- Reaction score
- 0
Bir forum sitesine üye olursunuz.Üye olmanızın nedeni;
Üye olmadan
konuları göremediğniz için yada herhangbir konudaki sorununuzu belirtmek(
Şifre yanlış diye yazabilmek için veya bu oyun indirdim kuramamıyorum yada filmi
indirdim seyredemiyorum
yazabilmek için)
yada forumun bir parcası olabilmek içindir.
Birinci anlatılan üyeler forum dilinde sömürücü diye tabir edilen İkinci anlatılan ise
paylaşımcı diye tabir edilen üyelerdir.
Peki 2 üyeliğin araqsındaki farklar sadece teşekkür ve mesaj sayısından mı ibarettir?
Elbette hayır.
Sömürücü insan forumda aradığını bulur işini görür kenara cekilir. paylasmcı üye ise foruma bişeyler katabilmek
yeni bilgileri arkadaşlarıyla ( paylaşımcı üyeliğin en büyük getirisi sanal ortamda bile aktif olunan
sitedeki diğer üyelerle
samimi olabilmesi hatta dostum yada arkadaşım diyebilmesidir) paylasıp onların takdirini ilgisini toplayabilmek için uğraşır.
NEden böyle birşeye ihtiyac duyar. Çünkü bunlarla sosyal hayatında mutlu olamayan insan
bu kadar basit şeylerle sanalda mutlu olabilmektedir.
Bu sömürücü insanların sosyal reel hayatlarında cok mutlu paylasımcıların ise reel
hayatta daha mutsuz oldugunu göstermez ama durum aşağı yukarı budur.
(bu bölüme eleştiriler gelebilir
)
Foruma girdiğinde mahallesine gelmiş gibi hisseden insan paylaşımcıdır. Diğer arkadaşlarını forumda gördüğünde
Mutlu olan paylaşımcıdır. Forumda ki önemli konularda kendi fikrini söylerken
kendinden cok emin tavırlar sergileyen ve belkide forumun geleceği için alınacak kararlarda kendi payınında
olmasını isteyebilecek kadar forumda katkısı oldugunu düşünendir o.
paylaşımcı. Forumda adını yazdıgın zaman aşagı yukarı herkesin hakkında bir fikri oldugu insandır.
paylasıcmıdan ziyade aktif demek daha uygundur. Çünkü forumda aktifleştikçe
diğer paylasımcıları gördükçe kendiside bişeyler vermek ister.
Ve bu böyle devam eder gider.
Bunları okudukdan sonra sömürücü üye modelinden paylasımcı üye modeline geçmek isteyecek
üye oldugunu sanmıyorum.
Cunku sömürücü üye modelleri böyle konuları okumazlar. program video vs. gibi konular ilgi alanlarına girer.
hatta faydalandıgı konuya blie teşekkür etme zahmetini göstermezler.
eşek sıpaları adam o kadar ugraşmış ne var yani bi teşekkür etsen. :hhmanD
Neyse forumda bir yazı gördümde onun üzerine bnunları yazmak istedim. Bu konuyla ilgili
düşünceleri olanlar varsa yazsınlar da geyik meyik yapak :hhmanD
Üye olmadan
konuları göremediğniz için yada herhangbir konudaki sorununuzu belirtmek(
Şifre yanlış diye yazabilmek için veya bu oyun indirdim kuramamıyorum yada filmi
indirdim seyredemiyorum
yazabilmek için)
yada forumun bir parcası olabilmek içindir.
Birinci anlatılan üyeler forum dilinde sömürücü diye tabir edilen İkinci anlatılan ise
paylaşımcı diye tabir edilen üyelerdir.
Peki 2 üyeliğin araqsındaki farklar sadece teşekkür ve mesaj sayısından mı ibarettir?
Elbette hayır.
Sömürücü insan forumda aradığını bulur işini görür kenara cekilir. paylasmcı üye ise foruma bişeyler katabilmek
yeni bilgileri arkadaşlarıyla ( paylaşımcı üyeliğin en büyük getirisi sanal ortamda bile aktif olunan
sitedeki diğer üyelerle
samimi olabilmesi hatta dostum yada arkadaşım diyebilmesidir) paylasıp onların takdirini ilgisini toplayabilmek için uğraşır.
NEden böyle birşeye ihtiyac duyar. Çünkü bunlarla sosyal hayatında mutlu olamayan insan
bu kadar basit şeylerle sanalda mutlu olabilmektedir.
Bu sömürücü insanların sosyal reel hayatlarında cok mutlu paylasımcıların ise reel
hayatta daha mutsuz oldugunu göstermez ama durum aşağı yukarı budur.
(bu bölüme eleştiriler gelebilir
Foruma girdiğinde mahallesine gelmiş gibi hisseden insan paylaşımcıdır. Diğer arkadaşlarını forumda gördüğünde
Mutlu olan paylaşımcıdır. Forumda ki önemli konularda kendi fikrini söylerken
kendinden cok emin tavırlar sergileyen ve belkide forumun geleceği için alınacak kararlarda kendi payınında
olmasını isteyebilecek kadar forumda katkısı oldugunu düşünendir o.
paylaşımcı. Forumda adını yazdıgın zaman aşagı yukarı herkesin hakkında bir fikri oldugu insandır.
paylasıcmıdan ziyade aktif demek daha uygundur. Çünkü forumda aktifleştikçe
diğer paylasımcıları gördükçe kendiside bişeyler vermek ister.
Ve bu böyle devam eder gider.
Bunları okudukdan sonra sömürücü üye modelinden paylasımcı üye modeline geçmek isteyecek
üye oldugunu sanmıyorum.
Cunku sömürücü üye modelleri böyle konuları okumazlar. program video vs. gibi konular ilgi alanlarına girer.
hatta faydalandıgı konuya blie teşekkür etme zahmetini göstermezler.
eşek sıpaları adam o kadar ugraşmış ne var yani bi teşekkür etsen. :hhmanD
Neyse forumda bir yazı gördümde onun üzerine bnunları yazmak istedim. Bu konuyla ilgili
düşünceleri olanlar varsa yazsınlar da geyik meyik yapak :hhmanD