendiren bölümü

Adayların kendilerinin yada mensubu bulundukları partilerin tüzüğünü programını inceleyip global

anlamda günümüz şartlarına uygunluğunu denetleyen , sorgulayan , düşünce sistemini belirli düzeyde

sistematik ve bilimsel veriler ile donatmış eğitimden nasibini almış seçmenlerin haleti ruhiyesi ve

birikimleri ile geldiğimiz ve geleceğimiz nokta...

Yoksa siz seçmenin Atatürk ün kurduğu cumhuriyetin kalbinde yani mecliste türbanlı olsun diye oy

verirler diye mi korkuyorsunuz...

Hiç olur mu öyle şey ...

Bizim seçmenimiz en azından vizyon olarak

Urfa da oxford vardı da ben mi okumadım diye kendince savunma üreten insana

keşke ilkokul vardı orada oradan başlayıp devam etseydiniz demek yerine

Helal lafı koydu diyen zat ı muhteremlerin vizyonuna denk mi sandınız ?

Ey gozunu sevdiminin ulkesi.. Osman Pamukoglu kalkip parti kurunca ustune cullanirlar, tayyibin kizi milletvekili adayi olursa omuzlarda tasirlar..

4S kurali halen gecerli sanirim..
Unakitanla beraber iyi soydular vallahi gerci hak vermek lazim ticarete kafalari calisiyor :)

Ey gozunu sevdiminin ulkesi.. Osman Pamukoglu kalkip parti kurunca ustune cullanirlar, tayyibin kizi milletvekili adayi olursa omuzlarda tasirlar..

4S kurali halen gecerli sanirim..
Unakitanla beraber iyi soydular vallahi gerci hak vermek lazim ticarete kafalari calisiyor :)

Kardeş bunlar için amaca giden her yol mübahtır
Türbanın tek girmediği yer TBMM kaldı
Orayada girdimi işlem tamamdır

Sıkıntıya bak? girip girmeyeceği ,seçilip seçilmeyeceği, aday olup olmayacağı belli olmayan bir olay üzerinden vehim-korku-paranoya belirtisi gösteriyor bir grup yazar-çizer tayfası, burdan aynı korku ve vehimlerle ,sıkıntısı meclise başörtülü birinin girmesi olduğu ap-açık birileri çırpınıyor..

NE oldu ? ne var? kamunun temsilcisi -heyeti-seçilmişi ,Kamunun kendisi kadar sayıya mensup seçmenin en az %40 ı başörtülü olan ülkemde o başörtülüyü bile temsilen 1 başörtülü milletvekilini hazmedemedinizmi?

Alışın- olursa şaşmayın.. bu ülkenin meclisi,bu milletin kendisi gibi olacak.. millet neyse vekilide o olacak.. meclisimde tam-tam yumrukları değil, hoşgörü ve insanlık ,dini hür fikri hür,vicdanı hür, insanla olacak... sıkıntı ? yapan yapsın valla.. korkunuz dağları aştı? milletin umrunda değil.. gereken neyse o olacak..

meclise başörtülü girilemez dye bir kural mı var bence başörtülü vekilde olmalı

Neyse az once bir haber aldim Loopused, boyle hukumetinde milletvekillerininde alayinin Allah belasini versin dedim.

Kpss sinavinda olanlari cemaatin nasil sorulari caldigini butun ulke farkettikten sonra, hatirlarsiniz ki sinav tekrarlanmisti. Simdi ogrendigim seye gore rehber ogretmenlige basvuru icin taban kpss puani 0.

Yanlis duymadiniz 0!

Sinava girmeyen bazi cemaatci kopyacilarin, hak yiyen yobazlarin onunu bu sekilde acmayi uygun gormusler.

Allah hepsinin belasini versin.

Bizim meclise bakıyorum da gerçekten milletin vekilleri orda tabiki kavga küfürleşme olacak.
Biz buyuz kabul edin vekillerimizden de çok şey beklemek anlamsız..

Sıkıntıya bak? girip girmeyeceği ,seçilip seçilmeyeceği, aday olup olmayacağı belli olmayan bir olay üzerinden vehim-korku-paranoya belirtisi gösteriyor bir grup yazar-çizer tayfası, burdan aynı korku ve vehimlerle ,sıkıntısı meclise başörtülü birinin girmesi olduğu ap-açık birileri çırpınıyor..

NE oldu ? ne var? kamunun temsilcisi -heyeti-seçilmişi ,Kamunun kendisi kadar sayıya mensup seçmenin en az %40 ı başörtülü olan ülkemde o başörtülüyü bile temsilen 1 başörtülü milletvekilini hazmedemedinizmi?

Alışın- olursa şaşmayın.. bu ülkenin meclisi,bu milletin kendisi gibi olacak.. millet neyse vekilide o olacak.. meclisimde tam-tam yumrukları değil, hoşgörü ve insanlık ,dini hür fikri hür,vicdanı hür, insanla olacak... sıkıntı ? yapan yapsın valla.. korkunuz dağları aştı? milletin umrunda değil.. gereken neyse o olacak..

Hur fikirli bir Turkiye'den bahsetmissiniz de ne kadar zamandir bu yalana inandiriliyorsunuz?
Simdi basortusu olunca hur fikirli mi olacak bu ulke? Peki, diyelim ki olacak, basbakani protesto eden universite ogrencilerini yargilatan bir basbakanlami bu ulke hur iradeli, serbest fikirli olacak?

Dusun ki yanlis yaptigina inandigin insani protesto edemiyorsun. Senin benligini elinden almislar zaten, sen istedigin kadar konus..

Eger o universite ogrenciler 5 yil icinde tekrar basbakani protesto ederlerse hapis cezasi alacaklarmis.. Basbakanin hur iradesine dayanarak karar verdi heralde hakimlerimizde :smile:

Neyse az once bir haber aldim Loopused, boyle hukumetinde milletvekillerininde alayinin Allah belasini versin dedim.

Kpss sinavinda olanlari cemaatin nasil sorulari caldigini butun ulke farkettikten sonra, hatirlarsiniz ki sinav tekrarlanmisti. Simdi ogrendigim seye gore rehber ogretmenlige basvuru icin taban kpss puani 0.

Yanlis duymadiniz 0!

Sinava girmeyen bazi cemaatci kopyacilarin, hak yiyen yobazlarin onunu bu sekilde acmayi uygun gormusler.

Allah hepsinin belasini versin.

birader, sen uzakalrdasın ,sanırım iyi haber alamamışsın oralardan, geldiysen hoşgeldin ama,eğer oralardaysan dost haber kaynakların sana iyi anlatmamış burayı?

o kpss deki cemaat ayağı fos çıktı bilesin.. işin içinde ADD ci eski tüfek solcularla,MHP nin genel başkanlığından birileri, ocak başkanlarından bir kaç kişi falan çıktı..) haa birde cemaatler istediği zaman istediği yeri kazanıyor zaten, dahası milletin çocuğuna derece yaptırıyor sınavlarda.. ihtiyaçları olduğunu sanmıyorum.. adam birincilikle bitirdiği fakültenin ardından doktor olup mühendis olup 1 000 tl ye papua da öğretmenlik yapıyor,doktorluk ediyor.. sen sınav hırsızlığını ,KEMAL ALEMDAROĞLUNUN çalıntı intihalci profluğuyla karıştırdın galiba.
rehber öğretmenlğindeki durumu bilmem, ihtiyaç çoktur, giren yoktur, yarış a giren at sayısı bir olunca, şampiyona için derece koymaya gerek yok mantıken değilmi?

ayrıca direk muhatap olacak hangi cematin mensubu olduğumu sandında bana yazıyorsun?:) emin ol valla da billa da cemaatçi değilim.. inanman için kı.ımla deve izi bile çıkartırım.. nerdemi? hindistanla -pakistan sınırında bir yerde olabilirmi?:)

edit; alıntılı 2.ci mesajını görmedim,seni hiç olmassa okumuş-fikri sabit olmayan ,az olan bitenin farkında aklı selim yorum sahibi bilridm, 2 .ci mesajından sonra seni anlayamadığımı, çok ucuzdan bir yorum yaptığını düşündüm.. fazla düşünüp kurgulamadın sanırım. yoksa bu cümleler senden düşmezdi.. yanılıyorumdur umarım..)

çok gülüyorum sana.

bir ihtimal üzerinden bu kadar yazılıp çizilmesini yanlış bulan kişi bdp eş başkanı demirtaş'ın ittifak açıklamasına karşın chp genel başakanının ve bütün chp örgütünün bu ittifaka karşı çıkmış olmasını görmeyip diline dolaması ve hatta çürümüş sakız misali sündürüp sündürüp tekrar çiğnemesi gerçekten komik.

hep diyorum tekrar diyeceğim ve bundan asla vazgeçmeyeceğim.

sizi görünce aklıma hep nalıncı keseri geliyor.

Milletvekili olmaya engel bir hal mi var ki olmasın

Her Türk vatandaşı gibi sözkonusu yeterliliğe sahipse

İster bağımsız ister bir partiye üye olarak partiden aday olabilir.

Buna demokrasi derler ....

Hazmedeceksiniz ................

İşin bu bölümü beni entere etmiyor zaten

Beni ilgilendiren bölümü

Adayların kendilerinin yada mensubu bulundukları partilerin tüzüğünü programını inceleyip global

anlamda günümüz şartlarına uygunluğunu denetleyen , sorgulayan , düşünce sistemini belirli düzeyde

sistematik ve bilimsel veriler ile donatmış eğitimden nasibini almış seçmenlerin haleti ruhiyesi ve

birikimleri ile geldiğimiz ve geleceğimiz nokta...

Yoksa siz seçmenin Atatürk ün kurduğu cumhuriyetin kalbinde yani mecliste türbanlı olsun diye oy

verirler diye mi korkuyorsunuz...

Hiç olur mu öyle şey ...

Bizim seçmenimiz en azından vizyon olarak

Urfa da oxford vardı da ben mi okumadım diye kendince savunma üreten insana

keşke ilkokul vardı orada oradan başlayıp devam etseydiniz demek yerine

Helal lafı koydu diyen zat ı muhteremlerin vizyonuna denk mi sandınız ?

Tabii demokratik bir ülke. Ne kadar da ağzınıza sakız ettiniz şu kelimeyi. Merak ediyorum da Kılıçdaroğlu'nun oğlu milletvekili olmaya kalksa ne derdiniz. AKP demokrasisini de biliriz. İTÜ öğrencilerine de yapılanları da biliriz. O günleri de gördük maalesef.

Geri